casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

01/01/2022 14:51

Het eindejaarslijstje van Kurt Darkdweller: Enzo strikes again!

Het eindejaarslijstje van Kurt Darkdweller: Enzo strikes again! Vooreerst, beste lezer een fijn, gezond en vooral muzikaal 2022. Laat ons hopen (het doet nog altijd leven) op een nieuw jaar vol cultuur, concerten, festivals en evenementen. Het wordt immers hoog tijd dat die covid in al zijn mutaties voor eens en voor altijd de keel wordt dicht geknepen. Nogmaals, hoop doet leven. Vorig jaar mocht ik alweer kennis maken met heel wat leuke of rake muziekjes, om wat voor reden dan ook. Een overzichtslijst maken is altijd een opgave en ik kan me uiteraard enkel baseren op die albums die ik heb gehoord en dat zijn er altijd veel minder dan er zijn verschenen. Opvallend; weinig elektronisch geluid en weinig authentieke gothic rock. Daarmee is niet gezegd dat 2021 voor deze genres een mager jaar was, maar vooral dat veel van die muziekjes, en ik durf dat jammer vinden, mijn kritisch oor niet bereikte. En toch is dit mijn geheel eigenzinnige poging om ook u nog eens om te doen kijken naar het afgelopen jaar en wie weet nog wat leuke albums te ontdekken! Hier zijn ze!

1.Enzo Kreft “A Different World” Is Enzo Kreft een wereldverbeteraar ? Een wetenschapper ? Afgaand op wat hij verwezenlijkt op deze Different World mag het meer dan zomaar een verwittiging zijn. De soundtrack van de dystopie kan niet duidelijker zijn. Zowel in tekst als in geluid. Onheil is niet langer fictie.

2.Bedless Bones “Bending The Iron Bough” Elektrische en akoestische gitaren, soms paganistisch besnaard en ritueel /tribale drumpartijen treden zelden op de voorgrond maar worden perfect geïntegreerd in het geheel van hun uniek geluid. “Bending The Iron Bough” is dus geen album dat je zomaar even opzet tijdens de afwas, in het slechtste geval om een beetje stompzinnig mee mee te kwelen, neen dit is een album waar je in moet kruipen. Een album waarin je je moet laten meevoeren, waar je moet voor gaan zitten en opgaan in de muziek, de sfeer die hier om je heen wordt getoverd.

3.Whispering Sons “Several Others” De gelimiteerde vinyl versies zijn nagenoeg allen de deur uit, dus aarzel niet te lang en kopen die handel, “Several Others” zet je met beide voetjes weer op de grond. De wereld heeft nood aan meer Whispering Sons, aan meer voeten op de grond, aan aarden en af en toe eens een vette rochel naar de ellende in de wereld spuwen, want die keilt sowieso terug in je eigen aangezicht. Bij het einde van het schooljaar past een vette, grote onderscheiding. En een tissue om die rochel af te kuisen.

4.Mildreda”I Was Never Really There” Dweperig ja, dat is ook wat deze “I was Never Really There Is”, “Dream Machine” steekt niks onder stoelen of banken, geen enkel nummer trouwens, maar is een ode aan de muziek die deze Mildreda en Jan Dewulf maakte tot wie hij is. Het begin van de jaren 90, de tweede electro golf die ook hier ten lande als een wervelstorm insloeg, toen gothic en electro nog hand in hand dansten en dit album maakt ook duidelijk waarom. “I was Never Really There” voldoet, overtreft zelfs, ruimschoots de verwachtingen; het (dark) electro album van 2021!

5.Dark “Nightmare” Slechts acht nummers dus, dan is het net wat makkelijker om niet te gaan vervelen maar anderzijds acht nummers die bol staan van clichés, maar ondanks dat doen verlangen naar donkere dansfeesten en de verbondenheid met de gothic minnende medemens, je moet het weten te brengen. Dark brengt het hier acht keer.

6.Wires And Lights “A Chasm Here And Now” (heruitgave op vinyl) Geslaagde remixen, die het origineel niet ontkrachten maar het eerder, elk op hun manier, weten te verfraaien. Collega Danny Quetin concludeerde eind 2019 al dat dit debuut al vlotjes op zijn eigen benen kon staan en dat is bij deze heruitgave dan ook niet anders. Fraai verpakte eigentijdse indie en post punk. Wave Tension Records weet zijn heruitgaven wel te kiezen en u?

7.Whispers In The Shadow “Gilding The Lily - A Retrospective 1996-2021” ‘Gilding The Lily’ betekent eigenlijk dat iemand nog overbodige versiering aanbrengt op iets dat al mooi was. Een passende naam voor een buitengewoon geslaagde compilatie. Wie slechts één plaat wil hebben van Whispers In The Shadow maakt met deze verzamelaar een uitstekende keuze. Wie al verschillende platen in zijn verzameling heeft staan, zou hier nog steeds van kunnen genieten omwille van de nieuwe opnames die soms danig verschillen van de originelen.

8.Clan Of Xymox “Limbo” Kortom, geen slecht woord over deze “Limbo” die de fans meer dan zal kunnen bekoren want even typerend als kwalitatief, zoals we dat van Clan Of Xymox ondertussen wel gewend zijn. Niks meer, maar vooral ook niks minder. Clan Of Xymox doet het weer!

9.Instant Lake “Dystrodream” Laat ik er dan meteen maar de post punk hymne “White Noise” en het Duitstalige, bangelijke melancholische “Tirsh” bij nemen. Een album dat u niet links mag laten liggen. Mij een raadsel waarom dit, bij mijn weten, geen Europese licentie kent en moest uitzwermen naar Brazilië. Instant lake verdient zo veel meer. Check dit zeker uit, want aanrader wat mij betreft. Met de onderstaande twee clips zult u me wel moeten geloven.

10.Death LovesVeronica “Chemical” Met “Grimoire” wordt een punt gezet achter een wat mij betreft fijn, rauw, doorleefd en eerlijk album. Bloedend, ijlend in pijn maar zelfbewust. De “Chemical” is niet het pilletje maar wel degelijk het album zelf. Aanrader deze Death Loves Veronica wat mij betreft.

En dan nog even uw aandacht voor...

Compilatie van 2021 “End Of The Corridor - A Compelation Of Belgian Post Punk 78-84” Zo. Deze “End Of The Corridor - A Compilation Of Belgian Cold Wave And Post Punk 78-84” is alweer een tijdsdocument, een stuk vaderlandse muziekgeschiedenis dat in elk zichzelf respecterend archief zou moeten opgenomen worden. Maar het is meer dan dat, het is de geest van een geluid, een sfeer die op vandaag nog altijd door de scene waart. Een onvrede die via muziek zijn weg vindt naar luisterende oren en vanuit een do it yourself mentaliteit zin geeft aan het leven. Ook tijdens de crisis. Om het met een boutade van Siglo XX te zeggen; opdat de dood ons levend vindt en het leven ons niet doodt’.

Beste nieuwkomer van eigen bodem; Partikul “Related Memories” En dan zijn er nog een handvol nummers op deze “Related Memories” die ik u met graagte en gerust gemoed zelf wil laten ontdekken, terwijl ik mijn danspasjes doe op het aanstekelijke “Bitch Me Up”. Belgisch en Dark Entries kwaliteitskeurmerk! Kopen die handel en meer van dit.

Beste verrijzenis van 2021! Sygo Cries “Talking About Walls” Sygo Cries is terug en hoe. Veel ouder, veel wijzer, meer matuur maar nog altijd even bevlogen, creatief en geïnspireerd als weleer. Dat kunnen alleen de hele grote en zij die een groot hard hebben voor muziek, hun muziek en dat is toevallig ook de onze. Kopen die handel!

26/12/2021 14:26

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands 1.CORAZZATA VALDEMONE-Marcia E Canti-Combatti E Taci

2.CAVERNA DELLE ROSE-Elysian Chants

3.HYBRYDS-Mythopia

4.ALLERSEELEN-Morgenröte

5.DESIDERII MARGINIS/TROUM/MARTIN BLADH & KAROLINA URBANIAK/ANEMONE TUBE-Time Ends -A Tribute To J.G. Ballard's Tetralogy Of Transformation

6.CRUEL WONDERS-Clay Vessels

7.NAEVUS-Time Again

8.ODD-Offensive Defiant Disorder

9.SYNTHETIC DREAM-Neutral Area

10.MILDRED IN OBLIVION-Sisyphus' Journey

24/12/2021 13:09

Cold Transmission pakt vanaf volgend jaar uit met de vinyl verzamelreeks “Zeitgeist”!

Cold Transmission pakt vanaf volgend jaar uit met de vinyl verzamelreeks “Zeitgeist”! U moet als regelmatige bezoeker en lezer van deze website zeker al gehoord hebben van het Duitse label Cold Transmission. Er liggen trouwens heel wat releases van dit label op de review plank die hier zeer binnenkort online zullen verschijnen. En daar zit heel wat interessants tussen. Ook interessant is de intentie van het label om vanaf volgend jaar uit te pakken met een gelimiteerde vinyl compilatiereeks “Zeitgeist” die artiesten van het label naar voor wil schuiven. De eerste in de reeks is gepland voor maart volgend jaar en valt nu reeds in zwart en blauw vinyl voor te bestellen. Dark Entries heeft de eer u nu al de muziekjes te presenteren!

Cold Transmission

(ki)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Laatste 6 CD-besprekingen

HER HIGHNESS Visions Of A Lower Life CD-BESPREKINGOLD SEA AND MOTHER SERPENT Plutonian CD-BESPREKINGTHE SPACELORDS Unknown Species CD-BESPREKINGREMOTE Дым / Smoke CD-BESPREKINGBYSENSES MonoCHROOM CD-BESPREKINGMIASMATHA Miasmatha CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

NERATERRæ  Scenes Of The Sublime CD-BESPREKINGBOJANEK & MICHAłOWSKI  Solid CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Places CD-BESPREKINGATOMIC NEON  A Desperate Dream CD-BESPREKINGBENE GESSERIT  FiRST TiMe iN AaCHeN CD-BESPREKINGJOSEF K  Entomology CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Her Highness - Visions Of A Lower Life

Niet te verwarren met de Belgische (Antwerpse) stonermetalband Your Highness! Dit is Her Highness, een instrumentaal doom/sludge duo uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest met enkel basgitaar en drums (plus toegevoegde noise en effecten). De act werd opgericht in 2014. Alle songs voor dit debuutalbum “Visions Of A Lower Life” (6 ...

lees meer...
CD BESPREKING : Old Sea And Mother Serpent - Plutonian

We ontvingen het tweede album van deze ultraheavy stonerdoomband uit Yegoryevsk, een stadje gelegen op zo’n 100 km ten zuidoosten van Moskou. Old Sea And Mother Serpent is een duo, opgericht in 2009 en bestaande uit Anthony (vocals, gitaar, bass, drums en keys) en Eugene (bass en gitaar). “Plutonian” (4 tracks, 78 minuten) ...

lees meer...
CD BESPREKING : The Spacelords - Unknown Species

The Spacelords werden opgericht in 2008 in Reutlingen (Baden-Württemberg in het zuiden van Duitsland) en bestaan heden uit het trio Matthias 'Hazi' Wettstein (gitaar, effecten), Akee Kazmaier (bass, effecten, orgel) en Marcus Schnitzler (drums, percussie, synths). The Spacelords zijn een van de bekendere bands van de Europese ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remote - Дым / Smoke

Vorig jaar bespraken we twee oudere albums van deze Russen, die na een digitale release een nieuw promorondje kregen. Het waren "The Great Bong Of Buchenwald" uit 2014 (waarmee de band dikke ambras kreeg met Bandcamp maar dat leest u in de review) en “The Gift” uit 2016. En hier zijn ze dan met “Дым ...

lees meer...
CD BESPREKING : BySenses - MonoCHROOM

Achter dit project zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias Owann in het project The Tower Tree. De digitale albums “InSense” (2014) en “5 Jours de Liberté” (2021) meegerekend is dit het vijfde album van BySenses. In 2014 verscheen ...