casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

725 items

   

W-Fest, het interview (deel 1)
Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
U weet ongetwijfeld (of u leeft echt in een kelder) dat er deze zomer, dit jaar in Waregem (ooit het mekka van wat al wat ooit naar goth rook) een 4de editie van het W-festival (kortweg W-Fest) op het programma staat en wel van 15 tem 18 augustus. Vier dagen feest voor liefhebbers van de jaren 80 en de oude en nieuwe new wave, goth en electro scene om het in een paar labels samen te vatten. Een festival dat verder wil groeien en een totaalervaring wil bieden aan de bezoeker, een festival met grote plannen. Een festival dat door enthousiastelingen wordt gerund. Dark Entries laat graag Erik De Ridder aan het woord, die u graag verwelkomt op deze eigenzinnige muziekvierdaagse waar een new wave en pop verleden perfect lijmen met actuele underground acts uit een voor de reguliere media verloren gewaand genre. Wij van Dark Entries en u weten uiteraard beter, veel beter!

DE: Dag Erik, om maar meteen met de deur in huis te vallen had of heb je enige affiniteit met de new wave /gothic scene en wat betekent deze scene, deze specifieke soort muziek, voor u?

Erik: Ho, ja en neen zoals zoveel anderen maar geen hard liner. Ik ben van thuis uit met een heel ruime muzieksmaak opgevoed. Mijn absolute favoriet is Led Zeppelin, maar muziek was wel mijn ding en ja ik heb met een lange zwarte jas aan gelopen, ja ik heb met puntschoenen rond gelopen. Een beetje zoals iedereen in die tijd zeker? Anne Clark was mijn absolute godin, heb ik ook heel vaak live gezien. Sinead O’Connor is nog zo’n godin, ik was gewoon een normaal kind van de jaren 80!

W-Fest is nu al aan zijn vierde editie toe... Zijn er de afgelopen edities hoogtepunten geweest, gebeurtenissen waar je met plezier naar terug kijkt?

Erik: Eigenlijk is dit altijd hetzelfde, elk jaar loop ik daar rond met gigantisch veel stress maar ik zie vooral een menigte die zich rot amuseert en dat heeft me zo’n voldoening. En daarvoor doe ik het, niet alleen ik maar gans ons team. Want je moet zoiets niet organiseren om rijk te worden, maar de bedoeling is wel dat we er op het einde van de rit onze boterham aan verdienen, de aandeelhouders die er onlang zijn bijgekomen vragen dat ook. Maar wat mij vooral drijft is de ‘smile’ op het gezicht van de mensen. Je ziet de mensen uit de bol gaan op een ‘zen ‘ wijze. Er zijn ook nooit problemen, nog nooit in die drie jaar,...

DE: Kun je iets meer zeggen over de ‘stakeholders’, de aandeelhouders, je noemde ze zelf al, van het festival, hoe word je dat, zijn daar voorwaarden aan verbonden, wat is hun rol?

Erik: Er zijn vandaag een 35-tal aandeelhouders. Als je het wil doen voor de centen moet je er niet aan beginnen, dat zeg ik ook meteen in alle eerlijkheid tegen die mensen... op termijn ga je uiteraard iets aan terug verdienen, maar het moet vooral dienen om te kunnen blijven investeren in het festival, betere bands, grotere bands, nog betere infrastructuur... Het is niet makkelijk om in deze scene iets te organiseren en vooral niet om het te behouden en te blijven organiseren. We hebben die enthousiaste aandeelhouders nodig, het zijn onze perfecte ambassadeurs want zij dragen niet alleen centen bij . Het zijn vooral mensen die geloven in het fesitval en ook willen dat het blijft bestaan, ze moeten voldoende affiniteit hebben met W-Fest en geloof in de organisatie en de aanpak. Ze worden ook betrokken, we vergaderen een 4-tal keer per jaar, we wikken en wegen samen, hebben het over de line up. Ook al ligt de eindbeslissing bij ons, zij hebben belangrijke input en geven belangrijke feedback. Hoe diverser deze groep hoe meer we er in slagen om een stabiele kijk op het gegeven te hebben.

DE: De mix jaren 80 en meer alternatieve underground van vroeger en nu is vrij uniek...

Erik: Dat is een bewuste keuze, ik zie dat die mayonaise aanslaat, dat maakt het festival divers maar ook uniek. Je hebt WGT, Amphi, M’eraLuna en daarnaast heb je al die jaren 80 festivals, ik denk dat er in Engeland alleen al een vijftal zijn, maar iets als W-Fest, die de twee combineert, had je bij mijn weten nog niet. Veel commentaar achteraf komt van bezoekers van de meer traditionele synth scene die ook naar het andere podium gaan kijken, de wave cave . Vorig jaar scoorde een band als Die Krupps bijvoorbeeld zeer goed, die kregen massa’s positieve commentaar vooral ook van mensen die de groep voordien niet kenden. Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook, die die hard goths zijn niet te vies om ook te gaan kijken naar een Kim Wilde bijvoorbeeld, want ook zij kennen die muziek. Die mayonaise waarvan eerder sprake slaat dus zeer goed aan. Dit willen we door zetten, in de toekomst willen we wel de nieuwere bands uit de goth sfeer van vandaag op een derde podium zetten, ietwat meer in clubverband waar in de nachtelijke uren de ‘echte zwarte’ zich gaan kunnen uitleven, maar dat zal pas vanaf 2020 zijn...

DE: Eén van de sterktes van W-Fest vind ik de ongelooflijke promotie in aanloop naar het festival. Overal kom je de naam tegen...

Erik; Dit is een must, een Wave Gotik Treffen of een Werchter of Pukkelpop die hoeven dat niet meer te doen, die staan er. Naar naambekendheid heeft W-Fest nog een heel lange weg te gaan, we hebben er tenslotte ook nog maar drie edities op zitten. Zolang wij niet de credibiliteit krijgen van ‘ de groten der aarde’ een Radio 1 of een Humo om onze muziek scene te zien zitten en op te pikken, hebben we nog veel werk.

DE: Met deze editie lijken jullie ook meer dan bij voorgaande de kaart te trekken van het buitenland, ondere andere Duitse magazines als Orkus en Gothic Magazine werden mee in het bad getrokken... Hoe is de respons vanuit Duitsland momenteel?

Erik: Moeilijk meetbaar. Maar weet dat er vorig jaar al 28% Duitsers aanwezig waren, pas volgend jaar kunnen we inschatten of de huidige campagnes meer hebben opgeleverd. Na België is dit onze primaire doelgroep, misschien zelfs eerst, want daar zit een enorm potentieel. Volgend jaar in 2020 gaan we naar de week voor het Wave Gothik Treffen in mei (21 tot 24 mei in Waregem), nu zitten we de week na M’eraLuna, we zullen in 2020 zien waar we in de weegschaal liggen. Ik ben er van overtuigd dat de verhuis naar mei ons meer deugd dan kwaad zal doen. We denken vrij uniek te zijn qua concept en het is niet onze intentie om met iemand te concureren maar we geloven in hetgeen we te bieden hebben. Nu vallen we samen met Pukkelpop dat doet ons ook geen deugd.

In ons volgende, meer uitgebreide deel leest u onder andere meer over het waarom van de verhuis naar Waregem... stay tuned

W-Fest Praktisch

W-Fest, 15 augustus tem 18 augustus

Waar; Expo Waregem, Zuiderlaan 20 8790 Waregem

Tickets!

Voor één dag plezier betlaal € 60

Voor de 4 dagen € 220

Parking ticket aan 5 euro per dag

Voor speciale ticketformules, indien nog beschikbaar contacteer de website!

Bestel hier !

Voor de line up van het festival, meer dan 70 groepen raadpleegt u ook de offciële websitevan het fesitval

foto 4 peter hook (c) Xavier Marquis

foto 5 siglo ww (c) Luc Luyten

clip, Echo And The Bunnymen, dit jaar live op W-fest

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : 'Anywhere out there' kondigt nieuwe plaat van Your Life On Hold aan

Er werd al een tijdje uitgekeken naar nieuw werk van Your Life On Hold, het gothic rock project van Jan Dewulf alias John Wolf, al jaren één van de meest actieve mensen in de Belgische scene. Eerdere platen als 'Burning For The Ancient Connection' en 'My Name Is Legion For We Are Many' werden heel geod onthaald, ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : Whispers In The Shadow in de knel met het verleden

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben Whispers In The Shadow in coronatijden een nieuwe plaat afgewerkt. Dit deden ze dankzij een uitgebreide crowdfunding. En die laat een ander geluid horen dan voorganger 'The Urgency Of Now' uit 2018. Waar die plaat de terugkeer naar een klassiek gitaargeluid inluidde, horen we nu weer meer ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : De Delvers roepen op om wakker te worden voor de cultuursector

Er zijn heel wat mensen en sectoren getroffen door de corona-crisis, maar weinig zijn zo hard getroffen als de cultuursector. Sinds maart al ligt op dat vlak bijna alles dicht. Er gaan veel stemmen op om de cultuursector te ondersteunen, en één van die stemmen zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest dat korte maar fijne ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Zero Call - Stellar Wind (ep vinyl)

Het Spaanse Oraculo Records heeft voor deze zomer weer een aantal strikt gelimiteerde releases voor jullie klaar staan. En al moet er dan weerom gedanst in het eigen kot of buiten op 1,5 meter, voor de nieuwe releases trekt men de kaart van de minimal electro/techno en italo disco met een dark wave twist. Zo ook deze Zero Call, een Italiaans ...

lees meer...
CD BESPREKING : Airbag - A Day At The Beach

Deze band uit Noorwegen is voor Dark Entries lang geen onbekende. In 2012 bespraken we hun tweede album “All Rights Removed” en in 2016 hun vierde album “Disconnected”. Airbag werd opgericht in 2004 in Oslo door vijf schoolkameraden met een gelijkaardige muzieksmaak. In 2008 tekenden ze een contract met het nu behoorlijk ...

lees meer...
CD BESPREKING : Niels Gordon - Land (viny LP)

‘Organische elektronische muziek uit de donkere wouden van Zweden’, zo omschrijft deze artiest zijn muziek op zijn facebook pagina. “Land” (8 tracks, 44 minuten) is het debuutalbum op vinyl van de synthesizerwizard Niels Gordon, die als een volleerde Klaus Schulze met een uitgebreide batterij analoge synthesizers, keyboards ...

lees meer...
CD BESPREKING : Madeleine Cocolas - Ithaca

Na vele jaren in Melbourne, Seattle en New York te hebben gewoond nam Madeleine Cocolas terug haar intrek in geboortestad Brisbane. Het vormde meteen de aanzet voor het schrijven van Ithaca. Meteen ook een rauwe, persoonlijke en louterende ervaring waarin ze de complexe en gevarieerde emoties onderzoekt die ze gewaar werd sinds ze terug ...

lees meer...
CD BESPREKING : Lawrence English - Lassitude

Wanneer we aan een orgel denken krijgen we het visioen van een prachtige kerk die gevuld wordt met barokke klanken er gratis bovenop. Qua sfeerschepping is het immers een instrument dat kan tellen, daarom is het niet verwonderlijk dat het bij tal van gothic en Neue Deutsche Todeskunst artiesten zijn weg vond (Sopor Aeternus, Rosa Crux, ...

lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...