casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

THE MARS MODEL
We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
The Mars Model verraste ons al eind 2019 met hun eerste ep: 'FrancoBelga'. Stevige postpunk met elektronische invloeden die wat deed terugdenken aan Killing Joke. De muzikanten hebben hun sporen verdiend bij verschillende andere rock-, punk- of hardcoregroepen. Hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' is hier als een bom binnegekomen, en dus besloten we even met de groep te gaan praten.

We zijn erg onder de indruk van jullie nieuwe single. De reacties zijn erg positief. Zijn jullie tevreden met de reacties?

Hans Verbeke (zang): Super bedankt alvast... De reacties zijn inderdaad niet mis, we zijn blij met hoe we het aangepakt hebben en toch één en ander hebben losgeweekt bij de luisteraars. De plaat werd goed opgepikt, in de eerste week van de release verkochten we bijna de helft van de persing via de web store en via bevriende labels en shops die er wat afnamen.

Laten we beginnen met het nummer "Sister Glory". Het nummer is geïnspireerd door suffragettes en in het bijzonder door moeder en dochter Pankhurst. Waarom inspireerde dit je?

Hans: "Sister Glory" is inderdaad een ode aan de suffragettes. Het idee was om een ode te schrijven aan de vrouwen én mannen die streden voor vrouwenrechten wereldwijd. De organisatie van de sufragettes had zijn oorsprong begin 1900 en is in feite nog steeds een actueel iets, als je kijkt naar de loonverschillen op de werkvloer en het verschil in de geslachten vandaag. Emmeline Pankhurst en Emily Davison waren een inspiratie, maar ook burgerrechtenactivisten als Rosa Parks die tegelijk ook de rassen discriminatie aankloegen.

Sister Glory is een ode aan de vrouw in het algemeen. Dit opzet is goed geslaagd vinden we zelf... De clip is relevant en zal dat spijtig genoeg blijven. De afbeelding op ons vinyl is bijvoorbeeld de herrijzenis van Emily Davison die afgebeeld stond op het Suffragette magazine na haar zelfmoord op de Engelse horse derby, waar ze vertrappeld werd door een paard op de rennen.

Voor het tweede nummer “Frozen In Time” kozen jullie voor een zeer gewaagde begeleiding. Alleen synths en percussie, en daarbovenop een vrouwenstem. Hoe hebben jullie deze keuze gemaakt, jullie die de voorkeur hebben voor zwaardere gitaren? Ben ik juist als ik stel dat "Frozen In Time" een soort liefdeslied is?

Hans: Voor "Frozen In Time" hebben we inderdaad gekozen voor een nummer gestript van enige gitaren en drums... Alleen synth en zangpartijen. Het duet met de vrouwenstem was een idee van Dominiek (gitaar en zang, xk) die trouwens alle nummers schrijft. We houden allemaal wel van zwaardere gitaren, maar wilden er uit springen door dit toe te passen. Het nummer kan als liefdesnummer omschreven worden maar het is ook een verhaal van falen en loslaten, een verhaal van verval en verdriet. Het is uiteraard vrij interpreteerbaar voor de luisteraar. De clip toont lege straten, gebouwen en steden. Je ziet er geen mensen. We vonden dit toepasselijk voor het huidige 2020.

Olivier Moulin (synths): Ja, Frozen heeft een minimaal en puur geluid, en Sandra in combinatie met de zang van Hans en Dominiek geeft dit nummer een extra dimensie.

Jullie zijn allemaal muzikanten met veel ervaring in punk, wave, hardcore, rockgroepen... Waarin verschilt The Mars Model van de vele projecten waaraan jullie al hebben deelgenomen?

Hans: Toen we de band opstartten begin 2019, wilden we iets doen wat we voordien nog niet gedaan hadden... een frisse start. The Mars Model is een band die de eerder vermelde invloeden combineert. De verschillende mensen met hun achtergronden geven de juiste flair aan de band.

Olivier: Het was interessant om te zien hoe we met onze eigen ervaring Dominieks demo's begonnen te spelen tijdens repetities.

De groep wordt begin 2019 opgericht. Eind 2019 heb je al je eerste EP uitgebracht: 'FrancoBelga'. De nieuwe single laat ook een evolutie zien ten opzichte van de eerste EP, die meer gericht was op metal en punk. Hoe is het zo snel kunnen gaan?

Hans: We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken. Het doel was om in 2019 een 4 track plaat op te nemen. Geen demo's, maar gewoon een plaat maken. Die hebben we uiteindelijk in 3 formaten uitgebracht: lp, cd en zelfs een old school cassette. De jaren onderweg en platen maken hebben gemaakt van de band wat die is: een goed draaiende gemotiveerde machine met 5 gelijkgestemde mensen die hun hart en passie in de band duwen.

Het unieke aan The Mars Model is ook en niet onbelangrijk dat we zelf alles voorzien... van het drukken van onze eigen merchandise tot het uitbrengen van bijvoorbeeld deze 12" ep op het eigen label FX7 (Hans' label). De video's en band foto's werden gemaakt door Jeroen Mylle die nauw betrokken is bij de band en die heel goed snapt wat we willen. We verzorgen onze eigen promo kanalen en dat alles binnen de punk spirit... DIY! De nieuwe plaat is inderdaad verschillend van de eerste. Herhaling en repetitieve zaken zijn zeker ons ding niet. To surprise friend and foe, dat is de aanpak van de band.

Jullie wonen in Frankrijk en België. Sommigen spreken Frans en anderen Nederlands. Hoe doen jullie dat bij de repetities?

Hans: We wonen allemaal redelijk dicht bij elkaar... binnen een straal van 10km of zo. Ieder van ons spreekt Frans en Engels, dus dat valt allemaal wel mee.

Olivier: In het begin was het wat grappig om tegen iedereen Engels te moeten spreken, maar nu is het normaal geworden.

Je hebt nu een ep en een single onder je riem. Wat is de volgende stap? Een complete schijf?

Hans: De eerste stap is nu met de twee platen die we hebben wat wegen plaveien, want qua shows is het nada uiteraard... We zijn uiteraard aan het broeden op toekomstplannen. The Mars Model zullen waarschijnlijk nooit een full length plaat maken. Ik persoonlijk hou vooral van platen die kort zijn. Dat zal aan mijn hardcore/punk roots liggen. Mijn favoriete platen zijn mini's of 12". Maar we gaan hoogst waarschijnlijk een 6 song MLP opnemen, dus... We hebben zelfs al een werktitel. Zo snel kan het gaan. Niemand binnen de band is 21 of zo, dus wat vitesse kan geen kwaad.

Olivier: Ik ben geen grote fan van albums van 10 of meer nummers. Over het algemeen is 3 of 5 goed en de rest iets minder, zeker nu we live willen spelen, met in totaal 2 concerten op ons actief.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : WÜLF7 - Dark Hate

‘Belgian EBM is still alive’. Het had het motto kunnen zijn van WÜLF7, maar het is veel meer geworden dan dat. Onder invloed van WÜLF7 hebben verschillende Belgische electrogroepen zich verzameld om samen op te treden en elkaar bij te staan. We denken aan Euforic Existence, Zynik 14, Dreadfool, Radikal Kuss en Deleritas, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Elle Noir - Like A Black Doll

Houdt u van getormenteerde gothic met existentiële teksten en hartverscheurende melodieën? Kikt u op neoklassieke composities op piano en poëzie waarin de diepste zieleroerselen gedeeld worden? Voel u dan welkom bij Elle Noir, het project van een geschoolde Italiaanse sopraan – tevens afgestudeerd in musicologie en compositie ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth & Onsturicheit - Svartur

Een samenwerking tussen twee Belgische artiesten die al lang geen onbekenden meer zijn voor Dark Entries. Ashtoreth is het project van Antwerpenaar Peter Verwimp. Hij maakt een soort sjamanistische ritual soundscapes uit elementen van drone, folk en doom. Van Ashtoreh besprak Dark Entries al vele releases (veelal samenwerkingen met andere ...

lees meer...
CD BESPREKING : Javier Hernando - Jardín Náufrago

Javier Hernando maakt al elektronische muziek sinds 1979, onder andere in de hoewel korte tijd actieve toch vrij gekende no wave band Xeerox. De man, of alleszins het promopraatje, mag zijn nieuwe album Jardín Náufrago dan wel aanprijzen als mogelijke muziek voor de toekomst die ons al even mogelijk te wachten staat, wij ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Nieuwe single van Ground Nero met nieuwe zanger

Ground Nero heeft zich met hun vorige plaat 'Divergence' tot de top van de Belgische gothic rock verheven. Twee jaar later staat er een nieuwe plaat in de steigers. De eerste single uit de nieuwe plaat, die vooralsnog in een dichte waas van geheimzinnigheid omhuld is, wordt maandagavond op het radioprogramma De dag des oordeels voorgesteld. Het ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Xtort ziet alles zwart

Hopelijk bent u al vertrouwd met Xtort, het Nederlandse industrialproject van Piet Snijders. Xtort is onder meer de drijvende kracht achter Wave Invasion, een organisatie die verschillende groepen uit de Nederlandse en Belgische wave scene promoot. Wel, die Xtort heeft nu een nieuwe single: 'Zwart'. Xtort had tot nu toe al liedjes ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : 32 Ohm maakt nummer over Dunkirk Beach

Blijven we nog even bij Wave Invasion. Een andere groep uit de Wave Invasion-stal is 32 Ohm. 32 Ohm, dat is die groep Nederlanders die hun muziek 'Meuse-Rhine Delta Wave' noemen. Al sinds 1992 maken ze aangename new wave, en ze deinzen er niet voor terug ernstige onderwerpen aan te snijden in hun nummers. In hun nieuwe single 'Dunkirk ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum aan, met de inspirerende titel ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...