casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

48 49 50 51 52 53 54 55 56 57

08/01/2020 23:20

Een terugblik op 2019, door Xavier Kruth

Een terugblik op 2019, door Xavier Kruth 2019 was een ongewoon jaar voor mij. Na me jaren aan een stuk bijna dagelijks voor Dark Entries te hebben ingezet, zag ik het even niet meer zitten. Ik ben dit jaar veel minder attent geweest op nieuwe muziek, heb amper cd's besproken en ben ook minder naar concerten geweest. Ik ben door een depressie geweest en hoop er stilaan uit te geraken en de draad terug op te pakken.

Mijn lijstje met beste cd's is dus noodgedwongen beperkt. Beperkt omdat ik dit jaar slechts 12 cd's uitkies voor het lijstje, maar vooral beperkt omdat ik heel veel goede dingen ongetwijfeld gemist heb. Zo heb ik de nieuwe platen van Empusae of The Arch nog niet gehoord. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan hadden ze zo goed als zeker mijn lijstje gehaald.

Eigenlijk is dit dus eerder een lijst van cd's die me geraakt hebben om één of andere reden, volstrekt persoonlijk en ongetwijfeld getekend door mijn nalatigheid van het afgelopen jaar.

Ground Nero: Divergence

Goed, als ik er maar eentje moet uitkiezen, is het Ground Nero. Een magistrale gothic rock cd die de grenzen van het genre opzoekt en bovendien veel diepgang heeft.

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen

Deze zat onder de kerstboom voor mij. Ik heb me een aantal jaren geleden afgekeerd van Nick Cave, met het argument dat het zonder Blixa Bargeld en Mick Harvey toch een stuk minder was. Ik heb me vergist. Met Warren Ellis geeft het ook vonken. Wellicht zal ik nu nog een paar van de recentere cd's in huis halen.

Enzo Kreft: Control

Enzo Kreft heeft iets te vertellen. Over technologie, en hoe die niet enkel een zegen voor ons is, maar ook een dreiging. Hij zet dat op uitstekende minimal wave, en ik genoot ervan.

Donder, Hel & Hagel: Lang genoeg beleefd geweest...

Dansbare new wave met anarchistische teksten in het Nederlands. Dat niemand daar eerder op gekomen is...

Militia: Ambiorix

Cd's met een historisch concept vinden bij mij altijd een luisterend oor. Als afscheid na een lange loopbaan zette Militia het leven van Ambiorix op muziek, met een hoop metaalgekletter maar ook dynamische en atmosferische muziek. Vaarwel en dank voor dit mooi afscheidsgeschenk!

Der Blaue Reiter: United, Yet Divided

Nog een cd met een historisch kantje, deze keer over de koude oorlog. Dit alles op aangename neofolk en dark ambient. Puik werk.

Peuk: Peuk

Rechttoe-rechtaan grungerock uit Limburg. Een debuut waar de vonken van af vliegen.

Sopor Aeternus: Death & Flamingos

Sopor Aeternus maakt een deathrock-cd, en klink nog steeds als Sopor Aeternus. Intussen zijn de verwachtingen al hooggespannen voor de nieuwe cd die in februari uitkomt.

Rosetta Stone: Seems Like Forever

Ok, het is op zich goedkoop om de nummers van je minder succesvol project (Misery Lab) te recycleren onder het mom van een cd van je meest succesvolle project (Rosetta Stone). Maar het resultaat is wel uitstekend en vond geregeld de weg naar mijn cd-schuifje.

La Scaltra: The Third Eye

Een heerlijk melancholische wave-plaat van dit Duitse viertal.

Mantus: Katharsis / Pagan Folk Songs

Mantus lijkt de weemoedige cd's wel aan de lopende band te produceren, maar hij slaagt er elke keer weer in om mij te raken. Deze cd is niet beter of slechter dan de vorige, maar het blijft een hoog niveau.

Laibach: The Sound Of Music

Last but not least: Laibach. Omdat ze me dit jaar weer aan het lachen brachten met hun kitscherige covers van The Sound Of Music. We onthouden ook een memorabel concert in de Botanique.

08/01/2020 10:15

Compilatie met actuele post punk en cold wave... met een extraatje...

Compilatie met actuele post punk en cold wave... met een extraatje... Eerder al kondigde ik hier vol enthousiasme de wedergeboorte aan van het gothic magazine, op hun herfstnummer was het wachten tot deze winter, maar... het loont de moeite enkel en alleen al omwille van de extra meegeleverde cd, “gothic file 19-3 - postpunk en coldwave” waarop 19 actuele postpunk en coldwave bands hun ding doen (zie tracklist). Een compilatie samengesteld door de niet geheel onbekende Martin Sprissler (gothic magazine chef)en Thomas Thyssen (dj Pagan Love Songs, New Dark Age,...). Bovendien wordt in het magazine 12 bladzijnen lang stil gestaan bij de nieuwe lichting cold wave / post punk bands die present tekenen op dit nieuwe album, en ja, ook Whispering Sons is daar meer dan terecht bij. Naast deze cd krijgt u op “gothic file 19-2 de hits van 2019” nog eens op één schijfje. Aanrader, alleen al om de briljante compilatie die gothic files 19-3 is!

GOTHIC FILE 19-3 POSTPUNK & COLDWAVE

01 BRAGOLIN „This Grothesque Dance“ 3.20

02 KAELAN MIKLA „Draumadis“ 3.39

03 THE KVB „Always Then (2017 version)“ 3.35

04 HOLYGRAM „A Faction“ 4.35

05 SHE PAST AWAY „Katarsis“ 3.16

06 WIRES & LIGHTS „Swimming (demo version)“ 3.55

07 ACTORS „Slaves“ 3.33

08 WHISPERING SONS „Hollow“ 4.22

09 BOX AND THE TWINS „Guilty Red“ 3.39

10 CREUX LIES „Silhouette“ 5.10

11 SÓLVEIG MATTHILDUR „Dystopian Boy (feat. Deb Demure of DRAB MAJESTY)“ 5.18

12 ANTIPOLE „Syndrome (feat. PARIS ALEXANDER)“ 3.12

13 A PROJECTION „No Light“ 3.12

14 TWIN TRIBES „Shadows“ 3.07

15 WISBORG „Spirits That I Called“ 4.46

16 TRAITRS „Thin Flesh“ 3.38

17 1919 „Futurecide“ 3.02

18 LOTUS FEED „Pressure“ 4.20

19 DIAVOL STRAIN „Todo El Caos Habita Aqui“ 4.34

Gothic Magazine (facebook)

(ki)

Gerelateerde CD besprekingen
Actors • It Will Come To You (2018)

03/01/2020 18:15

Ondertussen in Frankrijk; nieuw bij Icy Cold en Manic Depression

Ondertussen in Frankrijk; nieuw bij Icy Cold en Manic Depression Als u liefhebbert in post punk en dark wave is dit Franse zusterlabel van het meer bekende Manic Depression u allicht niet onbekend. Het label pakt dit jaar uit met heel veel nieuw materiaal welke Dark Entries u graag op een later tijdstip reviewgewijs aan wil bieden. Zo is er ondermeer “Burning In Blue” van Double Echo, de gehiemtip Parking Dance met “What’s More”, de nieuwe Bleakness “Functionally Extinct”, een compilatieoverzicht van de Frane cult act Les Tétines Noires, “A Selection From Anthomologies” in een 4cd box en op vinyl, een het titelloze debuut van 3+ Dead. Manic Depression van zijn kant pakt uit met een nieuwe Twin Tribes “Ceremoony” en “Hidden States” een nieuw album van Drama Of The Spheres.

Icy Cold (facebook) / Manic Depression

(ki)


48 49 50 51 52 53 54 55 56 57


Laatste 6 CD-besprekingen

WE ARE NOT BROTHERS Fuck Work ep (vinyl) CD-BESPREKINGPYRIOR Fusion CD-BESPREKINGCHOREA MINOR Black White Moon CD-BESPREKINGMAMAN KüSTERS L’Extase et La Terreur ep (vinyl) CD-BESPREKINGDARK UNION Hollywound CD-BESPREKINGFREDERIK VALENTIN & LOKE RAHBEK Elephant CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

STEIN URHEIM  Downhill Uplift CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Electropop 10 CD-BESPREKINGLOCRIAN & CHRISTOPH HEEMANN  S/T (vinyl) CD-BESPREKINGTHE LAST CRY  Walking To The Edge CD-BESPREKINGDENIGHT  Human Reflections CD-BESPREKINGJOY DISASTER  StäyGätôW CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : We Are Not Brothers - Fuck Work ep (vinyl)

Sedert 2006 zijn deze broers (die geen broers zijn) een begrip in en rond Valencia, geworteld in de punk / industrial anarcho scene doen Francho, Demian, Rafeta, Juaniq, Junaca en Oscar eigenzinnig hun ding. Eigenzinnigheid die mee aan de basis van deze “Fuck Work” ligt, een op slechts 200 exemplaren, licht groen gekleurde vinyl ...

lees meer...
CD BESPREKING : Pyrior - Fusion

Het Berlijnse Pyrior werd opgericht in 2008 als een instrumentale jamband zonder vaste bezetting. Deze jamsessies resulteerden uiteindelijk in de formatie van een ‘klassiek’ rocktrio (gitarist, bassist, drummer). Na de EP “Pulsar” (2009) en het debuutalbum “Oceanus Procellarum” (2010) bracht de band nog ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chorea Minor - Black White Moon

Op zijn paspoort staat Mario Braun, nationaliteit Duits, en wat er verder nog op staat valt onder de privacywetgeving. Braun heet in culture kringen Chorea Minor en dat is wellicht een naam die wel een belletje doet rinkelen. Het is onder dat pseudoniem dat Chorea Minor al eerder EP’s uitbracht als Endless Life en de 10” Picture ...

lees meer...
CD BESPREKING : Maman Küsters - L’Extase et La Terreur ep (vinyl)

Vreemde naam, vreemde muziek? Welaan in Brest staat een huisje en daar woont deze Maman Küsters, het duo Cyril Pansal (stem) en Gaël Loison (analoge synths) situeren zich tussen DAF en wijlen Alain Bashung. Alain wie? Wel, een populaire Franse ‘chansonier’ die vaak in één adem wordt genoemd met Serge ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dark Union - Hollywound

Dark Union is een project ontsproten uit de koortsachtige verbeelding van Glenn Michael Wallis (Whitehouse, Konstruktivists, The Murray Fontana Orchestra, Conspiracy International) in Engeland en Mark Reynolds in Amerika. Samen toveren ze Hollywood om tot Hollywound en richten ze zich op thema’s die de donkere kant van een steeds ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...