casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29)
Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
Witch House is in, en Noire Antidote mag zich ondertussen rekenen tot één van de interessantste acts in het genre. Op 29 juni ontvangen we het project van Nederlander Benjamin Schoones voor de tweede keer op een Dark Entries Night. En dus leek het goed om nog eens een gesprek te hebben met Noire Antidote, vooral ook omdat een paar maanden geleden het uitstekende ‘Negative Etiquette’ uitkwam, de opvolger van het debuut ‘I Know Where The Wolf Sleeps’.

Dag Benjamin. Je nieuwe plaat ‘Negative Etiquette’ draait om de duistere kant van het menselijk gedrag. Kan je daar meer uitleg rond geven?

Net zoals ‘I Know Where The wolf Sleeps’ is ‘Negative Etiquette’ wat je van het begin tot eind moet beluisteren. Negative Etiquette is eigenlijk een soort vervolg op het vorige album waar alles weer bij elkaar komt.

In welke zin verschilt ‘Negative Etiquette’ van ‘I Know Where The Wolf Sleeps’, je debuut uit 2016?

In wezen is er conceptueel niet veel veranderd. Beide focussen zich op een duistere onbekende kant. ‘Negative Etiquette’ was iets meer concreet op het menselijk aspect. De kwaliteit en productie zijn voornamelijk vooruit gegaan en heb ik geprobeerd om ‘Negative Etiquette’ voller te laten klinken en er meer definiete aan toe te voegen. ‘Negative Etiquette’ voelde voor mij ook meer als een persoonlijke groei.

Het gaat Noire Antidote voor de wind. Je hebt intussen al opgetreden in Nederland, België (op onze Dark Entries Night), Duitsland, Tsjechië, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoe heb je dat ervaren?

Het ging allemaal erg snel. Vanuit het niets in een korte periode. Soms is het nog steeds moeilijk te bevatten dat dit allemaal gebeurt is. Het is een aangenaam gevoel om te weten dat mensen je graag willen boeken en zien over de hele wereld. Ik groei er zelf ook enorm van als persoon, elk moment draagt iets bij aan mijn persoonlijke ervaringen in aanraking met mens en cultuur.

We merken ook op dat je verschillende keren in het voorprogramma van Diary of Dreams mocht spelen, en blijkbaar omdat Adrian Hates zelf een fan is van Noire Antidote. Was het een aangename ervaring? Hoe was de omgang met Diary of Dreams?

Het begon allemaal in Moskou waar ik voor Diary of Dreams mocht openen, dat was mijn eerste ontmoeting met Adrian. Ik werd geïntroduceerd door de organisatie die mij voor die avond hadden geboekt. We deelden samen een backstage en langzamerhand begonnen er wat gesprekken te ontstaan, er hing een kalme en aangename sfeer. Nadat ik mijn show gedaan had kreeg ik complimenten van Adrian. Hij ziet veel potentieel in mijn act en wil me graag verder helpen, dat waardeer ik heel erg van hem aangezien ik zelf onderhand al 10 jaar fan ben van Diary of Dreams. Ik ben nog regelmatig in contact met Adrian en zo nu en dan vraagt hij of ik interesse heb om te openen voor hem waar ik natuurlijk volmondig ‘ja’ op antwoord.

Je hebt nog steeds andere projecten zoals Angels & Agony, naast je studies natuurlijk. Lukt het om alles te combineren?

Ik merk, nu dat ik mijn album heb afgerond, dat mijn focus wel meer op mijn studie ligt. Ik spendeer per dag gemiddeld 7 tot 9 uur op de academie, dit zorgt ervoor dat ik alleen in de avond tijd heb om muziek te produceren, van nature hou ik van veel dingen doen, dat geeft mij een voldaan gevoel. Soms moet ik wel uitkijken dat ik niet teveel wil doen. Het put mij nogal uit. Maar dat is het waard.

Om even verder te gaan op je studies. Je studeert illustratie en animatie, iets dat uiteraard van pas komt bij het maken en promoten van je muziek. Wat zijn de voordelen om de twee te combineren?

Ik heb toch besloten om geen animatie en illustratie meer te studeren, ik zit nog wel op dezelfde studie maar ik doe nu de richting Beeldende Kunst. Echter heb ik een studie media-vormgeven achter de rug en beheers ik grafiek (analoge printtechnieken). Alles wat je ziet qua logo’s (album)artwork en video is door mijzelf ontworpen. Daarom hebben mijn albums zoveel betekenis voor me. Omdat ze volledig 100% uit mijn hersenspinsels komen. Voor ‘Negative Etiquette’ heb ik zelfs de fotografie zelf gedaan, dat weer overgezet naar een toyobo-print (fotopolymeer) en dat vervolgens weer gedigitaliseerd. Ik denk dat de meeste lezers nu geen idee hebben van waarover ik het heb, maar hou het er maar op dat ik graag de tijd en moeite over heb voor mijn artwork.

Je maakt deel uit van de Nederlandse organisatie Wave Invasion, dat verschillende Nederlandse wavegroepen promoot en concerten voor ze organiseert. Wat zijn de voordelen voor jou?

Het is zo nu en dan leuk om een klein showtje tussendoor in eigen land te doen, meestal zijn dat Wave Invasion shows. Leuk collectief.

Wat houdt de toekomst nog in voor Noire Antidote?

Hopelijk nog veel shows op nieuwe plaatsen waar ik nog niet ben geweest. Ik kijk erg naar uit naar het Infest Festival in Bradford in Engeland. Het is altijd leuk om daar te zijn. Ook worden er waarschijnlijk wat interessante shows bekend gemaakt voor November, maar dat is nog allemaal in onderhandeling. Momenteel ben ik ook weer bezig met nieuwe muziek en samenwerkingen die in de toekomst wat duidelijker worden. Een 3e album is nog niet concreet in de planning maar ik ben wel langzamerhand naar een concept aan het werken.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...