casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

25/02/2021 21:49

Livestream Mr. Hurley & die Pulveraffen

Livestream Mr. Hurley & die Pulveraffen Met pijn in ons hart missen we allemaal de grote festivals en de leuke concerten. We snakken naar livemuziek en liters bier! Maar ja... Als surrogaat stemt iedereen af op live concerten die via het internet worden gestreamd.

De mensen die nu al een jaar dromen van stampen in de modder op het Heidnisches Dorf raad ik dan ook aan om deze week een kaartje te kopen voor ‘Mr. Hurley & die Pulveraffen’. Dit is een piraten folk band die echt de moeite waard is en ons hun nieuwe cd in de vorm van een leuk concert presenteert.

Zij streamen op vrijdag 5 maart 20:00 hun dronkenmansgezang, de kaarten kan je hier kopen. (sr)

Mr. Hurley & die Pulveraffen: facebook / website

23/02/2021 00:31

Miel Noir brengt allereerste videoclip en heeft nog meer nieuws in petto.

Miel Noir brengt allereerste videoclip en heeft nog meer nieuws in petto. BOEM PAUKESLAG! Het is zoals u misschien weet vandaag 125 jaar geleden dat de belangrijke modernistische dichter Paul van Ostaijen werd geboren.

Wij betrekken zijn legendarische opener van zijn gelijknamige gedicht echter voor het heugelijke nieuws dat de allereerste videoclip van Dark Entries favorieten Miel Noir een feit is.

Het nummer in kwestie is de Darkness On Demand remix van het nummer 'My Hate', terug te vinden op hun laatste langspeler The Phoenix-Swarm.

In de clip zien we de Amerikaanse danseres Athena Fleeger die, zelf Miel Noir-fan zijnde, een staaltje schaduwdans op het nummer brengt.

De producer van de video ontwierp ook het laatste Miel Noir album en werkte reeds met het Laibach artiestencollectief. Deze visuele openbaring smaakte duidelijk naar meer want uit eerste hand hebben we vernomen dat Miel Noir in de toekomst verder op dit medium blijft inzetten.

Maar omdat een paukenslag doorgaans wel wat meer inluidt, kunnen we verder ook nog melden dat er ook nog een nieuwe EP op stapel staat met nieuw materiaal en enkele oudere nummers die opnieuw werden opgenomen met tal van gastartiesten. Naast de usual Miel Noir suspects als Tommi Stumpff, Krys Koseda (ex-Alien Sex Fiend) en Gerhard Hallstatt (Allerseelen) verder ook nog enkele bevriende artiesten die nog niet met Miel Noir samenwerkten.

Ook de samenwerking met Changes krijgt uitbreiding: met als werktitel Miel Noir & Changes staat er een splitalbum op til. Hiervoor zijn reeds 8 nummers klaar en het lijkt er op dat dit aantal nog aangedikt zal worden.

Marcel P. en Estella Plunkett van Miel Noir verleenden ook hun diensten aan het binnenkort te verschijnen Alles Idioten van Tommi Stumpff. Deze nieuwe release van Stumpff is in feite het zusteralbum van The Phoenix-Swarm, met dezelfde betrokken personen bij het opnameproces. (db)

Miel Noir

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!

22/02/2021 23:41

Inanis Yoake in een gulle bui.

Inanis Yoake in een gulle bui. U kon het reeds lezen: ons neofolk minnend hart sloeg een tikkeltje sneller na het horen van In A Summer’s Silence, het debuut van Inanis Yoake.

Dit duo bestaande uit de Italiaan Simone Skelton en de Japanse Risa Hara ging aan de slag met onder andere Tony Wakeford (Sol Invictus) en Lloyd James (Naevus) op dit album, dat een vlaag van nostalgie doet opwaaien.

Benieuwd geworden? Dan hebben we goed nieuws voor u. Vanaf vandaag tot 28 februari 2021 krijgt u van deze sympathieke band een korting van maar liefst 20% bij aankoop van het album. En dit voor zowel de digitale als de cd-versie.

Het enige wat u dient te doen, is de code ‘summer’ toe te voegen op de Bandcamp pagina. (db)

Inanis Yoake

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971!


7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Laatste 6 CD-besprekingen

OHE NOMEN Night Flower CD-BESPREKINGVERZAMELAAR The Rough Guide To Avant-Garde Japan CD-BESPREKINGS.E.T.I. The Sphere Of Density CD-BESPREKINGASHTORETH / GREY MALKIN Heretic CD-BESPREKINGAQUARIO Innsmouth/ Home 7' CD-BESPREKINGHATEFUL CHAINS Invite CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

VERZAMELAAR  Sammlung Elektronische Kassettenmusik Düsseldorf 1982 -1989 CD-BESPREKINGKOJI ASANO  Tokyo Sunrise CD-BESPREKINGHAR BELEX / FRAGILE  Time Does Not Forgive (split vinyl) CD-BESPREKINGCARL ET LES HOMMES-BOîTES  La Paroi De Ton Ventre CD-BESPREKINGRADICAL G  Sinner EP CD-BESPREKINGPINKNRUBY  Garden CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ohe Nomen - Night Flower

Uit de asse van de Italiaanse dark wave band Marlat ontstond deze Ohne Nomen, het project van Fra ‘AngeNoir’ Marlat en Filip Marlat (Iamnoone) die zich tekstueel laten inspireren door de schrijfsels van StephaneSeth (die andere helft van Iamnoone). Muzikaal wordt licht onderkoelde edoch sensuele synth wave uit de muziekkamer geperst ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - The Rough Guide To Avant-Garde Japan

Een mens moet prioriteiten stellen in het leven. Toen Jan Denolet besloot om niet alleen de pijp maar ook de pen aan Maarten te geven en bijgevolg zijn schrijfwerkzaamheden bij Dark Entries te stoppen konden we, hoe jammer we het ook vonden, daar alleen maar begrip voor opbrengen. Vooral voor ondergetekende een jammere zaak, want naast ...

lees meer...
CD BESPREKING : S.E.T.I. - The Sphere Of Density

Andrew Lagowski heet de man achter dit project. S.E.T.I. staat voor Search for Evidence of Terrestrial Intelligence. En zoals je al kan raden is de man nogal begeesterd door science fiction. Hij stelt ons met “The Sphere Of Density” een dubbelalbum voor met een studio schijfje en een live schijfje. Andrew Lagowski bracht in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Heretic

Aan alles komt een einde. Of dit ook het geval is voor de vruchtbare samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin daar hebben we het raden naar (al vermoeden en hopen we in ieder geval van niet!). Wat wel zeker is, is dat met Heretic het sluitstuk voor de trilogie die voorafgegaan werd door de ijzersterke albums Pilgrim en Hermit (waar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Aquario - Innsmouth/ Home 7'

Mario Hartwig studeerde af als master in de muziekwetenschap, is bekend als zanger en songschrijver van de symfonische metal band Glass God maar mag solo ook graag meer intieme dark pop songs schrijven die hij onder de moniker Aquario wat naambekendheid wil geven. Het Danse Macabre label viel voor de intimistische dark pop kunstjes van deze ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...