casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Bewitched As Dark
'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016, Dimi Brands
 Bookmark and Share

11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
11/05/2016 : Bewitched As Dark - 'Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.'
Als we Turkije zeggen denken de meesten onder ons wat betreft duistere muziekjes meteen aan She Past Away. Om jullie horizon een beetje te verruimen, stellen we jullie dan ook graag even voor aan het "one-woman project" Bewitched As Dark, eveneens opererend vanuit Turkije. Van een writer's block heeft de jongedame beslist geen last, want op amper twee jaar tijd bracht ze al maar liefst 9 (digitale) albums uit! Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken! In haar beste Engels (nog steeds een kwaad zeer bij vele Turken) stond ze ons te woord, zich achteraf verontschuldigend voor de hierdoor soms korte antwoorden.

DE: Je bent actief op Facebook onder de naam Bendis Morpheus, een leuke nickname, maar wat is je echte naam, en kan je ons een beetje meer over je achtergrond vertellen?

B.A.D.: Ik verkies er voor om de naam B.A.D. (Bewitched As Dark) te gebruiken als het gaat over mijn muziek. Ik ben 29 jaar en ik woon in Mersin, een havenstad in het zuiden van Turkije.

DE: Wanneer we het hebben over donkere muziek uit Turkije, denken wij Belgen onmiddelijk aan She Past Away, die al meermaals te gast waren bij ons. Is er in Turkije een ‘Turkse wave/gothic scene’, en zijn er bands die je ons aanbeveelt om eens nader te beluisteren?

B.A.D.: Er zijn heel getalenteerde muzikanten actief in de ‘dark scene’ in Turkije, zoals Geiger, Reha Kuldasli, Bigeira Eternelle, Headspin, etc.

DE: Voor mij persoonlijk is het geen grote verrassing dat er ook duistere muziek in Turkije gemaakt wordt. In mijn brede muzieksmaak is er ook plaats voor (allehande) Turkse muziek, en het was me al opgevallen dat er steeds een zekere tristesse in deze muziek aanwezig is. Zelfs bij populaire Turkse artiesten zoals Sezen Aksu, Selda, Yildiz Tilbe en zelfs in de plaatselijke popmuziek, die veel genietbaarder hierdoor is dan de Europese of Amerikaanse variant er van. Die droevige sfeer die je ook bij zigeunermuziek hoort, is het omdat Turkije een ware melting pot van culturen en invloeden is, of zijn de Turken van nature een triest volk?

B.A.D.: Het Turkse volk heeft zich herhaaldelijk sterk moeten trachten te houden ten opzichte van grote trauma’s. Vandaar dat onze liederen zo vol gevoel zitten.

DE: Ik zou jouw muziek omschrijven als electronische darkwave, maar ik hoor er ook wat triphopinvloeden in, hoe zou je de muziek van Bewitched As Dark zelf omschrijven?

B.A.D.: Hmm... Als ik muziek maak sta ik open om alle soorten muziek te adopteren, maar uiteindelijk draait het altijd uit op iets dat klinkt als darkwave.

DE: Welke artiesten zie je als je muzikale invloeden?

B.A.D.: The Wake (een Amerikaanse goth-rock band -dat wisten we ook zonder dat je het erbij vermeldde, B.A.D., nvdr), The Sound, Patricia Morrison, Ikon, Lycia, Eva O, Danse Society, Hocico, End Of Data, NamNamBulu, Berlin, Borghesia, dan nog wat synthwave bands, Mega Drive, Kick Puncher, Noir Deco, etc. Je ziet, je kan er geen overkoepelende stijl op plakken.

DE: Ik ben enkele jaren geleden op 1 jaar tijd tweemaal in Istanbul geweest. Ik werd onmiddelijk verliefd op deze magische stad, de eerste keer dat ik er was, waardoor ik dus snel terug wou gaan. Voel je je verbonden met deze wereldstad? Istanbul is een hippe stad, is er een soort van alternatieve scene daar? Ik weet dat er heel wat metalbands van daaruit opereren, maar is er ook een wave/gothic club scene in Istanbul? En misschien kan je onze lezers die een trip naar daar (wat ik alleen maar kan aanbevelen) overwegen, wat tips hieromtrent meegeven?

B.A.D.: Istanbul is het kloppende hart van Turkije. Het is als het ware het brandpunt van alle levensenergie. Ik kruip niet veel uit mijn schelp, maar Istanbul is inderdaad écht mooi! Ik heb zelf geen weet van een wave of goth club daar, maar er zijn clubavonden die deze soort muziek wel reguleren (zoals de clubs Peyote en Coop).

DE: Wat wij Westerlingen ons momenteel in deze snel veranderende wereld afvragen, is hoe veilig het heden ten dage in Turkije is. Met het snel om zich heen slaande terrorisme, en met buurlanden als Syrië en Irak bevinden jullie zich wel op het scherpst van de snee. Hoe ervaar je dat in het dagdagelijkse leven?

En nu we toch over politiek bezig zijn, kunnen we niet om de figuur van president Erdogan heen, die de laatste tijd toch wel wat stof doet oplaaien. De grootste Turk allertijden, Atatürk, draait zich volgens mij om in zijn graf als hij de situatie aan de top van zijn land zou zien, wat denk jij?

B.A.D.: Ik maak mijn eigen muziek, je luistert er naar of niet, dat is het enige wat van belang is. Ik wil niet praten over politiek of over mijn privé leven. Mijn motto is simpel: de wereld is alles, en politiek verdeelt de wereld. Bedankt voor je begrip.

DE: Van een writer’s block heb je absoluut geen last, want je bracht op een zeer korte tijd al een hele resem albums uit, zij het enkel digitaal. Waar vind je je inspiratie, en koos je er voor om enkel digitaal uit te brengen omdat dit een snelle en goedkope manier van werken is?

B.A.D.: Dat is inderdaad de reden waarom ik enkel digitaal mijn muziek uitbreng, en ik op deze manier veel sneller mensen kan bereiken met mijn muziek. Ik ben geïnteresseerd in alles wat ik heb en zie, en haal daar dan ook mijn inspiratie uit. Op deze manier kan ik dan ook alles uitbrengen, en moet ik mezelf niet opleggen dingen te schrappen, omdat er geen plaats of studiotijd meer beschikbaar is.

DE: Er zijn heel wat stereotypen onder ons Westerlingen wanneer het over Turken gaat: snorren, elma çay (appelthee), döner kebab, en... voetbal! Ik ben niet echt een voetbalfan, of sport in het algemeen, maar ik heb altijd wel sympathie gehad voor Mili Takim (de Turkse nationale voetbalploeg). Ik ben dan ook blij dat ze eindelijk nog eens mee mogen doen op het EK. Ga je zelf ook kijken en denk je dat ze dit jaar een goed team hebben dat wel eens zou kunnen verrassen?

B.A.D.: Ik heb er geen flauw benul van, want ik ben totaal niet geïnteresseerd in voetbal. Dat stereotype ontkracht ik dus al bij deze.

DE: Je deed een cover van de Franse band Scratch Massive (het nummer ‘Pleine Lune’), welke andere band(s) zou je graag in de toekomst nog eens onder handen nemen?

B.A.D.: Ik heb al iets in mijn gedachten, maar dat is momenteel een verrassing die ik nog niet ga verklappen!

DE: Nog enkele laatste woorden voor onze lezers?

B.A.D.: Love the darkness! Live the music!

DE: Teşekkürler!

Bewitched As Dark (Facebook)

Bewitched As Dark (Bandcamp)

Bewitched As Dark (SoundCloud)

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...