casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

68 69 70 71 72 73 74 75 76 77

13/11/2019 21:43

HANDS Label Night Berlin 2020

HANDS Label Night Berlin 2020 Naast het jaarlijkse Forms Of HANDS treffen, kan je in het begin van 2020 nog meer live actie van dit label verwachten.

Om uw nieuwjaarskater finaal weg te spoelen (of in dit geval weg te beuken) kan je in Berlijn naar de HANDS Label Night met op de affiche Winterkälte, Monolith, Crystal Geometry, Greyhound, Monya, <1979> en dj’s/vj Thedi, Hells en Carsten Stiller.

Tickets kosten slechts €22 en kan je bekomen via de HANDS website. (db)

HANDS Label Night Berlin 2020

13/11/2019 21:26

Eerste editie van Neetwave in Retie

Eerste editie van Neetwave in Retie

In de Stille Kempen is het niet altijd zo rustig als de naam laat uitschijnen. Zeker het grondgebied dat Retie heet wordt sedert een zestal jaren ontdaan van alle bedaardheid. Verantwoordelijk daarvoor is Dark Balloon als organisatie. Ondertussen gemeengoed geworden door hun Darkest Night en tal van concerten waarbij ze grote namen richting het dorp der zeven neten wisten te verzamelen.

Het is Dark Balloon ook dat deze neten geheel nieuw weet om te zetten in een Synth-Wave-Postpunk-festival onder de naam Neetwave.

De eerste editie van Neetwave zal plaatsvinden op 23 november in Retie, JK2470. En met een interessante line-up :

Het Frans-Belgische Luminance waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Van Shoegaze tot Coldwave over Industrial-EBM en Krautrock.

Het Nederlandse Silent Runners dat vooral live straf weet uit te pakken met een set die zowel zalvend als slaand kan zijn. Energiek en troostend tegelijkertijd.

De enige Belgen op het Neetwave-podium A Slice Of Life. Wie hun debuutplaat Restless nog niet heeft gehoord moet al wel een hele tijd onder een steen hebben geleefd. Eighties-Postpunk in de 21ste eeuw.

Het voor dit jaar enige Belgische concert van Agent Side Grinder als headliner. Gereduceerd in personeelsbezetting, met een nieuwe zanger. Met meer elektronica en toch voldoende melodie en dansbaarheid.

Dansen is daarna ook nog toegelaten tijdens de after-party met Danny Quetin (De Dag des Oordeels).

Tickets voor Neetwave 2019 zijn verkrijgbaar via de website van Dark Balloon. (dq)

Facebook Neetwave 2019

Facebook Dark Balloon

Website Dark Balloon

13/11/2019 18:56

21ste editie Forms Of HANDS met een spectaculaire affiche.

21ste editie Forms Of HANDS met een spectaculaire affiche. Vanaf het jaar 2001 gaf het Duitse HANDS-label jaarlijks een feestje waar acts uit deze kwaliteitsstal het beste van zichzelf mochten geven: Forms Of HANDS.

Wie een klein beetje kan tellen weet dat volgend jaar de twintigste editie van dit volprezen festival plaatsvindt. Wie hierbij ook een beetje logisch nadenkt zal het ook niet verbazen dat men voor deze gelegenheid met een buitengewone affiche op de proppen komt.

Hebben reeds bevestigd: Winterkälte, Orphx, Ah Cama-Sotz, Monolith, Mono No Aware, Greyhoud, MS Gentur, Proyecto Mirage, Maschinenkrieger KR52 en Strobo.Lolita. Alsof dit nog niet genoeg lekkers is, komen hier binnenkort nog namen bij.

Forms Of HANDS gaat door op 24 en 25 april in het Duitse Bönen in het Ruhrgebied. Tickets in voorverkoop kosten €45 voor het hele weekend en €29 voor een enkele dag. Wie een ticket voor twee dagen koopt krijgt er naar goede gewoonte een exemplaar van de nieuwe Forms Of HANDS compilatie bovenop. (db)

Forms Of HANDS 20


68 69 70 71 72 73 74 75 76 77


Laatste 6 CD-besprekingen

ARCANA OBSCURA Restless Dreams CD-BESPREKINGSYNAPSCAPE A Mutual Disagreement CD-BESPREKINGNON TOXIQUE LOST S.O.T.A. CD-BESPREKINGRAVEN SAID Beyond THe Darkest Hour CD-BESPREKINGGREG FOX Contact CD-BESPREKINGELFIKA Secretum Secretorum CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

MOAN/GENETIC TRANSMISSION  Dedicated To Luigi Russolo CD-BESPREKINGDIVERSE ARTIESTEN  Not so Cold (a Warm Wave Compilation) CD-BESPREKINGNOTS  We Are Nots CD-BESPREKINGOBAKE  Mutations CD-BESPREKINGASTARI NITE  Stereowaltz CD-BESPREKINGSPOELSTRA  Sports and finance CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Arcana Obscura - Restless Dreams

Wetenschappelijk onderzoek is er, voor zover we weten althans, nog niet naar gedaan, maar uit ervaring leerden wij dat mensen die de muziek van Qntal kunnen smaken ook niet bepaald vies zijn van het bredere gothic genre, en omgekeerd. Ben je ook zo iemand die niet de neus ophaalt voor een mengelmoes van middeleeuwse sferen, beats en gothische ...

lees meer...
CD BESPREKING : Synapscape - A Mutual Disagreement

A Mutual Disagreement, het zou kunnen slaan op een verslag dat ik las van Synapscape’s laatste passage op Belgische bodem. De auteur in kwestie kwam aanhollen met een zodanig nietszeggend stukje tekst waaruit klaar en duidelijk bleek dat ze simpelweg niet wist waarover ze schreef en het optreden eerder een bijkomstigheid was, in plaats ...

lees meer...
CD BESPREKING : Non Toxique Lost - S.O.T.A.

We geven hipsters niet graag gelijk, maar het feit dat Berlijn een van de coolste (muziek)steden van Europa is, daarin kunnen we hen ook onmogelijk ongelijk geven. Als alternativo kan je er niet omheen: noem eender welk subgenre en de Duitse hoofdstad heeft er wel een bruisende scene van. Zo had de stad in de jaren 80 een vermaarde industrial ...

lees meer...
CD BESPREKING : Raven Said - Beyond THe Darkest Hour

Gothic rock uit Yekaterinburg, da's Rusland. Gothic rock, old school naar look en sound. Jawel dan kom je hier in Europa met veel kans uit bij het Secret Sin Records label dat een gothic rock historie en gothic rock erfenis meet zich mee draagt. Raven Said blinkt er met “Beyond The Darkest Hour”, na het vorig jaar in eigen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Greg Fox - Contact

Voor een portie ketelmuziek van jewelste zit je bij Greg Fox aan het juiste adres. We willen hiermee wel niet de negatieve connotatie van het woord bedoelen, maar vinden het eerder een treffende benaming voor de werken van deze Amerikaanse drummer. Drummers die met hun instrument als solo-artiesten op de voorgrond treden, het is vaak een ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$