casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

07/10/2021 20:57

Electro a gogo op Sinner’s Day!

Electro a gogo op Sinner’s Day! Elke dag komt het feest dat Sinner’s Day heet dichterbij. Hier bij Dark Entries stonden we al even stil bij de lading Belgische post punk die daar in Heusden Zolder tussen 30 oktober en 1 november wordt geserveerd. Doch, en dat weet u vast, België heeft ook naam en faam hoog te houden als het gaat om het aanbieden van kwalitatieve electro en wees gerust ook die tekent present op Sinner’s Day!

Zo kunt u op dag één, 30 oktober, terecht bij The Juggernauts, die ebm in een eigentijds jasje gieten en die hun ritmiek steevast op uw ledematen afvuren. Ik had het ooit over ‘ Electro met Belgisch kwaliteits keurmerk, typisch maar ook weer net een beetje anders. Lees hier de Dark Entries review van hun debuut “Te Juggernauts Are Coming”. Te zien en te horen op 30 oktober en wel om 15u35 op het Belgisch podium.

Diezelfde dag wordt de Belgische electro lichting aangevuld met peetvaders Absolute Body Control, een duo dat we u niet meer hoeven voor te stellen of u bent hier bij toeval op deze briljante webstek beland. Al bestaat toeval niet. Dirk Ivens en Eric Van Wonthergem doen al decennia magische dingen met hun minimale, analoge electronica waarop het goed dansen en dromen is. Om 20u05 op het Belgisch podium. Lees hier een keertje de review van “Forbidden Games” en hier van een resem actuele artiesten die op “1980 -2020” hulde brachten aan de pioniers.

En er is nog meer op 30 otkober, Suicide Commando, nog zo’n act die geen introductie meer behoeft, speelt er een thuismatch en is op het Belgische podium te horen als top act om 23u25! Dark electro voor deze donkere tijden maar altijd dansbaar op het eigen graf. Ondertussen een immense discografie een resem hits ... see you... niet alleen... in hell maar vooral aan het Belgische podium voor een danspasje. Lees hier één van de Dark Entries reviews, een heruitgave van de klassieker “Electro Convulsion Therpay”.

Op 30 oktober is er ook nog Praga Khan op het hoofdpodium, electro met een techno rand en menig hit die bij een veel ruimer publiek dan uitsluitend Dark Entries lezers bekend is. Om 22u20 speelt de groep rond Maurice Engelen op het hoofdpodium ten dans en knetteren de beats door en over Heusden Zolder. Geloof me die dag is er nog veel meer (buitenlands) electro geweld en wat de volgende Sinner’s Day dagen aan Belgisch knallers opleveren leest u hier binnenkort. Ik raad u alvast aan een paar stevige dansschoenen aan te trekken. En u weet, een gewaarschuwd man of vrouw is er ...

Voor alle praktische info en vooral voor ticktes; klik op deze Sinner's Day link !

The Juggernauts / Absolute Body Control / Praga Khan / Suicide Commando

(ki)

03/10/2021 23:55

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal

Nieuwe Belgische Gothic-naam : UmbrÆternal En toch niet helemaal Belgisch. Want deze UmbrÆternal is het geesteskind van de Braziliaan Alex Reiss die naar ons land verhuisde. Einde jaren 90 begon hij zijn zoektocht in de Goth-scene met bands als Fields Of The Nephilim en de onvermijdelijke Sisters Of Mercy. Om zo dieper te graven en terecht te komen bij de proto-goth van einde jaren 70.

Alex Reiss kent dus het wel klappen van de zweep, deed dat in zijn thuisland vooral in het bij ons niet zo gekende Endless Shadows. Een band waaruit deze UmbrÆternal wist te ontstaan. Een one-man-band dat zijn inspiraties weet te vinden bij onder meer X Mal Deutschland, Siouxsie And The Banshees, Rosetta Stone, All About Eve en The Cure. Zoiets schept uiteraard nieuwsgierigheid.

Voorlopig is er van UmbrÆternal nog maar 1 track beschikbaar en de referenties met de jonge versie van The Cure zijn hierin overduidelijk. Outside Reality vertelt het verhaal over zijn zelfontplooiing en een verbeterde ik. Het resultaat klinkt veelbelovend en doet haast vragen naar meerdere vervolgen.

Voorlopig enkel te verkrijgbaar via zijn Bandcamp-pagina waarvan hier onder de link.

(dq)

Bandcamp

Facebook

03/10/2021 20:41

Belgische post punk, bestaat dat? Sinner’s Day heeft u vele antwoorden!

Belgische post punk, bestaat dat?  Sinner’s Day heeft u vele antwoorden! How how, Uiteraard. En het is niet alleen Whispering Sons die het mooie weer (sic) maken mocht u dat toevallig denken. Er is veel meer. Eerder kon u hier al iets lezen over de nieuwe lichting en dit is een tweede deeltje van fraaie, eigentijdse Belgische post punk tot de niche goth rock welke u tussen 30 oktober en 1 november kunt gaan zien op het Belgische podium van Sinner’s Day. Ga uw tere zieltje redden! allen daarheen!

Star Industry is dan wel niet nieuw, maar blinkt al decennia uit in het aanleveren van melodieus ‘glammende’ gothic rock. Hun debuut “Iron Dust Crush” verscheen in 1997 en werd vorig jaar heruitgebracht. Hun laatste wapenfeit is volgens ons het album “The Renegade” uit 2015. De band speelt een beetje een thuismatch en is nog lang niet uitgezongen. Op het Belgische podium van Sinner’s Day kunt u na een obligatoir pakje Belgische friet op 30 oktober om 18u35 nog een keertje meebrullen met hun inlandse monsterhit "Nineties".

De grote lichting staat pal op Halloween, dan pakt België post punk gewijs groots uit daar op Sinner’s Day. Want buitenbeetje Such Beautiful Flowers kneedt een post punk erfenis met de nodige electro pop tot een wel zeer smakelijke hap. Collega Danny Quetin formuleerde bij de review van hun tape “Neon Gloom” poëtisch als; ‘Met “Neon Gloom” weet Such Beautiful Flowers dramatiek te verpakken in elektronische heerlijkheid, zonder zonlicht. Zonder er water aan moeten te geven. En het ruikt nog goed ook. Kom dat zien en horen op 31 oktober en wel om 17u30 op het Belgische podium.

Diezelfde dag delen er nog andere post punk ‘heerlijkheden’ het podium. Zo is er om 20u35 A Slice Of Life die de jaren 80 door de boxen jagen, post punk draait een tong met new wave en al wat een zwart plunje draagt. Ze zullen hun werk hebben daar op Sinner's Day! Om het met de woorden van collega Xavier Kruth te zeggen; ‘ A Slice Of Life steekt niet onder stoelen of banken dat ze hun mosterd halen bij de groten uit de wave: The Cure, Bauhaus (u had de link met de naam wel gelegd, hoop ik), The Sisters Of Mercy, Joy Division, David Bowie… Maar omdat ze zich niet vastpinnen op één groep of geluid, weten ze een zeer diverse en gevarieerde plaat af te leveren die niet voor één gat te vangen is.’ Geef toe referenties kunnen slechter vallen. Lees hier onze review van hub album "Restless".

Een andere band die reeds z’n sporen heeft verdient en die zowat de gothic rock, die mysterieuze, duistere niche van de post punk, opnieuw op z'n eentje uit vond is natuurlijk Your Life On Hold. Gothic rock uit België is geen alledaags fenomeen en al zeker niet als die na drie puike albums internationaal weet aan te slaan. Om mezelf even te citeren uit een review van hun meest recente worp “Echoes From The Bardo”; ‘“Echoes From The Bardo” is gothic rock met hoofdletter en Your Life On Hold lijkt met elk album meer en meer aan maturiteit te winnen zonder daarbij zichzelf te verloochenen. Koppig het eigen ding doen, al is dat in deze tijden niet meteen hip, het krijgt van mij alle respect temeer dit album meer is dan zomaar een flard muziek. Het is een concept in een concept. Dat kan alleen maar gothic rock van de bovenste plank zijn. Met Halloween kunt u het officieel in huis halen, ik zou niet aarzelen. Dé beste Belgische old school gothic rock band die België ooit heeft gekend, het zou zomaar kunnen.’ Zo nu weet u meteen waar de klepel hangt. Ook op Halloween kunt u ze live beleven! Verzamelen op 31 oktober om 22u10 aan het Belgische podium, u zult niet ontgoocheld zijn.

Op 1 november mag Astrasonic om 18u35 zijn ding doen met een alweer sterk naar de jaren 80 neigende indie en post punk sound. Zou het dan toch waar zijn dat de jaren 80 zowat de meest invloedrijke en meest interessante periode uit de muziekgeschiedenis zijn geweest. Wel Sinner’s Day bewijst dat het bijna niet anders kan. En er is natuurlijk nog meer Belgisch geweld, maar daarover een volgende keer meer.

Vergeet vooral geen tickets aan te schaffen en ze, inclusief uzelf, daar in Heusden Zolder op een heus feestje te trakteren!

Voor alle praktische info en geheel in het bijzonder voor de aanschaf van tickets voor dit driedaagse feestje rep u naar de officiële website van het het festival en klik hier; Sinner’s Day !

Star Industry / Such Beautiful Flowers / A Slice Of Life / Your Life On Hold / Astrasonic

(ki)


58 59 60 61 62 63 64 65 66 67


Laatste 6 CD-besprekingen

GERT Alles Is Nog Niet Verloren CD-BESPREKINGL' APPEL DU VIDE Abwärtsspirale CD-BESPREKINGDONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

NATTSKIFTET  Stämplar In CD-BESPREKINGSABBATH ASSEMBLY  Sabbath Assembly CD-BESPREKING[DE:AD:CIBEL]  Globalized CD-BESPREKINGMONO INC.  Immerher CD-BESPREKINGIN THE NURSERY  Blind Sound CD-BESPREKINGNAFTA-2  5 Pieces Of Art CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...