casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

28/12/2020 14:19

24 uur Weltschmerz Nacht op Spotify om te dansen in uw kot!

24 uur Weltschmerz Nacht op Spotify om te dansen in uw kot! Mag ik aan het eind van dit vermaledijde jaar 2020 eens schaamteloos reclame maken voor wat muziek? Nu ja, om de Weltschmerz Nachten, die ondertussen al enige tijd tot het cult verleden behoren van de wave/gothic en al wat zwart is scene, in de spotlight te zetten ontwikkelde ik, dj darkdweller, een playlist op Spotify waar u meer dan 24u kunt ‘Weltschmerzen’. Meer nog het zijn de muziekjes, dus ja ook meer actueel materiaal, die u vandaag op een dergelijke fuif zou horen. Met de beperkingen van Spotify natuurlijk, want daar is heus niet al het Weltschmerz lekkers op terug te vinden. Nu u toch voldoende covid19 isolatietijd hebt spendeert u dit maar beter met leuke muziekjes! Bij deze een barmhartig gebaar!

Enjoy!

(ki)

28/12/2020 11:32

Het eindejaarlijstje van Kurt - Darkdweller - Ingels

Het eindejaarlijstje van Kurt - Darkdweller - Ingels Zo het is weer die tijd van het jaar. Grasduinen in mijn geheugen is, eens op een zekere leeftijd, geen sinecure meer. Maar voor u lezer, heb ik dat over. Kwestie dat u weet of te weten komt met welk lekkers u uw collectie nog hoort aan te vullen. Uiteraard hoorde ik dit jaar veel meer niet dan wel dus wat je hier krijgt is een selectie van een selectie. Maar wel eentje waarover werd nagedacht. Ik hoop dat ook in 2021, ondanks de miserie die artiesten - en al zeker diegene uit het alternatieve circuit - vandaag ondervinden, zij kunnen blijven rekenen op uw steun (kopen godverdomme!), die van mij en van Dark Entries hebben ze alvast. Here we go!

10. Dive "Where Do We Go from Here"

Deze "Where Do We Go From Here" is weerom een wapenfeit dat een soort rauwe en brutale kracht met een soort hypnotische introspectie weet te combineren. Het resultaat is reinigend.

9.Laut Fragen “Facetten Des Widerstandes”

“Facetten des Widerstandes” is in vele opzichten historisch en muzikaal een opmerkelijk en sterk conceptalbum geworden. Onderstaand voegde ik ook de video toe rond de ‘schepping’ van dit album. Via de blogspot pagina leest u trouwens ook het boekje dat met de cd wordt meegeleverd. Opmerkelijk, apart, uniek en derhalve een aanrader.

8. The Midnight Computers “Anxious”

Inderdaad, het wordt nog beter als u zich deze “Anxious” aanschaft... Meest aparte titel is ongetwijfeld “Sportsmen” (een bonus in demoversie), iets wat je nu niet meteen associeert met de post punk / dark wave die hier vol overgave wordt gebrouwen. Sterk vinyl debuut dat u niet aan u voorbij mag laten gaan. The Midnight Computers dus!

7. Unhuman “Cause Of Chaos”

Dit schijfje heeft het allemaal en is nu al cult. Deze zweem van creativiteit in ordinair zwart vinyl is gelimiteerd op 300 exemplaren. Bij het label She Lost Kontrol kunt u exclusief een op 100 exemplaren gelimiteerde groene editie bestellen. Als ik van u was zou ik niet twijfelen, minimal electro met punk attitude is uw deel en dansen kunt u altijd in uw kot!

6 Then Comes Silence "Machine”

Een geluid dat de groep geen windeieren legt al smaakt deze “Machine” met een vies woord net iets meer commercieel dan de voorganger “Blood” en lijkt dit album gemaakt voor de grote globale doorbraak. Dat het een corona virusje mogen worden dan, want dit album heeft het potentieel de underground een beetje dichter bij ‘de mensen’ te brengen en aldus wat meer zin te geven aan het leven van de gewone, trieste sterveling.

5. Alone In My Room “Alone In My Room”

Gelimiteerd op 300 exemplaren mag je niet twijfelen, deze Alone In My Room heeft hét. Grossieren in de eenvoud met prachtige stukjes muziek die naar cold wave tijden verlangen maar niet te beroerd zijn om ook wat inspiratie in het hier en nu te halen!

4. The Wake “Perfumes And Fripperies”

Oldschool maar ook weer anders, typisch The Wake in passie en bevlogenheid ademend tussen duisternis en levensmelodie... Galant en charmant vettig! Gothic rock.... inderdaad... undead undead undead! Zo en nu ga ik nog een keer vol digitaal genieten en nog wat geduld oefenen.

3. Selofan “Partners In Hell”

De modern mens danst op zijn eigen graf. Slimmer is hij niet. En dan is er nog, ja we zijn al rond, de naald zelfs twee keer, voor mij het absolute hoogtepunt “Auf Deiner Haut”. Riep daar iemand de reïncarnatie van het sublieme X-mal Deutschland? Wel dat was ik. Zonder verwijt aan Selofan want het maakt dit zeer gesmaakte album meer dan af. Ik zou er haast vrolijk van worden of was dit nu net niet de bedoeling?

2. Sonsombre “One Thousand Graves”

Sonsombre is in die zin een traditieband, maar die zijn dan ook broodnodig om dit in alle richtingen exploderende genre tot zijn essentie terug te brengen. Mindful en met ere voor de traditie. Gothic rock fans aller landen verenigt u, dit is een plichtaankoop!

1. Your Life On Hold “Echos From The Bardo”

“Echoes From The Bardo” is gothic rock met hoofdletter en Your Life On Hold lijkt met elk album meer en meer aan maturiteit te winnen zonder daarbij zichzelf te verloochenen. Koppig zijn eigen ding doen, al is dat in deze tijden niet meteen hip, het krijgt van mij alle respect temeer dit album meer is dan zomaar een flard muziek. Het is een concept in een concept. Dat kan alleen maar gothic rock van de bovenste plank zijn. Sinds Halloween kunt u het officieel in huis halen, ik zou niet aarzelen. Dé beste Belgische old school gothic rock band die België ooit heeft gekend, het zou zomaar kunnen.

Compilaties en andere rariteiten

Absolut Body Control 1980-2020 (vinyl overzicht in remix vorm)

Inkubus Sukkubus “Tales Of Witchcraft and Wonder” (akoestische cd + boek)

Aeon Sable “Anthology 2010 -2020” (compilatie van de deze psychedelische goth rockers)

Ego Eris “Memento Mori” (uit 2019, pas besproken in 2020, zeer sterke dark wave uit Brazilië)

Kill Shelter “Damage” (een project van Peter Burns met op elke nummer een gast uit het dark wave / postpunk goth genre)

Deugddoende nieuwkomers die u moet hebben gehoord!

Diaf “Weida” (debuut op vinyl ergens tussen moderne dark folk en dark wave)

Bram Droulers “Sun”, uitgeweken Brusselaar met mooie synth wave op debuut ep!

Control Room “Scenery”, als er dan toch één electro pop release moet instaan (hoewel dit veel meer is dan dat) deze nieuwkomer. Knap debuut.

Fall Shock “Interior” (Italiaanse synth wave)

Front Maschine “Wrong Fate” (vinyl ep, oldschool ebm voor deze tijd)

Zo, ik denk dat julie nu weer even verder kunnen! Op naar 2021.

Yours truly,

(ki)

28/12/2020 00:39

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands.

Het eindejaarslijstje van Dimi Brands. 2020, we zouden er beter niet te veel woorden meer aan vuil maken... Gelukkig viel er ook muzikaal heel wat moois te rapen, dus naar goede gewoonte geef ik graag de aftrap aan de goede jaarlijkse gewoonte die de eindejaarslijstjes heten.

Deze neofolk/noise/industrial/dark ambient specialist kiest dit jaar voor een zeer verrassende nummer 1. Niet alleen wat de muzikale stijl betreft, maar ook door 4 titels te verenigen. Normaal halen enkel full albums dit lijstje, maar aangezien Kregel dit jaar 4 EP’s uitbracht die zo fantastisch goed waren, bundelen we ze graag bij elkaar, waardoor ze als het ware een album vormen. En wat voor een! Straffe new wave van Belgische bodem: ik zou zwaar teleurgesteld zijn in mijn Dark Entries collega’s wanneer zij in hun jaaroverzicht NIET aan Kregel denken! (Her)lees zeker ook nog eens het interview dat ik eerder dit jaar had met Kregel. (db)

 1. KREGEL – #1,2,3 & 4

 2. L’AMARA – Cronache Dal Sottosuolo

 3. AIMA & THE ILLUSION OF SILENCE – Music For Certain Rituals

 4. ASHTORETH & CHTHONIA – Throne Of Astrŏarchē

 5. SOLWEIN – Omnia Vincit Amor

 6. CORAZZATTA VALDEMONE – Diari Di Guerra

 7. TSIDMZ – The Aeon Of ThuleSehnsucht

 8. OLIVIA LOUVEL – Sculptor

 9. SUTCLIFFE JÜGEND – The Deluge

 10. DEMONOLOGISTS – Dissociative Themes

 11. DARKWOOD – Twilight Garden

 12. LA MERDE – Zweet Spaart Bloed

 13. IIVII – Grinding Teeth/Zero Sleep

 14. SCATMOTHER – Sadotantra

 15. ASHTORETH & STRATOSPHERE – Between Worlds

 16. GENOCIDE ORGAN – Tipping Point

 17. V.A. - Tormentum Vol. I

 18. ART OF EMPATHY – End Of I

 19. ORPLID – Deus Vult

 20. INSTITUTION D.O.L. - The Thelema Tales

 21. TRAUM’ER LEBEN – Endzeit

 22. AIDAN BAKER – There/Not There

 23. DØDSMASKIN – Verdenssmerte

 24. THE BREATH OF LIFE – Sparks Around Us

 25. PHILIPP MÜNCH – Plays Ars Moriendi


4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Laatste 6 CD-besprekingen

JONAS KASPER JENSEN Plasma In DEX Garden CD-BESPREKINGERIK GRISWOLD Wallpaper Music IV CD-BESPREKINGGENEVA SKEEN Double Bind CD-BESPREKINGGIANMARIA APRILE Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland CD-BESPREKINGTWIN TRIBES Shadows (repress) CD-BESPREKINGTOMOKO SAUVAGE Fischgeist CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

PHILIPP MόNCH Elysium CD-BESPREKINGKLANKDAL Nachtkarkassen CD-BESPREKINGODESSA In a Somnolence / There Will Be (single) CD-BESPREKINGDOGANOV Pre1ncarnat1on CD-BESPREKINGDER ARBEITER Holzwege CD-BESPREKINGLACRIMAS PROFUNDERE Filthy Notes For Frozen Hearts CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Gianmaria Aprile - Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland

Achter tal van albums gaat er een heel verhaal schuil. Het is zeker het geval binnen de wereld van de experimentele muziek en geldt zowat voor de alle abstracte kunstvormen. De uitleg is vaak al het halve werk, of u gaat tenminste in het beste geval toch met andere ogen naar een reeks klodders op doek of op het eerste gehoor lukraak samengeraapte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
INTERVIEW : LUC WAEGEMAN - Passie en bezieling, daar draait het om.

De verrassende (en toch ook weer niet) nummer 1 in mijn eindejaarslijstje: de Limburgers van Kregel! Een interview met hen kon je hier reeds lezen, daarom leek het ons het ideale moment om eens een babbeltje te slaan met hun werkgever. Wagonmaniac Music bracht namelijk naast de 4 Kregel EP’s nog tal van sterk materiaal uit, en dit in ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...