casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

PSYCHE
Het aftellen naar het BIM-festival begint hier en nu!
01/10/2007
 Bookmark and Share

Psyche is al een hele tjid niet meer weg te denken uit de hedendaagse (en minder hedendaagse) obscure scene. Met hits als 'Unveiling the secret' en hun cover van 'Goodbye horses' hebben ze menig liefhebber tot bewegen gekregen.
Een vooruitblik met Darrin op het aankomende BIM-festival!

Blackwaver: Dag Darrin! Alles goed met je?

Darrin Huss: voorlopig nog goed, ja!

BW: Het laatste concert van Psyche in België was memorabel, gezien het de try-out was voor jullie nieuwe tournee. Hoe is de band met ons klein landje? Je lijkt je hier wel goed te voelen!

Darrin: We hadden al een tijdje niet meer in België geweest, maar ik heb nog steeds zeer goede herinneringen van samen te spelen met Neon Judgement en The Yung Gods in Gent en Brussel. De speciale show van ons ‘ouder’ materiaal deze zomer in Hof ter Lo was eigenlijk gewoon een interessant experiment.

BW: Ben je zelf tevreden over het resultaat van die try-out? Niets waarvan je denkt: dit had ik toch beter anders gedaan?

Darrin: We hadden misschien beter gewacht op een groter event, want ik heb het gevoel dat eind juni misschien niet de juiste periode was voor een dergelijk concert omdat er veel mensen op reis zijn. Maar we waren tevreden over de reacties; We waren ook blij de verzoekjes van het publiek te kunnen spelen.

BW: Ik hoor enkele mensen al denken: de show zal op het BIM-festival wel een kopie zijn van het concert in juni. Kun je hen overtuigen toch te komen kijken?

Darrin: Het zal uiteraard geen zo’n lange show zijn en we hebben de setlist drastisch aangepast. We zullen originele 80’s nummers spelen die we tijdens het laatste concert niet gespeeld hebben en waarschijnlijk ook enkele recentere nummers. Het gaat een snelle en furieuze show worden!

BW: Je deelt het podium met enkele grote namen, inclusief de trendsetters van Die Krupps die hun Machineries of Joy zullen spelen met McCarthy. Het moet toch een eer zijn om de affiche te delen met dergelijke bands?

Darrin: Het is een hele eer om uitgenodigd te worden. Ik denk dat de bands die in de 80’s gestart zijn en nu nog steeds creatief uit de hoek komen zeer tevreden mogen zijn dat ze iets hebben opgestart die een lang leven kan leiden. Ikzelf ben trots dat ook Psyche daar een deel van uitmaakt.

BW: Zijn er bands waarmee je graag het podium wil delen?

Darrin: The Human League, Blancmange, Alien Sex Fiend, Soft Cell, Absolute Body Control, The Cure,… Daarnaast hebben we eigenlijk het podium al kunnen delen met een hele resem legendes (ONETWO was een hoogtepunt!). En een band waarmee we wel al hebben samengewerkt maar nog niet officieel hebben mee gespeeld is Trisomie 21.

BW: Zijn dat meteen ook de bands die jullie het meest bewonderen? Wat mogen we als invloeden rekenen op jullie project?

Darrin: Onze invloeden zijn sinds de jaren 80 gewijzigd, maar we respecteren nog steeds grotendeels de bands waarmee we zelf zijn opgegroeid. Ik denk dat Psyche zichzelf nooit verloochend heeft en dat houdt ons fris. Zo zijn we ook telkens opnieuw een ontdekking voor jonge luisteraars. Ik denk dat velen nog steeds onder de indruk zijn van ‘Brain collapses’ en ‘The crawler’ als ze het voor de eerste keer horen.

BW: Als er 1 nummer is waarvan je zegt: waarom heb IK dat niet geschreven, welk nummer zou dat zijn? En waarom?

Ik heb er meer dan 1 hoor: o.a. ‘Here comes the rain again’ van Eurythmics en ‘Under the milky way’ van The church. Ik kan het moeilijk uitleggen, ze zijn gewoon magisch en ze hebben unieke arrangementen. Ik hou van het mysterieuse van teksten die niet alles vertellen.

BW: Laatste vraag: als er een nummer is die voor jou het allergrootste fuifnummer zou zijn, het ene nummer die jou naar de dansvloer krijgt: welk zou het zijn?

Darrin: Psyche’s ‘Unveiling the secret’ natuurlijk! Maar serieus: van deze krijg ik ook nooit genoeg: ‘Blue Monday’ van New Order, ‘Don’t go’ van Yazoo, ‘Heat’ van Soft Cell en zeker ook ‘Here comes the rain again’ van Eurythmics.

BW: Mag ik je bedanken voor dit interview en je nog veel succes wensen met het project? Nog laatste woorden voor deze wereld?

Darrin: Psyche kan niet echt gezien worden als een project, eerder als een muzikale bibliotheek van mijn leven tot nu toe. Ik ben blij dat er mensen zijn die zich daarin kunnen herkennen.

http://www.psyche-hq.de/

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...