casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

02/10/2021 19:39

Lustrumeditie Indietronic Fest met vijf bands!

Lustrumeditie Indietronic Fest met vijf bands! Indietronic Fest blaast vijf kaarsjes uit en viert op zaterdag 20/11/2021 zijn eerste lustrum in cc Volkskring in Lede! Tijdens de vorige edities had Indietronic onder andere schoon volk als Adriaan De Roover, Milan W, Meteor Musik, Samowar, Raveyards, Rumours, Paper Hats,.. en nog veel meer te gast. Ook op deze vijfde editie wordt er nog steeds gefocust op Belgische bands die live elektronische muziek brengen.

Deze keer is Fortress, het veelbelovende electro-trio rond Hanne Torfs van de bekende indie-rockgroep ‘School is cool’, de headliner. Zij brengen intelligente synthpop met donkere weerhaakjes. Chvrches, Goldfrapp, Roisin Murphy of Depeche Mode zijn nooit ver weg. Fortress is al enige tijd terecht ‘Artist in Residence’ in de Antwerpse Trix.

Het duo First brengt dan weer bloedmooie melancholische synthwave. The Rescue, een beloftevol trio uit het Gentse, combineert gitaar en bas met sequenzers en drumcomputers zoals bv New Order dat al eerder deed. Indietronic 5 biedt naast synthwave en electropop ook plaats aan minder evidente genres zoals industrial en ambient. Zo kan u er ook kennis maken met de loodzware drones en filmische geluidscollages van Bolt Ruin. Opener Trillosta komt uit de regio. Samen met een gastvocaliste brengt de jonge Aalsterse producer een eclectische live-set met invloeden uit ambient, trance en techno.

DJ Permian aka Klaas Bombeke draait opnieuw fijne alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten.

De toegangsprijs voor Indietronic Fest 5 bedraagt 15 euro in voorverkoop of 20 euro aan de kassa. Voorverkoop via de FB pagina, Eventbride.be of bij de organisatoren zelf.

Indietronic Fest (facebook)

(ki)

Gerelateerde CD besprekingen
Bolt Ruin • Bolt Ruin (2019)

01/10/2021 12:31

Georgio Valentino, aka 'the Dove', strijkt neer met comebackalbum...

Georgio Valentino, aka 'the Dove', strijkt neer met comebackalbum... Herinnert u zich nog ene Georgio 'the Dove' Valentino, de bandleider van La Societé des Mélancholiques...?

Eventueel heeft u via Dark Entries de voorbije jaren notie genomen van onze albumrecensies, concertbesprekingen en interviews van en met de man. Zo weet u misschien nog dat deze Griekse Amerikaan na omzwervingen een tijd in Brussel gewoond heeft, een handvol albums op zijn naam staan heeft (allen besproken door Dark Entries) en hierna de gitaar in de wilgen hing om terug in Amerika een ander bestaan uit te bouwen...

Duiven zijn echter trekvogels, dus we waren slechts half verrast wanneer the Dove (of nu gewoon Georgio Valentino) nogmaals de vleugels uit sloeg om deze keer in Athene neer te strijken. Athene, waar niet toevallig ook Blaine L Reininger woont, stichtend lid van Tuxedomoon en boezemvriend van Georgio. Naast Blaine -uiteraard- passeert er nog een hele rits postpunk-adel op Lines of Flight, het nieuwe album van Valentino... Of : wanneer je persoonlijke helden gewoon in je adresboekje staan... Vandaag is het Bandcamp Friday en niet toevallig koos Georgio Valentino deze datum voor de release van Lines of Flight. Verwacht een 10 inch vinyl album (koop nu uw platenspeler) met downloadcode die vanaf preorder reeds actief is. Het fysieke album komt vanaf 5 november uw richting uit... 100 exemplaren, signeerd en genummerd... Snel wezen is de boodschap...!!

Beluister of download op de bandcamp van Georgio Valentino

30/09/2021 20:31

Belgische actuele post punk op Sinner’s Day!

Belgische actuele post punk op Sinner’s Day! U weet vast wel dat Sinner’s Day, tussen 30 oktober en 1 november te Heusden Zolder, uitpakt met een uniek Belgisch podium, daarop heel wat bekende maar ook minder bekende namen, zo ook een actuele lichting post punkers die u misschien, geheel ten onrechte, nog niet zo goed kent. Dark Entries zet ze graag even op het Dark Entries podium. Hier dus.

Zo is er op 30 oktober tussen 14u10 en 14u30 This Can Hurt, van wie u hier eerder in deze rubriek een apart artikeltje kon lezen. Meer dan post punk zeg maar, ergens tussen post punk en onheilszwangere industrial rock met een vette knipoog naar het grote Nine Inch Nails. Lees hier een review. Men kan zijn voorbeelden slechter kiezen.

Op 31 oktober, ja u mag de volle drie dagen uw Halloween outfit aan, wordt u reeds om 12u55 verwacht voor de performance van post wavers (het is eens wat anders dan post punk) Korinthians uit Gent. Hun debuut “Chaos Control” (klik hier voor de review) wist Dark Entries in elk geval te charmeren en kreeg een 8,5 op z’n Dark Entries rapport. “Korinthians als band begeeft zich momenteel op het einde van een groeiproces dat niet hoeft onder te doen voor de groten der aarde. Met songstructuren en een samenspel die even bedreven als vakbekwaam in mekaar steken”, aldus collega Danny Quetin. Kom dat zien.

Nog op 31 oktober spelen op datzelfde podium De Delvers en The Mars Model ten dans. De Delvers, door collega Henk Vereecken een kruising tussen The Cure en (oude) De Kreuners genoemd, brengen hun nummers steevast in het Nederlands.Zelfs SigloXX vertalen ze naar in hun moedertaal (zie clip) Lees hier de review van hun titelloze debuut, goed voor een 9/10 ; “Voor wie zijn postpunk ook eens graag in zijn moedertaal hoort is dit een dikke aanrader”, aldus de al eerder geciteerde Henk Vereecken. De Delvers op zaterdag 31 oktober en wel om 14u25.

The Mars Model klinken dan misschien iets potiger met invloeden uit gothic rock en goth metal sferen, toch passen deze nieuwkomers die met “FrancoBelga’ (inderdaad niet alle leden dragen de Belgische nationaliteit) prefect in dit rijtje. Ik laat nogmaals Henk Vereecken aan het woord; “Aanrader voor fans van erg stevige maar toch melodieuze postpunk, gothic rock, industrial rock en aanverwanten”. Kan niet anders of ook u voelt zich aangesproken. Op 31 oktober vanaf 16u00 op het Belgisch podium!

Als laatste in dit rijtje graag ook uw aandacht voor Dead High Wire, die op maandag 1 november om 14u10 act de présence geven. Ze resideren ergens tussen Antwerpen en Mechelen en met hun debuut “Pray For Us” gooiden ze hoge ogen bij collega Danny Quetin. Een citaat; “De eerste langspeler "Pray For Us" maakt van een band als Dead High Wire de optelsom van garage, postpunk en een streep Indie waarbij het eindresultaat meer dan zomaar weet te bekoren.”

Een meute ‘jonge’ Belgische wolven dus die u beslist moet hebben gezien en dat kan dus op het aanstormende Sinner's Day Festival. In een tweede deel meer Belgisch talent. Stay Tuned en stay a sinner.

Voor all praktische info en vooral voor de aankoop van tickets raadpleeg de officiële website van het Sinner’s Day festival via de link hieronder.

Sinner’s Day

This Can Hurt / Korinthians / De Delvers / The Mars Model / Dead High Wire

(ki)

Gerelateerde CD besprekingen
De Delvers • De Delvers (2018)


20 21 22 23 24 25 26 27 28 29


Laatste 6 CD-besprekingen

REMOTE Дым / Smoke CD-BESPREKINGBYSENSES MonoCHROOM CD-BESPREKINGMIASMATHA Miasmatha CD-BESPREKINGЧерноплодь (CHERNOPLOD') Черноплодь CD-BESPREKINGЛюди На Холме (LYUDI NA HOLME) Дикие Цветы [Wild Flowers] CD-BESPREKINGJULII Taste Of Triumph CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

RAVENOUS  Forward To The Roots CD-BESPREKINGTHE EXPLODING EYES ORCHESTRA  I CD-BESPREKINGMODEL KAOS  Phoenix CD-BESPREKINGLEGIONARII  Disciples Of The State CD-BESPREKINGTHE FROZEN AUTUMN  Pale Awakening CD-BESPREKINGFAGGET FAIRYS  Feed The Horse CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Remote - Дым / Smoke

Vorig jaar bespraken we twee oudere albums van deze Russen, die na een digitale release een nieuw promorondje kregen. Het waren "The Great Bong Of Buchenwald" uit 2014 (waarmee de band dikke ambras kreeg met Bandcamp maar dat leest u in de review) en “The Gift” uit 2016. En hier zijn ze dan met “Дым ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : BySenses - MonoCHROOM

Achter dit project zit Gentenaar Didier Dewachtere, die we reeds kenden van zijn samenwerking met die andere Gentenaar Johan De Paepe alias Owann in het project The Tower Tree. De digitale albums “InSense” (2014) en “5 Jours de Liberté” (2021) meegerekend is dit het vijfde album van BySenses. In 2014 verscheen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miasmatha - Miasmatha

Klaar voor een portie controverse? Miasmatha draagt dit titelloze (mini)album op aan Biopreparat, de onderzoeksorganisatie voor biologische wapens van de Sovjet-Unie dat vanaf 1973 met 30000 werknemers pathogenen en hun remedies (antigiffen, sera, antibiotica) onderzocht. Sinds de ineenstorting van de USSR is de status van het onderzoek onbekend, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Черноплодь (Chernoplod') - Черноплодь

Chernoplod’ is een obscure black metal band uit het noorden van Rusland die op dit titelloze album hun eerste 2 demo’s verzamelt. De nummers werden geheel eigen aan de muziekstijl opgenomen op de zolder van een verlaten huis in een net zo verlaten dorp. Het resultaat is black metal zoals die door puristen het liefst gesmaakt ...

lees meer...
CD BESPREKING : Люди На Холме (Lyudi Na Holme) - Дикие Цветы [Wild Flowers]

“Hopende dat ze hiermee niet al hun kruit verschoten hebben, hopen we eveneens op een beloftevolle toekomst van deze uiterst getalenteerde Russen”, alzo besloten we onze bespreking van Nocturnus, het tweede album van Lyudi Na Holme. Ook wel het album van de bevestiging, en lees er de bespreking nog maar eens op na: overtuigen was ...