casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

03/01/2021 21:33

35 jaar Top Tape niet zonder geschenk.

35 jaar Top Tape niet zonder geschenk. Het Nederlandse minimal label Top Tape viert dit jaar zijn 35ste verjaardag. Een getal dat kan tellen en waarbij felicitaties op zijn plaats zijn.

Niet alleen worden deze in dank afgenomen, het label biedt ter gelegenheid van dit heuglijke jaar de in 1987 uitgebrachte compilatietape L’Embrasse geheel gratis downloadbaar aan.

Het cliché dat wil dat Nederlanders van het gierige soort zijn, mag wat ons betreft gerust diep weggestoken worden. (db)

Download L’Embrasse hier.

Top Tape

03/01/2021 18:15

Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild) 2020 was geen jaar als een ander. Voor mij persoonlijk was het het zwartste jaar uit mijn leven en dit niet enkel door de corona miserie die zowel het beste als het slechtste uit sommige medemensen naar boven haalde. Gelukkig viel er toch weer veel moois te rapen in de alternatieve muziekwereld. Muziekjes om me toch een beetje op te beuren of ter loutering en catharsis van de depressie. Hier de 10 favoriete albums van Moonchild. Een selectie hieruit zal gepresenteerd worden tijdens The Horny Hour op dinsdag 5 januari 2021 om 19 uur op Radio Centraal, 106,7 fm, Antwerpen (of via livestream voor de rest van de wereld)

10. Smokemaster: Smokemaster (Tonzonen)

Eponiem debuutalbum van deze psychedelische stonerrock band uit Keulen, Duitsland.

9. 3 South & Banana: 3 South & Banana (Some Other Planet)

De geest van Syd Barrett waart rond in deze jengelende indie psychpop met een fikse dosis surrealisme en trippy keyboardklanken van een in Berlijn residerende Fransman.

8. Rosetta Stone: Cryptology (Cleopatra)

Britse gothic rock en post punk band, groot in de jaren 90 en na een lange stilte sinds 2019 eindelijk terug.

7. Fooks Nihil: Fooks Nihil (Unique)

Reconstructie van de typische West-Coast psychedelica sound (The Doors, Jefferson Airplane, The Byrds, Love…) van de golden sixties door een band, niet afkomstig uit Californië, maar uit Hessen, Duitsland.

6. Krzywdy : Czary (Zoharum)

Pools eenmansproject in het straatje van acts als Wardruna, Heilung, Nytt Land etcetera. Duistere ritual en drone dus geïnspireerd door Noordse folk en het heidense sjamanendom.

5. Dive‎: Where Do We Go From Here? (Out Of Line)

Electro – industrial uit het Waasland. Het project van Dirk Ivens, een man die geen introductie meer behoeft. The ‘Beverwave’ legend continues.

4. Sonsombre: One Thousand Graves (Post Gothic)

Amerikaanse old school gothic rock in Sisters Of Mercy – Fields Of The Nephilim stijl compleet met zwarte hoeden en zonnebrillen.

3. Permanent Clear Light: Cosmic Comics (Sulatron)

Het tweede album van deze band uit Finland werd een prachtig psychedelisch plaatje met referenties naar de sixties maar evengoed naar paisley underground en de eighties psychedelica revival. Zonnig zweverige songs vol jengelende fuzz gitaartjes worden afgewisseld met meer melancholische nummers.

2. Sopor Aeternus & The Ensemle Of Shadows: Island Of The Death (Apocalyptic Vision)

Het neoklassiek van het project van Anna-Varney Cantodea gaat sinds het vorige album weer meer richting de oude death rock, dark wave en dark folk gothic sound van het debuut van begin jaren 90.

1. The Sparks: A Steady Drip, Drip, Drip (BMG)

Over de nummer 1 van 2020 moest ik geen seconde nadenken. Het is ongelooflijk hoe deze band rond de Amerikaanse broers Ron en Russell Mael na 50 jaar nog niets van zijn kracht en originaliteit heeft ingeboet. Met songs over iPhones zijn deze pensioengerechtigden nog helemaal mee en ze klinken nog even neurotisch als weleer. De sound verschoof van glamrock (herinner je “This Town Ain't Big Enough For Both Of Us” uit 1974) naar meer new wave en synthpop maar The Sparks maken nog steeds artrock van de bovenste plank!

EXTRA: Best Of compilatie van het jaar: Red Zebra: Songs And Stripes (1980-2000) (Wool-E Discs)

Voor new waver en Belpop fan

03/01/2021 15:46

Het eindejaarlijstje van Danny Quetin

Het eindejaarlijstje van Danny Quetin 2 x twintig. Alleen al door het jaartal zou het een opvallend jaar worden. 1919 kennen we enkel van de band met die naam, over 2121 gaan we naar ik veronderstel nooit wat kunnen zeggen. Opvallend bleek een understatement te zijn, 2020 was een raar jaar, een rotjaar, een bevreemdend jaar. Een jaar waarin je huiskamer plots een bureau werd, de hulpverlening zelf om hulp smeekte, een kot niet enkel voor studenten was, er niet mocht geschud worden met de algemene mensheid wegens verpakt in bubbels en het mondverband al dan niet met een inlegkruisje de garantie was voor het ruiken en proeven van eigen adem. Nog voor de Wuhan-vleermuis de wereld deed stoppen beefde de cultuursector al op eigen uiteengerafelde grondvesten wegens de afneming van subsidies. Een hardnekkig virus trok de strop nu helemaal dicht. Lege podia en dito concertzalen en/of festivals. En toch, toch was het ergens een goed jaar. De ophokplicht zorgde voor extra creativiteit onder muzikanten, beseffende dat slechts een minderheid het zou opvangen, laat staan kopen. En dat siert hen. Tweeduizend twintig mocht zich gelukkig en wel profileren als een jaar vol muzikale productie. Een overzicht van wat me het afgelopen jaar kon doen verbazen. In alfabetische volgorde, zonder er een nummering aan toe te voegen. Om zo hitlijstjes te vermijden. Alle 15 goed.

ART OF EMPATHY – End Of I

DE BRASSERS – Alternative News

THE BREATH OF LIFE – Sparks Around Us

DIVE – Where Do We Go From Here

HOUSES OF HEAVEN – Silent Places

KREGEL # 1 tem 4

THE MARS MODEL – Sister Glory/Frozen In Time

THE REUTERS – Incubation

SELOFAN – Partners In Hell

STRUGGLER – Wilma Determined Protector

VELVET KILLS – Bodhi Labyrinth

WE ARE OOH PEOPLE – WAOP

WHISPERS IN THE SHADOW – Yesterday Is Forever

WINTERSTILLE – Puin Van Dromen

YOUR LIFE ON HOLD – Echoes From The Bardo

Verder was het genieten van wat De Delvers deden als resultaat van een Siglo XX-tribute, met Pesch als dansbaar geheel van delen uit Der Klinke en Red Zebra, de reeds geopenbaarde tracks voor het nieuwe album van Enzo Kreft en van Dood Spoor, doordacht leesvoer van Roel Van Espen.

Leuke kennismaking ook met KLeINKiTsch, en gezellige losstaande tracks van Doganov met Peter Slabbynck, O Veux en Roza Parks. En wat ik zou kunnen vergeten zijn.

2020 kende zijn einde, weggevaagd zonder daarbij de omhooggevallen arrogantie van een reuzegom te hoeven gebruiken. Opdat 2021 veel minder van hetzelfde mag zijn en veel meer van wat anders. Van wat beter. (dq)


38 39 40 41 42 43 44 45 46 47


Laatste 6 CD-besprekingen

SYNTHETIC DREAM Neutral Area CD-BESPREKINGPAULINE ANNA STROM Angel Tears In Sunlight CD-BESPREKINGRED MECCA Away CD-BESPREKINGLAMIA VOX Alles Ist Ufer. Ewig Ruft Das Meer CD-BESPREKINGKAMILA GOVORçIN Anima CD-BESPREKINGFRéDéRIC D. OBERLAND & IRENA Z. TOMAžIN Arba, Dâk Arba CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

CARLO ONDA  Souleater CD-BESPREKINGDISTORTION SIX  Sacrifice (EP) CD-BESPREKINGEHRENFELD  Who's That Boy? CD-BESPREKINGSHRINE  Somnia CD-BESPREKINGTHE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION  Egor CD-BESPREKINGIONIC VISION  In between ep CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Synthetic Dream - Neutral Area

Van zodra we kennismaakten met de Belgische new wave/gothic scene, leerden we Dark Entries kennen en net zo lang hebben we weet van het bestaan van het Lembeest. Bij de burgerlijke stand van Lembeke beter gekend als Günther Haegeman en het soort artiest dat we van in het begin bij Dark Entries op de voet hebben gevolgd. De laatste ...

lees meer...
CD BESPREKING : Pauline Anna Strom - Angel Tears In Sunlight

Dark Entries is een new WAVE webzine. Naast new wave heb je ook new age. Op papier slechts een paar lettertjes verschil, maar toch een wereld als het op de vorm aankomt. New age mag dan wel een vertakking zijn van de grote, veelomvattende ambient-boom, een genre dat ons steevast in grote getale weet te vinden. Nu is er heel wat ambient ...

lees meer...
CD BESPREKING : Red Mecca - Away

Hoe vreugdeloos ook het jaar 2020, voor dit jaar lijkt de repeat-knop ingedrukt. Er is beterschap op komst, zegt men. Maar het is niet omdat de podia stof vergaarden dat de creativiteit werd ingesnoerd. Het Zweedse Red Mecca bijvoorbeeld heeft de stilte weten om te buigen naar een vlucht in eigen droomwereld. Het negende album Away ademt ...

lees meer...
CD BESPREKING : Lamia Vox - Alles Ist Ufer. Ewig Ruft Das Meer

De Lamia is een vrouwelijke demon uit de Griekse mythologie die kinderen opat. Ze zou een door oppergod Zeus beminde Lybische koningin geweest zijn die, nadat Hera haar van haar kinderen beroofde, waanzinnig van verdriet werd en zelf op kinderen van anderen ging jagen. De Lamia is verwant aan de sirenen en de zeemeerminnen. Zij heeft ook kenmerken ...

lees meer...
CD BESPREKING : Kamila Govorçin - Anima

De Chileense Kamila Govorçin is een dame die alles uit het leven lijkt te willen halen. Haar muzikale avonturen begonnen op jonge leeftijd met het spelen van de dwarsfluit. In onze ogen zowat het minst avontuurlijke instrument, maar goed, je moet ergens beginnen. Na een aantal zeer uiteenlopende fasen in haar leven die de muziek ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Alcatraz - Sport Campus Lange Munte Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk

Voor de zwarte zielen onder jullie met een ruig kantje is er in augustus Alcatraz met bands als Epica - Solstafir - Wiegedood - Amenra - Heilung en pretpunkers Funeral Dress. Tickets: www.alcatraz.be/nl/tickets

lees meer...
INTERVIEW : Spiral Of Silence - 'oude liefde roest niet'

Voor velen is deze naam allicht onbekend en derhalve onbemind. Zonde, nu de groep uitpakt met de vers verschenen nieuwe singel “Toll” wordt het tijd dat ook u ook kennis maakt met deze Belgische groep die eind jaren 90 en beginjaren 2000 een vaste stek had op tal van wave/goth festivals met een cold wave sound pur sang waar je ...