casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

748 items

   

THE MARS MODEL
We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
The Mars Model verraste ons al eind 2019 met hun eerste ep: 'FrancoBelga'. Stevige postpunk met elektronische invloeden die wat deed terugdenken aan Killing Joke. De muzikanten hebben hun sporen verdiend bij verschillende andere rock-, punk- of hardcoregroepen. Hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' is hier als een bom binnegekomen, en dus besloten we even met de groep te gaan praten.

We zijn erg onder de indruk van jullie nieuwe single. De reacties zijn erg positief. Zijn jullie tevreden met de reacties?

Hans Verbeke (zang): Super bedankt alvast... De reacties zijn inderdaad niet mis, we zijn blij met hoe we het aangepakt hebben en toch één en ander hebben losgeweekt bij de luisteraars. De plaat werd goed opgepikt, in de eerste week van de release verkochten we bijna de helft van de persing via de web store en via bevriende labels en shops die er wat afnamen.

Laten we beginnen met het nummer "Sister Glory". Het nummer is geïnspireerd door suffragettes en in het bijzonder door moeder en dochter Pankhurst. Waarom inspireerde dit je?

Hans: "Sister Glory" is inderdaad een ode aan de suffragettes. Het idee was om een ode te schrijven aan de vrouwen én mannen die streden voor vrouwenrechten wereldwijd. De organisatie van de sufragettes had zijn oorsprong begin 1900 en is in feite nog steeds een actueel iets, als je kijkt naar de loonverschillen op de werkvloer en het verschil in de geslachten vandaag. Emmeline Pankhurst en Emily Davison waren een inspiratie, maar ook burgerrechtenactivisten als Rosa Parks die tegelijk ook de rassen discriminatie aankloegen.

Sister Glory is een ode aan de vrouw in het algemeen. Dit opzet is goed geslaagd vinden we zelf... De clip is relevant en zal dat spijtig genoeg blijven. De afbeelding op ons vinyl is bijvoorbeeld de herrijzenis van Emily Davison die afgebeeld stond op het Suffragette magazine na haar zelfmoord op de Engelse horse derby, waar ze vertrappeld werd door een paard op de rennen.

Voor het tweede nummer “Frozen In Time” kozen jullie voor een zeer gewaagde begeleiding. Alleen synths en percussie, en daarbovenop een vrouwenstem. Hoe hebben jullie deze keuze gemaakt, jullie die de voorkeur hebben voor zwaardere gitaren? Ben ik juist als ik stel dat "Frozen In Time" een soort liefdeslied is?

Hans: Voor "Frozen In Time" hebben we inderdaad gekozen voor een nummer gestript van enige gitaren en drums... Alleen synth en zangpartijen. Het duet met de vrouwenstem was een idee van Dominiek (gitaar en zang, xk) die trouwens alle nummers schrijft. We houden allemaal wel van zwaardere gitaren, maar wilden er uit springen door dit toe te passen. Het nummer kan als liefdesnummer omschreven worden maar het is ook een verhaal van falen en loslaten, een verhaal van verval en verdriet. Het is uiteraard vrij interpreteerbaar voor de luisteraar. De clip toont lege straten, gebouwen en steden. Je ziet er geen mensen. We vonden dit toepasselijk voor het huidige 2020.

Olivier Moulin (synths): Ja, Frozen heeft een minimaal en puur geluid, en Sandra in combinatie met de zang van Hans en Dominiek geeft dit nummer een extra dimensie.

Jullie zijn allemaal muzikanten met veel ervaring in punk, wave, hardcore, rockgroepen... Waarin verschilt The Mars Model van de vele projecten waaraan jullie al hebben deelgenomen?

Hans: Toen we de band opstartten begin 2019, wilden we iets doen wat we voordien nog niet gedaan hadden... een frisse start. The Mars Model is een band die de eerder vermelde invloeden combineert. De verschillende mensen met hun achtergronden geven de juiste flair aan de band.

Olivier: Het was interessant om te zien hoe we met onze eigen ervaring Dominieks demo's begonnen te spelen tijdens repetities.

De groep wordt begin 2019 opgericht. Eind 2019 heb je al je eerste EP uitgebracht: 'FrancoBelga'. De nieuwe single laat ook een evolutie zien ten opzichte van de eerste EP, die meer gericht was op metal en punk. Hoe is het zo snel kunnen gaan?

Hans: We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken. Het doel was om in 2019 een 4 track plaat op te nemen. Geen demo's, maar gewoon een plaat maken. Die hebben we uiteindelijk in 3 formaten uitgebracht: lp, cd en zelfs een old school cassette. De jaren onderweg en platen maken hebben gemaakt van de band wat die is: een goed draaiende gemotiveerde machine met 5 gelijkgestemde mensen die hun hart en passie in de band duwen.

Het unieke aan The Mars Model is ook en niet onbelangrijk dat we zelf alles voorzien... van het drukken van onze eigen merchandise tot het uitbrengen van bijvoorbeeld deze 12" ep op het eigen label FX7 (Hans' label). De video's en band foto's werden gemaakt door Jeroen Mylle die nauw betrokken is bij de band en die heel goed snapt wat we willen. We verzorgen onze eigen promo kanalen en dat alles binnen de punk spirit... DIY! De nieuwe plaat is inderdaad verschillend van de eerste. Herhaling en repetitieve zaken zijn zeker ons ding niet. To surprise friend and foe, dat is de aanpak van de band.

Jullie wonen in Frankrijk en België. Sommigen spreken Frans en anderen Nederlands. Hoe doen jullie dat bij de repetities?

Hans: We wonen allemaal redelijk dicht bij elkaar... binnen een straal van 10km of zo. Ieder van ons spreekt Frans en Engels, dus dat valt allemaal wel mee.

Olivier: In het begin was het wat grappig om tegen iedereen Engels te moeten spreken, maar nu is het normaal geworden.

Je hebt nu een ep en een single onder je riem. Wat is de volgende stap? Een complete schijf?

Hans: De eerste stap is nu met de twee platen die we hebben wat wegen plaveien, want qua shows is het nada uiteraard... We zijn uiteraard aan het broeden op toekomstplannen. The Mars Model zullen waarschijnlijk nooit een full length plaat maken. Ik persoonlijk hou vooral van platen die kort zijn. Dat zal aan mijn hardcore/punk roots liggen. Mijn favoriete platen zijn mini's of 12". Maar we gaan hoogst waarschijnlijk een 6 song MLP opnemen, dus... We hebben zelfs al een werktitel. Zo snel kan het gaan. Niemand binnen de band is 21 of zo, dus wat vitesse kan geen kwaad.

Olivier: Ik ben geen grote fan van albums van 10 of meer nummers. Over het algemeen is 3 of 5 goed en de rest iets minder, zeker nu we live willen spelen, met in totaal 2 concerten op ons actief.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : TeHÔM - Phobos

Dit dark ambient/ritual project uit de Kroatische hoofdstad Zagreb kent een bewogen geschiedenis. Het ontstond eigenlijk reeds in 1987 toen de vierkoppige metalband Ivor The Lord zijn naam wijzigde in Ivor Lord en met twee originele bandleden doorging: Siniša Očuršćak en Goran Terihaj, waarbij de muziekstijl ook wijzigde ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevig debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
CD BESPREKING : Whispers In The Shadow - Gilding The Lily - A Retrospective 1996-2021

25 jaar Whispers In The Shadow wordt gevierd met een compilatie: ‘Gilding The Lily – A Retrospective 1996-2021’. Daarop prijken maar liefst 21 nummers uit de volledige loopbaan van de groep. Maar dat zijn niet steeds de originele versies. Whispers In The Shadow koos ervoor om heel wat nummers opnieuw op te nemen, waardoor ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fistula - Ignorant Weapon (vinyl 7')

Een bandnaam als Fistula (‘pijpzweer’) en artwork als dit, dat kan toch bijna enkel grindcore zijn? Dit is trouwens een uitgave van het Russische Bad Roads label in samenwerking met het Britse grindcorelabel Let The Bastards Grind. Toch zou ik dit persoonlijk niet echt grindcore noemen (of toch geen echte) want daarvoor is de stem ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ate & Nowa Ziemia - Substrate

Een samenwerking tussen twee Polen afkomstig uit Trójmiasto, ‘Driestad’, een grote agglomeratie van meer dan een miljoen inwoners rond de steden Gdynia, Sopot en Gdańsk in het noorden van het land aan de Noordzee. Achter Nowa Ziemia zit Artur Krychowiak. Nowa Ziemia creëert experimentele gitaar composities ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : ODD - Offensive Defiant Disorder

Robert Hofman leerde we kennen als de accordeonist van de Rotterdamse neofolkband Osewoudt. Qua hipheid zal hij voor velen met dit instrument waarschijnlijk geen hoge ogen gooien maar de fans van het genre weten dat de aerofoon hierin wel degelijk een meerwaarde te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld maar aan het fantastische Forseti en ook Hofmans ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...