casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

THE MARS MODEL
We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
06/12/2020 : THE MARS MODEL - We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken.
The Mars Model verraste ons al eind 2019 met hun eerste ep: 'FrancoBelga'. Stevige postpunk met elektronische invloeden die wat deed terugdenken aan Killing Joke. De muzikanten hebben hun sporen verdiend bij verschillende andere rock-, punk- of hardcoregroepen. Hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' is hier als een bom binnegekomen, en dus besloten we even met de groep te gaan praten.

We zijn erg onder de indruk van jullie nieuwe single. De reacties zijn erg positief. Zijn jullie tevreden met de reacties?

Hans Verbeke (zang): Super bedankt alvast... De reacties zijn inderdaad niet mis, we zijn blij met hoe we het aangepakt hebben en toch één en ander hebben losgeweekt bij de luisteraars. De plaat werd goed opgepikt, in de eerste week van de release verkochten we bijna de helft van de persing via de web store en via bevriende labels en shops die er wat afnamen.

Laten we beginnen met het nummer "Sister Glory". Het nummer is geïnspireerd door suffragettes en in het bijzonder door moeder en dochter Pankhurst. Waarom inspireerde dit je?

Hans: "Sister Glory" is inderdaad een ode aan de suffragettes. Het idee was om een ode te schrijven aan de vrouwen én mannen die streden voor vrouwenrechten wereldwijd. De organisatie van de sufragettes had zijn oorsprong begin 1900 en is in feite nog steeds een actueel iets, als je kijkt naar de loonverschillen op de werkvloer en het verschil in de geslachten vandaag. Emmeline Pankhurst en Emily Davison waren een inspiratie, maar ook burgerrechtenactivisten als Rosa Parks die tegelijk ook de rassen discriminatie aankloegen.

Sister Glory is een ode aan de vrouw in het algemeen. Dit opzet is goed geslaagd vinden we zelf... De clip is relevant en zal dat spijtig genoeg blijven. De afbeelding op ons vinyl is bijvoorbeeld de herrijzenis van Emily Davison die afgebeeld stond op het Suffragette magazine na haar zelfmoord op de Engelse horse derby, waar ze vertrappeld werd door een paard op de rennen.

Voor het tweede nummer “Frozen In Time” kozen jullie voor een zeer gewaagde begeleiding. Alleen synths en percussie, en daarbovenop een vrouwenstem. Hoe hebben jullie deze keuze gemaakt, jullie die de voorkeur hebben voor zwaardere gitaren? Ben ik juist als ik stel dat "Frozen In Time" een soort liefdeslied is?

Hans: Voor "Frozen In Time" hebben we inderdaad gekozen voor een nummer gestript van enige gitaren en drums... Alleen synth en zangpartijen. Het duet met de vrouwenstem was een idee van Dominiek (gitaar en zang, xk) die trouwens alle nummers schrijft. We houden allemaal wel van zwaardere gitaren, maar wilden er uit springen door dit toe te passen. Het nummer kan als liefdesnummer omschreven worden maar het is ook een verhaal van falen en loslaten, een verhaal van verval en verdriet. Het is uiteraard vrij interpreteerbaar voor de luisteraar. De clip toont lege straten, gebouwen en steden. Je ziet er geen mensen. We vonden dit toepasselijk voor het huidige 2020.

Olivier Moulin (synths): Ja, Frozen heeft een minimaal en puur geluid, en Sandra in combinatie met de zang van Hans en Dominiek geeft dit nummer een extra dimensie.

Jullie zijn allemaal muzikanten met veel ervaring in punk, wave, hardcore, rockgroepen... Waarin verschilt The Mars Model van de vele projecten waaraan jullie al hebben deelgenomen?

Hans: Toen we de band opstartten begin 2019, wilden we iets doen wat we voordien nog niet gedaan hadden... een frisse start. The Mars Model is een band die de eerder vermelde invloeden combineert. De verschillende mensen met hun achtergronden geven de juiste flair aan de band.

Olivier: Het was interessant om te zien hoe we met onze eigen ervaring Dominieks demo's begonnen te spelen tijdens repetities.

De groep wordt begin 2019 opgericht. Eind 2019 heb je al je eerste EP uitgebracht: 'FrancoBelga'. De nieuwe single laat ook een evolutie zien ten opzichte van de eerste EP, die meer gericht was op metal en punk. Hoe is het zo snel kunnen gaan?

Hans: We wisten eigenlijk van meet af aan waar we naartoe wilden werken. Het doel was om in 2019 een 4 track plaat op te nemen. Geen demo's, maar gewoon een plaat maken. Die hebben we uiteindelijk in 3 formaten uitgebracht: lp, cd en zelfs een old school cassette. De jaren onderweg en platen maken hebben gemaakt van de band wat die is: een goed draaiende gemotiveerde machine met 5 gelijkgestemde mensen die hun hart en passie in de band duwen.

Het unieke aan The Mars Model is ook en niet onbelangrijk dat we zelf alles voorzien... van het drukken van onze eigen merchandise tot het uitbrengen van bijvoorbeeld deze 12" ep op het eigen label FX7 (Hans' label). De video's en band foto's werden gemaakt door Jeroen Mylle die nauw betrokken is bij de band en die heel goed snapt wat we willen. We verzorgen onze eigen promo kanalen en dat alles binnen de punk spirit... DIY! De nieuwe plaat is inderdaad verschillend van de eerste. Herhaling en repetitieve zaken zijn zeker ons ding niet. To surprise friend and foe, dat is de aanpak van de band.

Jullie wonen in Frankrijk en België. Sommigen spreken Frans en anderen Nederlands. Hoe doen jullie dat bij de repetities?

Hans: We wonen allemaal redelijk dicht bij elkaar... binnen een straal van 10km of zo. Ieder van ons spreekt Frans en Engels, dus dat valt allemaal wel mee.

Olivier: In het begin was het wat grappig om tegen iedereen Engels te moeten spreken, maar nu is het normaal geworden.

Je hebt nu een ep en een single onder je riem. Wat is de volgende stap? Een complete schijf?

Hans: De eerste stap is nu met de twee platen die we hebben wat wegen plaveien, want qua shows is het nada uiteraard... We zijn uiteraard aan het broeden op toekomstplannen. The Mars Model zullen waarschijnlijk nooit een full length plaat maken. Ik persoonlijk hou vooral van platen die kort zijn. Dat zal aan mijn hardcore/punk roots liggen. Mijn favoriete platen zijn mini's of 12". Maar we gaan hoogst waarschijnlijk een 6 song MLP opnemen, dus... We hebben zelfs al een werktitel. Zo snel kan het gaan. Niemand binnen de band is 21 of zo, dus wat vitesse kan geen kwaad.

Olivier: Ik ben geen grote fan van albums van 10 of meer nummers. Over het algemeen is 3 of 5 goed en de rest iets minder, zeker nu we live willen spelen, met in totaal 2 concerten op ons actief.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...