casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

W-Fest, het interview (deel 1)
Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
12/06/2019 : W-Fest, het interview (deel 1) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!
U weet ongetwijfeld (of u leeft echt in een kelder) dat er deze zomer, dit jaar in Waregem (ooit het mekka van wat al wat ooit naar goth rook) een 4de editie van het W-festival (kortweg W-Fest) op het programma staat en wel van 15 tem 18 augustus. Vier dagen feest voor liefhebbers van de jaren 80 en de oude en nieuwe new wave, goth en electro scene om het in een paar labels samen te vatten. Een festival dat verder wil groeien en een totaalervaring wil bieden aan de bezoeker, een festival met grote plannen. Een festival dat door enthousiastelingen wordt gerund. Dark Entries laat graag Erik De Ridder aan het woord, die u graag verwelkomt op deze eigenzinnige muziekvierdaagse waar een new wave en pop verleden perfect lijmen met actuele underground acts uit een voor de reguliere media verloren gewaand genre. Wij van Dark Entries en u weten uiteraard beter, veel beter!

DE: Dag Erik, om maar meteen met de deur in huis te vallen had of heb je enige affiniteit met de new wave /gothic scene en wat betekent deze scene, deze specifieke soort muziek, voor u?

Erik: Ho, ja en neen zoals zoveel anderen maar geen hard liner. Ik ben van thuis uit met een heel ruime muzieksmaak opgevoed. Mijn absolute favoriet is Led Zeppelin, maar muziek was wel mijn ding en ja ik heb met een lange zwarte jas aan gelopen, ja ik heb met puntschoenen rond gelopen. Een beetje zoals iedereen in die tijd zeker? Anne Clark was mijn absolute godin, heb ik ook heel vaak live gezien. Sinead O’Connor is nog zo’n godin, ik was gewoon een normaal kind van de jaren 80!

W-Fest is nu al aan zijn vierde editie toe... Zijn er de afgelopen edities hoogtepunten geweest, gebeurtenissen waar je met plezier naar terug kijkt?

Erik: Eigenlijk is dit altijd hetzelfde, elk jaar loop ik daar rond met gigantisch veel stress maar ik zie vooral een menigte die zich rot amuseert en dat heeft me zo’n voldoening. En daarvoor doe ik het, niet alleen ik maar gans ons team. Want je moet zoiets niet organiseren om rijk te worden, maar de bedoeling is wel dat we er op het einde van de rit onze boterham aan verdienen, de aandeelhouders die er onlang zijn bijgekomen vragen dat ook. Maar wat mij vooral drijft is de ‘smile’ op het gezicht van de mensen. Je ziet de mensen uit de bol gaan op een ‘zen ‘ wijze. Er zijn ook nooit problemen, nog nooit in die drie jaar,...

DE: Kun je iets meer zeggen over de ‘stakeholders’, de aandeelhouders, je noemde ze zelf al, van het festival, hoe word je dat, zijn daar voorwaarden aan verbonden, wat is hun rol?

Erik: Er zijn vandaag een 35-tal aandeelhouders. Als je het wil doen voor de centen moet je er niet aan beginnen, dat zeg ik ook meteen in alle eerlijkheid tegen die mensen... op termijn ga je uiteraard iets aan terug verdienen, maar het moet vooral dienen om te kunnen blijven investeren in het festival, betere bands, grotere bands, nog betere infrastructuur... Het is niet makkelijk om in deze scene iets te organiseren en vooral niet om het te behouden en te blijven organiseren. We hebben die enthousiaste aandeelhouders nodig, het zijn onze perfecte ambassadeurs want zij dragen niet alleen centen bij . Het zijn vooral mensen die geloven in het fesitval en ook willen dat het blijft bestaan, ze moeten voldoende affiniteit hebben met W-Fest en geloof in de organisatie en de aanpak. Ze worden ook betrokken, we vergaderen een 4-tal keer per jaar, we wikken en wegen samen, hebben het over de line up. Ook al ligt de eindbeslissing bij ons, zij hebben belangrijke input en geven belangrijke feedback. Hoe diverser deze groep hoe meer we er in slagen om een stabiele kijk op het gegeven te hebben.

DE: De mix jaren 80 en meer alternatieve underground van vroeger en nu is vrij uniek...

Erik: Dat is een bewuste keuze, ik zie dat die mayonaise aanslaat, dat maakt het festival divers maar ook uniek. Je hebt WGT, Amphi, M’eraLuna en daarnaast heb je al die jaren 80 festivals, ik denk dat er in Engeland alleen al een vijftal zijn, maar iets als W-Fest, die de twee combineert, had je bij mijn weten nog niet. Veel commentaar achteraf komt van bezoekers van de meer traditionele synth scene die ook naar het andere podium gaan kijken, de wave cave . Vorig jaar scoorde een band als Die Krupps bijvoorbeeld zeer goed, die kregen massa’s positieve commentaar vooral ook van mensen die de groep voordien niet kenden. Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook, die die hard goths zijn niet te vies om ook te gaan kijken naar een Kim Wilde bijvoorbeeld, want ook zij kennen die muziek. Die mayonaise waarvan eerder sprake slaat dus zeer goed aan. Dit willen we door zetten, in de toekomst willen we wel de nieuwere bands uit de goth sfeer van vandaag op een derde podium zetten, ietwat meer in clubverband waar in de nachtelijke uren de ‘echte zwarte’ zich gaan kunnen uitleven, maar dat zal pas vanaf 2020 zijn...

DE: Eén van de sterktes van W-Fest vind ik de ongelooflijke promotie in aanloop naar het festival. Overal kom je de naam tegen...

Erik; Dit is een must, een Wave Gotik Treffen of een Werchter of Pukkelpop die hoeven dat niet meer te doen, die staan er. Naar naambekendheid heeft W-Fest nog een heel lange weg te gaan, we hebben er tenslotte ook nog maar drie edities op zitten. Zolang wij niet de credibiliteit krijgen van ‘ de groten der aarde’ een Radio 1 of een Humo om onze muziek scene te zien zitten en op te pikken, hebben we nog veel werk.

DE: Met deze editie lijken jullie ook meer dan bij voorgaande de kaart te trekken van het buitenland, ondere andere Duitse magazines als Orkus en Gothic Magazine werden mee in het bad getrokken... Hoe is de respons vanuit Duitsland momenteel?

Erik: Moeilijk meetbaar. Maar weet dat er vorig jaar al 28% Duitsers aanwezig waren, pas volgend jaar kunnen we inschatten of de huidige campagnes meer hebben opgeleverd. Na België is dit onze primaire doelgroep, misschien zelfs eerst, want daar zit een enorm potentieel. Volgend jaar in 2020 gaan we naar de week voor het Wave Gothik Treffen in mei (21 tot 24 mei in Waregem), nu zitten we de week na M’eraLuna, we zullen in 2020 zien waar we in de weegschaal liggen. Ik ben er van overtuigd dat de verhuis naar mei ons meer deugd dan kwaad zal doen. We denken vrij uniek te zijn qua concept en het is niet onze intentie om met iemand te concureren maar we geloven in hetgeen we te bieden hebben. Nu vallen we samen met Pukkelpop dat doet ons ook geen deugd.

In ons volgende, meer uitgebreide deel leest u onder andere meer over het waarom van de verhuis naar Waregem... stay tuned

W-Fest Praktisch

W-Fest, 15 augustus tem 18 augustus

Waar; Expo Waregem, Zuiderlaan 20 8790 Waregem

Tickets!

Voor één dag plezier betlaal € 60

Voor de 4 dagen € 220

Parking ticket aan 5 euro per dag

Voor speciale ticketformules, indien nog beschikbaar contacteer de website!

Bestel hier !

Voor de line up van het festival, meer dan 70 groepen raadpleegt u ook de offciële websitevan het fesitval

foto 4 peter hook (c) Xavier Marquis

foto 5 siglo ww (c) Luc Luyten

clip, Echo And The Bunnymen, dit jaar live op W-fest

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...