casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

W-Fest, het interview (deel 1)
Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
U weet ongetwijfeld (of u leeft echt in een kelder) dat er deze zomer, dit jaar in Waregem (ooit het mekka van wat al wat ooit naar goth rook) een 4de editie van het W-festival (kortweg W-Fest) op het programma staat en wel van 15 tem 18 augustus. Vier dagen feest voor liefhebbers van de jaren 80 en de oude en nieuwe new wave, goth en electro scene om het in een paar labels samen te vatten. Een festival dat verder wil groeien en een totaalervaring wil bieden aan de bezoeker, een festival met grote plannen. Een festival dat door enthousiastelingen wordt gerund. Dark Entries laat graag Erik De Ridder aan het woord, die u graag verwelkomt op deze eigenzinnige muziekvierdaagse waar een new wave en pop verleden perfect lijmen met actuele underground acts uit een voor de reguliere media verloren gewaand genre. Wij van Dark Entries en u weten uiteraard beter, veel beter!

DE: Dag Erik, om maar meteen met de deur in huis te vallen had of heb je enige affiniteit met de new wave /gothic scene en wat betekent deze scene, deze specifieke soort muziek, voor u?

Erik: Ho, ja en neen zoals zoveel anderen maar geen hard liner. Ik ben van thuis uit met een heel ruime muzieksmaak opgevoed. Mijn absolute favoriet is Led Zeppelin, maar muziek was wel mijn ding en ja ik heb met een lange zwarte jas aan gelopen, ja ik heb met puntschoenen rond gelopen. Een beetje zoals iedereen in die tijd zeker? Anne Clark was mijn absolute godin, heb ik ook heel vaak live gezien. Sinead O’Connor is nog zo’n godin, ik was gewoon een normaal kind van de jaren 80!

W-Fest is nu al aan zijn vierde editie toe... Zijn er de afgelopen edities hoogtepunten geweest, gebeurtenissen waar je met plezier naar terug kijkt?

Erik: Eigenlijk is dit altijd hetzelfde, elk jaar loop ik daar rond met gigantisch veel stress maar ik zie vooral een menigte die zich rot amuseert en dat heeft me zo’n voldoening. En daarvoor doe ik het, niet alleen ik maar gans ons team. Want je moet zoiets niet organiseren om rijk te worden, maar de bedoeling is wel dat we er op het einde van de rit onze boterham aan verdienen, de aandeelhouders die er onlang zijn bijgekomen vragen dat ook. Maar wat mij vooral drijft is de ‘smile’ op het gezicht van de mensen. Je ziet de mensen uit de bol gaan op een ‘zen ‘ wijze. Er zijn ook nooit problemen, nog nooit in die drie jaar,...

DE: Kun je iets meer zeggen over de ‘stakeholders’, de aandeelhouders, je noemde ze zelf al, van het festival, hoe word je dat, zijn daar voorwaarden aan verbonden, wat is hun rol?

Erik: Er zijn vandaag een 35-tal aandeelhouders. Als je het wil doen voor de centen moet je er niet aan beginnen, dat zeg ik ook meteen in alle eerlijkheid tegen die mensen... op termijn ga je uiteraard iets aan terug verdienen, maar het moet vooral dienen om te kunnen blijven investeren in het festival, betere bands, grotere bands, nog betere infrastructuur... Het is niet makkelijk om in deze scene iets te organiseren en vooral niet om het te behouden en te blijven organiseren. We hebben die enthousiaste aandeelhouders nodig, het zijn onze perfecte ambassadeurs want zij dragen niet alleen centen bij . Het zijn vooral mensen die geloven in het fesitval en ook willen dat het blijft bestaan, ze moeten voldoende affiniteit hebben met W-Fest en geloof in de organisatie en de aanpak. Ze worden ook betrokken, we vergaderen een 4-tal keer per jaar, we wikken en wegen samen, hebben het over de line up. Ook al ligt de eindbeslissing bij ons, zij hebben belangrijke input en geven belangrijke feedback. Hoe diverser deze groep hoe meer we er in slagen om een stabiele kijk op het gegeven te hebben.

DE: De mix jaren 80 en meer alternatieve underground van vroeger en nu is vrij uniek...

Erik: Dat is een bewuste keuze, ik zie dat die mayonaise aanslaat, dat maakt het festival divers maar ook uniek. Je hebt WGT, Amphi, M’eraLuna en daarnaast heb je al die jaren 80 festivals, ik denk dat er in Engeland alleen al een vijftal zijn, maar iets als W-Fest, die de twee combineert, had je bij mijn weten nog niet. Veel commentaar achteraf komt van bezoekers van de meer traditionele synth scene die ook naar het andere podium gaan kijken, de wave cave . Vorig jaar scoorde een band als Die Krupps bijvoorbeeld zeer goed, die kregen massa’s positieve commentaar vooral ook van mensen die de groep voordien niet kenden. Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook, die die hard goths zijn niet te vies om ook te gaan kijken naar een Kim Wilde bijvoorbeeld, want ook zij kennen die muziek. Die mayonaise waarvan eerder sprake slaat dus zeer goed aan. Dit willen we door zetten, in de toekomst willen we wel de nieuwere bands uit de goth sfeer van vandaag op een derde podium zetten, ietwat meer in clubverband waar in de nachtelijke uren de ‘echte zwarte’ zich gaan kunnen uitleven, maar dat zal pas vanaf 2020 zijn...

DE: Eén van de sterktes van W-Fest vind ik de ongelooflijke promotie in aanloop naar het festival. Overal kom je de naam tegen...

Erik; Dit is een must, een Wave Gotik Treffen of een Werchter of Pukkelpop die hoeven dat niet meer te doen, die staan er. Naar naambekendheid heeft W-Fest nog een heel lange weg te gaan, we hebben er tenslotte ook nog maar drie edities op zitten. Zolang wij niet de credibiliteit krijgen van ‘ de groten der aarde’ een Radio 1 of een Humo om onze muziek scene te zien zitten en op te pikken, hebben we nog veel werk.

DE: Met deze editie lijken jullie ook meer dan bij voorgaande de kaart te trekken van het buitenland, ondere andere Duitse magazines als Orkus en Gothic Magazine werden mee in het bad getrokken... Hoe is de respons vanuit Duitsland momenteel?

Erik: Moeilijk meetbaar. Maar weet dat er vorig jaar al 28% Duitsers aanwezig waren, pas volgend jaar kunnen we inschatten of de huidige campagnes meer hebben opgeleverd. Na België is dit onze primaire doelgroep, misschien zelfs eerst, want daar zit een enorm potentieel. Volgend jaar in 2020 gaan we naar de week voor het Wave Gothik Treffen in mei (21 tot 24 mei in Waregem), nu zitten we de week na M’eraLuna, we zullen in 2020 zien waar we in de weegschaal liggen. Ik ben er van overtuigd dat de verhuis naar mei ons meer deugd dan kwaad zal doen. We denken vrij uniek te zijn qua concept en het is niet onze intentie om met iemand te concureren maar we geloven in hetgeen we te bieden hebben. Nu vallen we samen met Pukkelpop dat doet ons ook geen deugd.

In ons volgende, meer uitgebreide deel leest u onder andere meer over het waarom van de verhuis naar Waregem... stay tuned

W-Fest Praktisch

W-Fest, 15 augustus tem 18 augustus

Waar; Expo Waregem, Zuiderlaan 20 8790 Waregem

Tickets!

Voor één dag plezier betlaal € 60

Voor de 4 dagen € 220

Parking ticket aan 5 euro per dag

Voor speciale ticketformules, indien nog beschikbaar contacteer de website!

Bestel hier !

Voor de line up van het festival, meer dan 70 groepen raadpleegt u ook de offciële websitevan het fesitval

foto 4 peter hook (c) Xavier Marquis

foto 5 siglo ww (c) Luc Luyten

clip, Echo And The Bunnymen, dit jaar live op W-fest

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...