casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

825 826 827 828 829 830 831 832 833 834

26/12/2014 13:50

Eindejaarslijstje Xavier Kruth

Eindejaarslijstje Xavier Kruth Er is alweer een jaar voorbij, en dus is het tijd om een lijstje te maken met de platen die me getroffen hebben in 2014. Voor mij persoonlijk was 2014 een jaar vol tegenslagen, maar ook met een aantal lichtpuntjes, zoals de goede muziek. Die was er trouwens in overvloed. Hier zijn mijn persoonlijke favorieten.

10. Baby Fire: The Red Robe

Hoe kan je met minimale middelen - enkel een gitaar en drums - heel intense en doorleefde muziek maken? Baby Fire slaagt er met de vingers in de neus in. Hun tweede cd is niet vrolijk, maar als alle ellende tot zo’n topplaten zou leiden, dan zijn we voor ellende! Bovendien is deze groep afkomstig uit Brussel, België.

9. Perverted By Language: Boxers

Het Brussels kwintet Perverted By Language heeft al een tijd een heel goede reputatie in het afleveren van melodische postpunk, en ze hebben nu eindelijk hun officiële debuut uit. Met het parcours dat ze tot nog toe afgelegd hebben kon het niet anders of het is een schot in de roos. En de teller voor Belgische groepen in mijn lijstje staat intussen op twee.

8. Delrue: Risquons Tout

Klaas Delrue is vooral bekend als zanger van het fantastische Yevgueni, dat nog maar net het prachtige ‘Van Hierboven’ uitgebracht heeft. Maar de plaat die bij mij echt blijft hangen is zijn Franstalige solo-cd die eerder uitkwam. ‘Risquons Tout’ is erg geïnspireerd op Renaud en biedt zowel muzikaal als tekstueel schitterende liedjes. Oh ja, we zitten aan drie Belgische uitgaven in mijn lijstje.

7. Laibach: Spectre

Laibach heeft met ‘Spectre’ zijn meest toegankelijke cd ooit afgeleverd. Maar dat betekent niet dat de diepgang verdwenen is. ‘Spectre’ biedt je de mogelijkheid om eindeloos te filosoferen over de betekenis van ‘verzet’ in de huidige maatschappelijke en politieke context. En zo blijft Laibach aan zijn oorspronkelijke opdracht trouw: het onderzoeken van de link tussen kunst en ideologie.

6. Liesa Van der Aa: WOTH

Het solodebuut ‘Troops’ uit 2012 vonden we al geweldig. En dus was het uitkijken naar wat er volgen ging. Dat is ‘WOTH’, oftewel ‘The Weighting Of The Heart’, een driedubbelaar dat geïnspireerd is op een Egyptische dodenceremonie en dat daarbij de filosofische thema’s niet schuwt: ‘In welke waarden geloven we? Hoe en waarom oordelen we over onszelf en anderen? Waarom aanvaarden we geen enkele waarde, geen oordeel, geen geloof? En vooral, hoe schizofreen kan het oordeel an sich zijn?’ Voor ik het vergeet: ook dit is Belgisch.

5. Einstürzende Neubauten: Lament

Een concept-cd over de Eerste Wereldoorlog. Enstürzende Neubauten zou er uit eigen beweging nooit aan begonnen zijn. Maar op vraag van de provincie West-Vlaanderen en in het kader van de herdenkingen rond de Groote Oorlog deden ze het toch, en ze maakten er een zeer diep- en eigenzinnig werk van. Eentje dat lang blijft hangen.

4. Gary Numan: Splinter (Songs from A Broken Mind)

Puur technisch gezien kwam deze cd eind 2013 uit, maar ik heb hem pas in 2014 ontdekt en vond dat hij een plaatsje mocht krijgen in mijn lijstje. ‘Splinter’ is de glorieuze terugkeer van Numan na jaren stilte. Zijn meest succesvolle plaat sinds 1983 ook. Terecht. Deze elektronicapionier heeft een plaat vol kille en sombere muziek van hoog niveau afgeleverd.

3. Bacio di Tosca: Was ich liebe (ist seltsam und krank)

Vanaf de eerste keer dat ik Bacio di Tosca hoorde was ik verkocht. Ondertussen is het neoklassieke project van Dörthe Flemming aan zijn vierde cd toe, en het is alweer een pareltje waarin ze Duitse poëzie koppelt aan hemels mooie composities.

2. Diary of Dreams: Elegies in Darkness

‘Elegies in Darkness’ is wellicht de meest succesvolle Diary of Dreams-cd van de afgelopen jaren. Niet helemaal terecht, want voorganger ‘Ego-X’ was eveneens uitstekend. Maar Diary of Dreams toont wederom aan waarom ze één van de grootste groepen zijn in de zwarte scene. Zwaarmoedige composities met oog voor elk detail, met een mix van elektronica en gitaren, dat is wat de nieuwe cd inhoudt.

1. The Imaginary Suitcase: Driftwood

Het is altijd gevoelig om een eerste plaats uit te reiken. In muziek kun je nooit echt de beste zijn, en eigenlijk zijn alle cd’s die in dit lijstje staan ontzettend goed. The Imaginary Suitcase - en dat is het laatste Belgische project in dit lijstje, dat dus voor de helft bestaat uit vaderlandse producties - heeft me zozeer ontroerd met het prachtige ‘Driftwood’ dat ik het sowieso hoog in mijn lijstje wou zetten, en waarom dan niet als cd van het jaar. The Imaginary Suitcase is het soloproject van Laurent Leemans, zanger van Ceilí Moss. Op zijn eentje maakt hij intieme folkliedjes met intelligente teksten en een knipoog naar Bauhaus, Jesus And Mary Chain, David Bowie, Nick Cave, Echo & The Bunnymen, Joy Division en velen meer.

18/12/2014 11:48

Opnieuw gratis ep van Corde Oblique

Opnieuw gratis ep van Corde Oblique Het absoluut prachtige Italiaanse neoklassieke project van Riccardo Prencipe - Corde Oblique - heeft een ep gemaakt van drie nummers: 'Itri'. En die geven ze als gratis download weg. U hoeft enkel maar uw e-mail in te geven op de website van de groep om die in je mailbox te ontvangen. Twee jaar geleden gaf Corde Oblique al volgens hetzelfde principe de ep 'Richiami A Mezzo Mare' weg. En hoewel we onder de indruk zijn van dergelijke vrijgevigheid, willen we er graag op wijzen dat Corde Oblique veel zou hebben aan een kleine gift van uwentwege, om hun volgende cd - gepland voor 2015 - te financieren. Aangezien elke cd van Corde Oblique een pareltje blijkt te zijn, kunnen we dat aanraden. Romantici aller landen, download dit hebbeding!

Corde Oblique (klik om te downloaden)

16/12/2014 15:49

data EX-RZ

data EX-RZ EX-RZ is de groep van voormalig Red Zebra-zanger Peter Slabbinck. Sinds de split in 2011 gaat een deel van de groep voort onder de naam Elements, en heeft Slabbinck EX-RZ opgericht. Beide groepen spelen naast hun nieuwe werk ook graag Red Zebra-klassiekers. Welke data liggen al vast voor EX-RZ optredens in 2015:

7 januari - Brugge

7 februari - Maasmechelen met Portrait Bizarre

21 februari - Diepenbeek (feest Dag des Oordeels)

18 april (met volledige band) - Polderrock

25 april - Bielefeld (Duitsland)

EX-RZ (facebook)


825 826 827 828 829 830 831 832 833 834


Laatste 6 CD-besprekingen

GERT Alles Is Nog Niet Verloren CD-BESPREKINGL' APPEL DU VIDE Abwärtsspirale CD-BESPREKINGDONDER, HEL & HAGEL Kermis In De Hel CD-BESPREKINGCENTHRON Fylgja CD-BESPREKINGCHAINREACTOR Techno body Device CD-BESPREKINGRAMMSTEIN Zeit CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

ICD-10  Irregular Cerebral Device CD-BESPREKINGYOUR LIFE ON HOLD  Lockdown ep CD-BESPREKINGDARK STAR SAFARI  Dark Star Safari CD-BESPREKINGONSTURICHEIT  Impressies CD-BESPREKINGDøDSMASKIN  Ingenting CD-BESPREKINGPITCH YARN OF MATTER  It’s New, Sounds Old And I Love It CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...