casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29)
Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
Witch House is in, en Noire Antidote mag zich ondertussen rekenen tot één van de interessantste acts in het genre. Op 29 juni ontvangen we het project van Nederlander Benjamin Schoones voor de tweede keer op een Dark Entries Night. En dus leek het goed om nog eens een gesprek te hebben met Noire Antidote, vooral ook omdat een paar maanden geleden het uitstekende ‘Negative Etiquette’ uitkwam, de opvolger van het debuut ‘I Know Where The Wolf Sleeps’.

Dag Benjamin. Toen ik je een eerste keer interviewde in 2017 was Noire Antidote nog het zijproject van je electrogroep Benjamin’sPlague. Nu is Benjamin’sPlague geschiedenis en is Noire Antidote je hoofdproject geworden. Waarom heb je die beslissing genomen?

Benjamin’sPlague was niet meer relevant voor wat ik wilde doen, die ‘dark electro’ sound is al vaak genoeg gedaan en als je net wat anders doet wordt je er alsnog mee geassocieerd. Het was een project waarmee ik begonnen ben met muziek maken en zo in aanraking ben gekomen met ‘de scene’ en hoe ik mijzelf daarin heb kunnen voortbewegen. Ik vind het uiteindelijk ook niet fijn meer om mijn eigen naam als project te hebben ik wil er zelfs liever niet meer geassocieerd mee worden. Plague is dood. Het waren leuke ervaringen waar ik veel herinneringen en vriendschappen aan over heb gehouden, maar het was de hoogste tijd voor nieuwe ambities en een nieuw geluid waar binnenkort wat meer bekend over wordt.

Je nieuwe plaat ‘Negative Etiquette’ draait om de duistere kant van het menselijk gedrag. Kan je daar meer uitleg rond geven?

Net zoals ‘I Know Where The wolf Sleeps’ is ‘Negative Etiquette’ wat je van het begin tot eind moet beluisteren. Negative Etiquette is eigenlijk een soort vervolg op het vorige album waar alles weer bij elkaar komt.

In welke zin verschilt ‘Negative Etiquette’ van ‘I Know Where The Wolf Sleeps’, je debuut uit 2016?

In wezen is er conceptueel niet veel veranderd. Beide focussen zich op een duistere onbekende kant. ‘Negative Etiquette’ was iets meer concreet op het menselijk aspect. De kwaliteit en productie zijn voornamelijk vooruit gegaan en heb ik geprobeerd om ‘Negative Etiquette’ voller te laten klinken en er meer definiete aan toe te voegen. ‘Negative Etiquette’ voelde voor mij ook meer als een persoonlijke groei.

Het gaat Noire Antidote voor de wind. Je hebt intussen al opgetreden in Nederland, België (op onze Dark Entries Night), Duitsland, Tsjechië, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoe heb je dat ervaren?

Het ging allemaal erg snel. Vanuit het niets in een korte periode. Soms is het nog steeds moeilijk te bevatten dat dit allemaal gebeurt is. Het is een aangenaam gevoel om te weten dat mensen je graag willen boeken en zien over de hele wereld. Ik groei er zelf ook enorm van als persoon, elk moment draagt iets bij aan mijn persoonlijke ervaringen in aanraking met mens en cultuur.

We merken ook op dat je verschillende keren in het voorprogramma van Diary of Dreams mocht spelen, en blijkbaar omdat Adrian Hates zelf een fan is van Noire Antidote. Was het een aangename ervaring? Hoe was de omgang met Diary of Dreams?

Het begon allemaal in Moskou waar ik voor Diary of Dreams mocht openen, dat was mijn eerste ontmoeting met Adrian. Ik werd geïntroduceerd door de organisatie die mij voor die avond hadden geboekt. We deelden samen een backstage en langzamerhand begonnen er wat gesprekken te ontstaan, er hing een kalme en aangename sfeer. Nadat ik mijn show gedaan had kreeg ik complimenten van Adrian. Hij ziet veel potentieel in mijn act en wil me graag verder helpen, dat waardeer ik heel erg van hem aangezien ik zelf onderhand al 10 jaar fan ben van Diary of Dreams. Ik ben nog regelmatig in contact met Adrian en zo nu en dan vraagt hij of ik interesse heb om te openen voor hem waar ik natuurlijk volmondig ‘ja’ op antwoord.

Je mag Benjamin’sPlague dan al hebben stopgezet, je hebt nog steeds andere projecten met Angels & Agony en Aberrant Behaviour, naast je studies natuurlijk. Lukt het om alles te combineren?

Intussen heb ik ook besloten om Aberrant Behavior stop te zetten. Dit met dezelfde reden als Benjamin’sPlague, het voelt gewoon niet relevant meer aan in verhouding met wat ik wil doen of wil bereiken. Het was kort maar krachtig. Maar ik moest keuzes maken, het wordt me soms net wat te veel. Met Angels & Agony ga ik wel door. We doen relatief weinig shows, maar deze shows zijn altijd wel gezellig. Ik merk, nu dat ik mijn album heb afgerond, dat mijn focus wel meer op mijn studie ligt. Ik spendeer per dag gemiddeld 7 tot 9 uur op de academie, dit zorgt ervoor dat ik alleen in de avond tijd heb om muziek te produceren, van nature hou ik van veel dingen doen, dat geeft mij een voldaan gevoel. Soms moet ik wel uitkijken dat ik niet teveel wil doen. Het put mij nogal uit. Maar dat is het waard.

Om even verder te gaan op je studies. Je studeert illustratie en animatie, iets dat uiteraard van pas komt bij het maken en promoten van je muziek. Wat zijn de voordelen om de twee te combineren?

Ik heb toch besloten om geen animatie en illustratie meer te studeren, ik zit nog wel op dezelfde studie maar ik doe nu de richting Beeldende Kunst. Echter heb ik een studie media-vormgeven achter de rug en beheers ik grafiek (analoge printtechnieken). Alles wat je ziet qua logo’s (album)artwork en video is door mijzelf ontworpen. Daarom hebben mijn albums zoveel betekenis voor me. Omdat ze volledig 100% uit mijn hersenspinsels komen. Voor ‘Negative Etiquette’ heb ik zelfs de fotografie zelf gedaan, dat weer overgezet naar een toyobo-print (fotopolymeer) en dat vervolgens weer gedigitaliseerd. Ik denk dat de meeste lezers nu geen idee hebben van waarover ik het heb, maar hou het er maar op dat ik graag de tijd en moeite over heb voor mijn artwork.

Je maakt deel uit van de Nederlandse organisatie Wave Invasion, dat verschillende Nederlandse wavegroepen promoot en concerten voor ze organiseert. Wat zijn de voordelen voor jou?

Het is zo nu en dan leuk om een klein showtje tussendoor in eigen land te doen, meestal zijn dat Wave Invasion shows. Leuk collectief.

Wat houdt de toekomst nog in voor Noire Antidote?

Hopelijk nog veel shows op nieuwe plaatsen waar ik nog niet ben geweest. Ik kijk erg naar uit naar het Infest Festival in Bradford in Engeland. Het is altijd leuk om daar te zijn. Ook worden er waarschijnlijk wat interessante shows bekend gemaakt voor November, maar dat is nog allemaal in onderhandeling. Momenteel ben ik ook weer bezig met nieuwe muziek en samenwerkingen die in de toekomst wat duidelijker worden. Een 3e album is nog niet concreet in de planning maar ik ben wel langzamerhand naar een concept aan het werken.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...