casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

13/11/2019 21:26

Eerste editie van Neetwave in Retie

Eerste editie van Neetwave in Retie

In de Stille Kempen is het niet altijd zo rustig als de naam laat uitschijnen. Zeker het grondgebied dat Retie heet wordt sedert een zestal jaren ontdaan van alle bedaardheid. Verantwoordelijk daarvoor is Dark Balloon als organisatie. Ondertussen gemeengoed geworden door hun Darkest Night en tal van concerten waarbij ze grote namen richting het dorp der zeven neten wisten te verzamelen.

Het is Dark Balloon ook dat deze neten geheel nieuw weet om te zetten in een Synth-Wave-Postpunk-festival onder de naam Neetwave.

De eerste editie van Neetwave zal plaatsvinden op 23 november in Retie, JK2470. En met een interessante line-up :

Het Frans-Belgische Luminance waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Van Shoegaze tot Coldwave over Industrial-EBM en Krautrock.

Het Nederlandse Silent Runners dat vooral live straf weet uit te pakken met een set die zowel zalvend als slaand kan zijn. Energiek en troostend tegelijkertijd.

De enige Belgen op het Neetwave-podium A Slice Of Life. Wie hun debuutplaat Restless nog niet heeft gehoord moet al wel een hele tijd onder een steen hebben geleefd. Eighties-Postpunk in de 21ste eeuw.

Het voor dit jaar enige Belgische concert van Agent Side Grinder als headliner. Gereduceerd in personeelsbezetting, met een nieuwe zanger. Met meer elektronica en toch voldoende melodie en dansbaarheid.

Dansen is daarna ook nog toegelaten tijdens de after-party met Danny Quetin (De Dag des Oordeels).

Tickets voor Neetwave 2019 zijn verkrijgbaar via de website van Dark Balloon. (dq)

Facebook Neetwave 2019

Facebook Dark Balloon

Website Dark Balloon

13/11/2019 18:56

21ste editie Forms Of HANDS met een spectaculaire affiche.

21ste editie Forms Of HANDS met een spectaculaire affiche. Vanaf het jaar 2001 gaf het Duitse HANDS-label jaarlijks een feestje waar acts uit deze kwaliteitsstal het beste van zichzelf mochten geven: Forms Of HANDS.

Wie een klein beetje kan tellen weet dat volgend jaar de twintigste editie van dit volprezen festival plaatsvindt. Wie hierbij ook een beetje logisch nadenkt zal het ook niet verbazen dat men voor deze gelegenheid met een buitengewone affiche op de proppen komt.

Hebben reeds bevestigd: Winterkälte, Orphx, Ah Cama-Sotz, Monolith, Mono No Aware, Greyhoud, MS Gentur, Proyecto Mirage, Maschinenkrieger KR52 en Strobo.Lolita. Alsof dit nog niet genoeg lekkers is, komen hier binnenkort nog namen bij.

Forms Of HANDS gaat door op 24 en 25 april in het Duitse Bönen in het Ruhrgebied. Tickets in voorverkoop kosten €45 voor het hele weekend en €29 voor een enkele dag. Wie een ticket voor twee dagen koopt krijgt er naar goede gewoonte een exemplaar van de nieuwe Forms Of HANDS compilatie bovenop. (db)

Forms Of HANDS 20

10/11/2019 22:18

Pharmakon n Puce Mary in de AB!

Pharmakon n Puce Mary in de AB! Het was u misschien al opgevallen dat er een heus vrouwelijk offensief gaande is in het voorheen vooral masculiene power electronics milieu.

De twee rijzende sterren van de laatste jaren, Margaret Chardiet (Pharmakon) en Frederikke Hoffmeier (Puce Mary) zullen op zaterdag 25 april in de Brusselse AB staan.

De Londense pianiste Eliza McCarthy die geregeld samenwerkt met avant-pop artiest Mica Levi zal songs van laatstgenoemde spelen (Levi was verantwoordelijk voor de goed onthaalde soundtracks voor films als Under The Skin en Jackie).

Het ziet er naar uit dat de deuren naar een breder publiek open staan voor deze uiterst getalenteerde dames. Puce Mary stond onlangs nog op het Best Kept Secret Festival en Pharmakon staat al voor de derde keer in Brussel, waarvan een keertje op uitnodiging van Swans' frontman Michael Gira.

Volledig terecht, want deze vrouwelijke wind die doorheen het genre waait steekt de vlam aan het vuur en zorgt voor een heuse heropleving. Niet te missen! (db)

Pharmakon, Puce Mary & Eliza McCarty plays Mica Levi


2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Laatste 6 CD-besprekingen

TUNNELVISION Watching The Hydroplanes CD-BESPREKINGHECKER Inspection II CD-BESPREKINGKORINTHIANS Chaos/Control CD-BESPREKINGCRAVEN FAULTS Erratics & Unconformities CD-BESPREKINGEMPUSAE Iter In Tenebris CD-BESPREKINGSTIGMATA Dust, Nothingness And Light CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

DIABLE AMOREUX  A Good Day For A Hanging CD-BESPREKINGSIMON SCOTT  Soundings CD-BESPREKINGMETAL DISCO  Vade Mecum CD-BESPREKINGSOLITUDE WITHIN  Disappear CD-BESPREKINGCLO DU TRFLE  Entre l'infime et l'infini CD-BESPREKINGKLONE  Unplugged CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Tunnelvision - Watching The Hydroplanes

Doorheen de jaren zijn er heel wat bands ten tonele verschenen die ergens wel een verbintenis hebben of hadden met Joy Division. Er door geïnspireerd, er een tributeband van gemaakt of die hun onderdak wisten te vinden in dezelfde platenstal. Feit is wel dat deze Tunnelvision heel dicht bij de band stond en even iconisch hadden kunnen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Hecker - Inspection II

Een album dat ons geduld danig op de proef heeft gesteld, deze Inspection II van (Florian) Hecker. De man gaat verder met het onderzoeken van computationele technieken voor analyse en hersynthese. Inderdaad, het is weer zo een plaatje... Wanneer men met zulke termen komt aandraven is het voor de goede verstaander vaak al voldoende om te weten ...

lees meer...
CD BESPREKING : Korinthians - Chaos/Control

In 2016 volstonden 5 songs als eerste sublieme kennismaking met het Gentse Korinthians. Verzameld op de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Olympus’. Melodieus, toegankelijk, toegeeflijk aan eigen muzikale opvoeding. Maar volgens eigengereide geestdrift. Nu, 3 jaren later, is het tijd voor het allereerste full-album : Chaos/Control. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Downhill XIV - Best Of Edition - 30/11/2019 Nieuwe Nor Heerlen

Het is al sedert 2004 een feit dat een kleiner festival ook groots kan zijn. Het bewijs wordt eens te meer geleverd door de Downhill-organisatie dat er telkens in slaagt om bands te programmeren die je zelden of nooit tegenkomt op een podium waar dan ook in de Lage Landen. Voor de inmiddels veertiende editie van Downhill werd geopteerd ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Craven Faults - Erratics & Unconformities

Qua sound ergens halverwege de kosmische krautrock van Tangerine Dream (‘Berlin School’) en het minimalisme van Philip Glass (die van onder meer “Koyaanisqatsi”) of Steve Reich vinden we Craven Faults, een Brits project gevestigd in een oude textielfabriek in Yorkshire. Na drie EP’s in de periode 2017-2019, ...

lees meer...
INTERVIEW : De Delvers - Op vrijdag 13 december 2019 live in De Kleine Hedonist, Antwerpen

New wave uit Noeveren (Boom)! Hun korte self titled debuut “De Delvers” (onze review leest u hier), vol korte, gebalde, flitsende Nederlandstalige new wave en postpunk songs verscheen vorig jaar (2018). Op 13 december spelen De Delvers hun laatste concert van dit jaar (2019) in de Kleine Hedonist, Sint-Jacobsmarkt 34, 2000 in Antwerpen! ...

lees meer...
CD BESPREKING : Empusae - Iter In Tenebris

We hebben het er al uitgebreid over gehad: onze vrienden van Consouling Sounds kwamen dit jaar met een zeer prestigieus project aanzetten, waarbij men actief in vraag wil stellen hoe een platenlabel anno 2019 weerstand kan bieden aan het snel veranderende muzikale landschap. Men riep Consouling in Residence in het leven, en voor de eerste ...

lees meer...
FOTO'S : Dsswat - @ C.C. Palethe Pelt, 03/12/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Linea Aspera - @ Ceremony #3 Brussel, 30/11/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Desperate Journalist - @ Ceremony #3 Brussel, 30/11/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : WEIHAN - Onze muziek biedt puur escapisme.

Het is een feit dat we niet veel Belgische groepen hebben die actief zijn in het neofolk genre. Dit jaar werd ik dan ook zeer aangenaam verrast door de nieuwkomers van La Merde (die we onmiddellijk ook in onze interviewruimte duwden) en zie, het einde van het jaar heeft nog een verrassing in petto: onze nationale trots in het genre, Weihan, ...