casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

725 items

   

Bewitched As Dark
'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016, Dimi Brands
 Bookmark and Share

11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
Als we Turkije zeggen denken de meesten onder ons wat betreft duistere muziekjes meteen aan She Past Away. Om jullie horizon een beetje te verruimen, stellen we jullie dan ook graag even voor aan het "one-woman project" Bewitched As Dark, eveneens opererend vanuit Turkije. Van een writer's block heeft de jongedame beslist geen last, want op amper twee jaar tijd bracht ze al maar liefst 9 (digitale) albums uit! Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken! In haar beste Engels (nog steeds een kwaad zeer bij vele Turken) stond ze ons te woord, zich achteraf verontschuldigend voor de hierdoor soms korte antwoorden.

DE: Je bent actief op Facebook onder de naam Bendis Morpheus, een leuke nickname, maar wat is je echte naam, en kan je ons een beetje meer over je achtergrond vertellen?

B.A.D.: Ik verkies er voor om de naam B.A.D. (Bewitched As Dark) te gebruiken als het gaat over mijn muziek. Ik ben 29 jaar en ik woon in Mersin, een havenstad in het zuiden van Turkije.

DE: Wanneer we het hebben over donkere muziek uit Turkije, denken wij Belgen onmiddelijk aan She Past Away, die al meermaals te gast waren bij ons. Is er in Turkije een ‘Turkse wave/gothic scene’, en zijn er bands die je ons aanbeveelt om eens nader te beluisteren?

B.A.D.: Er zijn heel getalenteerde muzikanten actief in de ‘dark scene’ in Turkije, zoals Geiger, Reha Kuldasli, Bigeira Eternelle, Headspin, etc.

DE: Voor mij persoonlijk is het geen grote verrassing dat er ook duistere muziek in Turkije gemaakt wordt. In mijn brede muzieksmaak is er ook plaats voor (allehande) Turkse muziek, en het was me al opgevallen dat er steeds een zekere tristesse in deze muziek aanwezig is. Zelfs bij populaire Turkse artiesten zoals Sezen Aksu, Selda, Yildiz Tilbe en zelfs in de plaatselijke popmuziek, die veel genietbaarder hierdoor is dan de Europese of Amerikaanse variant er van. Die droevige sfeer die je ook bij zigeunermuziek hoort, is het omdat Turkije een ware melting pot van culturen en invloeden is, of zijn de Turken van nature een triest volk?

B.A.D.: Het Turkse volk heeft zich herhaaldelijk sterk moeten trachten te houden ten opzichte van grote trauma’s. Vandaar dat onze liederen zo vol gevoel zitten.

DE: Ik zou jouw muziek omschrijven als electronische darkwave, maar ik hoor er ook wat triphopinvloeden in, hoe zou je de muziek van Bewitched As Dark zelf omschrijven?

B.A.D.: Hmm... Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.

DE: Welke artiesten zie je als je muzikale invloeden?

B.A.D.: The Wake (een Amerikaanse goth-rock band -dat wisten we ook zonder dat je het erbij vermeldde, B.A.D., nvdr), The Sound, Patricia Morrison, Ikon, Lycia, Eva O, Danse Society, Hocico, End Of Data, NamNamBulu, Berlin, Borghesia, dan nog wat synthwave bands, Mega Drive, Kick Puncher, Noir Deco, etc. Je ziet, je kan er geen overkoepelende stijl op plakken.

DE: Ik ben enkele jaren geleden op 1 jaar tijd tweemaal in Istanbul geweest. Ik werd onmiddelijk verliefd op deze magische stad, de eerste keer dat ik er was, waardoor ik dus snel terug wou gaan. Voel je je verbonden met deze wereldstad? Istanbul is een hippe stad, is er een soort van alternatieve scene daar? Ik weet dat er heel wat metalbands van daaruit opereren, maar is er ook een wave/gothic club scene in Istanbul? En misschien kan je onze lezers die een trip naar daar (wat ik alleen maar kan aanbevelen) overwegen, wat tips hieromtrent meegeven?

B.A.D.: Istanbul is het kloppende hart van Turkije. Het is als het ware het brandpunt van alle levensenergie. Ik kruip niet veel uit mijn schelp, maar Istanbul is inderdaad écht mooi! Ik heb zelf geen weet van een wave of goth club daar, maar er zijn clubavonden die deze soort muziek wel reguleren (zoals de clubs Peyote en Coop).

DE: Wat wij Westerlingen ons momenteel in deze snel veranderende wereld afvragen, is hoe veilig het heden ten dage in Turkije is. Met het snel om zich heen slaande terrorisme, en met buurlanden als Syrië en Irak bevinden jullie zich wel op het scherpst van de snee. Hoe ervaar je dat in het dagdagelijkse leven?

En nu we toch over politiek bezig zijn, kunnen we niet om de figuur van president Erdogan heen, die de laatste tijd toch wel wat stof doet oplaaien. De grootste Turk allertijden, Atatürk, draait zich volgens mij om in zijn graf als hij de situatie aan de top van zijn land zou zien, wat denk jij?

B.A.D.: Ik maak mijn eigen muziek, je luistert er naar of niet, dat is het enige wat van belang is. Ik wil niet praten over politiek of over mijn privé leven. Mijn motto is simpel: de wereld is alles, en politiek verdeelt de wereld. Bedankt voor je begrip.

DE: Van een writer’s block heb je absoluut geen last, want je bracht op een zeer korte tijd al een hele resem albums uit, zij het enkel digitaal. Waar vind je je inspiratie, en koos je er voor om enkel digitaal uit te brengen omdat dit een snelle en goedkope manier van werken is?

B.A.D.: Dat is inderdaad de reden waarom ik enkel digitaal mijn muziek uitbreng, en ik op deze manier veel sneller mensen kan bereiken met mijn muziek. Ik ben geïnteresseerd in alles wat ik heb en zie, en haal daar dan ook mijn inspiratie uit. Op deze manier kan ik dan ook alles uitbrengen, en moet ik mezelf niet opleggen dingen te schrappen, omdat er geen plaats of studiotijd meer beschikbaar is.

DE: Er zijn heel wat stereotypen onder ons Westerlingen wanneer het over Turken gaat: snorren, elma çay (appelthee), döner kebab, en... voetbal! Ik ben niet echt een voetbalfan, of sport in het algemeen, maar ik heb altijd wel sympathie gehad voor Mili Takim (de Turkse nationale voetbalploeg). Ik ben dan ook blij dat ze eindelijk nog eens mee mogen doen op het EK. Ga je zelf ook kijken en denk je dat ze dit jaar een goed team hebben dat wel eens zou kunnen verrassen?

B.A.D.: Ik heb er geen flauw benul van, want ik ben totaal niet geïnteresseerd in voetbal. Dat stereotype ontkracht ik dus al bij deze.

DE: Je deed een cover van de Franse band Scratch Massive (het nummer ‘Pleine Lune’), welke andere band(s) zou je graag in de toekomst nog eens onder handen nemen?

B.A.D.: Ik heb al iets in mijn gedachten, maar dat is momenteel een verrassing die ik nog niet ga verklappen!

DE: Nog enkele laatste woorden voor onze lezers?

B.A.D.: Love the darkness! Live the music!

DE: Teşekkürler!

Bewitched As Dark (Facebook)

Bewitched As Dark (Bandcamp)

Bewitched As Dark (SoundCloud)

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : 'Anywhere out there' kondigt nieuwe plaat van Your Life On Hold aan

Er werd al een tijdje uitgekeken naar nieuw werk van Your Life On Hold, het gothic rock project van Jan Dewulf alias John Wolf, al jaren één van de meest actieve mensen in de Belgische scene. Eerdere platen als 'Burning For The Ancient Connection' en 'My Name Is Legion For We Are Many' werden heel geod onthaald, ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : Whispers In The Shadow in de knel met het verleden

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben Whispers In The Shadow in coronatijden een nieuwe plaat afgewerkt. Dit deden ze dankzij een uitgebreide crowdfunding. En die laat een ander geluid horen dan voorganger 'The Urgency Of Now' uit 2018. Waar die plaat de terugkeer naar een klassiek gitaargeluid inluidde, horen we nu weer meer ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : De Delvers roepen op om wakker te worden voor de cultuursector

Er zijn heel wat mensen en sectoren getroffen door de corona-crisis, maar weinig zijn zo hard getroffen als de cultuursector. Sinds maart al ligt op dat vlak bijna alles dicht. Er gaan veel stemmen op om de cultuursector te ondersteunen, en één van die stemmen zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest dat korte maar fijne ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Zero Call - Stellar Wind (ep vinyl)

Het Spaanse Oraculo Records heeft voor deze zomer weer een aantal strikt gelimiteerde releases voor jullie klaar staan. En al moet er dan weerom gedanst in het eigen kot of buiten op 1,5 meter, voor de nieuwe releases trekt men de kaart van de minimal electro/techno en italo disco met een dark wave twist. Zo ook deze Zero Call, een Italiaans ...

lees meer...
CD BESPREKING : Airbag - A Day At The Beach

Deze band uit Noorwegen is voor Dark Entries lang geen onbekende. In 2012 bespraken we hun tweede album “All Rights Removed” en in 2016 hun vierde album “Disconnected”. Airbag werd opgericht in 2004 in Oslo door vijf schoolkameraden met een gelijkaardige muzieksmaak. In 2008 tekenden ze een contract met het nu behoorlijk ...

lees meer...
CD BESPREKING : Niels Gordon - Land (viny LP)

‘Organische elektronische muziek uit de donkere wouden van Zweden’, zo omschrijft deze artiest zijn muziek op zijn facebook pagina. “Land” (8 tracks, 44 minuten) is het debuutalbum op vinyl van de synthesizerwizard Niels Gordon, die als een volleerde Klaus Schulze met een uitgebreide batterij analoge synthesizers, keyboards ...

lees meer...
CD BESPREKING : Madeleine Cocolas - Ithaca

Na vele jaren in Melbourne, Seattle en New York te hebben gewoond nam Madeleine Cocolas terug haar intrek in geboortestad Brisbane. Het vormde meteen de aanzet voor het schrijven van Ithaca. Meteen ook een rauwe, persoonlijke en louterende ervaring waarin ze de complexe en gevarieerde emoties onderzoekt die ze gewaar werd sinds ze terug ...

lees meer...
CD BESPREKING : Lawrence English - Lassitude

Wanneer we aan een orgel denken krijgen we het visioen van een prachtige kerk die gevuld wordt met barokke klanken er gratis bovenop. Qua sfeerschepping is het immers een instrument dat kan tellen, daarom is het niet verwonderlijk dat het bij tal van gothic en Neue Deutsche Todeskunst artiesten zijn weg vond (Sopor Aeternus, Rosa Crux, ...

lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...