casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

748 items

   

We Are Ooh People
Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020, Danny Quetin
 Bookmark and Share

18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven. Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid te behoeden voor het kwade. Wie zijn ze, die Ooh People ? En waarom hebben we hen voordien nooit eerder ontdekt ? Tijd dus om het zelf maar eens te vragen aan We Are Ooh People.

DE : Heren, dame, dank alvast voor deze babbel. We Are Ooh People, een bandnaam die toch enige verduidelijking vereist. Wie of wat zijn Ooh People en vooral hetzelfde voor de Aah People ?

WAOP : Onze bandnaam zit vervat in het nummer 'Sex kitten', een oldie van de tijd wanneer we nog geen bandnaam hadden. Dat nummer is gebaseerd op een burlesque workshop die Tiny toen deed. Groot was haar verwondering toen ze op de workshop toekwam en zag dat de meeste vrouwen helemaal niet verleidelijk gekleed waren, laat staan burlesque. Nog groter was haar verwondering toen ze zag dat die “grijze muizen” tijdens de workshop al snel hun pikante lingerie bovenhaalden en transformeerden in verleidelijke burlesque vampen. Daaruit ontsproot de tekst : 'sex kitten, turn into a cat'. Daarbij heb je de mogelijkheid om anderen 'ooh' en 'aah' over jou te laten zeggen van verwondering. “You can ooh people, you can aah people”. Dit niet per se letterlijk maar suggereert dat je eigenlijk alles kan als je het zelf maar wil : 'Step into your dreams, you can live it!'

DE : Jullie profileren zich als het ware als een band afkomstig uit outer space, posthumaan om de mensheid te vrijwaren van al het slechte. Of zie ik dat verkeerd ?

WAOP : Who likes a boring bio? (lacht) Het gebruik van elektronica en analoge synths samen met een walm van New Wave alludeert op old school science fiction in een phantasy mist.
Daarnaast zijn we zeer bewust van de problemen der mensheid. 3 van de 5 leden zijn vegan en willen daarbij mensen bewust maken van dierenleed, klimaatuitstoot en gezondheid. Dit laatste komt niet aan bod in onze onderwerpen. 't Moet nog ontspannend blijven (lacht)

DE : Jullie zijn als band al een tijdje actief, er werden reeds 6 EP’s uitgebracht vooraleer de debuutplaat er was. Ik geef toe, jullie zijn hiermee wel wat onder mijn radar gebleven. Heb ik niet ver genoeg gezocht of was het eerder een bewuste keuze om wat meer in de schaduw te blijven ?

WAOP : Een duidelijk bewijs dat we veel meer aandacht aan onze PR moeten geven (lacht). We zijn geen 18 meer... We maken graag muziek, maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. We promoten onszelf op social media maar dat is niet onze favoriete bezigheid.
Soms voelen we ons ook tussen meerdere stijlen in, waardoor we misschien niet snel duidelijk bij een bepaalde muziekstijl horen. We hebben invloeden van elektro, punk, dance, industrial techno, … en maken daar echte nummers mee. De New Wave sound komt in de recentere nummers wel steeds meer naar boven en is ook de richting die we willen uitgaan.
Of nee, vergeet dit niet-commerciële antwoord... Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen en met onze plaat onze bedwelmende golven over de mensheid te spuien...

DE : Laten we het vooral over jullie album hebben, dat gewoon WAOP heet. Hoe conceptueel mogen we dit album interpreteren ? Ik heb de indruk dat er veel meer zit achter suggestieve titels als ‘Hot Asian’, ‘Sex Kitten’ of zelfs ‘Boner’.

WAOP : Onze nummers zijn geen liefdesliedjes maar vertellen ware gebeurtenissen uit ons dagelijkse leven. "Any resemblance to actual events, to persons living or dead, is not the result of chance.” (lacht) Het is aan onze vrienden om te raden welk nummer over hen gaat. Sex, bedrog, scheidingen, midlifecrisissen, mijmering naar onze jeugd … Voor liedjes met vrolijke onderwerpen moet je niet bij WAOP zijn.

DE : De sound van We Are Ooh People klinkt vooral veelzijdig, met de nadruk op elektronica. Het gaat van Wave tot Electro-Punk. En toch hanteren jullie ook traditionele instrumenten zoals gitaar en bas. Hoe zouden jullie zelf je stijl omschrijven ?

WAOP : Onze muziek is vooral een mix van stijlen. Ieder van ons heeft zijn eigen verscheiden muzikale achtergrond en smaak. Stijlen zoals New Wave, techno, dance, industrial, electro-punk, … vormen wel onze basis sound. Met deze ingrediënten maken we nummers, maar ieders aparte stijl komt toch in de nummers tot uiting. Dat vinden we persoonlijk onze sterkte. Zo komen we bv tot een harder industrial techno song die uiteindelijk toch eerder een structuur krijgt van een lied met zanglijnen die je aanvankelijk niet bij zo'n nummer zou verwachten. Basgitaar en gitaar geven dan weer een antwoord op de strakheid van de electronika.

DE : Die elektronica komt vooral uit analoge synths. Een bewuste keuze ?

WAOP : Basgitarist David (verwoed verzamelaar) en synth-man Kevin hebben al lang een grote voorliefde voor analoge synths.
Kevin was vroeger deel van het duo die het label Cling Film-records runde. (https://anomalyindex.com/tag/cling-film-records/) Een label dat zich specialiseerde in noise, industrial en experimentele muziek. Muziekgenres die het Walhalla zijn van analoge synths. In WAOP gebruiken we oude knarren zoals de Korg MS20 en Korg Mono/Poly die regelrecht uit de jaren 80 komen.

DE : Wat me ook opvalt is de dubbelzang. Laat me eerlijk zijn, dit werkt uitstekend vooral door de tweeslachtigheid er van. Was dit van in de beginne al het opzet, want in eerste instantie zou je denken dat Tiny de vocalen voor haar rekening zou nemen.

WAOP : Aanvankelijk zijn Sven en Kevin de band begonnen. We komen beiden van bands met veel instrumenten. Sven van de gitaar scene met de hele entourage van versterkers, gitaren en drums, … Kevin van de electronische scene met een podium vol elektronica en synths. Aanvankelijk wilden we muziek maken waarmee we live met zeer weinig materiaal (laptop/gitaar) zouden optreden. De eerste nummers waren geboren.... Deze hadden toen nog geen zang. Tiny, Kevin's vrouw, vond het goed klinken maar vond het 'geen nummers' omdat er geen zanglijn in zat. En plots was de band een zangeres rijker. Op exact hetzelfde moment sprak Sven zijn collega Bart aan om bij onze band te komen zingen. Plots ging de band van geen zangers naar een met zanger en zangeres. Al vanaf het begin vonden we de timbre van beide stemmen heel complementair. Maar het heeft ons wat tijd gekocht om beiden hun plek te geven, maar dat werkt volgens ons nu als een grote meerwaarde van de band.

DE : Het album WAOP hebben jullie uitgebracht op vinyl. In eigen beheer. Zelf ben ik een verwoed vinyl-verzamelaar, maar komt er ook een CD-versie ? Ik kan me voorstellen dat hier ook wel vraag naar zal zijn.

WAOP : We zijn van mening dat CD passé is. Met de online streaming diensten heb je de muziek in je binnenzak. Computers hebben geen CD's meer, noch autoradio's. CD geeft volgens ons geen meerwaarde. Vinyl is een ander verhaal. We kennen vele vinyl verzamelaars maar nauwelijks CD verzamelaars. Het blijft ook een veel tastbaarder medium met grotere stevige hoezen zonder plastiek doosjes. Enfin, we vermoeden dat we jou daar niet van moeten overtuigen.

DE : Totaal niet. Aan creativiteit geen gebrek, je album werd toegezonden in een fameuze graffiti-doos. Gaan jullie dit ook doorvoeren bij eenieder die de plaat online bestelt? Of was het eerder een reclamestunt om de aandacht te trekken van ons muziekrecensenten ? Bij mij heeft het alleszins gewerkt.

WAOP : Blij dat ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Gezien het vele werk is dit aanvankelijk als reclamestunt naar radio of magazines voorzien. Wel krijgt iedereen die de plaat online bestelt een persoonlijke lippenstift kus inbegrepen. Maar we houden je tip in beraad. (lacht)

DE : We Are Ooh People lijkt me ook een band die graag op een podium staat. In huidige Covid-tijden ligt de evenementensector op zijn gat. Hoe groot is het gemis van het podium ?

WAOP : Inderdaad... Op podium staan is het leukste wat er is en daarvoor doen we het ook.
In aanloop naar onze plaat hebben we enorm veel werk gestoken in het herwerken en fine-tunen van onze nummers. Vandaar dat we in de laatste jaren weinig live hebben gedaan. In diezelfde aanloop hebben we een concept bedacht voor onze live optredens. We willen af van de klassieke opstelling en bedachten een box van 3 bij 2 meter die rondom rond is bekleed met plastiek waar we met zijn allen in zullen optreden. In deze box komt verlichting, stroboscoop en rookmachine. Hier komt het 'outer space' weer terug. Deze opstelling is ondertussen gemaakt en komt voor in de teaser van onze plaat : https://www.youtube.com/watch?v=Y7p-_oSPmhM
Een grootse aanloop van enkele jaren met de release van onze plaat als kers op de taart.
En toen was er Corona... Over goede timing gesproken...

DE : Alle aandacht nu dan maar voor je eerste album. Denken jullie al toekomstgericht wat er verder nog volgen zal. En zo ja, zijn er al concrete plannen ?

WAOP : We willen eerst en vooral onze plaat verspreiden en er optredens mee doen. Onze sound is dansbaar en catchy. We hadden steeds positieve reacties bij live optredens. Nu het concept van 'the box' af is, klopt het beeld ook met de muziek. We hopen dit zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen.
Ondertussen zijn we ook al weer bezig met nieuwe nummers.

DE : Heel belangrijk, waar kan je de vinyl van We Are Ooh People zo al vinden ?

WAOP : Deze kan rechtstreeks bij ons worden besteld via bandcamp. (vinyl en download) (https://weareoohpeople.bandcamp.com/releases)
Je vindt ze voorlopig al bij Music Mania Gent en Cherry Picker in Brugge.
Wie liever streamt, kan de plaat ook vinden op alle media zoals Spotify, Apple music,...
Maar in het teken van #kooplokaal hebben we uiteraard liever dat mensen de LP aanschaffen, want geef toe, de hoes mag er wezen (lacht).

DE : Helemaal mee eens. Thinking outside the box en hopelijk heel snel weer in The Box on stage. Ik dank jullie van harte voor deze babbel. Mag ik je veel succes toewensen, in eerste instantie al voor je album en alles wat er in de toekomst nog volgen mag. And keep it safe.

Facebook We Are Ooh People

Bandcamp We Are Ooh People

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : TeHÔM - Phobos

Dit dark ambient/ritual project uit de Kroatische hoofdstad Zagreb kent een bewogen geschiedenis. Het ontstond eigenlijk reeds in 1987 toen de vierkoppige metalband Ivor The Lord zijn naam wijzigde in Ivor Lord en met twee originele bandleden doorging: Siniša Očuršćak en Goran Terihaj, waarbij de muziekstijl ook wijzigde ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevig debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
CD BESPREKING : Whispers In The Shadow - Gilding The Lily - A Retrospective 1996-2021

25 jaar Whispers In The Shadow wordt gevierd met een compilatie: ‘Gilding The Lily – A Retrospective 1996-2021’. Daarop prijken maar liefst 21 nummers uit de volledige loopbaan van de groep. Maar dat zijn niet steeds de originele versies. Whispers In The Shadow koos ervoor om heel wat nummers opnieuw op te nemen, waardoor ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fistula - Ignorant Weapon (vinyl 7')

Een bandnaam als Fistula (‘pijpzweer’) en artwork als dit, dat kan toch bijna enkel grindcore zijn? Dit is trouwens een uitgave van het Russische Bad Roads label in samenwerking met het Britse grindcorelabel Let The Bastards Grind. Toch zou ik dit persoonlijk niet echt grindcore noemen (of toch geen echte) want daarvoor is de stem ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ate & Nowa Ziemia - Substrate

Een samenwerking tussen twee Polen afkomstig uit Trójmiasto, ‘Driestad’, een grote agglomeratie van meer dan een miljoen inwoners rond de steden Gdynia, Sopot en Gdańsk in het noorden van het land aan de Noordzee. Achter Nowa Ziemia zit Artur Krychowiak. Nowa Ziemia creëert experimentele gitaar composities ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : ODD - Offensive Defiant Disorder

Robert Hofman leerde we kennen als de accordeonist van de Rotterdamse neofolkband Osewoudt. Qua hipheid zal hij voor velen met dit instrument waarschijnlijk geen hoge ogen gooien maar de fans van het genre weten dat de aerofoon hierin wel degelijk een meerwaarde te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld maar aan het fantastische Forseti en ook Hofmans ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...