casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

19/12/2021 20:27

30 jaar dat heerlijke aroma ....

30 jaar dat heerlijke aroma .... Officieel opgericht in 1989, is het in Duitsland gevestigde Sopor Aeternus & the ensemble of shadows een van de weinige duistere projecten op deze planeet, waarbij muziek, poëzie en artwork is gebaseerd met expliciete nadruk op de zeer individuele uiting van pijn, isolement, depressie, symbolische zelfmoorden. En dit is allemaal bedacht en uitgespeeld door Sopors enige hoofdpersoon: Anna-Varney Cantodea.

Hoewel de muziek op speelse wijze elementen van klassieke, barokke, middeleeuwse en zelfs elektronische muziek combineert, blijft de essentie van Sopor Aeternus altijd heerlijk gekruid met een gothic aroma.

Om dit alles te vieren kan je de bizarre godin een financieel duwtje in de rug geven. Op 31 december 2021 om 23:59 uur eindigt de deadline om unieke postkaarten met Anna-Varney te bestellen. Respecteer deze deadline, want hierna is je kans onherroepelijk verkeken!

De originele demo-opnames van ‘Dark Delight’ en ‘Penance & Pain’ zijn voor deze release omgezet in (naar eigen zeggen) Dark Ambient tracks die verschijnen op 'Averno/Inferno', die samen met de twee albums "Es reiten die Toten so schnell..." en "The Story...", gestalte geven aan een totaal onverwachte trilogie van dit prachtige jubileumjaar. (gc)

Bestel je kaarten hier

Bestel je cd hier

17/12/2021 14:24

Zangers Irdorath tot twee jaar gevangenis veroordeeld in Wit-Rusland

Zangers Irdorath tot twee jaar gevangenis veroordeeld in Wit-Rusland 'De laatste dictatuur van Europa', zo wordt Wit-Rusland wel eens genoemd. En president Loekasjenko doet er ook alles aan om die naam waar te maken. In augustus 2020 werden verkiezingen gehouden, maar er wordt algemeen van uit gegaan dat de resultaten grondig vervalst werden. Loekasjenko won zogezegd 80% van de stemmen, terwijl zijn belangrijkste rivale Svetlana Tichanovskaja - ondanks de massale mobilisaties tijdens haar campagne - slechts 10% van de stemmen won.

Er barstte een golf van protest uit tegen de verkiezingsresultaten, en sindsdien hebben westerse landen ook sancties genomen tegen Wit-Rusland. Maar Loekasjenko antwoordde door massale repressie. Een hoop betogers werd vastgehouden en soms zelfs mishandeld. Onlangs werd Sergey Tichanovski - de man van Tichanovskaja die als populaire vlogger kandidaat wou zijn bij de presidentsverkiezingen - veroordeeld tot 18 jaar werkkamp. In hetzelfde proces kregen andere oppositieleden straffen tot 15 jaar.

Het zijn niet enkel politieke figuren die vervolgd worden in Wit-Rusland. In augustus brak de Wit-Russische politie ook binnen op het verjaardagsfeestje van Nadezjda Kalatsj, de zangeres van Irdorath, een fantasy folkgroep met banden met Corvus Corax, Faun en vele andere bekende groepen in het genre. Zeven groepsleden werden in verdenking gesteld. Hun misdaad: ze hebben muziek gespeeld op de massale protesten tegen Loekasjenko en zijn vervalste verkiezingen. Voor het Wit-Russische gerecht - stevig in handen van Loekasjenko-getrouwen - heet dat deelname aan acties die de publieke orde grondig verstoren en opruiing.

Intussen is het eerste vonnis bekend. Nadezjda en haar man Vova - ze trouwden ooit op het podium tijdens een Irdorath-concert - werden veroordeeld tot twee jaar gevangenis. Aangezien ze al sinds 2 augustus in de gevangenis zitten in voorhechtenis (het zijn immers zware misdadigers), valt er nog anderhalf jaar uit te zitten. Hiermee is de kous nog niet af, want andere groepsleden wachten nog steeds hun proces af in de gevangenis. (xk)

Facebook-groep #FreeIrdorath

Lees ons vorig bericht over Irdorath, met meer info over hun arrestatie

In 2020 - tijdens de protesten tegen Loekasjenko - nam Irdorath het nummer 'Krily' op, een homage aan de moedige Wit-Russische vrouwen, die vaak op de eerste rij stonden in de protesten tegen de vervalste verkiezingen. Zet de ondertitels op om de tekst te verstaan!

17/12/2021 11:50

Gert: Dolle pret?

Gert: Dolle pret? De nieuwste single van de Leuvense kleinpunktroubadour Gert heet 'Dolle pret', maar dat is toch een wat misleidende titel. 'Het leven is niet voor iedereen altijd dolle pret' is de aanvang van het refrein, en dat is het eigenlijke thema van het nummer. 'Er zijn zoveel mensen met depressies', zo zingt Gert verder nog, zoals steeds begeleid door Erik op bas, Yorick op cajon en Ezra op elektronische accordeon (die dit nummer onweerstaanbaar poppy maakt). In zekere zin beleven we zelfs een pandemie van depressies, want steeds meer mensen gaan eronderuit.

Gert beweert natuurlijk niet de oplossing te hebben voor deze problematiek, maar zweert wel bij een positieve kijk op het leven. Ondanks de ernst van het thema is 'Dolle pret' dus best een vrolijk nummer. Het nummer zal - net als een hoop nummers die in het afgelopen jaar uitgebracht zijn op YouTube - prijken op de nieuwe plaat van Gert, en die komt ergens in 2022 uit op zowel vinyl als cd. We houden jullie op de hoogte. (xk)

Gert (Kleinpunk): website / bandcamp / YouTube


3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


Laatste 6 CD-besprekingen

HER HIGHNESS Visions Of A Lower Life CD-BESPREKINGOLD SEA AND MOTHER SERPENT Plutonian CD-BESPREKINGTHE SPACELORDS Unknown Species CD-BESPREKINGREMOTE Дым / Smoke CD-BESPREKINGBYSENSES MonoCHROOM CD-BESPREKINGMIASMATHA Miasmatha CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

NERATERRζ  Scenes Of The Sublime CD-BESPREKINGBOJANEK & MICHAłOWSKI  Solid CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Places CD-BESPREKINGATOMIC NEON  A Desperate Dream CD-BESPREKINGBENE GESSERIT  FiRST TiMe iN AaCHeN CD-BESPREKINGJOSEF K  Entomology CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Her Highness - Visions Of A Lower Life

Niet te verwarren met de Belgische (Antwerpse) stonermetalband Your Highness! Dit is Her Highness, een instrumentaal doom/sludge duo uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest met enkel basgitaar en drums (plus toegevoegde noise en effecten). De act werd opgericht in 2014. Alle songs voor dit debuutalbum “Visions Of A Lower Life” (6 ...

lees meer...
CD BESPREKING : Old Sea And Mother Serpent - Plutonian

We ontvingen het tweede album van deze ultraheavy stonerdoomband uit Yegoryevsk, een stadje gelegen op zo’n 100 km ten zuidoosten van Moskou. Old Sea And Mother Serpent is een duo, opgericht in 2009 en bestaande uit Anthony (vocals, gitaar, bass, drums en keys) en Eugene (bass en gitaar). “Plutonian” (4 tracks, 78 minuten) ...

lees meer...
CD BESPREKING : The Spacelords - Unknown Species

The Spacelords werden opgericht in 2008 in Reutlingen (Baden-Württemberg in het zuiden van Duitsland) en bestaan heden uit het trio Matthias 'Hazi' Wettstein (gitaar, effecten), Akee Kazmaier (bass, effecten, orgel) en Marcus Schnitzler (drums, percussie, synths). The Spacelords zijn een van de bekendere bands van de Europese ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remote - Дым / Smoke

Vorig jaar bespraken we twee oudere albums van deze Russen, die na een digitale release een nieuw promorondje kregen. Het waren "The Great Bong Of Buchenwald" uit 2014 (waarmee de band dikke ambras kreeg met Bandcamp maar dat leest u in de review) en “The Gift” uit 2016. En hier zijn ze dan met “Дым ...

lees meer...
CD BESPREKING : BySenses - MonoCHROOM

Achter dit project zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias Owann in het project The Tower Tree. De digitale albums “InSense” (2014) en “5 Jours de Liberté” (2021) meegerekend is dit het vijfde album van BySenses. In 2014 verscheen ...