casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Badger Op Breaking Barriers
Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019, Malcolm Nix
 Bookmark and Share

02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
02/10/2019 : Badger Op Breaking Barriers - Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan.
Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar dat er ook wel een brok cold (wave) en meer hybride punk aan bod komt. Vorig jaar hadden we er Siglo XX dit jaar gauwgenoten De Brassers. En nog veel veel meer... wat dacht u van Badger, hardcore punk uit het Hageland of was het Leuven?

MN: Badger bestaat ondertussen vier jaar, maar blijft voor veel mensen natuurlijk een vrij onbekende naam. We zullen jullie ook niet snel op Qmusic of JoeFM horen, maar misschien kunnen jullie zelf even kort uitleggen waar de band vandaan komt en waar jullie voor staan.

B: Badger is ontstaan toen Domien niet meer wou drummen en Stijn geen zin meer had om gitaar te spelen. Stijn is gaan drummen en Domien speelt ondertussen ook behoorlijk gitaar. We wilden graag muziek maken en liefst vrij harde. Met twee gelijkgezinde zielen erbij is het gelukt om nummers te schrijven, enkele optredens te versieren en nu twee EP’s uit te brengen. Onze leuze is: Badger saves rock-n-roll. Daar hoeft geen uitleg bij.

MN: Jullie omschrijven zichzelf onder meer als een band uit het Hageland. Is dit voor jullie belangrijk? Voelen jullie zich verwant met de oude Hageland Hardcore-scene uit de jaren '80?

B: We zijn met 4 in de band. Karel is van Kalmthout en Aiko is van Tervuren. Domien en Stijn komen uit Leuven. Maar toch is er die band met de Hageland Hardcore en dat komt vooral door Funtime Records. Funtime is nu minder actief maar eind jaren ’90 en lang de 2000 in waren er veel optredens en releases. Dat heeft veel betekent voor ons. We voelen ons meer verwant met de jaren ’90 en 2000. Stijn geeft mee dat hij de mannen van Heibel goed kent en dat het toch wel een eer is om met hun rond te hangen in het Leuvense. De jaren ’80 zijn eigenlijk nog altijd bezig. En Hageland Hardcore klinkt ook gewoon heel goed. Al is het maar om te discussiëren of Leuven wel of niet bij Hageland hoort.

MN: Jullie hebben een voorliefde voor kerstverlichting en kleurrijke pruiken. Er was wel eens gelachen worden maar betekent punk voor jullie ook meer dan enkel plezier maken? Hebben jullie enige voeling met het activisme dat traditioneel bij de hardcore-scene hoort?

B: Zeker. Elk van ons in de band heeft zijn eigen weg daarin en daarin moedigen we elkaar ook aan. Als band hebben we bij onze beide releases veel van onze oude cd-hoesjes gerecycleerd, geprint op gerecycleerd papier en niets uit China laten verslepen. Onze shirts worden fairtrade en lokaal geprint. We willen niet gemakkelijk geld verdienen op shirts of merchandise terwijl je dan live gaat verkondigen om eerlijk en juist te leven. Zo zijn we niet. We hebben ook een goede band met ‘tofu never screams’. Met het festival ‘this ain’t noise’ dat Karel en Domien organiseren wordt er ook altijd iets georganiseerd voor een goed doel.. En elk van ons heeft zijn eigen invulling. De ene wat meer dan de andere maar we zitten op dezelfde lijn. We zijn eerder de band van: “less talk, more rock.” Met praatjes op het podium kan je mensen raken maar het gaat er ook rap weer uit. Door zelf dingen te doen, bereik je meer.

MN: Zoals gezegd, is Badger bij het brede publiek nog niet zo bekend, om het zacht uit te drukken. Zal daar ooit verandering in komen? Hebben alternatieve bands tegenwoordig nog een kans, ondanks alle tegenwerking door de commerciële zenders en aanverwanten?

B: Nee, daar hebben we ook geen zin en ambitie in. We zijn een lokale punkband en dat vinden we heerlijk. Onze roze wolk is nu echt heel roos en groot en vooral zeer zacht.

MN: Hoe zit het eigenlijk met de buitenlandse belangstelling? De punkscene is meer dan ooit internationaal geworden en het internet zorgt er natuurlijk voor dat heel de wereld gemakkelijk kan communiceren. Heeft dit jullie al iets opgeleverd?

B: Sinds dat we op Spotify en co zitten, zien we meer interesse uit verschillende landen. Dat is heel tof om te horen. Onze droom en waarschijnlijk enige ambitie is om een paar optredens in buurlanden te doen. Een kleine tour. En dat is haalbaar.

MN: Is het eigenlijk gemakkelijk voor een onbekende band als Badger om in eigen land concerten te vinden? Zijn er nog voldoende organisatoren die punkbands willen boeken?

B: Domien: "Punk is zoals pannekoeken. Zolang mensen pannekoeken bakken, blijft het bestaan. Natuurlijk, tegenwoordig zijn die hartige american pancakes zeer geliefd, zelfs met yoghurt over. Dat is niet meer hetzelfde als vroeger. De jeugd heeft iets gedaan op basis van de oude trouwe pannekoek. Je kan nu zeggen dat al die hipsters geen echte pannekoeken met kinnekessuiker meer eten, maar zeggen dat pannekoeken uitgestorven zijn, is toch zeer kort door de bocht, vind ik.Ik eet graag nog echte pannekoeken, zoals moeke Ramones het mij geleerd heeft. Daarentegen kan zo'n hartige pancake mij ook best smaken, zeker de veganistische variant te verkrijgen bij Leo Pancakes aan de vismarkt. Waarover ging het nu weeral?

Stijn: En daar spreken we in de band elkaar tegen. Ik vind dat er eind jaren ’90 en nog een lang stuk in 2000 veel meer optredens waren en vooral meer samenhang tussen de verschillende scenes zoals H8000, Limburg, Hageland, Merret-crew,… Er waren toen elk weekend shows met bands als Amen ra, Rise and Fall, PN, The Setup, Officer Jones and his patrol car problems, .. en nu zijn er niet zoveel ‘grote’ Belgische bands die volk trekken en waar de kleinere bands mee van konden profiteren zonder dat profiteren negatief is. Maar bon.. het is altijd makkelijk om naar het verleden te kijken. En we weten ook maar al te goed dat we echt matige muzikanten zijn.

MN: In november spelen jullie in elk geval in Leuven, in het kader van het Breaking Barriers festival. Kijken jullie er wat naar uit te spelen in Leuven, een stad die tenslotte niet ver van het Hageland is gelegen? Voelen jullie een band met deze stad?

B: Ziehier de discussie of Leuven Hageland is of niet. Wij vinden van wel. Leuven is onze thuisbasis. We zijn opgegroeid in JH Sojo, elk in een ander tijdperk. En het is heerlijk om deel uit te maken van een groot punkfestival in Leuven. Ook al is onze muziek een allegaartje.

MN: Op de affiche van Breaking Barriers staan weer heel wat namen. Staan er bands tussen die jullie zelf goed vinden of die jullie misschien zelfs hebben geïnspireerd?

B: Stijn kijkt uit naar Steve Ignorant’s Slice of life. Als tiener heb ik Crass vaak gedraaid, en soms nog. De combinatie van de sound, het stemgeluid van Steve en de teksten maken deze band echt uniek. Het heeft me een kritischere en, raar maar waar, constructieve kijk gegeven op de wereld. Je kan zagen maar ook echt iets doen. En dat is ook wat Crass deed.De rest van Badger kijkt uit naar Matrak Attakk!

MN: Als jullie, tot slot, één zaak aan de huidige muziekscene in België zouden kunnen veranderen, wat zou dan voor jullie de prioriteit zijn die jullie zeker zouden aanpakken?

B: Jeugdhuizen terug beter ondersteunen en meer vrijheid geven. Er zijn teveel regels.

Badger (facebook) / Breaking Barriers

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Bart Willems doet het na Ono Scream en Apparaat ook solo

Kennen jullie Bart Willems? Jullie zouden nochtans moeten! Bart heeft in 2017 een parchtige postpunk plaat gemaakt met Ono Scream, en weet ook in electrorockland het mooie weer te maken met Apparaat. Alsof dat niet voldoende is, doet hij het nu ook solo onder de naam Willems. En ... in het Nederlands! Het project bracht zonet een tweede video ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 22/06/2022 : Fektsjek: wie schuilt er achter de mysterieuze groep De Aarzels?

Het was u misschien ook al opgevallen: donderdag spelen De Aarzels in de Djingel Djangel in Antwerpen, voor de luttele prijs van 5 euro. We hebben even navraag gedaan in onze kennissenkring, en niemand had ooit al van de groep gehoord, ook al schijnen ze volgens de aankondiging van het optreden al vrij lang mee te gaan: 'De Aarzels ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN - Indrukwekkend optreden met focus op nieuw werk

Een veertigste verjaardag laat je niet zomaar voorbijgaan. Al zeker niet als je Einstürzende Neubauten heet. De Neubauten zijn in 1980 opgericht, en moesten bijgevolg in 2020 veertig kaarsjes uitblazen. Er werd een nieuwe plaat gemaakt – ‘Alles in Allem’, een geslaagde plaat die in het verlengde lag van vorige platen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
NIEUWS 19/06/2022 : Hier zijn ze de laatste Sinner’s Day Summer artiesten! Maar ga dat vooral live zien!

Noblesse Oblige. Na vrijdag en zaterdag stelt Dark Entries jullie graag zondag 26 juni voor aan de hand van een clip van elke deelnemende band aan de Sinner’s Day Summer editie, die nu wel zeer snel dichterbij komt. Mocht u nog geen ticket of tickets hebben, niet twijfelen en gewoon doen door hier te klikken. Zondag 26 juni is alweer ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...

lees meer...
CD BESPREKING : Rammstein - Zeit

We hebben dit album te danken aan de corona-epidemie. Normaal was Rammstein blijven touren, maar omdat dat niet kon zijn ze de studio ingedoken. Als het niet voor de muziek is, dan gaat Rammsteins achtste album zeker de geschiedenis in voor de kracht van z'n instant iconische hoes. Wat er uitziet als de ingang van een ondergrondse basis ...

lees meer...
CD BESPREKING : Motor!k - Motor!k 3

Waar Covid-19 en de bijhorende malaise voor de culturele sector voor Motor!k 2 een ferm nadeel was, bleek het een voordeel te zijn voor hun kersverse worp Motor!k 3… Daarover zo dadelijk meer… Eerst stellen we graag Motor!k nog even voor aan degenen die nog niet ingewijd zijn geveb we graag eerst nog wat duiding. Gitarist ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ordo Rosarius Equilibrio - Nihilist Notes (and the perpetual quest 4 meaning in nothing)

Dit collectief uit Stockholm hoeft geen introductie meer daar ze ondertussen al (bijna) 30 jaar actief zijn in de scene, al begon het in 1993 nog als Ordo Equilibrio. Voordien was bezieler Tomas Pettersson al actief geweest in Archon Satani. Namen die bij de de ‘ouderlingen’ onder ons zeker nog een belletje doen rinkelen, net zoals ...