casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

We Are Ooh People
Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020, Danny Quetin
 Bookmark and Share

18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid te behoeden voor het kwade. Wie zijn ze, die Ooh People ? En waarom hebben we hen voordien nooit eerder ontdekt ? Tijd dus om het zelf maar eens te vragen aan We Are Ooh People.

DE : Heren, dame, dank alvast voor deze babbel. We Are Ooh People, een bandnaam die toch enige verduidelijking vereist. Wie of wat zijn Ooh People en vooral hetzelfde voor de Aah People ?

WAOP : Onze bandnaam zit vervat in het nummer 'Sex kitten', een oldie van de tijd wanneer we nog geen bandnaam hadden. Dat nummer is gebaseerd op een burlesque workshop die Tiny toen deed. Groot was haar verwondering toen ze op de workshop toekwam en zag dat de meeste vrouwen helemaal niet verleidelijk gekleed waren, laat staan burlesque. Nog groter was haar verwondering toen ze zag dat die “grijze muizen” tijdens de workshop al snel hun pikante lingerie bovenhaalden en transformeerden in verleidelijke burlesque vampen. Daaruit ontsproot de tekst : 'sex kitten, turn into a cat'. Daarbij heb je de mogelijkheid om anderen 'ooh' en 'aah' over jou te laten zeggen van verwondering. “You can ooh people, you can aah people”. Dit niet per se letterlijk maar suggereert dat je eigenlijk alles kan als je het zelf maar wil : 'Step into your dreams, you can live it!'

DE : Jullie profileren zich als het ware als een band afkomstig uit outer space, posthumaan om de mensheid te vrijwaren van al het slechte. Of zie ik dat verkeerd ?

WAOP : Who likes a boring bio? (lacht) Het gebruik van elektronica en analoge synths samen met een walm van New Wave alludeert op old school science fiction in een phantasy mist.
Daarnaast zijn we zeer bewust van de problemen der mensheid. 3 van de 5 leden zijn vegan en willen daarbij mensen bewust maken van dierenleed, klimaatuitstoot en gezondheid. Dit laatste komt niet aan bod in onze onderwerpen. 't Moet nog ontspannend blijven (lacht)

DE : Jullie zijn als band al een tijdje actief, er werden reeds 6 EP’s uitgebracht vooraleer de debuutplaat er was. Ik geef toe, jullie zijn hiermee wel wat onder mijn radar gebleven. Heb ik niet ver genoeg gezocht of was het eerder een bewuste keuze om wat meer in de schaduw te blijven ?

WAOP : Een duidelijk bewijs dat we veel meer aandacht aan onze PR moeten geven (lacht) We zijn geen 18 meer... We maken graag muziek, maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. We promoten onszelf op social media maar dat is niet onze favoriete bezigheid.
Soms voelen we ons ook tussen meerdere stijlen in, waardoor we misschien niet snel duidelijk bij een bepaalde muziekstijl horen. We hebben invloeden van elektro, punk, dance, industrial techno, … en maken daar echte nummers mee. De New Wave sound komt in de recentere nummers wel steeds meer naar boven en is ook de richting die we willen uitgaan.
Of nee, vergeet dit niet-commerciële antwoord...Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen en met onze plaat onze bedwelmende golven over de mensheid te spuien...

DE : Laten we het vooral over jullie album hebben, dat gewoon WAOP heet. Hoe conceptueel mogen we dit album interpreteren ? Ik heb de indruk dat er veel meer zit achter suggestieve titels als ‘Hot Asian’, ‘Sex Kitten’ of zelfs ‘Boner’.

WAOP : Onze nummers zijn geen liefdesliedjes maar vertellen ware gebeurtenissen uit ons dagelijkse leven. "Any resemblance to actual events, to persons living or dead, is not the result of chance.” (lacht) Het is aan onze vrienden om te raden welk nummer over hen gaat. Sex, bedrog, scheidingen, midlifecrisissen, mijmering naar onze jeugd … Voor liedjes met vrolijke onderwerpen moet je niet bij WAOP zijn.

DE : De sound van We Are Ooh People klinkt vooral veelzijdig, met de nadruk op elektronica. Het gaat van Wave tot Electro-Punk. En toch hanteren jullie ook traditionele instrumenten zoals gitaar en bas. Hoe zouden jullie zelf je stijl omschrijven ?

WAOP : Onze muziek is vooral een mix van stijlen. Ieder van ons heeft zijn eigen verscheiden muzikale achtergrond en smaak. Stijlen zoals New Wave, techno, dance, industrial, electro-punk, … vormen wel onze basis sound. Met deze ingrediënten maken we nummers, maar ieders aparte stijl komt toch in de nummers tot uiting. Dat vinden we persoonlijk onze sterkte. Zo komen we bv tot een harder industrial techno song die uiteindelijk toch eerder een structuur krijgt van een lied met zanglijnen die je aanvankelijk niet bij zo'n nummer zou verwachten. Basgitaar en gitaar geven dan weer een antwoord op de strakheid van de electronika.

DE : Die elektronica komt vooral uit analoge synths. Een bewuste keuze ?

WAOP : Basgitarist David (verwoed verzamelaar) en synth-man Kevin hebben al lang een grote voorliefde voor analoge synths.
Kevin was vroeger deel van het duo die het label Cling Film-records runde. (https://anomalyindex.com/tag/cling-film-records/) Een label dat zich specialiseerde in noise, industrial en experimentele muziek. Muziekgenres die het Walhalla zijn van analoge synths. In WAOP gebruiken we oude knarren zoals de Korg MS20 en Korg Mono/Poly die regelrecht uit de jaren 80 komen.

DE : Wat me ook opvalt is de dubbelzang. Laat me eerlijk zijn, dit werkt uitstekend vooral door de tweeslachtigheid er van. Was dit van in de beginne al het opzet, want in eerste instantie zou je denken dat Tiny de vocalen voor haar rekening zou nemen.

WAOP : Aanvankelijk zijn Sven en Kevin de band begonnen. We komen beiden van bands met veel instrumenten. Sven van de gitaar scene met de hele entourage van versterkers, gitaren en drums, … Kevin van de scene met een podium vol elektronica en synths. Aanvankelijk wilden we muziek maken waarmee we live met zeer weinig materiaal, (laptop/gitaar) zouden optreden. De eerste nummers waren geboren.... Deze hadden toen nog geen zang. Tiny, Kevin's vrouw, vond het goed klinken maar vond het 'geen nummers' omdat er geen zanglijn in zat. En plots was de band een zangeres rijker. Op exact hetzelfde moment sprak Sven zijn collega Bart aan om bij onze band te komen zingen. Plots ging de band van geen zangers naar een met zanger en zangeres. Al vanaf het begin vonden we de timbre van beide stemmen heel complementair. Maar het heeft ons wat tijd gekocht om beiden hun plek te geven, maar dat werkt volgens ons nu als een grote meerwaarde van de band.

DE : Het album WAOP hebben jullie uitgebracht op vinyl. In eigen beheer. Zelf ben ik een verwoed vinyl-verzamelaar, maar komt er ook een CD-versie ? Ik kan me voorstellen dat hier ook wel vraag naar zal zijn.

WAOP : We zijn van mening dat CD passé is. Met de online streaming diensten heb je de muziek in je binnenzak. Computers hebben geen CD's meer, noch autoradio's. CD geeft volgens ons geen meerwaarde. Vinyl is een ander verhaal. We kennen vele vinyl verzamelaars maar nauwelijks CD verzamelaars. Het blijft ook een veel tastbaarder medium met grotere stevige hoezen zonder plastiek doosjes. Enfin, we vermoeden dat we jou daar niet van moeten overtuigen.

DE : Totaal niet. Aan creativiteit geen gebrek, je album werd toegezonden in een fameuze graffiti-doos. Gaan jullie dit ook doorvoeren bij eenieder die de plaat online bestelt? Of was het eerder een reclamestunt om de aandacht te trekken van ons muziekrecensenten ? Bij mij heeft het alleszins gewerkt.

WAOP : Blij dat ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Gezien het vele werk is dit aanvankelijk als reclamestunt naar radio of magazines voorzien. Wel krijgt iedereen die de plaat online bestelt wel een persoonlijke lippenstift kus inbegrepen. Maar houden je tip in beraad. (lacht)

DE : We Are Ooh People lijkt me ook een band die graag op een podium staat. In huidige Covid-tijden ligt de evenementensector op zijn gat. Hoe groot is het gemis van het podium ?

WAOP : Inderdaad... Op podium staan is het leukste wat er is en daarvoor doen we het ook.
In aanloop van onze plaat hebben we enorm veel werk gestoken in het herwerken en fine-tunen van onze nummers. Vandaar dat we in de laatste jaren weinig live hebben gedaan. In diezelfde aanloop hebben we een concept bedacht voor onze live optredens. We willen af van de klassieke opstelling en bedachten een box van 3 bij 2 meter die rondom rond is bekleed met plastiek waar we met zijn allen in zullen optreden. In deze box komt verlichting, stroboscoop en rookmachine. Hier komt het 'outer space' weer terug. Deze opstelling is ondertussen gemaakt en komt voor in de teaser van onze plaat : https://www.youtube.com/watch?v=Y7p-_oSPmhM
Een grootse aanloop van enkele jaren met de release van onze plaat als kers op de taart.
En toen was er Corona... Over goede timing gesproken...

DE : Alle aandacht nu dan maar voor je eerste album. Denken jullie al toekomstgericht wat er verder nog volgen zal. En zo ja, zijn er al concrete plannen ?

WAOP : We willen eerst en vooral onze plaat verspreiden en er optredens mee doen. Onze sound is dansbaar en catchy. We hadden steeds positieve reacties bij live optredens. Nu het concept van 'the box' af is, klopt het beeld ook met de muziek. We hopen dit zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen.
Ondertussen zijn we ook al weer bezig met nieuwe nummers.

DE : Heel belangrijk, waar kan je de vinyl van We Are Ooh People zo al vinden ?

WAOP : Deze kan rechtstreeks bij ons worden besteld via bandcamp. (vinyl en download) (https://weareoohpeople.bandcamp.com/releases)
Je vindt ze voorlopig al bij Music Mania Gent en Cherry Picker in Brugge.
Wie liever streamt, kan de plaat ook vinden op alle media zoals Spotify, Apple music,...
Maar in het teken van #kooplokaal hebben we uiteraard liever dat mensen de LP aanschaffen, want geef toe, de hoes mag er wezen (lacht).

DE : Helemaal mee eens. Thinking outside the box en hopelijk heel snel weer in The Box on stage. Ik dank jullie van harte voor deze babbel. Mag ik je veel succes toewensen, in eerste instantie al voor je album en alles wat er in de toekomst nog volgen mag. And keep it safe.

Facebook We Are Ooh People

Bandcamp We Are Ooh People

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
CD BESPREKING : Gianmaria Aprile - Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland

Achter tal van albums gaat er een heel verhaal schuil. Het is zeker het geval binnen de wereld van de experimentele muziek en geldt zowat voor de alle abstracte kunstvormen. De uitleg is vaak al het halve werk, of u gaat tenminste in het beste geval toch met andere ogen naar een reeks klodders op doek of op het eerste gehoor lukraak samengeraapte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...