casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Bewitched As Dark
'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016, Dimi Brands
 Bookmark and Share

11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
Als we Turkije zeggen denken de meesten onder ons wat betreft duistere muziekjes meteen aan She Past Away. Om jullie horizon een beetje te verruimen, stellen we jullie dan ook graag even voor aan het "one-woman project" Bewitched As Dark, eveneens opererend vanuit Turkije. Van een writer's block heeft de jongedame beslist geen last, want op amper twee jaar tijd bracht ze al maar liefst 9 (digitale) albums uit! Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken! In haar beste Engels (nog steeds een kwaad zeer bij vele Turken) stond ze ons te woord, zich achteraf verontschuldigend voor de hierdoor soms korte antwoorden.

DE: Je bent actief op Facebook onder de naam Bendis Morpheus, een leuke nickname, maar wat is je echte naam, en kan je ons een beetje meer over je achtergrond vertellen?

B.A.D.: Ik verkies er voor om de naam B.A.D. (Bewitched As Dark) te gebruiken als het gaat over mijn muziek. Ik ben 29 jaar en ik woon in Mersin, een havenstad in het zuiden van Turkije.

DE: Wanneer we het hebben over donkere muziek uit Turkije, denken wij Belgen onmiddelijk aan She Past Away, die al meermaals te gast waren bij ons. Is er in Turkije een ‘Turkse wave/gothic scene’, en zijn er bands die je ons aanbeveelt om eens nader te beluisteren?

B.A.D.: Er zijn heel getalenteerde muzikanten actief in de ‘dark scene’ in Turkije, zoals Geiger, Reha Kuldasli, Bigeira Eternelle, Headspin, etc.

DE: Voor mij persoonlijk is het geen grote verrassing dat er ook duistere muziek in Turkije gemaakt wordt. In mijn brede muzieksmaak is er ook plaats voor (allehande) Turkse muziek, en het was me al opgevallen dat er steeds een zekere tristesse in deze muziek aanwezig is. Zelfs bij populaire Turkse artiesten zoals Sezen Aksu, Selda, Yildiz Tilbe en zelfs in de plaatselijke popmuziek, die veel genietbaarder hierdoor is dan de Europese of Amerikaanse variant er van. Die droevige sfeer die je ook bij zigeunermuziek hoort, is het omdat Turkije een ware melting pot van culturen en invloeden is, of zijn de Turken van nature een triest volk?

B.A.D.: Het Turkse volk heeft zich herhaaldelijk sterk moeten trachten te houden ten opzichte van grote trauma’s. Vandaar dat onze liederen zo vol gevoel zitten.

DE: Ik zou jouw muziek omschrijven als electronische darkwave, maar ik hoor er ook wat triphopinvloeden in, hoe zou je de muziek van Bewitched As Dark zelf omschrijven?

B.A.D.: Hmm... Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.

DE: Welke artiesten zie je als je muzikale invloeden?

B.A.D.: The Wake (een Amerikaanse goth-rock band -dat wisten we ook zonder dat je het erbij vermeldde, B.A.D., nvdr), The Sound, Patricia Morrison, Ikon, Lycia, Eva O, Danse Society, Hocico, End Of Data, NamNamBulu, Berlin, Borghesia, dan nog wat synthwave bands, Mega Drive, Kick Puncher, Noir Deco, etc. Je ziet, je kan er geen overkoepelende stijl op plakken.

DE: Ik ben enkele jaren geleden op 1 jaar tijd tweemaal in Istanbul geweest. Ik werd onmiddelijk verliefd op deze magische stad, de eerste keer dat ik er was, waardoor ik dus snel terug wou gaan. Voel je je verbonden met deze wereldstad? Istanbul is een hippe stad, is er een soort van alternatieve scene daar? Ik weet dat er heel wat metalbands van daaruit opereren, maar is er ook een wave/gothic club scene in Istanbul? En misschien kan je onze lezers die een trip naar daar (wat ik alleen maar kan aanbevelen) overwegen, wat tips hieromtrent meegeven?

B.A.D.: Istanbul is het kloppende hart van Turkije. Het is als het ware het brandpunt van alle levensenergie. Ik kruip niet veel uit mijn schelp, maar Istanbul is inderdaad écht mooi! Ik heb zelf geen weet van een wave of goth club daar, maar er zijn clubavonden die deze soort muziek wel reguleren (zoals de clubs Peyote en Coop).

DE: Wat wij Westerlingen ons momenteel in deze snel veranderende wereld afvragen, is hoe veilig het heden ten dage in Turkije is. Met het snel om zich heen slaande terrorisme, en met buurlanden als Syrië en Irak bevinden jullie zich wel op het scherpst van de snee. Hoe ervaar je dat in het dagdagelijkse leven?

En nu we toch over politiek bezig zijn, kunnen we niet om de figuur van president Erdogan heen, die de laatste tijd toch wel wat stof doet oplaaien. De grootste Turk allertijden, Atatürk, draait zich volgens mij om in zijn graf als hij de situatie aan de top van zijn land zou zien, wat denk jij?

B.A.D.: Ik maak mijn eigen muziek, je luistert er naar of niet, dat is het enige wat van belang is. Ik wil niet praten over politiek of over mijn privé leven. Mijn motto is simpel: de wereld is alles, en politiek verdeelt de wereld. Bedankt voor je begrip.

DE: Van een writer’s block heb je absoluut geen last, want je bracht op een zeer korte tijd al een hele resem albums uit, zij het enkel digitaal. Waar vind je je inspiratie, en koos je er voor om enkel digitaal uit te brengen omdat dit een snelle en goedkope manier van werken is?

B.A.D.: Dat is inderdaad de reden waarom ik enkel digitaal mijn muziek uitbreng, en ik op deze manier veel sneller mensen kan bereiken met mijn muziek. Ik ben geïnteresseerd in alles wat ik heb en zie, en haal daar dan ook mijn inspiratie uit. Op deze manier kan ik dan ook alles uitbrengen, en moet ik mezelf niet opleggen dingen te schrappen, omdat er geen plaats of studiotijd meer beschikbaar is.

DE: Er zijn heel wat stereotypen onder ons Westerlingen wanneer het over Turken gaat: snorren, elma çay (appelthee), döner kebab, en... voetbal! Ik ben niet echt een voetbalfan, of sport in het algemeen, maar ik heb altijd wel sympathie gehad voor Mili Takim (de Turkse nationale voetbalploeg). Ik ben dan ook blij dat ze eindelijk nog eens mee mogen doen op het EK. Ga je zelf ook kijken en denk je dat ze dit jaar een goed team hebben dat wel eens zou kunnen verrassen?

B.A.D.: Ik heb er geen flauw benul van, want ik ben totaal niet geïnteresseerd in voetbal. Dat stereotype ontkracht ik dus al bij deze.

DE: Je deed een cover van de Franse band Scratch Massive (het nummer ‘Pleine Lune’), welke andere band(s) zou je graag in de toekomst nog eens onder handen nemen?

B.A.D.: Ik heb al iets in mijn gedachten, maar dat is momenteel een verrassing die ik nog niet ga verklappen!

DE: Nog enkele laatste woorden voor onze lezers?

B.A.D.: Love the darkness! Live the music!

DE: Teşekkürler!

Bewitched As Dark (Facebook)

Bewitched As Dark (Bandcamp)

Bewitched As Dark (SoundCloud)

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...