casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

24/03/2020 09:58

RIP Gabi Delgado (DAF)

RIP Gabi Delgado (DAF) Weer een donderslag bij heldere hemel. Gabi Delgado, electro pionier en mede oprichter van het legendarische Duitse DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft), samen met spitsbroeder Robert Görl, is op 61 jarige leeftijd overleden. Het was overigens deze laatste (Robert Görl) die gisteren met een facebook bericht op diens pagina het trieste nieuws met de wereld deelde.

DAF, electro punk van het eerste uur, werd opgericht in 1978. Aanvankelijk als vijfkoppige groep maar het zou vooral het duo Görl / Delgado zijn die de groep op de kaart zette. De groep spuwde op alles wat maar enigszins naar autoriteit rook en schuwde de controverse niet. Later ontpopte zich in het experiment ook een meer poppy kant wat aanleiding gaf tot vermakelijke en soms zelfs jolige, ongevaarlijke riedeltjes.

Met “Der Mussolini” scoorde de band een wereldhit, pionierde aan het voorfront van de nieuwe electro / EBM beweging en zou veel later ook een tweede jeugd kennen toen genres als techno aan een opmars begonnen en de groep door een nieuwe generatie werd ontdekt.

Gabi Delgado bracht tijdens zijn carriére ook een aantal soloplaten uit, zo verscheen in 2015 nog “Oblivion", een electro pop album van zijn hand. Hij was tevens de eerste om mid jaren 90 samen met ene Wotan Wolke middels DAF/DOS de DAF koorts weer te doen stijgen waarna het gewoon, juist, samen met Robert Görl terug DAF werd.

DAF was op heden nog altijd actief, zo stond (en staat) de groep ook op de zeer recent herplande editie van het W-fest. Het ga je goed Gabi en vooral bedankt voor alle mooi muziekjes en de vele danspasjes die je mij en vele andere in al die jaren bezorgde! Met jouw goedkeuring ga ik dat vandaag nog een keertje doen! Make some noise in heaven or whereever you might be!

DAF (facebook)

(ki)

20/03/2020 11:01

W-Fest uitgesteld tot augustus

W-Fest uitgesteld tot augustus

We leven in barre tijden. Tijden waarin we noodzakelijkerwijze in ons kot moeten blijven. De evenementen-lockdown zal, hoewel nog niet officieel bevestigd, naar alle waarschijnlijkheid niet eindigen op de vooropgestelde datum van 3 april 2020. Vele organisaties nemen dan ook het zekere voor het onzekere en stellen hun evenement uit tot een latere datum.

Ook W-Fest dat, voor zijn 5-jarig bestaan, zijn festival had vervroegd tot mei 2020 moet nu afzien van deze data en stelt alles uit tot een periode waarin het oorspronkelijk zou plaats gaan vinden.

W-Fest 2020 zal dan ook doorgaan van 14 tem 17 augustus 2020. De plaats van afspraak blijft in en rond de Expo van Waregem.

Het is voor een organisatie als W-Fest dan ook geen sinecure om alle bands te laten mee verhuizen. Afhankelijk van de agenda van sommige bands kunnen deze niet langer bevestigd worden voor W-Fest 2020 2.0. Het moet een huzarenstuk geweest zijn om toch de headliners en het grootste deel van de voorziene bands te reconstrueren tot augustus. Waarvoor hulde. Meer nog, W-Fest is er voor zijn vijfde editie in geslaagd om een eenmalig reünie-concert vast te leggen van niemand minder dan The Neon Judgement !

Voor zij die reeds een ticket aangekocht hadden geeft de organisatie van W-Fest onderstaande mededeling via hun website :

Ben je tickethouder van het festival? Lees dan aandachtig onderstaande info. Je kan er immers alle informatie vinden over hoe jullie huidig ticket om te zetten naar een nieuw. Heb je een andere vraag – dus niet ticket gerelateerd – dan kan je contact opnemen met onze W-fest hotline op het nummer 0032465035524 (NL ) en 0032465033341 (FR/E/D/I)
1) Ga naar www.w-festival.com en hou je ticket(s) bij de hand.
2) Klik op ‘change your ticket here’ in de pop up, of klik op ‘change ticket’ bovenaan de website
3) Lees aandachtig de tekst op deze pagina
4) Vul je naam en email adres in.
5) Selecteer je huidig(e) ticket(s), vul het bestelnummer in en kies de datum wanneer je W-fest wenst te bezoeken in augustus.
6) Druk op verzenden, je ticket(s) is (zijn) aangepast!

PARKING TICKETS, F&B VOUCHERS, FULL W-FEST TICKETS (4 dagen) HOEVEN NIET TE WORDEN GEWIJZIGD EN BLIJVEN 100% GELDIG !

De volledige hernieuwde line-up kan je hier terugvinden.

De organisatie van W-Fest neemt hierin een moeilijke maar zeer begrijpelijke en terechte beslissing. (dq)

Facebook W-Fest

Website W-Fest

20/03/2020 10:41

Waveteef uitgesteld naar oktober

Waveteef uitgesteld naar oktober Het stond er aan te komen. Het Waveteef festival dat elk jaar een keure aan minimal wave-acts naar België brengt, moest oorspronkelijk doorgaan van 10 tot 13 april. Formeel is er geen verbod op evenementen op die data, maar het ligt in de lijn van de verwachtingen dat de maatregelen nog verlengd zullen worden. Het is dus een wijze beslissing van Waveteef om hun festival te verzetten. Het festival zal nu doorgaan van 30 oktober tot 2 november. Tickets die reeds aangekocht zijn blijven gelden voor het festival in oktober, maar kunnen helaas niet terugbetaald worden. (xk)

Voorlopig ziet de line up er als volgt uit:

Vrijdag 30 oktober

ADN' Ckrystall / Jean-Luc / Figure Section / Brusque Twins

Zaterdag 31 oktober

Paul Nova / Neue Deutsche Wille / GrGr / Damme Bonnet

Zondag 1 november

Knight$ / Venderstrooik / Skemer

En uiteraard tal van dj's op elke dag.

Het weeftje gaat door in de Wommel in Wommelgem. Tickets kosten 25 euro per dag of 60 euro voor de drie dagen.

Waveteef


32 33 34 35 36 37 38 39 40 41


Laatste 6 CD-besprekingen

ALPHAMAY Conformity CD-BESPREKINGLISFRANK The Human CD-BESPREKINGKREGEL #1 CD-BESPREKINGRED VELVET DECEPTION Like Rain CD-BESPREKINGCROATIAN AMOR & VARG²™ Body Of Water/Body Of Carbon CD-BESPREKINGRICHARD RAMIREZ + ATRAX MORGUE Yours Eyes On My Hands CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

THE GREAT HARRY HILLMAN  TILT CD-BESPREKINGBLUSH RESPONSE  Reshaper CD-BESPREKINGFARSOT  Fail.lure CD-BESPREKINGTHE ETERNAL FALL  As Time Goes By CD-BESPREKINGTATLUM  Mechanical Rite CD-BESPREKINGDER BLUTHARSCH AND THE INFINITE CHURCH OF THE LEADING HAND + ALUK TODOLO  A Collaboration CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Alphamay - Conformity

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een synthpop-cd heb besproken. Alphamay is een Duitse band die ik zo’n 3 jaar geleden heb leren kennen. Toen ik in 2017 het album 'The Simulation Hypothesis' meekreeg op de redactievergadering, wist ik niet waaraan mij te verwachten. Maar ik was meteen gewonnen voor de muziek van dit duo, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Lisfrank - The Human

Bij Final Muzik was men zeer in zijn nopjes met de Dark Entries review van “Elevator” (klik de link onder deze review) en dus kregen we de meest recente release in onze postbus van deze Italiaanse legende diens conceptie terug gaat tot in 1980! Inderdaad 40 jaar terug in de tijd besloot ene Fulvio Guidarelli mee te surfen op ...

lees meer...
CD BESPREKING : Kregel - #1

Onder de Limburgse grond is er best wel meer te vinden dan enkel steenkool. Verdraaid goede muziek bijvoorbeeld, want als trouwe Dark Entries lezer weet u dat er binnen uw geliefde genre door de jaren heen heel wat artiesten hun bakermat in het bronsgroen eikenhout hadden/hebben staan. Denk maar aan Siglo XX, Struggler, Gruppenbild of meer ...

lees meer...
CD BESPREKING : Red Velvet Deception - Like Rain

Rijkelijk laat. Ik geef het grif toe. Het was het nummer “So Low” op de compilatie “A Matter Of Concepts - a post punk and wave compilation”, die reeds in 2018 bij het Zweedse Dead Wax Records verscheen maar pas enige maanden geleden in mijn bezit kwam, die met op deze band attendeerde. De aanleiding ongetwijfeld het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Croatian Amor & Varg²™ - Body Of Water/Body Of Carbon

Met Duitse pagan metalbands valt niet te sollen. Dat mocht de Zweed Jonas Rönnberg aan den lijve ondervinden. Hij zag zich genoodzaakt om zijn artiestennaam Varg te veranderen na zeer nadrukkelijke navraag van een band met dezelfde naam. Dat Rönnberg er nog wel mee kon lachen, vermoeden we uit het feit van zijn nieuw gekozen alias: ...