casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

16/02/2020 15:49

14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen

14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen Voor de grotere festivals moet u af en toe ook een keertje bij de oosterburen naar binnen kijken. Traditiegetrouw vindt in de late winter het E-Tropolis Festival plaats, dit jaar op zaterdag 14 maart met in een glansrol (headliner) onze eigenste Front 242.

Plaats van het gebeuren: de Turbinenhalle in Oberhausen (niet zo heel ver weg van de Belgische grens). In ruil voor € 60 euro komt u erin; de combitickets (E-Tropolis / Amphi) zijn reeds alle de deur uit. Met een naam als E-Tropolis spreekt het voor zich dat u hier de populaire elektronische lichting in diverse pluimages te horen en te zien krijgt.

Naast Front 242 verder nog op de affiche: Covenant, Hocico, Diorama, Solitary Experiments, Grendel, Eisfabrik, Ruined Conflict, Torul, Winterkälte, Xotox, Absurd Minds, Fïx8:Sëd8 en Zweite Jugend. Op vrijdagavond 13 maart kunt u met uw ticket al terecht in de Turbinenhalle voor een openingsparty! Meer informatie, tickets enzovoort op de website van het festival.

E-Tropolis

(ki)

15/02/2020 15:36

Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. Geruchten over overdadig druggebruik, en chaotische en vaak gewelddadige optredens bezorgden de groep een slechte naam. Het zette de gebroeders Reid - die de nucleus van de band vormden - aan om op de opvolger wat kalmer aan te doen. Op hun tweetjes namen ze 'Darklands' op, met gebruik van een drummachine voor de ritmes. De nadruk lag nog meer op de melodieën en het nihilisme van de groep.

De plaat werd eveneens een succes, en nu, 35 jaar later, is de groep op tournee met dit pareltje. Op 30 maart 2020 stoppen ze in de Ancienne Belgique. Het voorprogramma bestaat uit Rev Magnetic, en de kans is groot dat u naast de volledige uitvoering van 'Darklands' nog wat lekkers krijgt, want eigenlijk is de plaat zelf vrij kort. (Let er evenwel op dat The Jesus And Mary Chain destijds wel bekend stond om zijn korte sets, wat soms tot rellen leidde omdat het publiek meer wou.) (xk)

30 maart 2020: The Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal, Ancienne Belgique, Brussel (info en kaarten)

10/02/2020 18:33

Spits uw antennes voor AntennA.

Spits uw antennes voor AntennA. De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering.

Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele muziek kan plaatsen, en dit op 21 en 22 februari in het Oost-Vlaamse Evergem.

De bedoeling van het festival is om Belgische artiesten uit diverse kunstvormen (beeld, fotografie, film, grafiek,...) samen te brengen met elektronische muziek van uiteenlopende strekkingen. We laten u alvast kennismaken met de affiche, die er naast zeer gevarieerd ook enorm interessant uitziet.

Op vrijdag 21 februari openen verschillende artiesten zoals Meta, Floris Vanhoof, Willy Van Buggenhout & Françoise Vanhecke, Roman Hiele en Philippe Petit het festival met een muzikaal eerbetoon aan het werk van André Stordeur, één van de Belgische pioniers binnen de elektronische muziek.

Jean-Marc Lederman kennen we dan weer van zijn werk met o.a. The Weathermen, Gene Loves Jezebel, La Femme Verte, Polyphonic Size en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Exclusief voor AntennA zal Lederman het zinken van de Titanic vertalen naar een unieke muzikale interpretatie.

Thomas Betsens & Tom Crul vormen samen Engerling Ensemble. Samen zullen ze de grenzen van de klanksynthese verkennen.

99.9 is een samenwerking van Daniel B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise,...) op keyboards, Edwin Vanvinckenroye (Troisseur) op viool en zang en Elko Blijweert (Dead Man Ray, Kiss My Jazz,...) op gitaar en keyboard. Verwacht je aan een bijzonder concert, een filmisch klankenpallet met neoklassieke invloeden dat lonkt naar een B-film sfeertje van pakweg John Carpenter.

De eerste festivaldag zal worden afgesloten door de Gentse technoproducer Formwandler die eerder al naam maakte als Artroniks.

Op zaterdag 22 februari opent jong talent Bolt Ruin de tweede dag met een collage van verknipte beats en “grootstadsnoise” zoals we dat kennen van zijn uitstekende debuut op Consouling Sounds.

Achter de moniker Music For Insallations gaat Pieter Ghyselinck schuil. Dezelfde man die ook als Lounasan naam maakt in de elektronische muziekscene. Niek Cornil zorgt voor de visuals en slaagt er telkens in om op verbluffende wijze, en in het moment zelf, de muziek van Music For Installations visueel op te waarderen en nog krachtiger te maken dan ze al is.

Onsturicheit aka Peter Moorkens staat garant voor kosmische psychedelica, modulaire waanzin, spannende soundscapes en weirde samples. Zijn concerten zijn telkens uniek, bereid je voor op een verrassende en intrigerende concertervaring! Voor de visuele begeleiding werkt Moorkens samen met video-kunstenaar Patrick Baele.

Kasper Jordaens aka Kaotec is een kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld. Hij zal het publiek meenemen op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

Claude Celli en Jérome Delinte vormen het duo ResonL & Yukunaï. Ze presenteren een fascinerende wisselwerking tussen spannende elektronische muziek en live gemanipuleerde video mapping.

Een eveneens spannende muzikale ontdekkingstocht belooft ons Undertow, een nieuwe samenwerking tussen Koen Buytaert (de helft van het duo The Roswell Incident) en fotograaf Kristof Vande Velde.

Poltrock is bekend als muzikant bij De Mens en Hooverphonic. Op zijn eentje ging hij de voorbije jaren aan het experimenteren met klanken en instrumenten: analoge en modulaire synths, prepared piano en zijn oude weerspannige buffetpiano in de woonkamer. Op AntennA met visuele ondersteuning van video-kunstenares Julie Calbert.

De finale afsluiter is een Icarus Deep Listening Set door Jeroen De Wandel, medeoprichter en label eigenaar van Icarus en tevens programmator en music editor bij Urgent FM. Rond zijn draaitafels kunnen de bezoekers, gezeten op kussens, genieten van een muzikale trip doorheen een landschap van modern klassiek, ambient, jazz, blues, balearic, psychedelica en krautrock. Zijn uitmuntende platenkeuze deelt hij na het concert van Poltrock met de aanwezigen in de foyer.

Naast de concerten is er in deze foyer nog heel wat te beleven. Van 5 februari tot 8 maart loopt er een expo met werk van al de visuele artiesten die performen op het festival.

Jürgen De Blonde, oftewel Köhn, behoort tot de top van een internationale garde slaapkamercomponisten. Zijn muziek is een mengeling van krakende en stuiterende elektronica, flarden ambient en musique concrète. In de foyer zal hij zijn gang gaan op de legendarische EMS Synthi 100 (eigendom van het IPEM klanklabo van de Gentse universiteit).

Thomas Betsens zal rond zijn zelfgebouwde dreammachines 432Hz drones weven, samen met Tom Crul.

Kom meegenieten van deze stroboscopische ervaring en open uw derde oog! Ook hij zal zijn kunnen tonen op de EMS Synhi 100.

Nog niet voldaan????????? Wel, neem dan gerust ook eens een kijkje bij de workshops, foto- en filmpresentaties, interactieve klankistallaties, hands-on booths voor modulaire synths, platen- en labelstandjes en nog veel meer.

U ziet, AntennA is een allesomvattend festival en dat juichen wij alleen maar toe. Place to be is CC De Stroming in Evergem, alwaar de inkomprijs per festivaldag (slechts) €16 bedraagt. Ben je jonger dan 26, dan kom je er al voor €9,5 in. (db)

AntennA Festival


17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


Laatste 6 CD-besprekingen

LE CORBEAU VI - Sun Creeps Up The Wall CD-BESPREKINGNERATERRæ Scenes Of The Sublime CD-BESPREKINGLE CORBEAU V - C’s Theme CD-BESPREKINGYOUR LIFE ON HOLD Lockdown ep CD-BESPREKINGLE CORBEAU IV - Spider Bridge CD-BESPREKINGOLIVIA LOUVEL SculptOr CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

TOMMI STUMPFF  Terror II CD-BESPREKINGSEVERE ILLUSION  Discipline Is Reward Enough CD-BESPREKINGKAI REZNIK  Scary Sleep Paralysis CD-BESPREKINGINCITE/  Light Spin CD-BESPREKINGMIDNIGHT CAINE  Mirrors CD-BESPREKINGFM BELFAST  How to make friends CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Le Corbeau - VI - Sun Creeps Up The Wall

Nog meer donkere psychedelica, laid back garagerock, duistere rockabilly / alt-country en shoegaze van deze band uit Noorwegen, opgericht in 2006 door zanger-gitarist Øystein Sandsdalen. Dit is het derde deel van een trilogie; drie albums (hun vierde tot hun zesde) die samen uitkwamen maar elk apart te koop worden aangeboden en die ...

lees meer...
CD BESPREKING : Neraterræ - Scenes Of The Sublime

Italië, ooit het land van wijn en zonneschijn, komt deze dagen op wel heel trieste wijze in het nieuws. Het coronavirus houdt er lelijk huis. Iedereen moet verplicht thuisblijven en in de hospitalen stapelen zich de doodskisten op. Het doet ons pijn dit te moeten aanzien, want we kennen Italië – buiten als land van wijn en ...

lees meer...
CD BESPREKING : Le Corbeau - V - C’s Theme

Het tweede album van de trilogie van deze band uit de Noorse hoofdstad Oslo. Hun vierde, vijfde en zesde album brachten ze samen uit na zeven jaar stilte. Het eerste deel van de trilogie, “IV - Spider Bridge” bespraken we reeds. “VI - Sun Creeps Up The Wall” volgt nog. Het is dus geen driedubbel album maar het zijn ...

lees meer...
CD BESPREKING : Your Life On Hold - Lockdown ep

In afwachting op het nagelnieuwe album “Echoes From The Bardo” dat kort na de zomer bij Solar Lodge zal verschijnen en vooral om het eindeloze wachten in deze tijden waarin ieders leven effectief ‘on hold’ staat wat draaglijker te maken komt Your Life On Hold nu met deze digitale “Lockdown ep”. Daarop ...

lees meer...
CD BESPREKING : Le Corbeau - IV - Spider Bridge

Geen Franse band, deze Le Corbeau, maar een zeskoppige band uit Noorwegen, opgericht in 2006. Van de band verscheen het eponieme debuut “Le Corbeau” in 2008, “Evening Chill/Montreal of the Mind” in 2009 en “Moth On The Headlight” in 2011. Toen bleef het heel lang stil bij deze Noren uit Oslo maar blijkbaar ...

lees meer...
INTERVIEW : EXPONENTIA / ZAUBER / RESONANCE MAGNETIQUE - Ik beleef geen plezier aan buiten komen, in de zogenaamde ‘echte wereld’.

Ludovic Dhenry is een bezig bijtje. Zonet heeft hij de vijfde cd van zijn neoklassiek project Exponentia uitebracht. De eerste in vier jaar, maar dat ligt ook aan het feit dat hij tussendoor nog een electroproject heeft met Zauber, en ambiant industrial maakt als Résonance Magnétique. Wij vonden het tijd om alles nog eens op ...

lees meer...
INTERVIEW : KORINTHIANS - Iemand vertelde ons een tijd geleden: 'jullie hebben een probleem, je bent te poppy voor wave en te niche voor indie.'

Korinthians hebben hun debuut uit: ‘Chaos/Control’. We volgen de groep al langer, want eerder gaven ze al een ep en een single uit, en ze spelen ook al jaren live. We vroegen zanger Mattias De Backer uit over het debuut en de weg die de groep tot nu toe afgelegd heeft. Opgelet: Door de maatregelen om het Covid-19-virus tegen ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Rome - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Rose of Avalanche - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra 2020 Winter, Passage 2 (07/03/2020, Stadsfeestzaal, Aarschot) - Save the wave!

Vrijdag 6 maart was ik ook van de partij en meteen aangenaam verrast door de grote opkomst (ik weet het relatief, maar zeker in dit genre) voor lekkere curiositeiten als daar waren en zijn; Dead Man’s Hill, Rosa Crux, : Of The Wand And The Moon en Ordo Rosarius Equilibrio. U leest het allemaal in de vlotte pen van collega (db) die diezelfde ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra 2020 Winter, Passage 1 (06/03/2020, JH Klinker, Aarschot) - Everyone's a winner.

“Everyone’s a winner” zong Hot Chocolate ergens in de jaren 70, en deze zin konden we al voor aanvang gebruiken wanneer we de affiche voor de eerste dag van Porta Nigra in ogenschouw namen. De afgelopen editieis van dit fijne festival deed de wel zeer mager te noemen opkomst ons oprecht pijn. Even vreesden we zelfs dat ...