casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

712 items

   

NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29)
Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
08/06/2019 : NOIRE ANTIDOTE (Dark Entries Night 29) - Soms moet ik uitkijken dat ik niet te veel wil doen. Het is uitputtend, maar dat is het waard.
Witch House is in, en Noire Antidote mag zich ondertussen rekenen tot één van de interessantste acts in het genre. Op 29 juni ontvangen we het project van Nederlander Benjamin Schoones voor de tweede keer op een Dark Entries Night. En dus leek het goed om nog eens een gesprek te hebben met Noire Antidote, vooral ook omdat een paar maanden geleden het uitstekende ‘Negative Etiquette’ uitkwam, de opvolger van het debuut ‘I Know Where The Wolf Sleeps’.

Dag Benjamin. Toen ik je een eerste keer interviewde in 2017 was Noire Antidote nog het zijproject van je electrogroep Benjamin’sPlague. Nu is Benjamin’sPlague geschiedenis en is Noire Antidote je hoofdproject geworden. Waarom heb je die beslissing genomen?

Benjamin’sPlague was niet meer relevant voor wat ik wilde doen, die ‘dark electro’ sound is al vaak genoeg gedaan en als je net wat anders doet wordt je er alsnog mee geassocieerd. Het was een project waarmee ik begonnen ben met muziek maken en zo in aanraking ben gekomen met ‘de scene’ en hoe ik mijzelf daarin heb kunnen voortbewegen. Ik vind het uiteindelijk ook niet fijn meer om mijn eigen naam als project te hebben ik wil er zelfs liever niet meer geassocieerd mee worden. Plague is dood. Het waren leuke ervaringen waar ik veel herinneringen en vriendschappen aan over heb gehouden, maar het was de hoogste tijd voor nieuwe ambities en een nieuw geluid waar binnenkort wat meer bekend over wordt.

Je nieuwe plaat ‘Negative Etiquette’ draait om de duistere kant van het menselijk gedrag. Kan je daar meer uitleg rond geven?

Net zoals ‘I Know Where The wolf Sleeps’ is ‘Negative Etiquette’ wat je van het begin tot eind moet beluisteren. Negative Etiquette is eigenlijk een soort vervolg op het vorige album waar alles weer bij elkaar komt.

In welke zin verschilt ‘Negative Etiquette’ van ‘I Know Where The Wolf Sleeps’, je debuut uit 2016?

In wezen is er conceptueel niet veel veranderd. Beide focussen zich op een duistere onbekende kant. ‘Negative Etiquette’ was iets meer concreet op het menselijk aspect. De kwaliteit en productie zijn voornamelijk vooruit gegaan en heb ik geprobeerd om ‘Negative Etiquette’ voller te laten klinken en er meer definiete aan toe te voegen. ‘Negative Etiquette’ voelde voor mij ook meer als een persoonlijke groei.

Het gaat Noire Antidote voor de wind. Je hebt intussen al opgetreden in Nederland, België (op onze Dark Entries Night), Duitsland, Tsjechië, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoe heb je dat ervaren?

Het ging allemaal erg snel. Vanuit het niets in een korte periode. Soms is het nog steeds moeilijk te bevatten dat dit allemaal gebeurt is. Het is een aangenaam gevoel om te weten dat mensen je graag willen boeken en zien over de hele wereld. Ik groei er zelf ook enorm van als persoon, elk moment draagt iets bij aan mijn persoonlijke ervaringen in aanraking met mens en cultuur.

We merken ook op dat je verschillende keren in het voorprogramma van Diary of Dreams mocht spelen, en blijkbaar omdat Adrian Hates zelf een fan is van Noire Antidote. Was het een aangename ervaring? Hoe was de omgang met Diary of Dreams?

Het begon allemaal in Moskou waar ik voor Diary of Dreams mocht openen, dat was mijn eerste ontmoeting met Adrian. Ik werd geïntroduceerd door de organisatie die mij voor die avond hadden geboekt. We deelden samen een backstage en langzamerhand begonnen er wat gesprekken te ontstaan, er hing een kalme en aangename sfeer. Nadat ik mijn show gedaan had kreeg ik complimenten van Adrian. Hij ziet veel potentieel in mijn act en wil me graag verder helpen, dat waardeer ik heel erg van hem aangezien ik zelf onderhand al 10 jaar fan ben van Diary of Dreams. Ik ben nog regelmatig in contact met Adrian en zo nu en dan vraagt hij of ik interesse heb om te openen voor hem waar ik natuurlijk volmondig ‘ja’ op antwoord.

Je mag Benjamin’sPlague dan al hebben stopgezet, je hebt nog steeds andere projecten met Angels & Agony en Aberrant Behaviour, naast je studies natuurlijk. Lukt het om alles te combineren?

Intussen heb ik ook besloten om Aberrant Behavior stop te zetten. Dit met dezelfde reden als Benjamin’sPlague, het voelt gewoon niet relevant meer aan in verhouding met wat ik wil doen of wil bereiken. Het was kort maar krachtig. Maar ik moest keuzes maken, het wordt me soms net wat te veel. Met Angels & Agony ga ik wel door. We doen relatief weinig shows, maar deze shows zijn altijd wel gezellig. Ik merk, nu dat ik mijn album heb afgerond, dat mijn focus wel meer op mijn studie ligt. Ik spendeer per dag gemiddeld 7 tot 9 uur op de academie, dit zorgt ervoor dat ik alleen in de avond tijd heb om muziek te produceren, van nature hou ik van veel dingen doen, dat geeft mij een voldaan gevoel. Soms moet ik wel uitkijken dat ik niet teveel wil doen. Het put mij nogal uit. Maar dat is het waard.

Om even verder te gaan op je studies. Je studeert illustratie en animatie, iets dat uiteraard van pas komt bij het maken en promoten van je muziek. Wat zijn de voordelen om de twee te combineren?

Ik heb toch besloten om geen animatie en illustratie meer te studeren, ik zit nog wel op dezelfde studie maar ik doe nu de richting Beeldende Kunst. Echter heb ik een studie media-vormgeven achter de rug en beheers ik grafiek (analoge printtechnieken). Alles wat je ziet qua logo’s (album)artwork en video is door mijzelf ontworpen. Daarom hebben mijn albums zoveel betekenis voor me. Omdat ze volledig 100% uit mijn hersenspinsels komen. Voor ‘Negative Etiquette’ heb ik zelfs de fotografie zelf gedaan, dat weer overgezet naar een toyobo-print (fotopolymeer) en dat vervolgens weer gedigitaliseerd. Ik denk dat de meeste lezers nu geen idee hebben van waarover ik het heb, maar hou het er maar op dat ik graag de tijd en moeite over heb voor mijn artwork.

Je maakt deel uit van de Nederlandse organisatie Wave Invasion, dat verschillende Nederlandse wavegroepen promoot en concerten voor ze organiseert. Wat zijn de voordelen voor jou?

Het is zo nu en dan leuk om een klein showtje tussendoor in eigen land te doen, meestal zijn dat Wave Invasion shows. Leuk collectief.

Wat houdt de toekomst nog in voor Noire Antidote?

Hopelijk nog veel shows op nieuwe plaatsen waar ik nog niet ben geweest. Ik kijk erg naar uit naar het Infest Festival in Bradford in Engeland. Het is altijd leuk om daar te zijn. Ook worden er waarschijnlijk wat interessante shows bekend gemaakt voor November, maar dat is nog allemaal in onderhandeling. Momenteel ben ik ook weer bezig met nieuwe muziek en samenwerkingen die in de toekomst wat duidelijker worden. Een 3e album is nog niet concreet in de planning maar ik ben wel langzamerhand naar een concept aan het werken.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Mára - Here Behold Your Own

Het tweede album van Mára, oftewel de Amerikaanse Faith Coloccia, volgt het zeer gelimiteerde (cassette) debuut Surfacing (2015) op en begon vorm te krijgen snel na de conceptie van haar zoon en evolueerde om het gegeven van moeder te worden in combinatie met het herinrichten van haar creatieve te omvatten. Zelf ziet Coloccio het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ophir Ilzetzki - Symphony No.1

De Israëlische artiest Ophir Ilzetski ziet het op Symphony No.1 meteen groots. Door meteen te spreken van een symfonie kan je hem van enige vorm van grootheidswaan verdenken, maar hij doelt hier vooral op het feit dat hij zich voor het maken heeft laten inspireren door de romantische symfonieën van Gustav Mahler en moderne elektronische ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remo Seeland - Hollow Body

Labelmanagers die zelf aan het componeren slagen, het is geen uniek gegeven. Zo denken we aan Udo Wiessmann (HANDS) en zijn Winterkälte, Stefan Alt (Ant Zen) met Salt, Stefan Hanser (The Epicurean) en Anemone Tube of Olegh Kolyada (Old Captain) met Oda Relicta. Hallow Grounds Remo Seeland kon niet achterblijven en presenteert ons ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fly Pan Am - C'est ça

Fly Pan Am werd in 1996 opgericht in het Canadese Montreal (de grootste stad van de Franstalige provincie Quebec) en ze speelden hun vroegste shows in alternatieve venues en clandestiene pakhuisgigs samen met stadsgenoten als Godspeed You! Black Emperor. Hun eerste release was trouwens een split 7" met Godspeed in 1998. De band maakte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Physical Wash - Physical Death

Nooit van gehoord? Het is u vergeven ik tot voor kort ook niet, maar ik ben er na beluistering van deze “Physical Death” wel zeker van dat dit een schijf is die heel wat lezers van deze geniale webstek (juist, Dark Entries) zal kunnen bekoren. Vooral zij die een gemeenschappelijk verleden in de jaren 80 delen, want hoewel actueel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 11/10/2019 : Floor, de beste zangeres?

Het zijn drukke tijden voor Nightwish. Terwijl zangeres Floor Jansen de afgelopen twee maanden in eigen land een landelijke bekendheid werd door haar deelname aan de TV-show 'Beste Zangers', werkt de Finse metalband aan een nieuw studio-album voor 2020 en wordt op vrijdag 6 december het monumentale document 'Decades: Live In ...

lees meer...
NIEUWS 10/10/2019 : Zaterdag So What-punkfestival in Aarschot

Sham 69, Ramonas, Unite Against Society, Capital Scum en Nope, ze staan allemaal op de affiche van het derde So What-festival dat deze zaterdag in De Klinker in Aarschot. Wie nog eens een stevige portie punk wil zoals dat in gouden tijden gemaakt werd, weet waar hij moet zijn. De Klinker: Demervalei 14, 3200 Aarschot Deuren: 17u Facebook ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : October Ritus (Rome, Awen, By The Spirits, La Merde), 04/10/2019, De Wommel, Wommelgem - Kali Yuga Über Alles!

FolkWorld, een Duits label dat ook al eens graag een concert organiseert luidde oktober in met een dubbele affiche. Op donderdag (de nationale Duitse feestdag) sloegen ze hun kampen onder de noemer October Chorus op in Mühltal (nabij Darmstadt) met behalve een andere headliner (Changes) dezelfde line-up. 's Anderdaags verhuisde het ...

lees meer...
FOTO'S : Ground Nero - @ De Klinker Aarschot, 05/10/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Ground Nero – Divergence CD Release Show - 5 oktober 2019 – De Klinker Aarschot

‘Beyond Scales there is Divergence’. Heden ten dage is het zowat de sleutelzin in het leven van Ground Nero. Een trilogie zonder echt een trilogie te zijn, maar na 2 EP’s (Beyond en Scales) is er nu het eerste full-album Divergence. Een album waarmee ze met glans laten horen dat de band sedert hun oprichting enkel maar ...

lees meer...
NIEUWS 02/10/2019 : Walhalla pakt uit met exclusieve rerelease van Ton Lebbink's cult plaat “Luchtkastelen”

Ton Lebbink (1943-2017) was de voormalige drummer van de Nederlandse new wave band en kunstcollectief Mecano en tevens portier bij het wereldberoemde poppodium Paradiso in Amsterdam. In de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw was hij één van de allereerste Nederlandse popdichters, samen met anderen zoals Diana Ozon en Bart ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Soft Riot en Kezdown treden donderdag op in Brussel

De Fantomatic.Nights zijn het kleine broertje van de Fantastique.Nights, en om de haverklap bieden ze je gratis concerten aan in het centrum van Brussel. Deze gaan door in Café Central, op wandelafstand van de AB, en er komen deze keer opnieuw twee heel aanbevelenswaardige groepen af. Soft Riot komt helemaal uit Canada en maakt ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Enzo Kreft: Biometrics

Enzo Kreft heeft een plaat uitgebracht - 'Control' - over de keerzijde van de technologie die ons omringt en steeds meer ons leven beheerst. Een boodschap die hij wil uitdragen, ook met een nieuwe clip. 'Biometrics' is een goed voorbeeld van wat de nieuwe plaat inhoudt. 'Bij biometrie worden technieken toegepast waarbij ...

lees meer...
FOTO'S : Kollaps - @ Tour à Plomb Brussel 26/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Nytt Land - @ Tour à Plomb Brussel, 26/09/2019 door Luc Luyten