casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

697 items

   

NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29)
Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
Witch House is in, en Noire Antidote mag zich ondertussen rekenen tot één van de interessantste acts in het genre. Op 29 juni ontvangen we het project van Nederlander Benjamin Schoones voor de tweede keer op een Dark Entries Night. En dus leek het goed om nog eens een gesprek te hebben met Noire Antidote, vooral ook omdat een paar maanden geleden het uitstekende ‘Negative Etiquette’ uitkwam, de opvolger van het debuut ‘I Know Where The Wolf Sleeps’.

Dag Benjamin. Toen ik je een eerste keer interviewde in 2017 was Noire Antidote nog het zijproject van je electrogroep Benjamin’sPlague. Nu is Benjamin’sPlague geschiedenis en is Noire Antidote je hoofdproject geworden. Waarom heb je die beslissing genomen?

Benjamin’sPlague was niet meer relevant voor wat ik wilde doen, die ‘dark electro’ sound is al vaak genoeg gedaan en als je net wat anders doet wordt je er alsnog mee geassocieerd. Het was een project waarmee ik begonnen ben met muziek maken en zo in aanraking ben gekomen met ‘de scene’ en hoe ik mijzelf daarin heb kunnen voortbewegen. Ik vind het uiteindelijk ook niet fijn meer om mijn eigen naam als project te hebben ik wil er zelfs liever niet meer geassocieerd mee worden. Plague is dood. Het waren leuke ervaringen waar ik veel herinneringen en vriendschappen aan over heb gehouden, maar het was de hoogste tijd voor nieuwe ambities en een nieuw geluid waar binnenkort wat meer bekend over wordt.

Je nieuwe plaat ‘Negative Etiquette’ draait om de duistere kant van het menselijk gedrag. Kan je daar meer uitleg rond geven?

Net zoals ‘I Know Where The wolf Sleeps’ is ‘Negative Etiquette’ wat je van het begin tot eind moet beluisteren. Negative Etiquette is eigenlijk een soort vervolg op het vorige album waar alles weer bij elkaar komt.

In welke zin verschilt ‘Negative Etiquette’ van ‘I Know Where The Wolf Sleeps’, je debuut uit 2016?

In wezen is er conceptueel niet veel veranderd. Beide focussen zich op een duistere onbekende kant. ‘Negative Etiquette’ was iets meer concreet op het menselijk aspect. De kwaliteit en productie zijn voornamelijk vooruit gegaan en heb ik geprobeerd om ‘Negative Etiquette’ voller te laten klinken en er meer definiete aan toe te voegen. ‘Negative Etiquette’ voelde voor mij ook meer als een persoonlijke groei.

Het gaat Noire Antidote voor de wind. Je hebt intussen al opgetreden in Nederland, België (op onze Dark Entries Night), Duitsland, Tsjechië, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoe heb je dat ervaren?

Het ging allemaal erg snel. Vanuit het niets in een korte periode. Soms is het nog steeds moeilijk te bevatten dat dit allemaal gebeurt is. Het is een aangenaam gevoel om te weten dat mensen je graag willen boeken en zien over de hele wereld. Ik groei er zelf ook enorm van als persoon, elk moment draagt iets bij aan mijn persoonlijke ervaringen in aanraking met mens en cultuur.

We merken ook op dat je verschillende keren in het voorprogramma van Diary of Dreams mocht spelen, en blijkbaar omdat Adrian Hates zelf een fan is van Noire Antidote. Was het een aangename ervaring? Hoe was de omgang met Diary of Dreams?

Het begon allemaal in Moskou waar ik voor Diary of Dreams mocht openen, dat was mijn eerste ontmoeting met Adrian. Ik werd geïntroduceerd door de organisatie die mij voor die avond hadden geboekt. We deelden samen een backstage en langzamerhand begonnen er wat gesprekken te ontstaan, er hing een kalme en aangename sfeer. Nadat ik mijn show gedaan had kreeg ik complimenten van Adrian. Hij ziet veel potentieel in mijn act en wil me graag verder helpen, dat waardeer ik heel erg van hem aangezien ik zelf onderhand al 10 jaar fan ben van Diary of Dreams. Ik ben nog regelmatig in contact met Adrian en zo nu en dan vraagt hij of ik interesse heb om te openen voor hem waar ik natuurlijk volmondig ‘ja’ op antwoord.

Je mag Benjamin’sPlague dan al hebben stopgezet, je hebt nog steeds andere projecten met Angels & Agony en Aberrant Behaviour, naast je studies natuurlijk. Lukt het om alles te combineren?

Intussen heb ik ook besloten om Aberrant Behavior stop te zetten. Dit met dezelfde reden als Benjamin’sPlague, het voelt gewoon niet relevant meer aan in verhouding met wat ik wil doen of wil bereiken. Het was kort maar krachtig. Maar ik moest keuzes maken, het wordt me soms net wat te veel. Met Angels & Agony ga ik wel door. We doen relatief weinig shows, maar deze shows zijn altijd wel gezellig. Ik merk, nu dat ik mijn album heb afgerond, dat mijn focus wel meer op mijn studie ligt. Ik spendeer per dag gemiddeld 7 tot 9 uur op de academie, dit zorgt ervoor dat ik alleen in de avond tijd heb om muziek te produceren, van nature hou ik van veel dingen doen, dat geeft mij een voldaan gevoel. Soms moet ik wel uitkijken dat ik niet teveel wil doen. Het put mij nogal uit. Maar dat is het waard.

Om even verder te gaan op je studies. Je studeert illustratie en animatie, iets dat uiteraard van pas komt bij het maken en promoten van je muziek. Wat zijn de voordelen om de twee te combineren?

Ik heb toch besloten om geen animatie en illustratie meer te studeren, ik zit nog wel op dezelfde studie maar ik doe nu de richting Beeldende Kunst. Echter heb ik een studie media-vormgeven achter de rug en beheers ik grafiek (analoge printtechnieken). Alles wat je ziet qua logo’s (album)artwork en video is door mijzelf ontworpen. Daarom hebben mijn albums zoveel betekenis voor me. Omdat ze volledig 100% uit mijn hersenspinsels komen. Voor ‘Negative Etiquette’ heb ik zelfs de fotografie zelf gedaan, dat weer overgezet naar een toyobo-print (fotopolymeer) en dat vervolgens weer gedigitaliseerd. Ik denk dat de meeste lezers nu geen idee hebben van waarover ik het heb, maar hou het er maar op dat ik graag de tijd en moeite over heb voor mijn artwork.

Je maakt deel uit van de Nederlandse organisatie Wave Invasion, dat verschillende Nederlandse wavegroepen promoot en concerten voor ze organiseert. Wat zijn de voordelen voor jou?

Het is zo nu en dan leuk om een klein showtje tussendoor in eigen land te doen, meestal zijn dat Wave Invasion shows. Leuk collectief.

Wat houdt de toekomst nog in voor Noire Antidote?

Hopelijk nog veel shows op nieuwe plaatsen waar ik nog niet ben geweest. Ik kijk erg naar uit naar het Infest Festival in Bradford in Engeland. Het is altijd leuk om daar te zijn. Ook worden er waarschijnlijk wat interessante shows bekend gemaakt voor November, maar dat is nog allemaal in onderhandeling. Momenteel ben ik ook weer bezig met nieuwe muziek en samenwerkingen die in de toekomst wat duidelijker worden. Een 3e album is nog niet concreet in de planning maar ik ben wel langzamerhand naar een concept aan het werken.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Karakorum - Fables And Fairytales

In 2017 verscheen het eerste album “Beteigeuze” op Tonzonen Records en nu is er dan de opvolger “Fables And Fairytales”. We hebben het over de vijfkoppige Duitse prog en krautrock formatie Karakorum uit Mühldorf am Inn (bij München). De band bestaat uit een keyboardspeler, twee gitaristen, een bassist en een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fďx8:Sëd8 - Warning Signs

This CD review was translated to English by the author. You can read the translation here. Op de affiche van Amphi Festival 2019 prijkt een bijzondere naam. Op de laatste regel, in kleine letters, staat Fïx8:Sëd8, een artiest die je niet meteen op een groot festival met namen als Blutengel en Lord Of The Lost zou verwachten. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : RAMMSTEIN - Een stadion in vuur en vlam

Rammstein, de band waarvan de groepsleden al eens graag met vuur spelen, trad deze woensdag op voor een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Uw reporter ter plekke was erbij en kwam er zonder brandwonden vanaf. Er was een massale toeloop voor de metalband uit Duitsland. Alle tickets vlogen in november vorige jaar reeds in minder dan een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Monocube - Substratum

Met de eerste helft van het jaar achter ons gelaten, kunnen we reeds zeggen dat ook 2019 weer een zeer mooi jaar geweest zal zijn wat het dark ambient genre betreft. De ijzersterke releases van Ashtoreth en Empty Chalice duiken ons in deze meteen voor de geest, en dan hebben we nog niet eens de tijd gehad om ons over de recente Cryo Chamber ...

lees meer...
NIEUWS 11/07/2019 : Timetable voor M'era Luna 2019

Zelf geven ze er niet zo heel veel ruchtbaarheid aan, maar dit jaar viert M’era Luna zijn inmiddels 20ste editie. De jaarlijkse traditie in volle zomertijd mag iedere keer dan weer een feestje zijn. Het feestje in eigen leefwereld, waar het vliegveld van het Duitse Hildesheim wordt omgetoverd tot het walhalla van de gothics en ...

lees meer...
NIEUWS 11/07/2019 : Dark Entries geeft weg: tickets Sewerfest.

Muzikale fijnproevers weten al langer dan vandaag dat JH De Wommel de place to be is om deviante muziekjes te ontdekken. Op de laatste dag van de zomervakantie slaan New Wave Top 100 en Pale Moon de handen in elkaar voor de tweede editie van Sewerfest. Vanaf 20 uur kan je er optredens meepikken van Diagnostic Error (EBM), Cojones Del ...

lees meer...
CD BESPREKING : Parallel Minds - Every Hour Wounds… The Last One Kills

Het Franse metal combo Parallel Minds wordt geleid door twee muzikanten met een gemeenschappelijke visie: zanger Stéphane Fradet en gitarist Grégory Giraudo. Het duo droomt van het maken van grootse metal platen. Hun tweede worp ‘Every Hour Wounds… The Last One Kills’ is typisch voor de stijl die ze aanhangen. ...

lees meer...
CD BESPREKING : Feverdreamt - Melantant

Feverdreamt is het soloproject van Alexander Leonard Donat. ‘Melantant’ is na ‘Terban Te Ban’ (2015) zijn tweede release. Donat weet een uniek groepsgeluid bij elkaar te sprokkelen uit een grote diversiteit aan stijlen en genres. Het erbij horende verzonnen verhaal is eveneens ongewoon. De Aarde is in puin en de mens ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2019 : Angels Of Liberty teaser!

De nieuwe, postume Angels Of Liberty, “Servant Of The Grail” is een feit. En ik ben redelijk enthousiast. Ik hoop binnenkort een review van dit album op deze site te kunnen presenteren maar wil u nu alvast laten kennis maken met “The Last Vampire”, het nummer dat dit album moet presenteren. En geloof me dit nummer doet ...

lees meer...
NIEUWS 29/06/2019 : Wir Kellerkinder - Everyday Is Halloween het eerste kinderboek voor kinderen opgescheept met gothic ouders!

Ik ken het, en allicht nog velen anderen met me. Ook al willen u en ik als notoire goths het eeuwige leven we worden ouder en daar komen dan - als je niet goed oplet - soms kinderen bij kijken. En die kijken met ouder worden wel eens raar op bij al dat zwart van mama of papa om van de muziek die soms door de woonkamer galmt nog maar te zwijgen. ...

lees meer...
NIEUWS 28/06/2019 : Zaterdag Dark Entries Night met Noire Antidote (witch house) en Mirexxx (dark electro)

Ze volgen elkaar in snel tempo op, de Dark Entries Nights, maar dat is uitzonderlijk. Zaterdag mogen we twee uitstekende elektronische groepen ontvangen die onlangs prachtplaten hebben uitgebracht. Noire Antidote komt uit Nederland en heeft zich in korte tijd opgewerkt tot één van de witch house-groepen die je moet gezien ...

lees meer...
FOTO'S : Rob Zombie - @ Graspop 23/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ministry - @ Graspop 22/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 (Leipzig, Duitsland, 7 t.e.m. 10 juni) - De dolle avonturen van de electro-redactie

Meer dan een jaar had ik ernaar uitgekeken: de 28ste editie van het Wave-Gotik-Treffen in het pinksterweekend. Persoonlijk vond ik het donkere elektronische deel van de line-up niet echt "wauw", maar dat hield mij niet tegen om mij 4,5 dag lang rot te amuseren. En zoals elk jaar schrijf ik ook nu een verslag over mijn dolle avonturen ...

lees meer...
FOTO'S : Stone Temple Pilots - @ Graspop 21/06/2019 door Luc Luyten