casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

08/04/2020 23:47

Luftkraft laat ons dansen in ons kot met catchy NDW minimal electro tunes

Luftkraft laat ons dansen in ons kot met catchy NDW minimal electro tunes Dat deze barre Covid-19 tijden ook voor een niet te stuiten creatieve output zorgen bij muzikanten die ‘in hun kot’ opgesloten zitten, was ons al even duidelijk. Zo lieten we jullie in een vorig bericht reeds kennis maken met een paar superbe parodieën op de song “My Sharona” (‘my corona’) van The Knack.

Nu bereikt ons vanuit Duitsland de creatieve output van het one man-project Luftkraft dat slechts een viertal weken geleden werd opgericht toen Cris Frickenschmidt, de man achter het project en ons reeds bekend van het synthpop project Alphamay, zich blauw ergerde aan de berichtgeving over de pasta en wc-papier hamsteraars en de door hen veroorzaakte schaarste. Op één dag had hij de song “Feine Nudeln Klopapier” gereed, inclusief de video. De catchy NDW en minimal wave getinte electro tune met hilarische tekst verscheen op zijn eigen label Battersea Electric en hieronder vind je de youtube video van de song.

Buiten zijn verwachtingen ging de video direct viraal en een week later berichtte zelfs de grote Duitse krant Neue Osnabrück Zeitung erover.

Toen “Feine Nudeln Klopapier" gepubliceerd werd stond de frase “Dance The Isolation” al in de post. Voor Cris is dit een van de best mogelijke manieren om met de gedwongen isolatie om te gaan. Blijven lachen, in beweging blijven en de goede moed niet verliezen!

En zo ontstond het tweede Luftkraft-nummer “Tanz die Isolation” dat een week later in het Engels werd opgenomen als antwoord op de vraag van veel mensen om ook een ‘internationale’ versie te maken.

Het oorspronkelijke idee voor de videoclip was om clips te gebruiken van mensen die thuis dansten, maar omdat hij niet direct het bereik had om genoeg mensen zo ver te krijgen om hun video's te sturen, werd ook archiefmateriaal gebruikt.

Het doel was om ervoor zorgen dat een grote verscheidenheid aan dansende mensen in de video werd opgenomen, omdat we allemaal, over (sub)culturen en generaties heen en over de ganse wereldbol in hetzelfde schuitje zitten. Beide versies (Duits en Engels) van deze onweerstaanbaar tot dansen aanzettende song vindt u eveneens hieronder.

Dit is exact de positieve vibe die we nodig hebben om deze moeilijke tijden door te komen! We hopen dan ook na deze lockdown nog te horen van dit sympathieke NDW minimal wave electro project.

Beide nummers zijn gratis te downloaden op Bandcamp! [hv]

Bandcamp

08/04/2020 00:28

Sheffield Tape Archive: onze boeiende ontdekking op Bandcamp.

Sheffield Tape Archive: onze boeiende ontdekking op Bandcamp. Al zoekend naar een geluidsfragment voor bij een recensie te plaatsen moeten wij ons als muziekredactie vaak in allerlei bochten wringen, willen we juridisch gezien geen blauwtje lopen met de geplaatste content. Deze zoektocht levert zo nu en dan ook een heuse ontdekking op. Zo botsten we onlangs op de Bandcamp pagina Sheffield Tape Archive.

Industriestad Sheffield heeft massa’s interessante muziekgroepen voortgebracht, en op voornoemde pagina kan je tal van gedigitaliseerde tapes terugvinden: gaande van plaatselijke bands (al is de selectie breder en komen ook bands van buiten Sheffield aan bod), live-opnames, demo’s en tal van rarities.

Met namen als Clock DVA, Crass, Hula, Chumbawamba en The Fall wanen we ons volop in de jaren 80, en passeren zelfs even in Gent, alwaar punkgroep Kilgore Trout uit Sheffield in 1990 een concert gaf.

De opnamekwaliteit is misschien niet altijd even denderend, maar u zal uw zuurverdiende centen er niet aan verknoeien: alle releases zijn volgens het ‘name your price’-principe (in veel gevallen synoniem voor gratis dus) te downloaden. Zonder dank! (db)

SheffieldTapeArchive

07/04/2020 10:11

Donderdag 'The Isolation Session' van Palais Ideal

Donderdag 'The Isolation Session' van Palais Ideal De Eindhoofse postpunkgroep Palais Ideal zal ons komende donderdag trakteren op een kort quarantaineconcert, dat ze passend 'The Isolation Session' hebben gedoopt. Dit in samenwerking met de Effenaar, de legendarische concertzaal uit Eindhoven. Palais Ideal verraste ons vorig jaar met hun tweede cd 'Pressure Points'. Voor de gelegenheid bieden we u hieronder de laatste video uit deze cd aan: 'Catharsis'. (xk)

'The Isolation Session' van Palais Ideal, donderdag 9 april, 21u


15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


Laatste 6 CD-besprekingen

WE ARE NOT BROTHERS Fuck Work ep (vinyl) CD-BESPREKINGPYRIOR Fusion CD-BESPREKINGCHOREA MINOR Black White Moon CD-BESPREKINGMAMAN KüSTERS L’Extase et La Terreur ep (vinyl) CD-BESPREKINGDARK UNION Hollywound CD-BESPREKINGFREDERIK VALENTIN & LOKE RAHBEK Elephant CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

STEIN URHEIM  Downhill Uplift CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Electropop 10 CD-BESPREKINGLOCRIAN & CHRISTOPH HEEMANN  S/T (vinyl) CD-BESPREKINGTHE LAST CRY  Walking To The Edge CD-BESPREKINGDENIGHT  Human Reflections CD-BESPREKINGJOY DISASTER  StäyGätôW CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : We Are Not Brothers - Fuck Work ep (vinyl)

Sedert 2006 zijn deze broers (die geen broers zijn) een begrip in en rond Valencia, geworteld in de punk / industrial anarcho scene doen Francho, Demian, Rafeta, Juaniq, Junaca en Oscar eigenzinnig hun ding. Eigenzinnigheid die mee aan de basis van deze “Fuck Work” ligt, een op slechts 200 exemplaren, licht groen gekleurde vinyl ...

lees meer...
CD BESPREKING : Pyrior - Fusion

Het Berlijnse Pyrior werd opgericht in 2008 als een instrumentale jamband zonder vaste bezetting. Deze jamsessies resulteerden uiteindelijk in de formatie van een ‘klassiek’ rocktrio (gitarist, bassist, drummer). Na de EP “Pulsar” (2009) en het debuutalbum “Oceanus Procellarum” (2010) bracht de band nog ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chorea Minor - Black White Moon

Op zijn paspoort staat Mario Braun, nationaliteit Duits, en wat er verder nog op staat valt onder de privacywetgeving. Braun heet in culture kringen Chorea Minor en dat is wellicht een naam die wel een belletje doet rinkelen. Het is onder dat pseudoniem dat Chorea Minor al eerder EP’s uitbracht als Endless Life en de 10” Picture ...

lees meer...
CD BESPREKING : Maman Küsters - L’Extase et La Terreur ep (vinyl)

Vreemde naam, vreemde muziek? Welaan in Brest staat een huisje en daar woont deze Maman Küsters, het duo Cyril Pansal (stem) en Gaël Loison (analoge synths) situeren zich tussen DAF en wijlen Alain Bashung. Alain wie? Wel, een populaire Franse ‘chansonier’ die vaak in één adem wordt genoemd met Serge ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dark Union - Hollywound

Dark Union is een project ontsproten uit de koortsachtige verbeelding van Glenn Michael Wallis (Whitehouse, Konstruktivists, The Murray Fontana Orchestra, Conspiracy International) in Engeland en Mark Reynolds in Amerika. Samen toveren ze Hollywood om tot Hollywound en richten ze zich op thema’s die de donkere kant van een steeds ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...