casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

740 items

   

THE MARS MODEL
We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
The Mars Model verraste ons al eind 2019 met hun eerste ep: 'FrancoBelga'. Stevige postpunk met elektronische invloeden die wat deed terugdenken aan Killing Joke. De muzikanten hebben hun sporen verdiend bij verschillende andere rock-, punk- of hardcoregroepen. Hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' is hier als een bom binnegekomen, en dus besloten we even met de groep te gaan praten.

We zijn erg onder de indruk van jullie nieuwe single. De reacties zijn erg positief. Zijn jullie tevreden met de reacties?

Hans Verbeke (zang): Super bedankt alvast... De reacties zijn inderdaad niet mis, we zijn blij met hoe we het aangepakt hebben en toch één en ander hebben losgeweekt bij de luisteraars. De plaat werd goed opgepikt, in de eerste week van de release verkochten we bijna de helft van de persing via de web store en via bevriende labels en shops die er wat afnamen.

Laten we beginnen met het nummer "Sister Glory". Het nummer is geïnspireerd door suffragettes en in het bijzonder door moeder en dochter Pankhurst. Waarom inspireerde dit je?

Hans: "Sister Glory" is inderdaad een ode aan de suffragettes. Het idee was om een ode te schrijven aan de vrouwen én mannen die streden voor vrouwenrechten wereldwijd. De organisatie van de sufragettes had zijn oorsprong begin 1900 en is in feite nog steeds een actueel iets, als je kijkt naar de loonverschillen op de werkvloer en het verschil in de geslachten vandaag. Emmeline Pankhurst en Emily Davison waren een inspiratie, maar ook burgerrechtenactivisten als Rosa Parks die tegelijk ook de rassen discriminatie aankloegen.

Sister Glory is een ode aan de vrouw in het algemeen. Dit opzet is goed geslaagd vinden we zelf... De clip is relevant en zal dat spijtig genoeg blijven. De afbeelding op ons vinyl is bijvoorbeeld de herrijzenis van Emily Davison die afgebeeld stond op het Suffragette magazine na haar zelfmoord op de Engelse horse derby, waar ze vertrappeld werd door een paard op de rennen.

Voor het tweede nummer “Frozen In Time” kozen jullie voor een zeer gewaagde begeleiding. Alleen synths en percussie, en daarbovenop een vrouwenstem. Hoe hebben jullie deze keuze gemaakt, jullie die de voorkeur hebben voor zwaardere gitaren? Ben ik juist als ik stel dat "Frozen In Time" een soort liefdeslied is?

Hans: Voor "Frozen In Time" hebben we inderdaad gekozen voor een nummer gestript van enige gitaren en drums... Alleen synth en zangpartijen. Het duet met de vrouwenstem was een idee van Dominiek (gitaar en zang, xk) die trouwens alle nummers schrijft. We houden allemaal wel van zwaardere gitaren, maar wilden er uit springen door dit toe te passen. Het nummer kan als liefdesnummer omschreven worden maar het is ook een verhaal van falen en loslaten, een verhaal van verval en verdriet. Het is uiteraard vrij interpreteerbaar voor de luisteraar. De clip toont lege straten, gebouwen en steden. Je ziet er geen mensen. We vonden dit toepasselijk voor het huidige 2020.

Olivier Moulin (synths): Ja, Frozen heeft een minimaal en puur geluid, en Sandra in combinatie met de zang van Hans en Dominiek geeft dit nummer een extra dimensie.

Jullie zijn allemaal muzikanten met veel ervaring in punk, wave, hardcore, rockgroepen... Waarin verschilt The Mars Model van de vele projecten waaraan jullie al hebben deelgenomen?

Hans: Toen we de band opstartten begin 2019, wilden we iets doen wat we voordien nog niet gedaan hadden... een frisse start. The Mars Model is een band die de eerder vermelde invloeden combineert. De verschillende mensen met hun achtergronden geven de juiste flair aan de band.

Olivier: Het was interessant om te zien hoe we met onze eigen ervaring Dominieks demo's begonnen te spelen tijdens repetities.

De groep wordt begin 2019 opgericht. Eind 2019 heb je al je eerste EP uitgebracht: 'FrancoBelga'. De nieuwe single laat ook een evolutie zien ten opzichte van de eerste EP, die meer gericht was op metal en punk. Hoe is het zo snel kunnen gaan?

Hans: We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken. Het doel was om in 2019 een 4 track plaat op te nemen. Geen demo's, maar gewoon een plaat maken. Die hebben we uiteindelijk in 3 formaten uitgebracht: lp, cd en zelfs een old school cassette. De jaren onderweg en platen maken hebben gemaakt van de band wat die is: een goed draaiende gemotiveerde machine met 5 gelijkgestemde mensen die hun hart en passie in de band duwen.

Het unieke aan The Mars Model is ook en niet onbelangrijk dat we zelf alles voorzien... van het drukken van onze eigen merchandise tot het uitbrengen van bijvoorbeeld deze 12" ep op het eigen label FX7 (Hans' label). De video's en band foto's werden gemaakt door Jeroen Mylle die nauw betrokken is bij de band en die heel goed snapt wat we willen. We verzorgen onze eigen promo kanalen en dat alles binnen de punk spirit... DIY! De nieuwe plaat is inderdaad verschillend van de eerste. Herhaling en repetitieve zaken zijn zeker ons ding niet. To surprise friend and foe, dat is de aanpak van de band.

Jullie wonen in Frankrijk en België. Sommigen spreken Frans en anderen Nederlands. Hoe doen jullie dat bij de repetities?

Hans: We wonen allemaal redelijk dicht bij elkaar... binnen een straal van 10km of zo. Ieder van ons spreekt Frans en Engels, dus dat valt allemaal wel mee.

Olivier: In het begin was het wat grappig om tegen iedereen Engels te moeten spreken, maar nu is het normaal geworden.

Je hebt nu een ep en een single onder je riem. Wat is de volgende stap? Een complete schijf?

Hans: De eerste stap is nu met de twee platen die we hebben wat wegen plaveien, want qua shows is het nada uiteraard... We zijn uiteraard aan het broeden op toekomstplannen. The Mars Model zullen waarschijnlijk nooit een full length plaat maken. Ik persoonlijk hou vooral van platen die kort zijn. Dat zal aan mijn hardcore/punk roots liggen. Mijn favoriete platen zijn mini's of 12". Maar we gaan hoogst waarschijnlijk een 6 song MLP opnemen, dus... We hebben zelfs al een werktitel. Zo snel kan het gaan. Niemand binnen de band is 21 of zo, dus wat vitesse kan geen kwaad.

Olivier: Ik ben geen grote fan van albums van 10 of meer nummers. Over het algemeen is 3 of 5 goed en de rest iets minder, zeker nu we live willen spelen, met in totaal 2 concerten op ons actief.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Brudini - From Darkness, Light

Indie of alternatieve synth/gitaarrock van een one man act uit Londen. “From Darkness, Light” (12 songs, 38 minuten speelduur) is Brudini’s debuutalbum dat verschijnt op cd en op LP op het Noorse Apollon label. Zelf noemt Brudini zich ‘een experimentele crooner gewapend met guts, een piano, gitaren, analoge synths ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mark E Moon - Old Blood

The Isle Of Man is de thuisbasis van de heren Mark Sayl en Phil Reynolds die sedert 2018 de post punk krachten bundelen in het project Mark E Moon. Vergeet de Bee Gees die ook daar hun wiegje hadden staan want dit is o zo veel keren beter, tenminste al u Dark Entries fan bent. Met “Old Blood” is Mark E Moon toe aan een tweede ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - 11 Years Of Chaos Theory Fundraiser Compilation

Over de zin en onzin van de opgelegde maatregelen ten gevolge van de pandemie zijn reeds liters inkt gevloeid. Aangezien we het gediscussieer hieromtrent meer dan kotsbeu zijn maken we er dan ook niet graag verder woorden aan vuil en hopen we alleen maar dat deze pagina in de geschiedenis snel omgedraaid mag worden. Want wat wel zeker ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
CD BESPREKING : Instant Lake - Dystodream

Op cd’s uit Brazilië is het wat langer wachten, al zeker als onze vriendin corona ook nog een duit in het zakje doet. Deze “Dystodream” verscheen in de zomer van vorig jaar en is het tweede album voor het Italiaanse dark wave / gothic project Instant Lake. Beter laat dan nooit, want dit album verdient uw aandacht. Al ...

lees meer...
CD BESPREKING : No Honey From These - Over The Hill

Het is een proper volkje, onze Noorderburen. De lente is nog maar pas in het land, en in Nederland heeft de daarmee traditioneel vaak gepaard gaande schoonmaak alvast een aanvang genomen. Een nieuwe release op Top Tape, dat betekent immers dat Menko Konings (eM, S.M. Nurse en No Honey From These) nogmaals in de archiefkasten is gaan snuisteren. Hij ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose