casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

08/04/2020 23:47

Luftkraft laat ons dansen in ons kot met catchy NDW minimal electro tunes

Luftkraft laat ons dansen in ons kot met catchy NDW minimal electro tunes Dat deze barre Covid-19 tijden ook voor een niet te stuiten creatieve output zorgen bij muzikanten die ‘in hun kot’ opgesloten zitten, was ons al even duidelijk. Zo lieten we jullie in een vorig bericht reeds kennis maken met een paar superbe parodieën op de song “My Sharona” (‘my corona’) van The Knack.

Nu bereikt ons vanuit Duitsland de creatieve output van het one man-project Luftkraft dat slechts een viertal weken geleden werd opgericht toen Cris Frickenschmidt, de man achter het project en ons reeds bekend van het synthpop project Alphamay, zich blauw ergerde aan de berichtgeving over de pasta en wc-papier hamsteraars en de door hen veroorzaakte schaarste. Op één dag had hij de song “Feine Nudeln Klopapier” gereed, inclusief de video. De catchy NDW en minimal wave getinte electro tune met hilarische tekst verscheen op zijn eigen label Battersea Electric en hieronder vind je de youtube video van de song.

Buiten zijn verwachtingen ging de video direct viraal en een week later berichtte zelfs de grote Duitse krant Neue Osnabrück Zeitung erover.

Toen “Feine Nudeln Klopapier" gepubliceerd werd stond de frase “Dance The Isolation” al in de post. Voor Cris is dit een van de best mogelijke manieren om met de gedwongen isolatie om te gaan. Blijven lachen, in beweging blijven en de goede moed niet verliezen!

En zo ontstond het tweede Luftkraft-nummer “Tanz die Isolation” dat een week later in het Engels werd opgenomen als antwoord op de vraag van veel mensen om ook een ‘internationale’ versie te maken.

Het oorspronkelijke idee voor de videoclip was om clips te gebruiken van mensen die thuis dansten, maar omdat hij niet direct het bereik had om genoeg mensen zo ver te krijgen om hun video's te sturen, werd ook archiefmateriaal gebruikt.

Het doel was om ervoor zorgen dat een grote verscheidenheid aan dansende mensen in de video werd opgenomen, omdat we allemaal, over (sub)culturen en generaties heen en over de ganse wereldbol in hetzelfde schuitje zitten. Beide versies (Duits en Engels) van deze onweerstaanbaar tot dansen aanzettende song vindt u eveneens hieronder.

Dit is exact de positieve vibe die we nodig hebben om deze moeilijke tijden door te komen! We hopen dan ook na deze lockdown nog te horen van dit sympathieke NDW minimal wave electro project.

Beide nummers zijn gratis te downloaden op Bandcamp! [hv]

Bandcamp

08/04/2020 00:28

Sheffield Tape Archive: onze boeiende ontdekking op Bandcamp.

Sheffield Tape Archive: onze boeiende ontdekking op Bandcamp. Al zoekend naar een geluidsfragment voor bij een recensie te plaatsen moeten wij ons als muziekredactie vaak in allerlei bochten wringen, willen we juridisch gezien geen blauwtje lopen met de geplaatste content. Deze zoektocht levert zo nu en dan ook een heuse ontdekking op. Zo botsten we onlangs op de Bandcamp pagina Sheffield Tape Archive.

Industriestad Sheffield heeft massa’s interessante muziekgroepen voortgebracht, en op voornoemde pagina kan je tal van gedigitaliseerde tapes terugvinden: gaande van plaatselijke bands (al is de selectie breder en komen ook bands van buiten Sheffield aan bod), live-opnames, demo’s en tal van rarities.

Met namen als Clock DVA, Crass, Hula, Chumbawamba en The Fall wanen we ons volop in de jaren 80, en passeren zelfs even in Gent, alwaar punkgroep Kilgore Trout uit Sheffield in 1990 een concert gaf.

De opnamekwaliteit is misschien niet altijd even denderend, maar u zal uw zuurverdiende centen er niet aan verknoeien: alle releases zijn volgens het ‘name your price’-principe (in veel gevallen synoniem voor gratis dus) te downloaden. Zonder dank! (db)

SheffieldTapeArchive

07/04/2020 10:11

Donderdag 'The Isolation Session' van Palais Ideal

Donderdag 'The Isolation Session' van Palais Ideal De Eindhoofse postpunkgroep Palais Ideal zal ons komende donderdag trakteren op een kort quarantaineconcert, dat ze passend 'The Isolation Session' hebben gedoopt. Dit in samenwerking met de Effenaar, de legendarische concertzaal uit Eindhoven. Palais Ideal verraste ons vorig jaar met hun tweede cd 'Pressure Points'. Voor de gelegenheid bieden we u hieronder de laatste video uit deze cd aan: 'Catharsis'. (xk)

'The Isolation Session' van Palais Ideal, donderdag 9 april, 21u


34 35 36 37 38 39 40 41 42 43


Laatste 6 CD-besprekingen

EMPUSAE Sounds From Beyond CD-BESPREKINGASHTORETH / GREY MALKIN Hermit Remixes CD-BESPREKINGSUTCLIFFE JüGEND Slaves No More CD-BESPREKINGTRAUMASUTRA & PETER GEYSELS L'Appel du Vide CD-BESPREKINGDE BRASSERS Alternative News (live vinyl) CD-BESPREKINGSIX DEAD BULGARIANS (Шесть Мёртвых Болгар) Practice Of Personal Use Of Emptiness Or Sensible Games (Практика Использования Пу CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

TWO MOONS  Over CD-BESPREKINGMOTH  This Is Just A Moth 7 Inches Compilation On 12 Inches Format CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Ambient Nation 5 CD-BESPREKINGASTRAL SON  Wonderful Beyond CD-BESPREKINGMARLA & DAVID CELIA  Daydreamers CD-BESPREKINGLèCHE MOI  Sortie 13 CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Empusae - Sounds From Beyond

Empusae verblijdde ons in 2019 pas nog met het uitstekende audiovisuele spektakel Iter In Tenebris. 2020 was het jaar van het gedwongen binnenzitten, wat tijd met zich meebracht om reeds over nieuw werk te buigen. Empusae presenteert Sounds From Beyond als een tussendoortje, ook al weigeren we het in die hoedanigheid te zien. Daarvoor ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Hermit Remixes

Het begint stilaan een (fijne) traditie te worden: nadat Ashtoreth een album uitbrengt, strooit opperhoofd Peter Verwimp de afzonderlijke stukken in de schoot van bevriende muzikanten waarna een remix-versie van het album in kwestie uitgebracht wordt. Het was het geval bij Pilgrim, de samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin, nu is ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
CD BESPREKING : Sutcliffe Jügend - Slaves No More

We nemen het u niet kwalijk als u totaal niet meer mee bent met het hele Sutcliffe Jügend-verhaal. Vorig jaar in februari maakte Kevin Tomkins bekend de stekker uit het project te trekken, waarna nog een laatste album (The Deluge) zou uitgebracht worden op 4iB. Ondertussen verscheen er bij Death Continues Records ook nog de even uitgebreide ...

lees meer...
CD BESPREKING : TraumaSutra & Peter Geysels - L'Appel du Vide

We schrijven maart 2018. Na vele keren vragen heb ik Peter De Koning – de man achter TraumaSutra – kunnen overtuigen om op te treden op een Dark Entries Night. Peter was toen nog een gewaardeerde collega, die sindsdien op vriendschappelijke wijze gestopt is met bijdragen aan Dark Entries. We waren steeds verwonderd over het ontelbare ...

lees meer...
CD BESPREKING : De Brassers - Alternative News (live vinyl)

Nu de magie van de echte live optredens, met dank aan covid19, is verdwenen brengen De Brassers de live sfeer uw woonkamer binnen. Toegegeven, het is niet helemaal hetzelfde, maar het is alvast beter dan niets. De Brassers dus, jawel de ooit verguisde punk / cold wavers uit het vredige Limburg, die nu zowat in elke Limburgse plattelands parochie ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...