casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

07/10/2021 20:57

Electro a gogo op Sinner’s Day!

Electro a gogo op Sinner’s Day! Elke dag komt het feest dat Sinner’s Day heet dichterbij. Hier bij Dark Entries stonden we al even stil bij de lading Belgische post punk die daar in Heusden Zolder tussen 30 oktober en 1 november wordt geserveerd. Doch, en dat weet u vast, België heeft ook naam en faam hoog te houden als het gaat om het aanbieden van kwalitatieve electro en wees gerust ook die tekent present op Sinner’s Day!

Zo kunt u op dag één, 30 oktober, terecht bij The Juggernauts, die ebm in een eigentijds jasje gieten en die hun ritmiek steevast op uw ledematen afvuren. Ik had het ooit over ‘ Electro met Belgisch kwaliteits keurmerk, typisch maar ook weer net een beetje anders. Lees hier de Dark Entries review van hun debuut “Te Juggernauts Are Coming”. Te zien en te horen op 30 oktober en wel om 15u35 op het Belgisch podium.

Diezelfde dag wordt de Belgische electro lichting aangevuld met peetvaders Absolute Body Control, een duo dat we u niet meer hoeven voor te stellen of u bent hier bij toeval op deze briljante webstek beland. Al bestaat toeval niet. Dirk Ivens en Eric Van Wonthergem doen al decennia magische dingen met hun minimale, analoge electronica waarop het goed dansen en dromen is. Om 20u05 op het Belgisch podium. Lees hier een keertje de review van “Forbidden Games” en hier van een resem actuele artiesten die op “1980 -2020” hulde brachten aan de pioniers.

En er is nog meer op 30 otkober, Suicide Commando, nog zo’n act die geen introductie meer behoeft, speelt er een thuismatch en is op het Belgische podium te horen als top act om 23u25! Dark electro voor deze donkere tijden maar altijd dansbaar op het eigen graf. Ondertussen een immense discografie een resem hits ... see you... niet alleen... in hell maar vooral aan het Belgische podium voor een danspasje. Lees hier één van de Dark Entries reviews, een heruitgave van de klassieker “Electro Convulsion Therpay”.

Op 30 oktober is er ook nog Praga Khan op het hoofdpodium, electro met een techno rand en menig hit die bij een veel ruimer publiek dan uitsluitend Dark Entries lezers bekend is. Om 22u20 speelt de groep rond Maurice Engelen op het hoofdpodium ten dans en knetteren de beats door en over Heusden Zolder. Geloof me die dag is er nog veel meer (buitenlands) electro geweld en wat de volgende Sinner’s Day dagen aan Belgisch knallers opleveren leest u hier binnenkort. Ik raad u alvast aan een paar stevige dansschoenen aan te trekken. En u weet, een gewaarschuwd man of vrouw is er ...

Voor alle praktische info en vooral voor ticktes; klik op deze Sinner's Day link !

The Juggernauts / Absolute Body Control / Praga Khan / Suicide Commando

(ki)

03/10/2021 23:55

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal En toch niet helemaal Belgisch. Want deze UmbrÆternal is het geesteskind van de Braziliaan Alex Reiss die naar ons land verhuisde. Einde jaren 90 begon hij zijn zoektocht in de Goth-scene met bands als Fields Of The Nephilim en de onvermijdelijke Sisters Of Mercy. Om zo dieper te graven en terecht te komen bij de proto-goth van einde jaren 70.

Alex Reiss kent dus het wel klappen van de zweep, deed dat in zijn thuisland vooral in het bij ons niet zo gekende Endless Shadows. Een band waaruit deze UmbrÆternal wist te ontstaan. Een one-man-band dat zijn inspiraties weet te vinden bij onder meer X Mal Deutschland, Siouxsie And The Banshees, Rosetta Stone, All About Eve en The Cure. Zoiets schept uiteraard nieuwsgierigheid.

Voorlopig is er van UmbrÆternal nog maar 1 track beschikbaar en de referenties met de jonge versie van The Cure zijn hierin overduidelijk. Outside Reality vertelt het verhaal over zijn zelfontplooiing en een verbeterde ik. Het resultaat klinkt veelbelovend en doet haast vragen naar meerdere vervolgen.

Voorlopig enkel te verkrijgbaar via zijn Bandcamp-pagina waarvan hier onder de link.

(dq)

Bandcamp

Facebook

03/10/2021 20:41

Belgische post punk, bestaat dat? Sinner’s Day heeft u vele antwoorden!

Belgische post punk, bestaat dat?  Sinner’s Day heeft u vele antwoorden! How how, Uiteraard. En het is niet alleen Whispering Sons die het mooie weer (sic) maken mocht u dat toevallig denken. Er is veel meer. Eerder kon u hier al iets lezen over de nieuwe lichting en dit is een tweede deeltje van fraaie, eigentijdse Belgische post punk tot de niche goth rock welke u tussen 30 oktober en 1 november kunt gaan zien op het Belgische podium van Sinner’s Day. Ga uw tere zieltje redden! allen daarheen!

Star Industry is dan wel niet nieuw, maar blinkt al decennia uit in het aanleveren van melodieus ‘glammende’ gothic rock. Hun debuut “Iron Dust Crush” verscheen in 1997 en werd vorig jaar heruitgebracht. Hun laatste wapenfeit is volgens ons het album “The Renegade” uit 2015. De band speelt een beetje een thuismatch en is nog lang niet uitgezongen. Op het Belgische podium van Sinner’s Day kunt u na een obligatoir pakje Belgische friet op 30 oktober om 18u35 nog een keertje meebrullen met hun inlandse monsterhit "Nineties".

De grote lichting staat pal op Halloween, dan pakt België post punk gewijs groots uit daar op Sinner’s Day. Want buitenbeetje Such Beautiful Flowers kneedt een post punk erfenis met de nodige electro pop tot een wel zeer smakelijke hap. Collega Danny Quetin formuleerde bij de review van hun tape “Neon Gloom” poëtisch als; ‘Met “Neon Gloom” weet Such Beautiful Flowers dramatiek te verpakken in elektronische heerlijkheid, zonder zonlicht. Zonder er water aan moeten te geven. En het ruikt nog goed ook. Kom dat zien en horen op 31 oktober en wel om 17u30 op het Belgische podium.

Diezelfde dag delen er nog andere post punk ‘heerlijkheden’ het podium. Zo is er om 20u35 A Slice Of Life die de jaren 80 door de boxen jagen, post punk draait een tong met new wave en al wat een zwart plunje draagt. Ze zullen hun werk hebben daar op Sinner's Day! Om het met de woorden van collega Xavier Kruth te zeggen; ‘ A Slice Of Life steekt niet onder stoelen of banken dat ze hun mosterd halen bij de groten uit de wave: The Cure, Bauhaus (u had de link met de naam wel gelegd, hoop ik), The Sisters Of Mercy, Joy Division, David Bowie… Maar omdat ze zich niet vastpinnen op één groep of geluid, weten ze een zeer diverse en gevarieerde plaat af te leveren die niet voor één gat te vangen is.’ Geef toe referenties kunnen slechter vallen. Lees hier onze review van hub album "Restless".

Een andere band die reeds z’n sporen heeft verdient en die zowat de gothic rock, die mysterieuze, duistere niche van de post punk, opnieuw op z'n eentje uit vond is natuurlijk Your Life On Hold. Gothic rock uit België is geen alledaags fenomeen en al zeker niet als die na drie puike albums internationaal weet aan te slaan. Om mezelf even te citeren uit een review van hun meest recente worp “Echoes From The Bardo”; ‘“Echoes From The Bardo” is gothic rock met hoofdletter en Your Life On Hold lijkt met elk album meer en meer aan maturiteit te winnen zonder daarbij zichzelf te verloochenen. Koppig het eigen ding doen, al is dat in deze tijden niet meteen hip, het krijgt van mij alle respect temeer dit album meer is dan zomaar een flard muziek. Het is een concept in een concept. Dat kan alleen maar gothic rock van de bovenste plank zijn. Met Halloween kunt u het officieel in huis halen, ik zou niet aarzelen. Dé beste Belgische old school gothic rock band die België ooit heeft gekend, het zou zomaar kunnen.’ Zo nu weet u meteen waar de klepel hangt. Ook op Halloween kunt u ze live beleven! Verzamelen op 31 oktober om 22u10 aan het Belgische podium, u zult niet ontgoocheld zijn.

Op 1 november mag Astrasonic om 18u35 zijn ding doen met een alweer sterk naar de jaren 80 neigende indie en post punk sound. Zou het dan toch waar zijn dat de jaren 80 zowat de meest invloedrijke en meest interessante periode uit de muziekgeschiedenis zijn geweest. Wel Sinner’s Day bewijst dat het bijna niet anders kan. En er is natuurlijk nog meer Belgisch geweld, maar daarover een volgende keer meer.

Vergeet vooral geen tickets aan te schaffen en ze, inclusief uzelf, daar in Heusden Zolder op een heus feestje te trakteren!

Voor alle praktische info en geheel in het bijzonder voor de aanschaf van tickets voor dit driedaagse feestje rep u naar de officiële website van het het festival en klik hier; Sinner’s Day !

Star Industry / Such Beautiful Flowers / A Slice Of Life / Your Life On Hold / Astrasonic

(ki)


2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Laatste 6 CD-besprekingen

HERE-X You're Coming Home ep (vinyl) CD-BESPREKINGTRAITRS Horses In The Abattoir CD-BESPREKINGCREUX LIES Goodbye Divine CD-BESPREKINGFEELING OF PRESENCE Of Lost Illusion CD-BESPREKINGDARK Nightmare CD-BESPREKINGAHRáYEPH XXV E.P. CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

GHOSTS IN MIRRORS  Cold Dust CD-BESPREKINGPERMANENT CLEAR LIGHT  Cosmic Comics CD-BESPREKINGFUJI||||||||||TA  iki CD-BESPREKINGSUMMER  French Manucure CD-BESPREKINGCONTROL  Deadly Sins CD-BESPREKINGDANIEL MENCHE  Kataract CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Here-X - You're Coming Home ep (vinyl)

Here-X is een vrij nieuw soloproject uit Griekenland rond multi-instrumentalist en zanger Stavros Nikolau die zich voor de teksten laat bij staan door verschillende personen, zo ook Roger Waters (Pink Floyd) van wie hij het nummer “Hey You” (zie clip) even leende om er een goede eigentijdse post punk cover uit te puren. Post ...

lees meer...
FOTO'S : Front 242 - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Radical G - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Flying Horseman en Peenoise (voorprogramma) - ...weer op de bühne én op de kaart met een geslaagde thuismatch...

Om redenen ons allen wel gekend moest de Antwerpse band Flying Horseman wachten om hun album Mothership, hun zesde album in een zo goed als vlekkeloze carrière, in levende lijve aan ons voor te stellen. Wanneer dat ook nog eens achter mijn hoek, in De Roma, gebeurt dan zeg ik geen nee… Tijdens gekeuvel met oude bekenden kwamen ...

lees meer...
CD BESPREKING : TRAITRS - Horses In The Abattoir

Hippe post punk uit Canada met goth mascara en pop lipstick in een existentialistische nauw aansluitende outfit die past bij deze geconformeerde depressietijden. Zie, ik kan het ook een bio maken om het nieuwe album “Horses In The Abattoir” van het niet meer geheel onbekende TRAITRS aan te kondigen. Een charmant zagend stemmetje ...

lees meer...
CD BESPREKING : Creux Lies - Goodbye Divine

Het wiegje van Creux Lies staat in Sacramento (Amerika) maar via het Duitse Freakwave label is hun muziek tegenwoordig ook vlotjes (sic) bij ons verkrijgbaar. Hun debuut “The Hearth” verscheen reeds in 2018 bij het Amerikaanse Cleopatra Records en schopte het ook bij ons in post punk minnende kringen tot cult sensatie. Zelf ...

lees meer...
CD BESPREKING : Feeling Of Presence - Of Lost Illusion

Het nieuwe soloproject van de Duitse multi-instrumentalist Andreas Hack, wiens vorige band Frequency Drift (progrock met female vocals) met zijn 8 uitgebrachte albums (2008-2018) en talrijke concerten een internationale fan base verwierf. Nu staat Andreas Hack er dus nagenoeg alleen voor maar krijgt voor dit eerste album met zijn soloproject ...

lees meer...
INTERVIEW : WINTERSTILLE - Dit zijn twee tegenstrijdige aspecten van het individualisme: de belofte dat je alles in het leven kunt bereiken en de beschuldiging aan het individu als je dat niet kunt bereiken.

Eind oktober 2020 kwam ‘Puin van dromen’ uit, het debuut van Winterstille. De plaat biedt een mengeling van folk, chanson en gothic. Winterstille zal op 12 november zijn cd voorstellen in zaal De Krop in Kampenhout, en op 13 november het Porta Nigra Autumn Passage openen in Aarschot. Reden genoeg om eens dieper te graven naar de ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dark - Nightmare

Deze Dark uit Hamburg wordt al een ongeveer een jaar gehypet als zijnde het project dat de pure dark wave / goth weer op het voorplan moet zetten. Online werden reeds heel wat nummers de ether in gegooid en dat het moest komen tot een heus album is dus niet meteen een verrassing, al blijf ik 8 nummers wel wat mager vinden. Vorig jaar verscheen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Aksak Maboul - ...met een nostalgische sound tegelijk de toekomst in @ Het Bos, Antwerpen, 14 oktober 2021

Aksak Maboul is al sinds 1977 onder ons, maar heeft in die tussentijd slechts 4 albums uitgebracht. Een en ander heeft te maken met het feit dat oprichter (en enige oorspronkelijk lid) Marc Hollander daarnaast ook nog zijn label Crammed Disc (voor onze scène vooral bekend van Tuxedomoon) te runnen heeft. Crammed Discs is bekend om zijn ...

lees meer...
FOTO'S : Sovjet War - @ Depot Leuven, Breaking Barriers 09/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : GERT - Sinds 2019 zijn we officieel een Nederlandstalig DIY kleinpunk kwartet

Gert - ook bekend als Gert Kleinpunk - maakt al zeventien jaar muziek, maar heeft nog nooit een interview gegeven. Daar moest verandering in komen, vond Malcolm Nix, te meer daar Gert op 9 oktober op Breaking Barriers in Het Depot te Leuven speelt... Zo, eindelijk een interview met Gert, die ondertussen wel al ongeveer zeventien jaar een ...