casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027

26/12/2012 11:25

Lijstjestijd!

Lijstjestijd!

Zo omstreeks het jaareinde scherpen we onze zintuigen om de beste releases van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten. Voor elk redactielid is dit lijstje natuurlijk anders, maar je kunt ervan op aan dat de releases die worden vermeld om één of andere reden toch de moeite lonen. De intentie om één album van het jaar te kiezen zullen we allicht moeten laten varen gezien de verschillende redactieleden er nogal een eigen smaak op nahouden. Desalniettemin beloven de lijstjes, net als onderstaande opsomming, vuurwerk in lijf en leden.Bye Bye 2012… Dark Entries kijkt al uit naar de donkere muzikale exploten in 2013… Uw nederige [KI]

1 Angels Of Liberty “Pinnacle Of The Draco” link naar de review

Gothic rock lijkt voor de zoveelste maal terug te zijn, maar wij weten natuurlijk beter, het is nooit weg geweest!

2 The Daughters Of Bristol “The Ave” link naar de review

Ik leef met de hoop dat hun uitstap naar Duitsland de deuren wagenwijd openzet voor een gezonde dosis aandacht, een ‘gothic rock not dead’ statement maken ze sowieso. Wat mij betreft één van de betere albums van 2012!

3 The Beauty Of Gemina “Iscariot Blues” link naar de review

Zowaar het sterkste album van deze Zwitsers dat hen hopelijk de erkenning brengt die ze verdienen. Perfecte en magistrale koorddansers tussen dark pop en dark wave, eigenzinnig maar altijd toegankelijk en zelfs verrassend.

4 Deathcamp Project “Painthings” link naar de review

Als dit duo internationaal de kans krijgt is, wat eigenlijk op basis van hun “Painthings” prestatie zou moeten, dan wacht hen een mooie toekomst. Haal dit album dus alvast in huis want met Deathcamp Project zou het wel eens zeer snel kunnen gaan.

5 Kiss The anus Of A Black Cat “Weltuntergansstimmung” link naar de review

Ik kon geen enkel minderwaardige track op deze “Weltuntergangsstimmung” vinden, het is dan ook een zware maar smakelijke map die u in z’n geheel tot u moet nemen. Lang leve de zwarte katten!

6 Monica Richards “Naiadeslink naar de review

Veel dromerige momenten, altijd breekbaar maar evenzeer krachtig. Net als water, dat is “Naiades” en precies ook dat was de bedoeling. Meer dan geslaagd dus!

7 Red Sun Revival “Running from The Dawn” link naar de review

Een absoluut sterk debuut dat het hartje van elke rechtgeaarde gothic rock liefhebber sneller doet slaan.

8 Bakterielle Infektion “In grief” link naar de review

“In Grief” is kaal en onderkoeld maar geeft wel een sfeervol totaalgeluid met als absoluut hoogtepunt het geniale “Liquid Sky”. Een must voor elke minimal liefhebber, maar had je iets anders van deze Bakterielle Infektion verwacht?

9 Lower Synth Department “Plaster Mould” link naar de review

Lower Synth Deparmtent vat het op het debuut “Plaster Mould” mooi samen, met een minimum aan middelen er het maximale uithalen.

10 Verzamelaar “Death Disco Vol 2” link naar de review

Deze compilatiereeks concentreert zich op al wat zich in de actuele onderbuik van de minimal, post punk en coldwave scene afspeelt en brengt dit, gelimiteerd, met de pikhouweel aan de oppervlakte.

25/12/2012 16:59

Eindejaarslijstje Marjolein Laenen

Eindejaarslijstje Marjolein Laenen Het jaar loopt op zijn einde, dus dat betekent dat alle Dark Entries-schrijvers naar goede gewoonte een eindejaarslijstje posten. In mijn geval zal het maar een beperkt lijstje zijn, omdat ik tot mijn grote spijt en schaamte er niet in geslaagd ben om een noemenswaardig aantal 2012-releases te bespreken en/of zelf te kopen en dus in verhouding ook maar weinig topscores (9 of 10) heb uitgedeeld... Ik ga het dan ook maar houden op een Top 5 i.p.v. de gebruikelijke Top 10. Om één en ander goed te maken, vat ik bij elk van de gelukkigen nog eens samen waarom ze naar mijn mening tot het electro-summum van het jaar horen en welke track ik het meeste koester. Op nummer 5 na heb ik ze trouwens allemaal besproken voor dit webzine, zodat u een uitgebreide recensie kunt terugvinden in de CD-sectie.

[ML]

1. Detroit Diesel - Coup d'État (9/10)

Hét electro-party-album van het jaar. Hyperaanstekelijk en op maat gemaakt van de dansvloer. Een geslaagde verzameling van "bass, beats & melodies".

Persoonlijke favoriet: The Playground (feat. Dräcos from FGFC820)

2. DYM - The Technocratic Deception (9/10)

Samen met nummer 5 één van de technisch meest hoogstaande electro-releases van het jaar. DYM maakt een soort crossover tussen harsh electro en breakcore (en aanverwanten), overgiet het geheel met de mafste stemeffecten en het resultaat klinkt gewoon "wicked".

Persoonlijke favoriet: Techno Dēceptō

3. C-lekktor - X-Tension In Progress (9/10)

Wie dacht dat Hocico het beste is dat Mexico op electro-vlak te bieden heeft, raad ik aan om te luisteren naar dit album van hun landgenoten. Een leuke mengeling van harsh electro, techno body music en zelfs hardcore.

Persoonlijke favoriet: Welcome To My World

4. Traumatize - Servant Of God (8/10)

Een stikdonker elektronisch album dat nog lang door je hoofd zal blijven spoken. Dreigend en droevig tegelijk. De remix-CD vind ik minder, maar het eigenlijke album maakt veel goed.

Persoonlijke favoriet: Forbidden Game

5. Die Sektor - The Final Electro Solution (8/10)

Zie hoger onder 2. De reden waarom Die Sektor "maar" een score van 8/10 heeft gekregen, is omdat ik persoonlijk de stijl en stemming op het vorige album 'Applied Structure In A Void' verkies en dit ook zijn weerslag heeft gehad op de score (8/10 t.o.v. 9/10). Wat niet wegneemt dat 'The Final Electro Solution' knap gemaakt is en terecht door veel electrofans tot de absolute top van het jaar wordt gerekend.

Persoonlijke favoriet: Archetype

25/12/2012 16:31

R.I.P. Mike Scaccia (Ministry)

R.I.P. Mike Scaccia (Ministry) Een zware klap voor de muziekwereld: Mike Scaccia, de gitarist van de Amerikaanse metalbands Ministry en Rigor Mortis, is kort voor Kerstmis overleden aan een hartstilstand die het gevolg was van een hartziekte. Hij stuikte afgelopen weekend op het podium ineen tijdens een optreden in een club in Fort Worth (Texas). Hij werd slechts 47 jaar. Wij wensen zijn familie, vrienden en fans veel sterkte toe.

Ministry (Facebook)


1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027


Laatste 6 CD-besprekingen

ULTRA SUNN Night Is Mine ep (Vorwärts edition) CD-BESPREKINGMARK E MOON Lux Vindictae ep CD-BESPREKINGDEAD LIGHTS Doom Doom Trash ep CD-BESPREKINGSVNTAX ERROR Message CD-BESPREKINGCINEMASCOPE A Crack On The Wall CD-BESPREKING7 RAINBOWS IN EXCILE Twilight Gymnastics CD-BESPREKING
 

Dagelijkse willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen

GEORGIO 'THE DOVE' VALENTINO  Satyros Ironykos (7inch single) CD-BESPREKINGFUNKER VOGT  Navigator (collector’s edition) CD-BESPREKINGSTYLE SINDROME  A Mysterious Design CD-BESPREKINGTEAM GHOST  Celebrate what you can't see EP CD-BESPREKINGMACIEJ SLEDZIECKI  Kopplungen CD-BESPREKINGTHE SCENICS  Sunshine World (Studio Recordings 1977-1978) CD-BESPREKING
 
HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ultra Sunn - Night Is Mine ep (Vorwärts edition)

De aandachtige lezer denkt nu meteen, hé hadden we niet eerder een review van deze “Night Is Mine” van het Brusselse Ultra Sunn? Klopt helemaal, want reeds in maart vorig jaar verscheen de gelijknamige 12 “ op vinyl bij het Spaanse Oraculo Records. Bij Cold Transmission, herneemt men deze 12” en voegt er nog ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mark E Moon - Lux Vindictae ep

Mark E Moon zou intussen geen onbekende meer morgen zijn, de groep rond Phil Reynolds en Mark Sayle, tegenwoordig uitgebreid met George Parson en Shelly Rourke, bracht reeds twee gewaardeerde albums uit en presenteert met deze “Lux Vindictae” een eerste ep in afwachting van het derde album waar momenteel hard aan wordt gewerkt. Meer ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dead Lights - Doom Doom Trash ep

De pientere lezer herinnert zich misschien nog mijn review van vorig jaar van deze Londense Dead Lights, dat wordt geleid door de uitgeweken Nederlander Richard Van Kruysdijk (Solar Lodge, Phallus Die, Palais Ideal, ...). Ik kwam toen op de term androgyne electro goth en deze nieuwe ep “Doom Doom Trash” lijkt dit alleen maar te ...

lees meer...
CD BESPREKING : Svntax Error - Message

Een vierkoppige gitaarband uit Sydney, Australië. Hun sound zit ergens tussen psychedelische post-rock en dark prog. De bezetting van Svntax Error bestaat uit Ben Aylward (gitaar en vocals), Matthew Syres (gitaar en theremin), Peter Yates (bass) en Ben Eadie (drums). Het lijkt wel of we bij Dark Entries tegenwoordig meer post-rock ...

lees meer...
FOTO'S : Red Zebra - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ultra Sunn - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Cinemascope - A Crack On The Wall

Maar liefst 8 jaar zit er tussen het debuut van deze Cinemascope, het project van de Griekse dj en concert promotor Leo Skiadas en deze “A Crack On The Wall”. De kans is dan ook zeer groot dat u nog nooit van dit project heeft gehoord maar Wave Records gooit het nieuwe album bij Dark Entries binnen en dat ze gelijk hebben. Voor ...

lees meer...
INTERVIEW : PUSSY RIOT - Helaas begreep iedereen pas hoe Poetin is toen hij in Oekraïne een oorlog begon.

Pussy Riot haalt weer het wereldnieuws. Maria Oljochina - een van de leden van Pussy Riot die in 2012 tot twee jaar werkkamp veroordeeld werd na een subversief optreden in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou - is samen met haar vriendin in het geniep uit Rusland gevlucht. Dit betekent ook dat ze kan deelnemen aan de huidige tournee, ...

lees meer...
INTERVIEW : HÄGAR THE WOMB - Nu weten we tenminste dat ons publiek ons zal helpen als we zelf de teksten vergeten

Op zaterdag 20 mei spreken we weer af in het Leuvense Depot voor Breaking Barriers, het jaarlijks terugkerende punkfestival. Hägar The Womb zal er optreden, samen met Pussy Riot en Hetze. Hägar The Womb bestaat reeds sinds 1981. In 1987 gaven ze er de brui aan, maar in 2011 besloten ze de groep terug op te richten met enkel originele ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Dead Can Dance - ...Return of the Dancing Dead... Dead Can Dance in de Stadsschouwburg, Antwerpen, 20 april 2022

Het was geleden van in 2005 dat ondergetekende Dead Can Dance nog in levende lijve had gezien. De doortocht in 2013, in Vorst ‘Galmpaleis’ Nationaal -prima livealbum, dat wel- had ik immers gemist, evenals het concert in Cirque Royal in 2019... Ook deze keer scheelde het niet veel, doordat DCD wegens de Covid-pandemie zich genoodzaakt ...