casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

15/02/2020 15:36

Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. Geruchten over overdadig druggebruik, en chaotische en vaak gewelddadige optredens bezorgden de groep een slechte naam. Het zette de gebroeders Reid - die de nucleus van de band vormden - aan om op de opvolger wat kalmer aan te doen. Op hun tweetjes namen ze 'Darklands' op, met gebruik van een drummachine voor de ritmes. De nadruk lag nog meer op de melodieën en het nihilisme van de groep.

De plaat werd eveneens een succes, en nu, 35 jaar later, is de groep op tournee met dit pareltje. Op 30 maart 2020 stoppen ze in de Ancienne Belgique. Het voorprogramma bestaat uit Rev Magnetic, en de kans is groot dat u naast de volledige uitvoering van 'Darklands' nog wat lekkers krijgt, want eigenlijk is de plaat zelf vrij kort. (Let er evenwel op dat The Jesus And Mary Chain destijds wel bekend stond om zijn korte sets, wat soms tot rellen leidde omdat het publiek meer wou.) (xk)

30 maart 2020: The Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal, Ancienne Belgique, Brussel (info en kaarten)

10/02/2020 18:33

Spits uw antennes voor AntennA.

Spits uw antennes voor AntennA. De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering.

Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele muziek kan plaatsen, en dit op 21 en 22 februari in het Oost-Vlaamse Evergem.

De bedoeling van het festival is om Belgische artiesten uit diverse kunstvormen (beeld, fotografie, film, grafiek,...) samen te brengen met elektronische muziek van uiteenlopende strekkingen. We laten u alvast kennismaken met de affiche, die er naast zeer gevarieerd ook enorm interessant uitziet.

Op vrijdag 21 februari openen verschillende artiesten zoals Meta, Floris Vanhoof, Willy Van Buggenhout & Françoise Vanhecke, Roman Hiele en Philippe Petit het festival met een muzikaal eerbetoon aan het werk van André Stordeur, één van de Belgische pioniers binnen de elektronische muziek.

Jean-Marc Lederman kennen we dan weer van zijn werk met o.a. The Weathermen, Gene Loves Jezebel, La Femme Verte, Polyphonic Size en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Exclusief voor AntennA zal Lederman het zinken van de Titanic vertalen naar een unieke muzikale interpretatie.

Thomas Betsens & Tom Crul vormen samen Engerling Ensemble. Samen zullen ze de grenzen van de klanksynthese verkennen.

99.9 is een samenwerking van Daniel B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise,...) op keyboards, Edwin Vanvinckenroye (Troisseur) op viool en zang en Elko Blijweert (Dead Man Ray, Kiss My Jazz,...) op gitaar en keyboard. Verwacht je aan een bijzonder concert, een filmisch klankenpallet met neoklassieke invloeden dat lonkt naar een B-film sfeertje van pakweg John Carpenter.

De eerste festivaldag zal worden afgesloten door de Gentse technoproducer Formwandler die eerder al naam maakte als Artroniks.

Op zaterdag 22 februari opent jong talent Bolt Ruin de tweede dag met een collage van verknipte beats en “grootstadsnoise” zoals we dat kennen van zijn uitstekende debuut op Consouling Sounds.

Achter de moniker Music For Insallations gaat Pieter Ghyselinck schuil. Dezelfde man die ook als Lounasan naam maakt in de elektronische muziekscene. Niek Cornil zorgt voor de visuals en slaagt er telkens in om op verbluffende wijze, en in het moment zelf, de muziek van Music For Installations visueel op te waarderen en nog krachtiger te maken dan ze al is.

Onsturicheit aka Peter Moorkens staat garant voor kosmische psychedelica, modulaire waanzin, spannende soundscapes en weirde samples. Zijn concerten zijn telkens uniek, bereid je voor op een verrassende en intrigerende concertervaring! Voor de visuele begeleiding werkt Moorkens samen met video-kunstenaar Patrick Baele.

Kasper Jordaens aka Kaotec is een kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld. Hij zal het publiek meenemen op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

Claude Celli en Jérome Delinte vormen het duo ResonL & Yukunaï. Ze presenteren een fascinerende wisselwerking tussen spannende elektronische muziek en live gemanipuleerde video mapping.

Een eveneens spannende muzikale ontdekkingstocht belooft ons Undertow, een nieuwe samenwerking tussen Koen Buytaert (de helft van het duo The Roswell Incident) en fotograaf Kristof Vande Velde.

Poltrock is bekend als muzikant bij De Mens en Hooverphonic. Op zijn eentje ging hij de voorbije jaren aan het experimenteren met klanken en instrumenten: analoge en modulaire synths, prepared piano en zijn oude weerspannige buffetpiano in de woonkamer. Op AntennA met visuele ondersteuning van video-kunstenares Julie Calbert.

De finale afsluiter is een Icarus Deep Listening Set door Jeroen De Wandel, medeoprichter en label eigenaar van Icarus en tevens programmator en music editor bij Urgent FM. Rond zijn draaitafels kunnen de bezoekers, gezeten op kussens, genieten van een muzikale trip doorheen een landschap van modern klassiek, ambient, jazz, blues, balearic, psychedelica en krautrock. Zijn uitmuntende platenkeuze deelt hij na het concert van Poltrock met de aanwezigen in de foyer.

Naast de concerten is er in deze foyer nog heel wat te beleven. Van 5 februari tot 8 maart loopt er een expo met werk van al de visuele artiesten die performen op het festival.

Jürgen De Blonde, oftewel Köhn, behoort tot de top van een internationale garde slaapkamercomponisten. Zijn muziek is een mengeling van krakende en stuiterende elektronica, flarden ambient en musique concrète. In de foyer zal hij zijn gang gaan op de legendarische EMS Synthi 100 (eigendom van het IPEM klanklabo van de Gentse universiteit).

Thomas Betsens zal rond zijn zelfgebouwde dreammachines 432Hz drones weven, samen met Tom Crul.

Kom meegenieten van deze stroboscopische ervaring en open uw derde oog! Ook hij zal zijn kunnen tonen op de EMS Synhi 100.

Nog niet voldaan????????? Wel, neem dan gerust ook eens een kijkje bij de workshops, foto- en filmpresentaties, interactieve klankistallaties, hands-on booths voor modulaire synths, platen- en labelstandjes en nog veel meer.

U ziet, AntennA is een allesomvattend festival en dat juichen wij alleen maar toe. Place to be is CC De Stroming in Evergem, alwaar de inkomprijs per festivaldag (slechts) €16 bedraagt. Ben je jonger dan 26, dan kom je er al voor €9,5 in. (db)

AntennA Festival

07/02/2020 18:58

Icy Cold Records en Dark Entries hebben een laat nieuwjaarsgeschenk voor jou! Week 5, meteen de laatste week!

Icy Cold Records en Dark Entries hebben een laat nieuwjaarsgeschenk voor jou! Week 5, meteen de laatste week! Vanaf 11 januari geven we u, beste lezer, de kans om 5 weken lang een album uit het labelrooster van het Icy Cold label te winnen! U stuurt gewoon uw antwoord op de prijsvraag binnen de vooropgestelde termijn naar kurt.ingels(at)darkentries(dot)be en als u gelukt hebt, is het album van u! De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en na afloop van de 5 wedstrijdweken krijgen ze hun presentje in de bus; dit maakt dat wij niet elke week naar de post moeten hollen, maar de prijzen in één vlotte beweging uitreiken!

In week vijf (de laatste) kunt u het album “Embrace The Fade”” winnen van Heaven Process, waarvan u hier onze review terug vindt!

De vraag; Mark Burgess is een gast op dit album maar van welke band is hij bekend? Stuur uw antwoord voor zaterdag 15 februari naar bovenstaand mailadres en vergeet ons niet te liken op Facebook! Succes!

Icy Cold Records

(ki)

Gerelateerde CD besprekingen
Heaven Process • Embrace The Fade (2019)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Laatste 6 CD-besprekingen

SONS OF ALPHA CENTAURI Buried Memories (vinyl) CD-BESPREKINGSPANK THE NUN Initial Decay Control CD-BESPREKINGFEU FOLLET Le Champ Des Morts CD-BESPREKINGNETHERWORLD Algida Bellezza CD-BESPREKINGESPEN SOMMER EIDE The Waves CD-BESPREKINGPETER IVERS Becoming Peter Ivers CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

VELVET ACID CHRIST  Ora Oblivionis CD-BESPREKINGTHE VOMIT ARSONIST  Only Red CD-BESPREKINGDARK DRIVE CLINIC  Noise In My Head CD-BESPREKINGLUCIANO MAGGIORE E FRANCESCO 'FUZZ' BRASINI  Chasm Achanes CD-BESPREKINGMIDNIGHT CONFIGURATION  The Unquiet Void CD-BESPREKINGLEONARD COHEN  Live in London (DVD) CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Sons Of Alpha Centauri - Buried Memories (vinyl)

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van remixen of remix albums. Ik vind ze eigenlijk enkel interessant als er echt iets origineels wordt gedaan met het bronmateriaal en dat is globaal genomen veel te weinig het geval. Onder de weinige artiesten die daar wel in slagen, reken ik Rummelsnuff ...

lees meer...
CD BESPREKING : Spank The Nun - Initial Decay Control

Ebm / industrial uit Dallas, Amerika. Deze Spank The Nun waagt via het New Dark Ages promo agentschap ook zijn kans bij ons en dan moet gezegd dat de labeling toch een beetje misleidend kan zijn. Uiteraard is dit electro, monotone en droge beats maar naar m.i. meestal met iets te weinig tempo om onder de ebm vlag te kunnen varen, al kunt ...

lees meer...
CD BESPREKING : Feu Follet - Le Champ Des Morts

Een nieuw eenmansproject uit Nancy, Frans-Lotharingen, dat is Feu Follet. Alban Blaising heet de man achter Feu Follet. Hij maakt in eerste instantie een soort synthwave of coldwave, maar er zitten ook duidelijke invloeden in van atmosferische shoegaze en post-rock. New Order meets Mogwai en Slowdive? Zoiets… M83 is ook nog een deftige ...

lees meer...
CD BESPREKING : Netherworld - Algida Bellezza

Plaatsen die de mens vergeten is, ijzige landschappen, bloemenvelden die eeuwig met ijs bedekt zijn, ijsbergen die tegen elkaar opbotsen. Glacial Movements is een label dat ontstaan is om deze gedachten en beelden door geluid te beschrijven en te verspreiden. Dat je dan genregewijs al snel bij dark ambient en drone uitkomt, zal menig lezer ...

lees meer...
CD BESPREKING : Espen Sommer Eide - The Waves

Als 15-jarige was ik in de platenzaak geïntrigeerd door het werkje Slaapkamers Met Slagroom van Sonic Youth. Hoewel ik me enorm afvroeg hoe dit wil zou mogen klinken, mijn kennis betreffende experimentele muziek was in die tijd nog maar povertjes, heb ik het toen nooit durven kopen. Het platenbudget was beperkt, in tegenstelling tot mijn ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fοx8:Sλd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Tφchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : 40 jaar Joy Division in Plan K - Verrassingsoptreden Ground Nero op mythische plek

Plan K is een zaal die met geschiedenis beladen is. 40 jaar na het optreden van Joy Division in deze zaal wordt een speciale avond gehouden, die slechts voor weinigen bestemd is. Op 17 januari 1980 speelde de groep rond Ian Curtis hier immers voor de tweede en laatste keer. Een van de aanwezigen was Philippe Carly, die foto’s nam van ...