casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

01/01/2022 16:30

To beard or not to beard?

To beard or not to beard? Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen.

Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte samen met bebaarde collega’s Ronald Mariën (Stratosphere) die voor de mastering van het nummer zorgde en Kolja Aertgeerts (UrZon) die als graficus het nummer van een uitermate knappe videoclip voorzag.

Wie zich afvraagt hoe Nederlandstalige dark ambient dan wel mag klinken kreeg hiervan reeds een knap staaltje te horen op het album Symbiosis van The Black Swan Triad (waarvan Ashtoreth ook deel uitmaakt) wat met dit leuke kinderlied tot onze vreugde navolging krijgt.

Ashtoreth zou Ashtoreth niet zijn, ook wat betreft dit alter ego, als ook hier de nodige grimmige atmosfeer een grote rol speelt. Deze Sjaack doet ons dan ook erg denken aan een ware Nonkel van Grauwel, de niet zo kindvriendelijke kindervried uit het Leugenpaleis. Move over Kapitein Winokkio, het is nu aan Sjaack Sjamaan. (db)

01/01/2022 14:51

Het eindejaarslijstje van Kurt Darkdweller: Enzo strikes again!

Het eindejaarslijstje van Kurt Darkdweller: Enzo strikes again! Vooreerst, beste lezer een fijn, gezond en vooral muzikaal 2022. Laat ons hopen (het doet nog altijd leven) op een nieuw jaar vol cultuur, concerten, festivals en evenementen. Het wordt immers hoog tijd dat die covid in al zijn mutaties voor eens en voor altijd de keel wordt dicht geknepen. Nogmaals, hoop doet leven. Vorig jaar mocht ik alweer kennis maken met heel wat leuke of rake muziekjes, om wat voor reden dan ook. Een overzichtslijst maken is altijd een opgave en ik kan me uiteraard enkel baseren op die albums die ik heb gehoord en dat zijn er altijd veel minder dan er zijn verschenen. Opvallend; weinig elektronisch geluid en weinig authentieke gothic rock. Daarmee is niet gezegd dat 2021 voor deze genres een mager jaar was, maar vooral dat veel van die muziekjes, en ik durf dat jammer vinden, mijn kritisch oor niet bereikte. En toch is dit mijn geheel eigenzinnige poging om ook u nog eens om te doen kijken naar het afgelopen jaar en wie weet nog wat leuke albums te ontdekken! Hier zijn ze!

1.Enzo Kreft “A Different World” Is Enzo Kreft een wereldverbeteraar ? Een wetenschapper ? Afgaand op wat hij verwezenlijkt op deze Different World mag het meer dan zomaar een verwittiging zijn. De soundtrack van de dystopie kan niet duidelijker zijn. Zowel in tekst als in geluid. Onheil is niet langer fictie.

2.Bedless Bones “Bending The Iron Bough” Elektrische en akoestische gitaren, soms paganistisch besnaard en ritueel /tribale drumpartijen treden zelden op de voorgrond maar worden perfect geïntegreerd in het geheel van hun uniek geluid. “Bending The Iron Bough” is dus geen album dat je zomaar even opzet tijdens de afwas, in het slechtste geval om een beetje stompzinnig mee mee te kwelen, neen dit is een album waar je in moet kruipen. Een album waarin je je moet laten meevoeren, waar je moet voor gaan zitten en opgaan in de muziek, de sfeer die hier om je heen wordt getoverd.

3.Whispering Sons “Several Others” De gelimiteerde vinyl versies zijn nagenoeg allen de deur uit, dus aarzel niet te lang en kopen die handel, “Several Others” zet je met beide voetjes weer op de grond. De wereld heeft nood aan meer Whispering Sons, aan meer voeten op de grond, aan aarden en af en toe eens een vette rochel naar de ellende in de wereld spuwen, want die keilt sowieso terug in je eigen aangezicht. Bij het einde van het schooljaar past een vette, grote onderscheiding. En een tissue om die rochel af te kuisen.

4.Mildreda”I Was Never Really There” Dweperig ja, dat is ook wat deze “I was Never Really There Is”, “Dream Machine” steekt niks onder stoelen of banken, geen enkel nummer trouwens, maar is een ode aan de muziek die deze Mildreda en Jan Dewulf maakte tot wie hij is. Het begin van de jaren 90, de tweede electro golf die ook hier ten lande als een wervelstorm insloeg, toen gothic en electro nog hand in hand dansten en dit album maakt ook duidelijk waarom. “I was Never Really There” voldoet, overtreft zelfs, ruimschoots de verwachtingen; het (dark) electro album van 2021!

5.Dark “Nightmare” Slechts acht nummers dus, dan is het net wat makkelijker om niet te gaan vervelen maar anderzijds acht nummers die bol staan van clichés, maar ondanks dat doen verlangen naar donkere dansfeesten en de verbondenheid met de gothic minnende medemens, je moet het weten te brengen. Dark brengt het hier acht keer.

6.Wires And Lights “A Chasm Here And Now” (heruitgave op vinyl) Geslaagde remixen, die het origineel niet ontkrachten maar het eerder, elk op hun manier, weten te verfraaien. Collega Danny Quetin concludeerde eind 2019 al dat dit debuut al vlotjes op zijn eigen benen kon staan en dat is bij deze heruitgave dan ook niet anders. Fraai verpakte eigentijdse indie en post punk. Wave Tension Records weet zijn heruitgaven wel te kiezen en u?

7.Whispers In The Shadow “Gilding The Lily - A Retrospective 1996-2021” ‘Gilding The Lily’ betekent eigenlijk dat iemand nog overbodige versiering aanbrengt op iets dat al mooi was. Een passende naam voor een buitengewoon geslaagde compilatie. Wie slechts één plaat wil hebben van Whispers In The Shadow maakt met deze verzamelaar een uitstekende keuze. Wie al verschillende platen in zijn verzameling heeft staan, zou hier nog steeds van kunnen genieten omwille van de nieuwe opnames die soms danig verschillen van de originelen.

8.Clan Of Xymox “Limbo” Kortom, geen slecht woord over deze “Limbo” die de fans meer dan zal kunnen bekoren want even typerend als kwalitatief, zoals we dat van Clan Of Xymox ondertussen wel gewend zijn. Niks meer, maar vooral ook niks minder. Clan Of Xymox doet het weer!

9.Instant Lake “Dystrodream” Laat ik er dan meteen maar de post punk hymne “White Noise” en het Duitstalige, bangelijke melancholische “Tirsh” bij nemen. Een album dat u niet links mag laten liggen. Mij een raadsel waarom dit, bij mijn weten, geen Europese licentie kent en moest uitzwermen naar Brazilië. Instant lake verdient zo veel meer. Check dit zeker uit, want aanrader wat mij betreft. Met de onderstaande twee clips zult u me wel moeten geloven.

10.Death LovesVeronica “Chemical” Met “Grimoire” wordt een punt gezet achter een wat mij betreft fijn, rauw, doorleefd en eerlijk album. Bloedend, ijlend in pijn maar zelfbewust. De “Chemical” is niet het pilletje maar wel degelijk het album zelf. Aanrader deze Death Loves Veronica wat mij betreft.

En dan nog even uw aandacht voor...

Compilatie van 2021 “End Of The Corridor - A Compelation Of Belgian Post Punk 78-84” Zo. Deze “End Of The Corridor - A Compilation Of Belgian Cold Wave And Post Punk 78-84” is alweer een tijdsdocument, een stuk vaderlandse muziekgeschiedenis dat in elk zichzelf respecterend archief zou moeten opgenomen worden. Maar het is meer dan dat, het is de geest van een geluid, een sfeer die op vandaag nog altijd door de scene waart. Een onvrede die via muziek zijn weg vindt naar luisterende oren en vanuit een do it yourself mentaliteit zin geeft aan het leven. Ook tijdens de crisis. Om het met een boutade van Siglo XX te zeggen; opdat de dood ons levend vindt en het leven ons niet doodt’.

Beste nieuwkomer van eigen bodem; Partikul “Related Memories” En dan zijn er nog een handvol nummers op deze “Related Memories” die ik u met graagte en gerust gemoed zelf wil laten ontdekken, terwijl ik mijn danspasjes doe op het aanstekelijke “Bitch Me Up”. Belgisch en Dark Entries kwaliteitskeurmerk! Kopen die handel en meer van dit.

Beste verrijzenis van 2021! Sygo Cries “Talking About Walls” Sygo Cries is terug en hoe. Veel ouder, veel wijzer, meer matuur maar nog altijd even bevlogen, creatief en geïnspireerd als weleer. Dat kunnen alleen de hele grote en zij die een groot hard hebben voor muziek, hun muziek en dat is toevallig ook de onze. Kopen die handel!

26/12/2021 14:26

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands 1.CORAZZATA VALDEMONE-Marcia E Canti-Combatti E Taci

2.CAVERNA DELLE ROSE-Elysian Chants

3.HYBRYDS-Mythopia

4.ALLERSEELEN-Morgenröte

5.DESIDERII MARGINIS/TROUM/MARTIN BLADH & KAROLINA URBANIAK/ANEMONE TUBE-Time Ends -A Tribute To J.G. Ballard's Tetralogy Of Transformation

6.CRUEL WONDERS-Clay Vessels

7.NAEVUS-Time Again

8.ODD-Offensive Defiant Disorder

9.SYNTHETIC DREAM-Neutral Area

10.MILDRED IN OBLIVION-Sisyphus' Journey


36 37 38 39 40 41 42 43 44 45


Laatste 6 CD-besprekingen

CENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKINGMOTOR!K Motor!k 3 CD-BESPREKINGORDO ROSARIUS EQUILIBRIO Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing) CD-BESPREKINGSYGO CRIES In Outside Places CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

ESCUPEMETRALLA  Quiero Ser Guitarra De Esplendor Geométrico, 1994 / 25 Años De Paz, Remezclas 2019 CD-BESPREKINGMARJA AHTI  Vegetal Negatives CD-BESPREKINGLIQUID G.  Overdose CD-BESPREKINGDIABLO BLVD  Builders Of Empires CD-BESPREKINGLES FLEURS DU MAL  I CD-BESPREKINGVERZAMEL  This is horrorpunk 2 CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN - Indrukwekkend optreden met focus op nieuw werk

Een veertigste verjaardag laat je niet zomaar voorbijgaan. Al zeker niet als je Einstürzende Neubauten heet. De Neubauten zijn in 1980 opgericht, en moesten bijgevolg in 2020 veertig kaarsjes uitblazen. Er werd een nieuwe plaat gemaakt – ‘Alles in Allem’, een geslaagde plaat die in het verlengde lag van vorige platen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...

lees meer...
CD BESPREKING : Rammstein - Zeit

We hebben dit album te danken aan de corona-epidemie. Normaal was Rammstein blijven touren, maar omdat dat niet kon zijn ze de studio ingedoken. Als het niet voor de muziek is, dan gaat Rammsteins achtste album zeker de geschiedenis in voor de kracht van z'n instant iconische hoes. Wat er uitziet als de ingang van een ondergrondse basis ...

lees meer...
CD BESPREKING : Motor!k - Motor!k 3

Waar Covid-19 en de bijhorende malaise voor de culturele sector voor Motor!k 2 een ferm nadeel was, bleek het een voordeel te zijn voor hun kersverse worp Motor!k 3… Daarover zo dadelijk meer… Eerst stellen we graag Motor!k nog even voor aan degenen die nog niet ingewijd zijn geveb we graag eerst nog wat duiding. Gitarist ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ordo Rosarius Equilibrio - Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing)

Dit collectief uit Stockholm hoeft geen introductie meer daar ze ondertussen al (bijna) 30 jaar actief zijn in de scene, al begon het in 1993 nog als Ordo Equilibrio. Voordien was bezieler Tomas Pettersson al actief geweest in Archon Satani. Namen die bij de de ‘ouderlingen’ onder ons zeker nog een belletje doen rinkelen, net zoals ...