casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

08/01/2020 23:20

Een terugblik op 2019, door Xavier Kruth

Een terugblik op 2019, door Xavier Kruth 2019 was een ongewoon jaar voor mij. Na me jaren aan een stuk bijna dagelijks voor Dark Entries te hebben ingezet, zag ik het even niet meer zitten. Ik ben dit jaar veel minder attent geweest op nieuwe muziek, heb amper cd's besproken en ben ook minder naar concerten geweest. Ik ben door een depressie geweest en hoop er stilaan uit te geraken en de draad terug op te pakken.

Mijn lijstje met beste cd's is dus noodgedwongen beperkt. Beperkt omdat ik dit jaar slechts 12 cd's uitkies voor het lijstje, maar vooral beperkt omdat ik heel veel goede dingen ongetwijfeld gemist heb. Zo heb ik de nieuwe platen van Empusae of The Arch nog niet gehoord. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan hadden ze zo goed als zeker mijn lijstje gehaald.

Eigenlijk is dit dus eerder een lijst van cd's die me geraakt hebben om één of andere reden, volstrekt persoonlijk en ongetwijfeld getekend door mijn nalatigheid van het afgelopen jaar.

Ground Nero: Divergence

Goed, als ik er maar eentje moet uitkiezen, is het Ground Nero. Een magistrale gothic rock cd die de grenzen van het genre opzoekt en bovendien veel diepgang heeft.

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen

Deze zat onder de kerstboom voor mij. Ik heb me een aantal jaren geleden afgekeerd van Nick Cave, met het argument dat het zonder Blixa Bargeld en Mick Harvey toch een stuk minder was. Ik heb me vergist. Met Warren Ellis geeft het ook vonken. Wellicht zal ik nu nog een paar van de recentere cd's in huis halen.

Enzo Kreft: Control

Enzo Kreft heeft iets te vertellen. Over technologie, en hoe die niet enkel een zegen voor ons is, maar ook een dreiging. Hij zet dat op uitstekende minimal wave, en ik genoot ervan.

Donder, Hel & Hagel: Lang genoeg beleefd geweest...

Dansbare new wave met anarchistische teksten in het Nederlands. Dat niemand daar eerder op gekomen is...

Militia: Ambiorix

Cd's met een historisch concept vinden bij mij altijd een luisterend oor. Als afscheid na een lange loopbaan zette Militia het leven van Ambiorix op muziek, met een hoop metaalgekletter maar ook dynamische en atmosferische muziek. Vaarwel en dank voor dit mooi afscheidsgeschenk!

Der Blaue Reiter: United, Yet Divided

Nog een cd met een historisch kantje, deze keer over de koude oorlog. Dit alles op aangename neofolk en dark ambient. Puik werk.

Peuk: Peuk

Rechttoe-rechtaan grungerock uit Limburg. Een debuut waar de vonken van af vliegen.

Sopor Aeternus: Death & Flamingos

Sopor Aeternus maakt een deathrock-cd, en klink nog steeds als Sopor Aeternus. Intussen zijn de verwachtingen al hooggespannen voor de nieuwe cd die in februari uitkomt.

Rosetta Stone: Seems Like Forever

Ok, het is op zich goedkoop om de nummers van je minder succesvol project (Misery Lab) te recycleren onder het mom van een cd van je meest succesvolle project (Rosetta Stone). Maar het resultaat is wel uitstekend en vond geregeld de weg naar mijn cd-schuifje.

La Scaltra: The Third Eye

Een heerlijk melancholische wave-plaat van dit Duitse viertal.

Mantus: Katharsis / Pagan Folk Songs

Mantus lijkt de weemoedige cd's wel aan de lopende band te produceren, maar hij slaagt er elke keer weer in om mij te raken. Deze cd is niet beter of slechter dan de vorige, maar het blijft een hoog niveau.

Laibach: The Sound Of Music

Last but not least: Laibach. Omdat ze me dit jaar weer aan het lachen brachten met hun kitscherige covers van The Sound Of Music. We onthouden ook een memorabel concert in de Botanique.

08/01/2020 10:15

Compilatie met actuele post punk en cold wave... met een extraatje...

Compilatie met actuele post punk en cold wave... met een extraatje... Eerder al kondigde ik hier vol enthousiasme de wedergeboorte aan van het gothic magazine, op hun herfstnummer was het wachten tot deze winter, maar... het loont de moeite enkel en alleen al omwille van de extra meegeleverde cd, “gothic file 19-3 - postpunk en coldwave” waarop 19 actuele postpunk en coldwave bands hun ding doen (zie tracklist). Een compilatie samengesteld door de niet geheel onbekende Martin Sprissler (gothic magazine chef)en Thomas Thyssen (dj Pagan Love Songs, New Dark Age,...). Bovendien wordt in het magazine 12 bladzijnen lang stil gestaan bij de nieuwe lichting cold wave / post punk bands die present tekenen op dit nieuwe album, en ja, ook Whispering Sons is daar meer dan terecht bij. Naast deze cd krijgt u op “gothic file 19-2 de hits van 2019” nog eens op één schijfje. Aanrader, alleen al om de briljante compilatie die gothic files 19-3 is!

GOTHIC FILE 19-3 POSTPUNK & COLDWAVE

01 BRAGOLIN „This Grothesque Dance“ 3.20

02 KAELAN MIKLA „Draumadis“ 3.39

03 THE KVB „Always Then (2017 version)“ 3.35

04 HOLYGRAM „A Faction“ 4.35

05 SHE PAST AWAY „Katarsis“ 3.16

06 WIRES & LIGHTS „Swimming (demo version)“ 3.55

07 ACTORS „Slaves“ 3.33

08 WHISPERING SONS „Hollow“ 4.22

09 BOX AND THE TWINS „Guilty Red“ 3.39

10 CREUX LIES „Silhouette“ 5.10

11 SÓLVEIG MATTHILDUR „Dystopian Boy (feat. Deb Demure of DRAB MAJESTY)“ 5.18

12 ANTIPOLE „Syndrome (feat. PARIS ALEXANDER)“ 3.12

13 A PROJECTION „No Light“ 3.12

14 TWIN TRIBES „Shadows“ 3.07

15 WISBORG „Spirits That I Called“ 4.46

16 TRAITRS „Thin Flesh“ 3.38

17 1919 „Futurecide“ 3.02

18 LOTUS FEED „Pressure“ 4.20

19 DIAVOL STRAIN „Todo El Caos Habita Aqui“ 4.34

Gothic Magazine (facebook)

(ki)

Gerelateerde CD besprekingen
Actors • It Will Come To You (2018)

03/01/2020 18:15

Ondertussen in Frankrijk; nieuw bij Icy Cold en Manic Depression

Ondertussen in Frankrijk; nieuw bij Icy Cold en Manic Depression Als u liefhebbert in post punk en dark wave is dit Franse zusterlabel van het meer bekende Manic Depression u allicht niet onbekend. Het label pakt dit jaar uit met heel veel nieuw materiaal welke Dark Entries u graag op een later tijdstip reviewgewijs aan wil bieden. Zo is er ondermeer “Burning In Blue” van Double Echo, de gehiemtip Parking Dance met “What’s More”, de nieuwe Bleakness “Functionally Extinct”, een compilatieoverzicht van de Frane cult act Les Tétines Noires, “A Selection From Anthomologies” in een 4cd box en op vinyl, een het titelloze debuut van 3+ Dead. Manic Depression van zijn kant pakt uit met een nieuwe Twin Tribes “Ceremoony” en “Hidden States” een nieuw album van Drama Of The Spheres.

Icy Cold (facebook) / Manic Depression

(ki)


7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Laatste 6 CD-besprekingen

LEDFOOT White Crow CD-BESPREKINGSONS OF ALPHA CENTAURI Buried Memories (vinyl) CD-BESPREKINGSPANK THE NUN Initial Decay Control CD-BESPREKINGFEU FOLLET Le Champ Des Morts CD-BESPREKINGNETHERWORLD Algida Bellezza CD-BESPREKINGESPEN SOMMER EIDE The Waves CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

A SHAPE  Inlands CD-BESPREKINGMäNGELEXEMPLAR  Heim Und Garten CD-BESPREKINGCLAUDIO SIMONETTI  Demons (Original Soundtrack) CD-BESPREKINGVERZAMELAAR  WTII Records 2014 Free Sampler CD-BESPREKINGSYLVAIN CHAUVEAU  Simple CD-BESPREKINGBIONIC  Close To Nature CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ledfoot - White Crow

Tim Scott McConnell (°1958) aka Tim Scott heet de man achter Ledfoot. De naam Ledfoot associeer ik spontaan met enerzijds Native Americans en anderzijds met Leadbelly (de zwarte folk/countryblues zanger die een behoorlijk ruig leven leidde in de eerste helft van vorige eeuw en die gecoverd werd door onder meer Nirvana en The Heathen Apostles). ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Sons Of Alpha Centauri - Buried Memories (vinyl)

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van remixen of remix albums. Ik vind ze eigenlijk enkel interessant als er echt iets origineels wordt gedaan met het bronmateriaal en dat is globaal genomen veel te weinig het geval. Onder de weinige artiesten die daar wel in slagen, reken ik Rummelsnuff ...

lees meer...
CD BESPREKING : Spank The Nun - Initial Decay Control

Ebm / industrial uit Dallas, Amerika. Deze Spank The Nun waagt via het New Dark Ages promo agentschap ook zijn kans bij ons en dan moet gezegd dat de labeling toch een beetje misleidend kan zijn. Uiteraard is dit electro, monotone en droge beats maar naar m.i. meestal met iets te weinig tempo om onder de ebm vlag te kunnen varen, al kunt ...

lees meer...
CD BESPREKING : Feu Follet - Le Champ Des Morts

Een nieuw eenmansproject uit Nancy, Frans-Lotharingen, dat is Feu Follet. Alban Blaising heet de man achter Feu Follet. Hij maakt in eerste instantie een soort synthwave of coldwave, maar er zitten ook duidelijke invloeden in van atmosferische shoegaze en post-rock. New Order meets Mogwai en Slowdive? Zoiets… M83 is ook nog een deftige ...

lees meer...
CD BESPREKING : Netherworld - Algida Bellezza

Plaatsen die de mens vergeten is, ijzige landschappen, bloemenvelden die eeuwig met ijs bedekt zijn, ijsbergen die tegen elkaar opbotsen. Glacial Movements is een label dat ontstaan is om deze gedachten en beelden door geluid te beschrijven en te verspreiden. Dat je dan genregewijs al snel bij dark ambient en drone uitkomt, zal menig lezer ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fïx8:Sëd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Töchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten