casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

03/10/2021 23:55

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal En toch niet helemaal Belgisch. Want deze UmbrÆternal is het geesteskind van de Braziliaan Alex Reiss die naar ons land verhuisde. Einde jaren 90 begon hij zijn zoektocht in de Goth-scene met bands als Fields Of The Nephilim en de onvermijdelijke Sisters Of Mercy. Om zo dieper te graven en terecht te komen bij de proto-goth van einde jaren 70.

Alex Reiss kent dus het wel klappen van de zweep, deed dat in zijn thuisland vooral in het bij ons niet zo gekende Endless Shadows. Een band waaruit deze UmbrÆternal wist te ontstaan. Een one-man-band dat zijn inspiraties weet te vinden bij onder meer X Mal Deutschland, Siouxsie And The Banshees, Rosetta Stone, All About Eve en The Cure. Zoiets schept uiteraard nieuwsgierigheid.

Voorlopig is er van UmbrÆternal nog maar 1 track beschikbaar en de referenties met de jonge versie van The Cure zijn hierin overduidelijk. Outside Reality vertelt het verhaal over zijn zelfontplooiing en een verbeterde ik. Het resultaat klinkt veelbelovend en doet haast vragen naar meerdere vervolgen.

Voorlopig enkel te verkrijgbaar via zijn Bandcamp-pagina waarvan hier onder de link.

(dq)

Bandcamp

Facebook

03/10/2021 20:41

Belgische post punk, bestaat dat? Sinner’s Day heeft u vele antwoorden!

Belgische post punk, bestaat dat?  Sinner’s Day heeft u vele antwoorden! How how, Uiteraard. En het is niet alleen Whispering Sons die het mooie weer (sic) maken mocht u dat toevallig denken. Er is veel meer. Eerder kon u hier al iets lezen over de nieuwe lichting en dit is een tweede deeltje van fraaie, eigentijdse Belgische post punk tot de niche goth rock welke u tussen 30 oktober en 1 november kunt gaan zien op het Belgische podium van Sinner’s Day. Ga uw tere zieltje redden! allen daarheen!

Star Industry is dan wel niet nieuw, maar blinkt al decennia uit in het aanleveren van melodieus ‘glammende’ gothic rock. Hun debuut “Iron Dust Crush” verscheen in 1997 en werd vorig jaar heruitgebracht. Hun laatste wapenfeit is volgens ons het album “The Renegade” uit 2015. De band speelt een beetje een thuismatch en is nog lang niet uitgezongen. Op het Belgische podium van Sinner’s Day kunt u na een obligatoir pakje Belgische friet op 30 oktober om 18u35 nog een keertje meebrullen met hun inlandse monsterhit "Nineties".

De grote lichting staat pal op Halloween, dan pakt België post punk gewijs groots uit daar op Sinner’s Day. Want buitenbeetje Such Beautiful Flowers kneedt een post punk erfenis met de nodige electro pop tot een wel zeer smakelijke hap. Collega Danny Quetin formuleerde bij de review van hun tape “Neon Gloom” poëtisch als; ‘Met “Neon Gloom” weet Such Beautiful Flowers dramatiek te verpakken in elektronische heerlijkheid, zonder zonlicht. Zonder er water aan moeten te geven. En het ruikt nog goed ook. Kom dat zien en horen op 31 oktober en wel om 17u30 op het Belgische podium.

Diezelfde dag delen er nog andere post punk ‘heerlijkheden’ het podium. Zo is er om 20u35 A Slice Of Life die de jaren 80 door de boxen jagen, post punk draait een tong met new wave en al wat een zwart plunje draagt. Ze zullen hun werk hebben daar op Sinner's Day! Om het met de woorden van collega Xavier Kruth te zeggen; ‘ A Slice Of Life steekt niet onder stoelen of banken dat ze hun mosterd halen bij de groten uit de wave: The Cure, Bauhaus (u had de link met de naam wel gelegd, hoop ik), The Sisters Of Mercy, Joy Division, David Bowie… Maar omdat ze zich niet vastpinnen op één groep of geluid, weten ze een zeer diverse en gevarieerde plaat af te leveren die niet voor één gat te vangen is.’ Geef toe referenties kunnen slechter vallen. Lees hier onze review van hub album "Restless".

Een andere band die reeds z’n sporen heeft verdient en die zowat de gothic rock, die mysterieuze, duistere niche van de post punk, opnieuw op z'n eentje uit vond is natuurlijk Your Life On Hold. Gothic rock uit België is geen alledaags fenomeen en al zeker niet als die na drie puike albums internationaal weet aan te slaan. Om mezelf even te citeren uit een review van hun meest recente worp “Echoes From The Bardo”; ‘“Echoes From The Bardo” is gothic rock met hoofdletter en Your Life On Hold lijkt met elk album meer en meer aan maturiteit te winnen zonder daarbij zichzelf te verloochenen. Koppig het eigen ding doen, al is dat in deze tijden niet meteen hip, het krijgt van mij alle respect temeer dit album meer is dan zomaar een flard muziek. Het is een concept in een concept. Dat kan alleen maar gothic rock van de bovenste plank zijn. Met Halloween kunt u het officieel in huis halen, ik zou niet aarzelen. Dé beste Belgische old school gothic rock band die België ooit heeft gekend, het zou zomaar kunnen.’ Zo nu weet u meteen waar de klepel hangt. Ook op Halloween kunt u ze live beleven! Verzamelen op 31 oktober om 22u10 aan het Belgische podium, u zult niet ontgoocheld zijn.

Op 1 november mag Astrasonic om 18u35 zijn ding doen met een alweer sterk naar de jaren 80 neigende indie en post punk sound. Zou het dan toch waar zijn dat de jaren 80 zowat de meest invloedrijke en meest interessante periode uit de muziekgeschiedenis zijn geweest. Wel Sinner’s Day bewijst dat het bijna niet anders kan. En er is natuurlijk nog meer Belgisch geweld, maar daarover een volgende keer meer.

Vergeet vooral geen tickets aan te schaffen en ze, inclusief uzelf, daar in Heusden Zolder op een heus feestje te trakteren!

Voor alle praktische info en geheel in het bijzonder voor de aanschaf van tickets voor dit driedaagse feestje rep u naar de officiële website van het het festival en klik hier; Sinner’s Day !

Star Industry / Such Beautiful Flowers / A Slice Of Life / Your Life On Hold / Astrasonic

(ki)

02/10/2021 20:06

Wave Tension stelt ons Glaring voor!

Wave Tension stelt ons Glaring voor! Glaring, het experimentele cold-wave, darkwave, post-punk solo project van de Duitse muzikante Anna Nin kondigt haar nieuwste album "Nebula" aan. Het album zal gereleased worden op 15 oktober door Wave Tension Records (tape - op slechts 50 exemplaren) en Peripheral Minimal Records (vinyl op slechts 250 exemplaren). De release wordt vergezeld door een prachtige video voor de track "Vanth", gemaakt door Lagomorphosis (Teresa Elizabeth Lobos), die Dark Entries u hierbij graag presenteert.

Glaring (facebook) / Wave Tension Records (facebook)

(ki)


20 21 22 23 24 25 26 27 28 29


Laatste 6 CD-besprekingen

THE SPACELORDS Unknown Species CD-BESPREKINGREMOTE Дым / Smoke CD-BESPREKINGBYSENSES MonoCHROOM CD-BESPREKINGMIASMATHA Miasmatha CD-BESPREKINGЧерноплодь (CHERNOPLOD') Черноплодь CD-BESPREKINGЛюди На Холме (LYUDI NA HOLME) Дикие Цветы [Wild Flowers] CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

OLIVIER & CROONIEK  Demonen en Dromen CD-BESPREKINGBISCLAVERET  Theu Anagnosis CD-BESPREKINGANNE-MARIE HURST  Day of All Days CD-BESPREKINGASCHE  The Easter Island Phenomenon CD-BESPREKINGSAD LOVERS AND GIANTS  Epic Garden Music (reissue) CD-BESPREKINGLISA GERRARD  The Silver Tree CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : The Spacelords - Unknown Species

The Spacelords werden opgericht in 2008 in Reutlingen (Baden-Württemberg in het zuiden van Duitsland) en bestaan heden uit het trio Matthias 'Hazi' Wettstein (gitaar, effecten), Akee Kazmaier (bass, effecten, orgel) en Marcus Schnitzler (drums, percussie, synths). The Spacelords zijn een van de bekendere bands van de Europese ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remote - Дым / Smoke

Vorig jaar bespraken we twee oudere albums van deze Russen, die na een digitale release een nieuw promorondje kregen. Het waren "The Great Bong Of Buchenwald" uit 2014 (waarmee de band dikke ambras kreeg met Bandcamp maar dat leest u in de review) en “The Gift” uit 2016. En hier zijn ze dan met “Дым ...

lees meer...
CD BESPREKING : BySenses - MonoCHROOM

Achter dit project zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias Owann in het project The Tower Tree. De digitale albums “InSense” (2014) en “5 Jours de Liberté” (2021) meegerekend is dit het vijfde album van BySenses. In 2014 verscheen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miasmatha - Miasmatha

Klaar voor een portie controverse? Miasmatha draagt dit titelloze (mini)album op aan Biopreparat, de onderzoeksorganisatie voor biologische wapens van de Sovjet-Unie dat vanaf 1973 met 30000 werknemers pathogenen en hun remedies (antigiffen, sera, antibiotica) onderzocht. Sinds de ineenstorting van de USSR is de status van het onderzoek onbekend, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Черноплодь (Chernoplod') - Черноплодь

Chernoplod’ is een obscure black metal band uit het noorden van Rusland die op dit titelloze album hun eerste 2 demo’s verzamelt. De nummers werden geheel eigen aan de muziekstijl opgenomen op de zolder van een verlaten huis in een net zo verlaten dorp. Het resultaat is black metal zoals die door puristen het liefst gesmaakt ...