casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

We Are Ooh People
Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020, Danny Quetin
 Bookmark and Share

18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
18/11/2020 : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.
Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven. Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid te behoeden voor het kwade. Wie zijn ze, die Ooh People ? En waarom hebben we hen voordien nooit eerder ontdekt ? Tijd dus om het zelf maar eens te vragen aan We Are Ooh People.

DE : Heren, dame, dank alvast voor deze babbel. We Are Ooh People, een bandnaam die toch enige verduidelijking vereist. Wie of wat zijn Ooh People en vooral hetzelfde voor de Aah People ?

WAOP : Onze bandnaam zit vervat in het nummer 'Sex kitten', een oldie van de tijd wanneer we nog geen bandnaam hadden. Dat nummer is gebaseerd op een burlesque workshop die Tiny toen deed. Groot was haar verwondering toen ze op de workshop toekwam en zag dat de meeste vrouwen helemaal niet verleidelijk gekleed waren, laat staan burlesque. Nog groter was haar verwondering toen ze zag dat die “grijze muizen” tijdens de workshop al snel hun pikante lingerie bovenhaalden en transformeerden in verleidelijke burlesque vampen. Daaruit ontsproot de tekst : 'sex kitten, turn into a cat'. Daarbij heb je de mogelijkheid om anderen 'ooh' en 'aah' over jou te laten zeggen van verwondering. “You can ooh people, you can aah people”. Dit niet per se letterlijk maar suggereert dat je eigenlijk alles kan als je het zelf maar wil : 'Step into your dreams, you can live it!'

DE : Jullie profileren zich als het ware als een band afkomstig uit outer space, posthumaan om de mensheid te vrijwaren van al het slechte. Of zie ik dat verkeerd ?

WAOP : Who likes a boring bio? (lacht) Het gebruik van elektronica en analoge synths samen met een walm van New Wave alludeert op old school science fiction in een phantasy mist.
Daarnaast zijn we zeer bewust van de problemen der mensheid. 3 van de 5 leden zijn vegan en willen daarbij mensen bewust maken van dierenleed, klimaatuitstoot en gezondheid. Dit laatste komt niet aan bod in onze onderwerpen. 't Moet nog ontspannend blijven (lacht)

DE : Jullie zijn als band al een tijdje actief, er werden reeds 6 EP’s uitgebracht vooraleer de debuutplaat er was. Ik geef toe, jullie zijn hiermee wel wat onder mijn radar gebleven. Heb ik niet ver genoeg gezocht of was het eerder een bewuste keuze om wat meer in de schaduw te blijven ?

WAOP : Een duidelijk bewijs dat we veel meer aandacht aan onze PR moeten geven (lacht). We zijn geen 18 meer... We maken graag muziek, maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. We promoten onszelf op social media maar dat is niet onze favoriete bezigheid.
Soms voelen we ons ook tussen meerdere stijlen in, waardoor we misschien niet snel duidelijk bij een bepaalde muziekstijl horen. We hebben invloeden van elektro, punk, dance, industrial techno, … en maken daar echte nummers mee. De New Wave sound komt in de recentere nummers wel steeds meer naar boven en is ook de richting die we willen uitgaan.
Of nee, vergeet dit niet-commerciële antwoord... Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen en met onze plaat onze bedwelmende golven over de mensheid te spuien...

DE : Laten we het vooral over jullie album hebben, dat gewoon WAOP heet. Hoe conceptueel mogen we dit album interpreteren ? Ik heb de indruk dat er veel meer zit achter suggestieve titels als ‘Hot Asian’, ‘Sex Kitten’ of zelfs ‘Boner’.

WAOP : Onze nummers zijn geen liefdesliedjes maar vertellen ware gebeurtenissen uit ons dagelijkse leven. "Any resemblance to actual events, to persons living or dead, is not the result of chance.” (lacht) Het is aan onze vrienden om te raden welk nummer over hen gaat. Sex, bedrog, scheidingen, midlifecrisissen, mijmering naar onze jeugd … Voor liedjes met vrolijke onderwerpen moet je niet bij WAOP zijn.

DE : De sound van We Are Ooh People klinkt vooral veelzijdig, met de nadruk op elektronica. Het gaat van Wave tot Electro-Punk. En toch hanteren jullie ook traditionele instrumenten zoals gitaar en bas. Hoe zouden jullie zelf je stijl omschrijven ?

WAOP : Onze muziek is vooral een mix van stijlen. Ieder van ons heeft zijn eigen verscheiden muzikale achtergrond en smaak. Stijlen zoals New Wave, techno, dance, industrial, electro-punk, … vormen wel onze basis sound. Met deze ingrediënten maken we nummers, maar ieders aparte stijl komt toch in de nummers tot uiting. Dat vinden we persoonlijk onze sterkte. Zo komen we bv tot een harder industrial techno song die uiteindelijk toch eerder een structuur krijgt van een lied met zanglijnen die je aanvankelijk niet bij zo'n nummer zou verwachten. Basgitaar en gitaar geven dan weer een antwoord op de strakheid van de electronika.

DE : Die elektronica komt vooral uit analoge synths. Een bewuste keuze ?

WAOP : Basgitarist David (verwoed verzamelaar) en synth-man Kevin hebben al lang een grote voorliefde voor analoge synths.
Kevin was vroeger deel van het duo die het label Cling Film-records runde. (https://anomalyindex.com/tag/cling-film-records/) Een label dat zich specialiseerde in noise, industrial en experimentele muziek. Muziekgenres die het Walhalla zijn van analoge synths. In WAOP gebruiken we oude knarren zoals de Korg MS20 en Korg Mono/Poly die regelrecht uit de jaren 80 komen.

DE : Wat me ook opvalt is de dubbelzang. Laat me eerlijk zijn, dit werkt uitstekend vooral door de tweeslachtigheid er van. Was dit van in de beginne al het opzet, want in eerste instantie zou je denken dat Tiny de vocalen voor haar rekening zou nemen.

WAOP : Aanvankelijk zijn Sven en Kevin de band begonnen. We komen beiden van bands met veel instrumenten. Sven van de gitaar scene met de hele entourage van versterkers, gitaren en drums, … Kevin van de electronische scene met een podium vol elektronica en synths. Aanvankelijk wilden we muziek maken waarmee we live met zeer weinig materiaal (laptop/gitaar) zouden optreden. De eerste nummers waren geboren.... Deze hadden toen nog geen zang. Tiny, Kevin's vrouw, vond het goed klinken maar vond het 'geen nummers' omdat er geen zanglijn in zat. En plots was de band een zangeres rijker. Op exact hetzelfde moment sprak Sven zijn collega Bart aan om bij onze band te komen zingen. Plots ging de band van geen zangers naar een met zanger en zangeres. Al vanaf het begin vonden we de timbre van beide stemmen heel complementair. Maar het heeft ons wat tijd gekocht om beiden hun plek te geven, maar dat werkt volgens ons nu als een grote meerwaarde van de band.

DE : Het album WAOP hebben jullie uitgebracht op vinyl. In eigen beheer. Zelf ben ik een verwoed vinyl-verzamelaar, maar komt er ook een CD-versie ? Ik kan me voorstellen dat hier ook wel vraag naar zal zijn.

WAOP : We zijn van mening dat CD passé is. Met de online streaming diensten heb je de muziek in je binnenzak. Computers hebben geen CD's meer, noch autoradio's. CD geeft volgens ons geen meerwaarde. Vinyl is een ander verhaal. We kennen vele vinyl verzamelaars maar nauwelijks CD verzamelaars. Het blijft ook een veel tastbaarder medium met grotere stevige hoezen zonder plastiek doosjes. Enfin, we vermoeden dat we jou daar niet van moeten overtuigen.

DE : Totaal niet. Aan creativiteit geen gebrek, je album werd toegezonden in een fameuze graffiti-doos. Gaan jullie dit ook doorvoeren bij eenieder die de plaat online bestelt? Of was het eerder een reclamestunt om de aandacht te trekken van ons muziekrecensenten ? Bij mij heeft het alleszins gewerkt.

WAOP : Blij dat ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Gezien het vele werk is dit aanvankelijk als reclamestunt naar radio of magazines voorzien. Wel krijgt iedereen die de plaat online bestelt een persoonlijke lippenstift kus inbegrepen. Maar we houden je tip in beraad. (lacht)

DE : We Are Ooh People lijkt me ook een band die graag op een podium staat. In huidige Covid-tijden ligt de evenementensector op zijn gat. Hoe groot is het gemis van het podium ?

WAOP : Inderdaad... Op podium staan is het leukste wat er is en daarvoor doen we het ook.
In aanloop naar onze plaat hebben we enorm veel werk gestoken in het herwerken en fine-tunen van onze nummers. Vandaar dat we in de laatste jaren weinig live hebben gedaan. In diezelfde aanloop hebben we een concept bedacht voor onze live optredens. We willen af van de klassieke opstelling en bedachten een box van 3 bij 2 meter die rondom rond is bekleed met plastiek waar we met zijn allen in zullen optreden. In deze box komt verlichting, stroboscoop en rookmachine. Hier komt het 'outer space' weer terug. Deze opstelling is ondertussen gemaakt en komt voor in de teaser van onze plaat : https://www.youtube.com/watch?v=Y7p-_oSPmhM
Een grootse aanloop van enkele jaren met de release van onze plaat als kers op de taart.
En toen was er Corona... Over goede timing gesproken...

DE : Alle aandacht nu dan maar voor je eerste album. Denken jullie al toekomstgericht wat er verder nog volgen zal. En zo ja, zijn er al concrete plannen ?

WAOP : We willen eerst en vooral onze plaat verspreiden en er optredens mee doen. Onze sound is dansbaar en catchy. We hadden steeds positieve reacties bij live optredens. Nu het concept van 'the box' af is, klopt het beeld ook met de muziek. We hopen dit zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen.
Ondertussen zijn we ook al weer bezig met nieuwe nummers.

DE : Heel belangrijk, waar kan je de vinyl van We Are Ooh People zo al vinden ?

WAOP : Deze kan rechtstreeks bij ons worden besteld via bandcamp. (vinyl en download) (https://weareoohpeople.bandcamp.com/releases)
Je vindt ze voorlopig al bij Music Mania Gent en Cherry Picker in Brugge.
Wie liever streamt, kan de plaat ook vinden op alle media zoals Spotify, Apple music,...
Maar in het teken van #kooplokaal hebben we uiteraard liever dat mensen de LP aanschaffen, want geef toe, de hoes mag er wezen (lacht).

DE : Helemaal mee eens. Thinking outside the box en hopelijk heel snel weer in The Box on stage. Ik dank jullie van harte voor deze babbel. Mag ik je veel succes toewensen, in eerste instantie al voor je album en alles wat er in de toekomst nog volgen mag. And keep it safe.

Facebook We Are Ooh People

Bandcamp We Are Ooh People

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Anderes Holz - Continuo

De sound van deze band houdt het midden tussen psychedelische Krautrock, avantgardistische prog en meer met dark wave en postpunk verwante klanken. Voeg daarbij een fikse portie georchestreerde gekte en je krijgt een heel interessant en meeslepend album dat zowel kan aanslaan in de zwarte als de psychedelische scene, zoals we ook kunnen zeggen ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2022 : Belgische parels op Sinner’s Day In Oostende

België is sedert de jaren 80 altijd al een notoire leverancier geweest van alternatieve muziek. Muziek die vaak wereldwijd op erkenning kon rekenen maar nooit echt sant in eigen land was. Enige erkenning volgt in het beste geval pas jaren of decennia later als de feiten het inzicht van de zeldzame professionele muziek journalist wel tot ...

lees meer...
NIEUWS 25/05/2022 : Crooniek moet kiezen tussen Goed en Kwaad

Crooniek heeft zijn eerste cd uit: 'Trail of Time'. Tenminste als enkel Crooniek, want eerder al bracht het blazersensemble uit Kampenhout cd's uit met Olivier & Crooniek, en als onderdeel van Winterstille. Crooniek is een ensemble dat verbonden is aan Gerry Croon, redacteur bij Dark Entries. Gerry schrijft graag arrangementen ...

lees meer...
CD BESPREKING : C.H. District - Live at XIX Wrocław Industrial Festival

Het eenmansproject project van de Pool Mirek Matyasik, dat hij begon in 1996. Na een paar cdr’s en twee albums op het M-Tronic label, brengt hij nu het live album "Live at XIX Wrocław Industrial Festival" (2 tracks, 66 minuten speelduur) uit op Zoharum. Het album bevat dus live materiaal opgenomen tijdens een concert ...

lees meer...
NIEUWS 24/05/2022 : The Cure live in een doosje

Terwijl u en ik nog altijd wachten op de al ‘eeuwen’ (nu, zo lijkt het wel) nieuw albums van meneer Smith en de zijnen komt er alweer een heuse box. Ditmaal worden live opnames uit de jaren 70, 80 en 90 gepresenteerd, goed voor 6 cd’s en 54 nummers. Al komen sommige nummers, die steevast al decennia de The Cure set halen, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Silent Runners - Statues & Ornaments

De post punk plaag, goedaardig nota bene, heeft ook onze noorderburen flink te pakken. Eén van de meer voorname exponenten die momenteel vol in de spotlight treed is deze Silent Runners. “Statues & Ornaments” is naast een ep en een album in eigen beheer het eerste officiële album van deze Nederlandse sfeermakers. Post ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Breaking Barriers: Pussy Riot, Hägar The Womb & Hetze - Punk is niet dood, of toch niet als het van Pussy Riot afhangt.

Pussy Riot is vandaag weer razend relevant. Sinds hun ontstaan voert Pussy Riot een kruistocht tegen Poetin, waardoor ze ook op de harde wijze konden kennismaken met het Russische repressieapparaat. Nu Rusland een ‘speciale militaire operatie’ begonnen is in Oekraïne, is de repressie tegenover andersdenkenden nog toegenomen. ...

lees meer...
NIEUWS 23/05/2022 : Kill Shelter brengt single uit met Agent Side Grinder

Het was al een tijdje rustig rond Agent Side Grinder. Iets wat Pete Burns ook is opgevallen. Pete Burns is dan ook de andere ik van Kill Shelter. Die laatste naam is geen onbekende meer, nooit vies geweest van enige samenwerkingen en vaak werkzaam als producer voor tal van bands. Kill Shelter mag een identiteit hebben die vaak weerkeert. ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jarl - Phonophobia

Phonophopbia of fonofobie wordt gedefinieerd als een aanhoudende, abnormale en irrationele angst voor (luide, harde) geluiden. Vaak zijn dit normale omgevingsgeluiden zoals verkeersgeluiden, keukengeluiden, dichtslaande deuren of luide stemmen. Volgens de DSM-IV-classificatie worden specifieke fobieën zoals fonofobie gekenmerkt door klinisch ...

lees meer...
NIEUWS 23/05/2022 : Vaselyne covert op Shame EP

En dat is niets om ook maar een klein greintje schaamte voor te kennen, want schaamte is de schaduw van de liefde. Vaselyne, het buiten proporties aanstekelijke duo met Yvette Winkler en Frank Weyzig bereidt zich voor op een album dat er tegen 3 juni staat aan te komen. The Sea Says mag alvast iets zijn om naar uit te kijken. Getuige daarvan ...

lees meer...
CD BESPREKING : Thanateros - On fragile Wings

Thanateros. Een spitsvondige samenstelling van twee Griekse goden. Gooi Thanatos (dood) en Eros (liefde) in uw blender en je kent de uitkomst. Eind jaren ’90 verscheen deze Duitse band aan het firmament. Hun donkere metal/rock wordt gekenmerkt door (opzwepende) Iers-Keltische deuntjes. De kans dat je ze al het werk hebt gezien is groot. ...

lees meer...
FOTO'S : Pussy Riot - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Hägar The Womb - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Hetze - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Dead Can Dance - ...Return of the Dancing Dead... Dead Can Dance in de Stadsschouwburg, Antwerpen, 20 april 2022

Het was geleden van in 2005 dat ondergetekende Dead Can Dance nog in levende lijve had gezien. De doortocht in 2013, in Vorst ‘Galmpaleis’ Nationaal -prima livealbum, dat wel- had ik immers gemist, evenals het concert in Cirque Royal in 2019... Ook deze keer scheelde het niet veel, doordat DCD wegens de Covid-pandemie zich genoodzaakt ...