casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

748 items

   

Bewitched As Dark
'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016, Dimi Brands
 Bookmark and Share

11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
Als we Turkije zeggen denken de meesten onder ons wat betreft duistere muziekjes meteen aan She Past Away. Om jullie horizon een beetje te verruimen, stellen we jullie dan ook graag even voor aan het "one-woman project" Bewitched As Dark, eveneens opererend vanuit Turkije. Van een writer's block heeft de jongedame beslist geen last, want op amper twee jaar tijd bracht ze al maar liefst 9 (digitale) albums uit! Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken! In haar beste Engels (nog steeds een kwaad zeer bij vele Turken) stond ze ons te woord, zich achteraf verontschuldigend voor de hierdoor soms korte antwoorden.

DE: Je bent actief op Facebook onder de naam Bendis Morpheus, een leuke nickname, maar wat is je echte naam, en kan je ons een beetje meer over je achtergrond vertellen?

B.A.D.: Ik verkies er voor om de naam B.A.D. (Bewitched As Dark) te gebruiken als het gaat over mijn muziek. Ik ben 29 jaar en ik woon in Mersin, een havenstad in het zuiden van Turkije.

DE: Wanneer we het hebben over donkere muziek uit Turkije, denken wij Belgen onmiddelijk aan She Past Away, die al meermaals te gast waren bij ons. Is er in Turkije een ‘Turkse wave/gothic scene’, en zijn er bands die je ons aanbeveelt om eens nader te beluisteren?

B.A.D.: Er zijn heel getalenteerde muzikanten actief in de ‘dark scene’ in Turkije, zoals Geiger, Reha Kuldasli, Bigeira Eternelle, Headspin, etc.

DE: Voor mij persoonlijk is het geen grote verrassing dat er ook duistere muziek in Turkije gemaakt wordt. In mijn brede muzieksmaak is er ook plaats voor (allehande) Turkse muziek, en het was me al opgevallen dat er steeds een zekere tristesse in deze muziek aanwezig is. Zelfs bij populaire Turkse artiesten zoals Sezen Aksu, Selda, Yildiz Tilbe en zelfs in de plaatselijke popmuziek, die veel genietbaarder hierdoor is dan de Europese of Amerikaanse variant er van. Die droevige sfeer die je ook bij zigeunermuziek hoort, is het omdat Turkije een ware melting pot van culturen en invloeden is, of zijn de Turken van nature een triest volk?

B.A.D.: Het Turkse volk heeft zich herhaaldelijk sterk moeten trachten te houden ten opzichte van grote trauma’s. Vandaar dat onze liederen zo vol gevoel zitten.

DE: Ik zou jouw muziek omschrijven als electronische darkwave, maar ik hoor er ook wat triphopinvloeden in, hoe zou je de muziek van Bewitched As Dark zelf omschrijven?

B.A.D.: Hmm... Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.

DE: Welke artiesten zie je als je muzikale invloeden?

B.A.D.: The Wake (een Amerikaanse goth-rock band -dat wisten we ook zonder dat je het erbij vermeldde, B.A.D., nvdr), The Sound, Patricia Morrison, Ikon, Lycia, Eva O, Danse Society, Hocico, End Of Data, NamNamBulu, Berlin, Borghesia, dan nog wat synthwave bands, Mega Drive, Kick Puncher, Noir Deco, etc. Je ziet, je kan er geen overkoepelende stijl op plakken.

DE: Ik ben enkele jaren geleden op 1 jaar tijd tweemaal in Istanbul geweest. Ik werd onmiddelijk verliefd op deze magische stad, de eerste keer dat ik er was, waardoor ik dus snel terug wou gaan. Voel je je verbonden met deze wereldstad? Istanbul is een hippe stad, is er een soort van alternatieve scene daar? Ik weet dat er heel wat metalbands van daaruit opereren, maar is er ook een wave/gothic club scene in Istanbul? En misschien kan je onze lezers die een trip naar daar (wat ik alleen maar kan aanbevelen) overwegen, wat tips hieromtrent meegeven?

B.A.D.: Istanbul is het kloppende hart van Turkije. Het is als het ware het brandpunt van alle levensenergie. Ik kruip niet veel uit mijn schelp, maar Istanbul is inderdaad écht mooi! Ik heb zelf geen weet van een wave of goth club daar, maar er zijn clubavonden die deze soort muziek wel reguleren (zoals de clubs Peyote en Coop).

DE: Wat wij Westerlingen ons momenteel in deze snel veranderende wereld afvragen, is hoe veilig het heden ten dage in Turkije is. Met het snel om zich heen slaande terrorisme, en met buurlanden als Syrië en Irak bevinden jullie zich wel op het scherpst van de snee. Hoe ervaar je dat in het dagdagelijkse leven?

En nu we toch over politiek bezig zijn, kunnen we niet om de figuur van president Erdogan heen, die de laatste tijd toch wel wat stof doet oplaaien. De grootste Turk allertijden, Atatürk, draait zich volgens mij om in zijn graf als hij de situatie aan de top van zijn land zou zien, wat denk jij?

B.A.D.: Ik maak mijn eigen muziek, je luistert er naar of niet, dat is het enige wat van belang is. Ik wil niet praten over politiek of over mijn privé leven. Mijn motto is simpel: de wereld is alles, en politiek verdeelt de wereld. Bedankt voor je begrip.

DE: Van een writer’s block heb je absoluut geen last, want je bracht op een zeer korte tijd al een hele resem albums uit, zij het enkel digitaal. Waar vind je je inspiratie, en koos je er voor om enkel digitaal uit te brengen omdat dit een snelle en goedkope manier van werken is?

B.A.D.: Dat is inderdaad de reden waarom ik enkel digitaal mijn muziek uitbreng, en ik op deze manier veel sneller mensen kan bereiken met mijn muziek. Ik ben geïnteresseerd in alles wat ik heb en zie, en haal daar dan ook mijn inspiratie uit. Op deze manier kan ik dan ook alles uitbrengen, en moet ik mezelf niet opleggen dingen te schrappen, omdat er geen plaats of studiotijd meer beschikbaar is.

DE: Er zijn heel wat stereotypen onder ons Westerlingen wanneer het over Turken gaat: snorren, elma çay (appelthee), döner kebab, en... voetbal! Ik ben niet echt een voetbalfan, of sport in het algemeen, maar ik heb altijd wel sympathie gehad voor Mili Takim (de Turkse nationale voetbalploeg). Ik ben dan ook blij dat ze eindelijk nog eens mee mogen doen op het EK. Ga je zelf ook kijken en denk je dat ze dit jaar een goed team hebben dat wel eens zou kunnen verrassen?

B.A.D.: Ik heb er geen flauw benul van, want ik ben totaal niet geïnteresseerd in voetbal. Dat stereotype ontkracht ik dus al bij deze.

DE: Je deed een cover van de Franse band Scratch Massive (het nummer ‘Pleine Lune’), welke andere band(s) zou je graag in de toekomst nog eens onder handen nemen?

B.A.D.: Ik heb al iets in mijn gedachten, maar dat is momenteel een verrassing die ik nog niet ga verklappen!

DE: Nog enkele laatste woorden voor onze lezers?

B.A.D.: Love the darkness! Live the music!

DE: Teşekkürler!

Bewitched As Dark (Facebook)

Bewitched As Dark (Bandcamp)

Bewitched As Dark (SoundCloud)

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Whispers In The Shadow - Gilding The Lily - A Retrospective 1996-2021

25 jaar Whispers In The Shadow wordt gevierd met een compilatie: ‘Gilding The Lily – A Retrospective 1996-2021’. Daarop prijken maar liefst 21 nummers uit de volledige loopbaan van de groep. Maar dat zijn niet steeds de originele versies. Whispers In The Shadow koos ervoor om heel wat nummers opnieuw op te nemen, waardoor ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fistula - Ignorant Weapon (vinyl 7')

Een bandnaam als Fistula (‘pijpzweer’) en artwork als dit, dat kan toch bijna enkel grindcore zijn? Dit is trouwens een uitgave van het Russische Bad Roads label in samenwerking met het Britse grindcorelabel Let The Bastards Grind. Toch zou ik dit persoonlijk niet echt grindcore noemen (of toch geen echte) want daarvoor is de stem ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ate & Nowa Ziemia - Substrate

Een samenwerking tussen twee Polen afkomstig uit Trójmiasto, ‘Driestad’, een grote agglomeratie van meer dan een miljoen inwoners rond de steden Gdynia, Sopot en Gdańsk in het noorden van het land aan de Noordzee. Achter Nowa Ziemia zit Artur Krychowiak. Nowa Ziemia creëert experimentele gitaar composities ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : ODD - Offensive Defiant Disorder

Robert Hofman leerde we kennen als de accordeonist van de Rotterdamse neofolkband Osewoudt. Qua hipheid zal hij voor velen met dit instrument waarschijnlijk geen hoge ogen gooien maar de fans van het genre weten dat de aerofoon hierin wel degelijk een meerwaarde te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld maar aan het fantastische Forseti en ook Hofmans ...

lees meer...
CD BESPREKING : Koffinsurfer - Koffinsurfer (vinyl 7')

Dit klinkt wel heel speciaal. Bij Koffinsurfer hoor je zowat de meest extreme en morbide gruntzang die je ooit hebt gehoord en dat in combinatie met akoestisch folky gitaarspel. En de derde component zijn droney ambient/noise elektronische geluiden. Aldus krijg je een soort akoestische doom metal, al kan je het ook als neofolk beschouwen met ...

lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...