casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

27/03/2019 20:42

Weggeefactie concert Neon Electronics + Simi Nah in de Kreun van Kortrijk

Weggeefactie concert Neon Electronics + Simi Nah in de Kreun van Kortrijk Het was geruime tijd een sideproject van Dirk Da Davo, zelfs nog in tijden van leven voor The Neon Judgement. Dat laatste leven is ondertussen weer even gestopt. Waardoor het project van toen Neon Electronics momenteel als een volwaardige band kan beschouwd worden. Ondertussen uitgegroeid tot trio, en met een dit jaar verschenen EP Mondriaan. Lees hier de recensie van die EP.

Mondriaan mag beschouwd worden als plaat om het pad te effenen voor het nieuwe album Apollo, dat op 12 april zal verschijnen en ook op die dag zal voorgesteld worden in De Kreun van Kortrijk. Naar aanleiding van 10 jaar Wool-E-Shop zal dat concert bijgestaan worden door het echt wel allerlaatste optreden van Simi Nah. Een dubbelconcert dus waar je Simi Nah voor het laatst in die gedaante kan zien op het podium. Met La Terre Est Noire heeft ze onlangs haar beste plaat ooit gemaakt. Laat deze unieke kans dus niet zo maar aan je voorbijgaan ! Lees hier de recensie van dat album.

Voor wie nog geen ticket heeft is er goed nieuws. Er worden 15 exemplaren van de CD Apollo van Neon Electronics en 15 exemplaren van de CD La Terre Est Noire van Simi Nah geschonken bij aankoop van een ticket via https://apps.ticketmatic.com/widgets/wilde_westen/addtickets?event=303908702710. Snel zijn is dus de boodschap. Het ultieme aandenken als einde voor Simi Nah en een nieuw geluid voor Neon Electronics. Waar wacht u nog op ? (dq)

Facebook-evenement

Wool-E-Discs

27/03/2019 15:00

R.I.P. Scott Walker (1944-2019)

R.I.P. Scott Walker (1944-2019) Vrijdag 22 maart stierf Scott Walker op 76-jarige leeftijd. Walker, die zijn carriëre begon in 1965 met kompanen Gary Leeds (drums) en John Maus (gitaar) als de Walker Brothers zou later een ontegensprekelijke invloed hebben op de neofolk scene, vandaar dat een in memoriam op onze site wel gepast leek.

Noel Scott Engel (echte naam van Walker) werd in 1944 geboren in Hamilton, Ohio (Verenigde Staten) geboren. In 1965, bij oprichting van de Walker Brothers, waagt het trio de oversteek naar Engeland. Het is het begin van een even succesvolle als turbulente bliksemcarrière. De eerste nog in Californië opgenomen single ‘Pretty Girls Everywhere’ flopt, maar de Everly Brothers-cover ‘Love Her’ behaalt de Engelse top 20. Hierna volgen de door John Franz geproduceerde en door Ivor Raymonde georkestreerde hits ‘Make It Easy On Yourself’, ‘My Ship Is Coming In’, ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’ en ‘You Don’t Have To Tell Me’, die stuk voor stuk sporen in zich dragen van het werk dat Phil Spector eerder met de Righteous Brothers opneemt. Het commerciële succes kent desondanks geen grenzen en tijdens concerten van de Walker Brothers spelen zich Beatle-eske taferelen af. Als het trio begin ‘68 uit elkaar gaat, start Walker o.a. met zijn interpretaties van nummers van Jacques Brel een aanvankelijk succesvolle solocarrière. In ‘77 ontvlucht hij Engeland en woont een jaar in Amsterdam. Hierna neemt hij de elpee Scott 4 op, die geen enkele weerklank vindt en het label Philips doet besluiten hem te dumpen. Hij tekent bij CBS en maakt twee volledig mislukte platen. De reünie met de Walker Brothers in het midden van de jaren zeventig levert slechts de bescheiden hits ‘No Regrets’ en ‘We’re All Alone’ op. Als de Walker Brothers in ‘78 na drie elpees voor de tweede maal met onenigheid uit elkaar gaan, lijkt de belangstelling voor Walker in het algemeen een stille dood te sterven.

Toch kwam er een hernieuwde belangstelling voor de zanger, en dit dankzij Julian Cope, de zanger van The Teardrop Explodes, die in 1981 een compilatie samenstelde onder de titel Fire Escape In The Sky: The Godlike Genius Of Scott Walker. Dankzij het succes van deze compilatie bood platenmaatschappij Virgin Walker een contract voor onbepaalde termijn aan. In 1984 bracht Walker weer een soloalbum uit, Climate Of Hunter, begeleid door de single Track Three, een duet met Billy Ocean. Hoewel het album merendeels eigentijdse popmuziek à la David Bowie bevat, slechts één nummer herinnert nog aan Walkers oudere werk, was het album voor het grote publiek te ontoegankelijk. Dit album met een groot maar zeer onmelodieus spelend orkest klonk immers nog donkerder dan Scott 4. Niet verwonderlijk als je weet dat deze elpee in tekst en muziek het verslag is van een innerlijke zoektocht. Hoewel geen commercieel succes wordt het door mensen die het kunnen weten gezien als een even tijdloos als ongenaakbaar meesterwerk.

Opnamesessies voor een nieuw album, dat zou worden geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois, werden geannuleerd. Het contract met Virgin opgezegd. Pas in 1995 verscheen het volgende album, Tilt, een voor velen duister en moeilijk te doorgronden kunstwerk dat niets meer van doen heeft met popmuziek in de klassieke betekenis van het woord. Hierna leverde Walker sporadisch nog wel eens een nummer voor een soundtrack, en produceerde hij het album We Love Life (2001) van Pulp. Het duurde echter tot in 2006 eer er weer een nieuw album verscheen: The Drift, dat nog extremer was dan Tilt. Vanaf dit album staat hij onder contract bij het kwaliteitslabel 4AD. Soused (2014), nam hij samen op met Sunn O))).

Bovenal was Walker een artiest die deed waar hij zin in had, zonder hierbij rekening te houden met de verwachtingen van zijn publiek.

Het leverde hem veel bewondering op van collega muzikanten die in hem een groot voorbeeld zagen, van David Bowie tot Jarvis Cocker, van Thom Yorke tot de verzamelde neofolkscene.

Het nummer ‘Angels Of Ashes’ (van het album Scott 4) opent de voor neofolk liefhebbers verplichte 4CD-box Looking For Europe, dat het lijvige boek (548 pagina’s) geschreven door Andreas Diesel en Dieter Gerten met dezelfde titel mocht vergezellen. (db)

24/03/2019 16:13

Dark Entries geeft twee vrijkaarten weg voor Transmissions Festival met She Past Away, Selofan, Palais Ideal en Auger

Dark Entries geeft twee vrijkaarten weg voor Transmissions Festival met She Past Away, Selofan, Palais Ideal en Auger Een festival dat de oorsprong, de geschiedenis en de toekomst van de new wave in de kijker wil zetten... Dergelijk initiatief kan bij Dark Entries alleen maar op instemming rekenen. De naam van het festival is Transmissions, en de eerste editie zal doorgaan op 25 mei 2019.

Deze groepen staan op het programma:

She Past Away: het Turkse post-punkduo hoeft eigenlijk geen introductie meer. Op hun manier, het is te zeggen in het Turks, brengen ze hun eigen versie van wat new wave hoort te zijn, met evidente verwijzingen naar The Cure, The Sisters Of Mercy, Joy Division en Clan of Xymox.

Selofan: het Griekse minimal waveduo heeft sinds 2013 al vijf platen op de teller staan, met het verleden jaar uitgebrachte 'Vitrioli' als voorlopig hoogtepunt. Live absoluut aanbevelenswaardig.

Palais Ideal: Nederlands postpunkduo dat met 'No Signal' uit 2017 al indruk gemaakt heeft en het Trasmissions festival zal gebruiken om zijn nieuwe plaat voor te stellen, die geproduced werd door John Fryer (This mortal Coil, Nine Inch Nails, Cocteau Twins, Depeche Mode...)

Auger: eveneens een duo, maar uit het Verenigd Koninkrijk, dat dark electro speelt. Met hun debuut 'The Awakening' hebben ze verleden jaar al in heel Europa kunnen optreden.

Dark Entries geeft twee kaarten weg voor de eerste editie van Transmissions. Wat u met doen? Wel, uiteraard de Transmission-pagina op facebook leuk vinden, en die dan openbaar delen op uw profiel. Plaats dan een reactie onder ons bericht op de facebookpagina van Dark Entries. Woesdagavond gaan we daar op goed geluk één persoon uitkiezen die dan recht heeft op twee vrijkaarten voor het festival. Goed? Doen dan! (xk)

De Transmissions-pagina die u moet leuk vinden en delen om kans te maken op de vrijkaarten

De facebookpagina van Dark Entries. Zet een reactie onder het bericht over Transmissions indien u kans wil maken op de vrijkaarten

Transmissions 1 gaat op 25 mei door in de Dynamo, Catharinaplein 21 in Eindhoven

Op vrijdag 29 maart nodigen we Palais ideal uit op de Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star. Wees welkom, het is gratis!


94 95 96 97 98 99 100 101 102 103


Laatste 6 CD-besprekingen

WE ARE NOT BROTHERS Fuck Work ep (vinyl) CD-BESPREKINGPYRIOR Fusion CD-BESPREKINGCHOREA MINOR Black White Moon CD-BESPREKINGMAMAN KüSTERS L’Extase et La Terreur ep (vinyl) CD-BESPREKINGDARK UNION Hollywound CD-BESPREKINGFREDERIK VALENTIN & LOKE RAHBEK Elephant CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

STEIN URHEIM  Downhill Uplift CD-BESPREKINGVARIOUS ARTISTS  Electropop 10 CD-BESPREKINGLOCRIAN & CHRISTOPH HEEMANN  S/T (vinyl) CD-BESPREKINGTHE LAST CRY  Walking To The Edge CD-BESPREKINGDENIGHT  Human Reflections CD-BESPREKINGJOY DISASTER  StäyGätôW CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : We Are Not Brothers - Fuck Work ep (vinyl)

Sedert 2006 zijn deze broers (die geen broers zijn) een begrip in en rond Valencia, geworteld in de punk / industrial anarcho scene doen Francho, Demian, Rafeta, Juaniq, Junaca en Oscar eigenzinnig hun ding. Eigenzinnigheid die mee aan de basis van deze “Fuck Work” ligt, een op slechts 200 exemplaren, licht groen gekleurde vinyl ...

lees meer...
CD BESPREKING : Pyrior - Fusion

Het Berlijnse Pyrior werd opgericht in 2008 als een instrumentale jamband zonder vaste bezetting. Deze jamsessies resulteerden uiteindelijk in de formatie van een ‘klassiek’ rocktrio (gitarist, bassist, drummer). Na de EP “Pulsar” (2009) en het debuutalbum “Oceanus Procellarum” (2010) bracht de band nog ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chorea Minor - Black White Moon

Op zijn paspoort staat Mario Braun, nationaliteit Duits, en wat er verder nog op staat valt onder de privacywetgeving. Braun heet in culture kringen Chorea Minor en dat is wellicht een naam die wel een belletje doet rinkelen. Het is onder dat pseudoniem dat Chorea Minor al eerder EP’s uitbracht als Endless Life en de 10” Picture ...

lees meer...
CD BESPREKING : Maman Küsters - L’Extase et La Terreur ep (vinyl)

Vreemde naam, vreemde muziek? Welaan in Brest staat een huisje en daar woont deze Maman Küsters, het duo Cyril Pansal (stem) en Gaël Loison (analoge synths) situeren zich tussen DAF en wijlen Alain Bashung. Alain wie? Wel, een populaire Franse ‘chansonier’ die vaak in één adem wordt genoemd met Serge ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dark Union - Hollywound

Dark Union is een project ontsproten uit de koortsachtige verbeelding van Glenn Michael Wallis (Whitehouse, Konstruktivists, The Murray Fontana Orchestra, Conspiracy International) in Engeland en Mark Reynolds in Amerika. Samen toveren ze Hollywood om tot Hollywound en richten ze zich op thema’s die de donkere kant van een steeds ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...