casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

740 items

   

Badger Op Breaking Barriers
Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019, Malcolm Nix
 Bookmark and Share

02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar dat er ook wel een brok cold (wave) en meer hybride punk aan bod komt. Vorig jaar hadden we er Siglo XX dit jaar gauwgenoten De Brassers. En nog veel veel meer... wat dacht u van Badger, hardcore punk uit het Hageland of was het Leuven?

MN: Badger bestaat ondertussen vier jaar, maar blijft voor veel mensen natuurlijk een vrij onbekende naam. We zullen jullie ook niet snel op Qmusic of JoeFM horen, maar misschien kunnen jullie zelf even kort uitleggen waar de band vandaan komt en waar jullie voor staan.

B: Badger is ontstaan toen Domien niet meer wou drummen en Stijn geen zin meer had om gitaar te spelen. Stijn is gaan drummen en Domien speelt ondertussen ook behoorlijk gitaar. We wilden graag muziek maken en liefst vrij harde. Met twee gelijkgezinde zielen erbij is het gelukt om nummers te schrijven, enkele optredens te versieren en nu twee EP’s uit te brengen. Onze leuze is: Badger saves rock-n-roll. Daar hoeft geen uitleg bij.

MN: Jullie omschrijven zichzelf onder meer als een band uit het Hageland. Is dit voor jullie belangrijk? Voelen jullie zich verwant met de oude Hageland Hardcore-scene uit de jaren '80?

B: We zijn met 4 in de band. Karel is van Kalmthout en Aiko is van Tervuren. Domien en Stijn komen uit Leuven. Maar toch is er die band met de Hageland Hardcore en dat komt vooral door Funtime Records. Funtime is nu minder actief maar eind jaren ’90 en lang de 2000 in waren er veel optredens en releases. Dat heeft veel betekent voor ons. We voelen ons meer verwant met de jaren ’90 en 2000. Stijn geeft mee dat hij de mannen van Heibel goed kent en dat het toch wel een eer is om met hun rond te hangen in het Leuvense. De jaren ’80 zijn eigenlijk nog altijd bezig. En Hageland Hardcore klinkt ook gewoon heel goed. Al is het maar om te discussiëren of Leuven wel of niet bij Hageland hoort.

MN: Jullie hebben een voorliefde voor kerstverlichting en kleurrijke pruiken. Er was wel eens gelachen worden maar betekent punk voor jullie ook meer dan enkel plezier maken? Hebben jullie enige voeling met het activisme dat traditioneel bij de hardcore-scene hoort?

B: Zeker. Elk van ons in de band heeft zijn eigen weg daarin en daarin moedigen we elkaar ook aan. Als band hebben we bij onze beide releases veel van onze oude cd-hoesjes gerecycleerd, geprint op gerecycleerd papier en niets uit China laten verslepen. Onze shirts worden fairtrade en lokaal geprint. We willen niet gemakkelijk geld verdienen op shirts of merchandise terwijl je dan live gaat verkondigen om eerlijk en juist te leven. Zo zijn we niet. We hebben ook een goede band met ‘tofu never screams’. Met het festival ‘this ain’t noise’ dat Karel en Domien organiseren wordt er ook altijd iets georganiseerd voor een goed doel.. En elk van ons heeft zijn eigen invulling. De ene wat meer dan de andere maar we zitten op dezelfde lijn. We zijn eerder de band van: “less talk, more rock.” Met praatjes op het podium kan je mensen raken maar het gaat er ook rap weer uit. Door zelf dingen te doen, bereik je meer.

MN: Zoals gezegd, is Badger bij het brede publiek nog niet zo bekend, om het zacht uit te drukken. Zal daar ooit verandering in komen? Hebben alternatieve bands tegenwoordig nog een kans, ondanks alle tegenwerking door de commerciële zenders en aanverwanten?

B: Nee, daar hebben we ook geen zin en ambitie in. We zijn een lokale punkband en dat vinden we heerlijk. Onze roze wolk is nu echt heel roos en groot en vooral zeer zacht.

MN: Hoe zit het eigenlijk met de buitenlandse belangstelling? De punkscene is meer dan ooit internationaal geworden en het internet zorgt er natuurlijk voor dat heel de wereld gemakkelijk kan communiceren. Heeft dit jullie al iets opgeleverd?

B: Sinds dat we op Spotify en co zitten, zien we meer interesse uit verschillende landen. Dat is heel tof om te horen. Onze droom en waarschijnlijk enige ambitie is om een paar optredens in buurlanden te doen. Een kleine tour. En dat is haalbaar.

MN: Is het eigenlijk gemakkelijk voor een onbekende band als Badger om in eigen land concerten te vinden? Zijn er nog voldoende organisatoren die punkbands willen boeken?

B: Domien: "Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan. Natuurlijk, tegenwoordig zijn die hartige american pancakes zeer geliefd, zelfs met yoghurt over. Dat is niet meer hetzelfde als vroeger. De jeugd heeft iets gedaan op basis van de oude trouwe pannekoek. Je kan nu zeggen dat al die hipsters geen echte pannekoeken met kinnekessuiker meer eten, maar zeggen dat pannekoeken uitgestorven zijn, is toch zeer kort door de bocht, vind ik.Ik eet graag nog echte pannekoeken, zoals moeke Ramones het mij geleerd heeft. Daarentegen kan zo'n hartige pancake mij ook best smaken, zeker de veganistische variant te verkrijgen bij Leo Pancakes aan de vismarkt. Waarover ging het nu weeral?

Stijn: En daar spreken we in de band elkaar tegen. Ik vind dat er eind jaren ’90 en nog een lang stuk in 2000 veel meer optredens waren en vooral meer samenhang tussen de verschillende scenes zoals H8000, Limburg, Hageland, Merret-crew,… Er waren toen elk weekend shows met bands als Amen ra, Rise and Fall, PN, The Setup, Officer Jones and his patrol car problems, .. en nu zijn er niet zoveel ‘grote’ Belgische bands die volk trekken en waar de kleinere bands mee van konden profiteren zonder dat profiteren negatief is. Maar bon.. het is altijd makkelijk om naar het verleden te kijken. En we weten ook maar al te goed dat we echt matige muzikanten zijn.

MN: In november spelen jullie in elk geval in Leuven, in het kader van het Breaking Barriers festival. Kijken jullie er wat naar uit te spelen in Leuven, een stad die tenslotte niet ver van het Hageland is gelegen? Voelen jullie een band met deze stad?

B: Ziehier de discussie of Leuven Hageland is of niet. Wij vinden van wel. Leuven is onze thuisbasis. We zijn opgegroeid in JH Sojo, elk in een ander tijdperk. En het is heerlijk om deel uit te maken van een groot punkfestival in Leuven. Ook al is onze muziek een allegaartje.

MN: Op de affiche van Breaking Barriers staan weer heel wat namen. Staan er bands tussen die jullie zelf goed vinden of die jullie misschien zelfs hebben geïnspireerd?

B: Stijn kijkt uit naar Steve Ignorant’s Slice of life. Als tiener heb ik Crass vaak gedraaid, en soms nog. De combinatie van de sound, het stemgeluid van Steve en de teksten maken deze band echt uniek. Het heeft me een kritischere en, raar maar waar, constructieve kijk gegeven op de wereld. Je kan zagen maar ook echt iets doen. En dat is ook wat Crass deed.De rest van Badger kijkt uit naar Matrak Attakk!

MN: Als jullie, tot slot, één zaak aan de huidige muziekscene in België zouden kunnen veranderen, wat zou dan voor jullie de prioriteit zijn die jullie zeker zouden aanpakken?

B: Jeugdhuizen terug beter ondersteunen en meer vrijheid geven. Er zijn teveel regels.

Badger (facebook) / Breaking Barriers

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ohe Nomen - Night Flower

Uit de asse van de Italiaanse dark wave band Marlat ontstond deze Ohne Nomen, het project van Fra ‘AngeNoir’ Marlat en Filip Marlat (Iamnoone) die zich tekstueel laten inspireren door de schrijfsels van StephaneSeth (die andere helft van Iamnoone). Muzikaal wordt licht onderkoelde edoch sensuele synth wave uit de muziekkamer geperst ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - The Rough Guide To Avant-Garde Japan

Een mens moet prioriteiten stellen in het leven. Toen Jan Denolet besloot om niet alleen de pijp maar ook de pen aan Maarten te geven en bijgevolg zijn schrijfwerkzaamheden bij Dark Entries te stoppen konden we, hoe jammer we het ook vonden, daar alleen maar begrip voor opbrengen. Vooral voor ondergetekende een jammere zaak, want naast ...

lees meer...
CD BESPREKING : S.E.T.I. - The Sphere Of Density

Andrew Lagowski heet de man achter dit project. S.E.T.I. staat voor Search for Evidence of Terrestrial Intelligence. En zoals je al kan raden is de man nogal begeesterd door science fiction. Hij stelt ons met “The Sphere Of Density” een dubbelalbum voor met een studio schijfje en een live schijfje. Andrew Lagowski bracht in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Heretic

Aan alles komt een einde. Of dit ook het geval is voor de vruchtbare samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin daar hebben we het raden naar (al vermoeden en hopen we in ieder geval van niet!). Wat wel zeker is, is dat met Heretic het sluitstuk voor de trilogie die voorafgegaan werd door de ijzersterke albums Pilgrim en Hermit (waar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Aquario - Innsmouth/ Home 7'

Mario Hartwig studeerde af als master in de muziekwetenschap, is bekend als zanger en songschrijver van de symfonische metal band Glass God maar mag solo ook graag meer intieme dark pop songs schrijven die hij onder de moniker Aquario wat naambekendheid wil geven. Het Danse Macabre label viel voor de intimistische dark pop kunstjes van deze ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...