casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

08/01/2021 17:33

Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool 'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met het nummer 'White House Tomorrow', dat ze samen met hun collega's van King Dude - ook een aanbevelingswaardige neofolkgroep - hebben opgenomen. Het nummer klinkt ijzingwekkend serieus, en daar zijn de beelden van de clip niet vreemd aan.

Death in Rome is zoals elke zichzelf respecterende neofolkgroep berucht omwille van geruchten rond ranzige politieke voorkeuren, en ze weten van dit wapen net als Rome of Death in June - de groepsnaam is een eerbetoon aan deze groepen - behendig gebruik te maken. Hoe ze zo snel op de gebeurtenissen in de VS kunnen inspelen? Omdat ze het nummer al eerder opgenomen hebben als hun herwerking van het nummer 'Disneyland Tomorrow' van TV Smith. Voeg daar wat beelden van de bestorming van het Capitool aan toe, een extract uit de opruiende speech van Trump, en je hebt weer een typische cocktail die Death in Rome veel aandacht zal opleveren. (xk)

Update 9/01/2021: Intussen leren we dat het facebook-account van King Dude voor 30 dagen geblokkeerd is na het posten van het nummer 'White House Tomorrow' (het account is bereikbaar, maar de groep kan niets posten).

08/01/2021 17:19

Hedera helix maakt het weer heel abstract

Hedera helix maakt het weer heel abstract Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ze een professionele video uit voor het nummer 'Abstract' van Pastiche, met uiteraard professionele dansers en heel mooie beelden. Blijft de vraag aan de dames en heren van Hedera helix: wanneer mogen we nieuw werk verwachten? (xk)

05/01/2021 21:35

Het beste van 2020 volgens de Dark Entries redactie.

Het beste van 2020 volgens de Dark Entries redactie. De eindejaarslijstjes van de redactie zijn binnen, naar jaarlijkse traditie heeft u dan van ons een overzichtslijst tegoed.

We zetten dus nog eens ons beste statistische beentje voor om een antwoord te formuleren op de vraag: wat was dé plaat van 2020?

Eigenlijk zijn er vier kandidaten om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen, waaronder maar liefst 3 Belgen!

Naargelang de positie in de lijstjes van de redactieleden kwamen we op de volgende top 10 uit:

 1. Island Of The Death (Apocalyptic Vision) - SOPOR AETERNUS & THE ENSEMBLE OF SHADOWS

 2. Echoes From The Bardo – YOUR LIFE ON HOLD

 3. Where Do We Go From Here? – DIVE

 4. Sparks Around Us – THE BREATH OF LIFE

 5. One Thousand Graves – SONSOMBRE

 6. Flüchtige Küsse – GOETHES ERBEN

 7. #1,2,3 & 4 – KREGEL

 8. Partners In Hell – SELOFAN

 9. Puin Van Dromen – WINTERSTILLE

 10. End Of I – ART OF EMPATHY

Zowel Sopor Aeternus, Your Life On Hold, Dive en The Breath Of Life wisten met hun laatste album 3 stemmen in de wacht te slepen.

Opvallend in deze lijst is dat gothic rock helemaal terug van (nooit) weggeweest lijkt te zijn. Dat de oudgedienden het goed blijven doen springt eveneens in het oog (1,3, 4 en 6), maar de overige plaatsen bewijzen dat de toekomst wat meer recentere groepen betreft eveneens hoopvol is.

Met de nodige trots zien we ook dat op nummer 9 de muzikale capriolen van 2 Dark Entries medewerkers geparkeerd staan.

Niet in het lijstje maar zeker het vermelden waard zijn de platen die door een collega bovenaan een lijstje gezet werden doch hierin verder geen navolging kregen.

We hebben het dan over Shattered Souls van Placebo Effect (Marjolein Laenen), Tempus Edax Rerum van John 3:16 (Xavier Kruth) en A Steady Drip, Drip, Drip van Sparks (Henk Vereecken). De overzichtscompilatie 1990-2020 van Lacrimosa was volgens Xavier Kruth en Gerry Croon ook het onthouden waard.

Moest u nog titels missen uit deze lijst laat dan het inslaan een aanvang nemen! Wij maken ons alvast op voor een minstens even sterk nieuw muziekjaar! (db)


22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


Laatste 6 CD-besprekingen

MARK E MOON Old Blood CD-BESPREKINGVERZAMELAAR 11 Years Of Chaos Theory Fundraiser Compilation CD-BESPREKINGINSTANT LAKE Dystodream CD-BESPREKINGNO HONEY FROM THESE Over The Hill CD-BESPREKINGCIRQUE D'ESS Black Synthetic And Dense CD-BESPREKINGOHE NOMEN Night Flower CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

TENDENCYITIS Batch 0013 CD-BESPREKINGTIEFROT Manege Frei CD-BESPREKINGHANS FREDRIK JACOBSEN Ψre CD-BESPREKINGICESUN Heartquake (vinyl) CD-BESPREKINGREPETITOR Gde Ćeš CD-BESPREKINGVICTROLA 12' Maritime Tatami / A Game Of Despair CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Mark E Moon - Old Blood

The Isle Of Man is de thuisbasis van de heren Mark Sayl en Phil Reynolds die sedert 2018 de post punk krachten bundelen in het project Mark E Moon. Vergeet de Bee Gees die ook daar hun wiegje hadden staan want dit is o zo veel keren beter, tenminste al u Dark Entries fan bent. Met “Old Blood” is Mark E Moon toe aan een tweede ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - 11 Years Of Chaos Theory Fundraiser Compilation

Over de zin en onzin van de opgelegde maatregelen ten gevolge van de pandemie zijn reeds liters inkt gevloeid. Aangezien we het gediscussieer hieromtrent meer dan kotsbeu zijn maken we er dan ook niet graag verder woorden aan vuil en hopen we alleen maar dat deze pagina in de geschiedenis snel omgedraaid mag worden. Want wat wel zeker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Instant Lake - Dystodream

Op cd’s uit Brazilië is het wat langer wachten, al zeker als onze vriendin corona ook nog een duit in het zakje doet. Deze “Dystodream” verscheen in de zomer van vorig jaar en is het tweede album voor het Italiaanse dark wave / gothic project Instant Lake. Beter laat dan nooit, want dit album verdient uw aandacht. Al ...

lees meer...
CD BESPREKING : No Honey From These - Over The Hill

Het is een proper volkje, onze Noorderburen. De lente is nog maar pas in het land, en in Nederland heeft de daarmee traditioneel vaak gepaard gaande schoonmaak alvast een aanvang genomen. Een nieuwe release op Top Tape, dat betekent immers dat Menko Konings (eM, S.M. Nurse en No Honey From These) nogmaals in de archiefkasten is gaan snuisteren. Hij ...

lees meer...
CD BESPREKING : Cirque D'Ess - Black Synthetic And Dense

Pisa kent u vast wel van de scheve toren, maar het is tevens de thuisbasis van één van Italië’s best bewaarde donkere muzikale parels. Ik heb het over deze Cirque D’Ess, het duo Valerio Girmenia en Martina Bufalini, die met “Black Synthetic And Dense” na wat releases in eigen beheer hun debuut op ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...