casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

13/10/2021 19:16

Sinner’s Day speelt eigenzinnig ten dans, ook op 1 november!

Sinner’s Day speelt eigenzinnig ten dans, ook op 1 november! Op 1 november danst u in Heusden Zolder met de heiligen. Tenminste, als u nog energie over hebt na de twee voorgaande dagen. Dansen kunt u net als ik natuurlijk ook op gitaren maar in dit stukje sta ik nog even stil bij de eigenzinnige elektronica die u op 1 november rond de oren vliegt. Eerder deed ik al hetzelfde voor 30 en 31 oktober. Wees dus gulzig in het bezoeken van deze website.

Ik begin aan het Belgische podium met de “Dark Belgian Disco” (meteen de titel van hun album uit 2017) van Frozen Nation uit het Brusselse. Zelf geven ze aan sterk beïnvloed te zijn door de betere muziek van de jaren 80. Moss, D&D en Elvis brouwen hun eigentijdse surrealistische electro, niet vies van kitch maar altijd met voldoende overgave. Collega Xavier Kruth mocht hun debuut “Dark Belgian Disco” reviewen en concludeerde het volgende; ‘Frozen Nation kopieert geen enkele groep, maar bouwt wel knipogen naar diverse interessante stromingen op. En ze zijn inderdaad Dark Belgian Disco, en weten de drie aspecten van deze stijl evenwichtig samen te brengen.’ Live te beleven om 17u05 aan het Belgisch podium met een lekker aperitiefje.

Astrasonic aan datzelfde podium present om 18u35 is een beetje een buitenbeentje, want niet echt electro. Veeleer een dansbare crossover stijl tussen elektronica en gitaar die zowel stevig als eerder ingetogen dromerig uit de hoek kan komen. Voor geen 'genregat' te vangen deze dappere Belgen, maar wel op 1 november verdiend op Sinner’s Day. De nieuwe wave? Ga dat zeker checken. Er huist talent in dit kleine landje.

Voor de legende Jah Wobble zult u de kerkdienst moeten overslaan want deze electro tovenaar staat al om 11u10 op het hoofdpodium. Al actief sedert 1980 weet deze bassist die eeuwige bekendheid vergaarde met de new wave hit (samen met Holger Czukay) “How Much Are They?”, de bas plukte bij PIL of met diens Invaders Of The Heart hart, lijf en ziel wist en weet te beroeren met geestverruimende funky dan weer licht experimentele muziek, bijna tribaal aangestuurde elektronica met een prominente plaats voor de baslijn. Ex collega Didier Bécu verwoorden het in 2010 bij de review van het album “Welcome To My World” als volgt; ' “Welcome To My World” is een muzikale belevenis, een must ook al wordt er enige openheid van geest verwacht bij deze release'. Als u al wakker bent wordt u dus om 11u10 aan het hoofdpodium verwacht om in een andere wereld te duiken.

Then Jerico zijn een beetje de onbekende en vreemde eend in de bijt, om 16u10 op het hoofdpodium. Power pop uit de 2de helft van jaren 80 zeg maar. De groep stak in 2012 de koppen weer bij elkaar en is sedertdien regelmatig in hun thuisland actief. Op 1 november dus ook in België. Geloof me, dichter bij de jaren 80 kom je niet.

Tot slot wil ik er ook nog Agent Side Grinder uit lichten, een veel te onderschatte groep uit Zweden. Beter dan de virtueel gerevitaliseerde Abba, geloof me. De groep beheerst zowel elektronische synth pop met vette jaren 80 knipoog alsook meer post punk, cold wave en licht industrieel verteerbare, eigentijdse wave songs. Live altijd en belevenis en daarvan kunt u getuige zijn 1 november om 20u45 aan het hoofdpodium van Sinner’s Day. Dit was mijn conclusie bij het beluisteren van hun meest recente “A/X” album uit 2019; ‘Ook op deze “A/X” is dit niet anders. Typisch Agent Side Grinder, een groep die zijn eclectische benadering dan ook nog eens live perfect en overtuigend weet te vertalen en met dit nieuwe album zowel de oude als nieuwe fans zullen weten te plezieren!’

Zo, er is uiteraard nog veel meer die eerste november, maar met deze groepen komt u al een eindje. Later meer over drie dagen Sinner’s Day vertier waar ik mijn persoonlijke voorkeuren voor u uit de doeken doe!

Voor alle praktische info over het Sinner’s Day festival en vooral voor tickets raadpleeg deze website!

Frozen Nation / Astrasonic / Jah Wobble / Then Jericho / Agent Side Grinder

(ki)

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!

13/10/2021 18:14

Mono Inc. raadt u aan om het op een lopen te zetten

Mono Inc. raadt u aan om het op een lopen te zetten Als we Martin Engler ergens heel hoog in schatten, dan is het toch in zijn vermogen om prachtige melodieën en pakkende nummers te schrijven. Dat is op de nieuwe plaat 'The Book Of Fire' opnieuw het geval. Hoewel die plaat - een conceptplaat rond de helerin Aellin - reeds in 2020 uitkwam, is er nu opnieuw een video, en die is voor het onweerstaanbaar mooie 'Run For Your Life'. Te beluisteren op eigen risico, want deze oorwurm komt de komende uren uw oor niet uit.

Eerder kwamen al clips uit voor 'Shining Light' (een vertaling van 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met deelname van Tilo Wolff), 'Where The Raven Fly', 'Right For The Devil' (met Tanzwut), 'Louder Than Hell', 'Warriors', 'The Last Crusade' en uiteraard het titelnummer 'The Book Of Fire' (een indrukwekkend lange verhaalvideo). De plaat wordt door velen als het hoogtepunt in de discografie van Mono Inc. bekeken.

We wijzen er ook even op dat Mono Inc. ook een nieuwe versie heeft opgenomen van 'Children Of The Dark', dat in 2017 reeds een hit was met medewerking van (opnieuw) Tilo Wolff, Chris Harms (Lord Of The Lost) en Joachim Witt. Hier gaat het om een versie die - alvast in live-versie - verschijnt op de nieuwe 3 cd 'Platinum Edition' van 'The Book Of Fire', die in december uitkomt. Omdat er vraag naar is, verschijnt de nieuwe studioversie van het nummer ook op single, eveneens in december. (xk)

Mono Inc.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!

13/10/2021 17:42

Belgian Electrowave Is Not Dead!

Belgian Electrowave Is Not Dead! We hoeven u wellicht niet meer te overtuigen, maar er bestaat een groep mensen die aan de wereld wil verkondigen dat Belgische Electro nog bestaat, en nog steeds stevig van zich laat horen. Dat doen ze door middel van concerten die ze organiseren. Er zijn al verschillende evenementen onder dit banier geweest, steeds met een eigen accent: EBM, electro... nu is het electrowave.

Volgende zaterdag 16 oktober is het weer van datte. U kunt terecht in de Wommel, Fort II in Wommelgem, waar u getrakteerd wordt op vier groepen in het genre:

  • Black Snow In Summer: dit project leunt aan bij darkwave maar is uiteraard zuiver elektronisch. Met de plaat 'Shadows At Night' en de ep 'Lost Feelings' hebben ze twee mooie uitgaves die ten huize Dark Entries zeer goed ontvangen werden.
  • WÜLF7: de eigenlijke initiatiefnemers van deze avond hebben een hekel aan de wereld en laten dat middels stevige beats weten. Hun debuut 'Dark Hate' werd onder meer door onze site aanbevolen.
  • CauseNation: ze bevinden zich meer in het bereik van de EBM en hebben hun debuut ook nog vrij vers uitgegeven: 'Promises Of Hope And Fear'. Ook goedgekeurd door Dark Entries
  • Enzo Kreft: de oude knar op de affiche, want hij was reeds actief in het begin van de jaren 80. Na een lange stilte heeft hij de strijdbijl terug opgegraven en heeft hij op heerlijke minimal wave de oorlog verklaard aan het onrecht in de wereld, de milieuverontreiniging, het machtsmisbruik... Al zijn cd's worden aangeraden door Dark Entries!

De deuren van de Wommel gaan om 18u open en om 20u beginnen de optredens. Om binnen te komen betaalt u 10 euro en er is achteraf een afterparty voorzien met dj Danny Dup en dj PK. (xk)

facebook event

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!


17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


Laatste 6 CD-besprekingen

THE SPACELORDS Unknown Species CD-BESPREKINGREMOTE Дым / Smoke CD-BESPREKINGBYSENSES MonoCHROOM CD-BESPREKINGMIASMATHA Miasmatha CD-BESPREKINGЧерноплодь (CHERNOPLOD') Черноплодь CD-BESPREKINGЛюди На Холме (LYUDI NA HOLME) Дикие Цветы [Wild Flowers] CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

OLIVIER & CROONIEK  Demonen en Dromen CD-BESPREKINGBISCLAVERET  Theu Anagnosis CD-BESPREKINGANNE-MARIE HURST  Day of All Days CD-BESPREKINGASCHE  The Easter Island Phenomenon CD-BESPREKINGSAD LOVERS AND GIANTS  Epic Garden Music (reissue) CD-BESPREKINGLISA GERRARD  The Silver Tree CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : The Spacelords - Unknown Species

The Spacelords werden opgericht in 2008 in Reutlingen (Baden-Württemberg in het zuiden van Duitsland) en bestaan heden uit het trio Matthias 'Hazi' Wettstein (gitaar, effecten), Akee Kazmaier (bass, effecten, orgel) en Marcus Schnitzler (drums, percussie, synths). The Spacelords zijn een van de bekendere bands van de Europese ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remote - Дым / Smoke

Vorig jaar bespraken we twee oudere albums van deze Russen, die na een digitale release een nieuw promorondje kregen. Het waren "The Great Bong Of Buchenwald" uit 2014 (waarmee de band dikke ambras kreeg met Bandcamp maar dat leest u in de review) en “The Gift” uit 2016. En hier zijn ze dan met “Дым ...

lees meer...
CD BESPREKING : BySenses - MonoCHROOM

Achter dit project zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias Owann in het project The Tower Tree. De digitale albums “InSense” (2014) en “5 Jours de Liberté” (2021) meegerekend is dit het vijfde album van BySenses. In 2014 verscheen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miasmatha - Miasmatha

Klaar voor een portie controverse? Miasmatha draagt dit titelloze (mini)album op aan Biopreparat, de onderzoeksorganisatie voor biologische wapens van de Sovjet-Unie dat vanaf 1973 met 30000 werknemers pathogenen en hun remedies (antigiffen, sera, antibiotica) onderzocht. Sinds de ineenstorting van de USSR is de status van het onderzoek onbekend, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Черноплодь (Chernoplod') - Черноплодь

Chernoplod’ is een obscure black metal band uit het noorden van Rusland die op dit titelloze album hun eerste 2 demo’s verzamelt. De nummers werden geheel eigen aan de muziekstijl opgenomen op de zolder van een verlaten huis in een net zo verlaten dorp. Het resultaat is black metal zoals die door puristen het liefst gesmaakt ...