casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

SAIGON BLUE RAIN
Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
25/03/2016, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/03/2016 : SAIGON BLUE RAIN - Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
25/03/2016 : SAIGON BLUE RAIN - Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
25/03/2016 : SAIGON BLUE RAIN - Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
25/03/2016 : SAIGON BLUE RAIN - Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
25/03/2016 : SAIGON BLUE RAIN - Het is tijd om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.
Saigon Blue Rain komt uit Frankrijk en wordt door heel wat darkwavefans bejubeld. Omdat deze band op Black Easter 2016 speelt, maar natuurlijk ook omdat we van ze houden, spraken we met zangeres Ophelia en multi-instrumentalist Franck.

Hallo. Kan je Saigon Blue Rain aan onze lezers voorstellen?

Ophelia: Franck en ik zijn de oprichters van de band. Zelf zeggen we wel eens dat Saigon Blue Rain een gothicband is met een sluier van kleuren en licht in een donker universum. We zijn met het project begonnen eind 2012. Dat was geheel onverwacht. We schreven een lied ter nagedachtenis van mijn opa en oma die een paar dagen eerder waren overleden. We dachten dat het een leuke coldwave-/dreampoptrack was, dus hebben we een paar andere songs gecomponeerd en zo ontstond onze eerste ep Stupid Bitch Reject. Snel bleken onze composities meer etherisch te worden. We wisten ook echt wat we wilden creëren. Vervolgens namen we ons eerste album op einde 2014. We heb een paar optredens gedaan om ons werk voor te stellen. En nu hebben we ons tweede album Noire Psyché uit.

Je begon als Stupid Bitch Project. Waarom ben je van naam veranderd? Hoe kwam je op de naam Saigon Blue Rain en heeft het een betekenis?

Ophelia: Aan het begin van het project waren we op zoek naar een naam voor de band en we dachten dat Stupid Bitch Reject punky en catchy klonk. Onze muzikale invloeden zijn gevarieerd en voordat we onze ep opnamen, wisten we echt niet welke muzikale richting te nemen, de eerste nummers waren eerder wat nerveus samengesteld. Maar een paar nummers later, vonden we eindelijk onze stijl en als bewijs daarvan, wilden we de naam van de band veranderen.

Franck: Voor ons waren de drie letters SBR als een magische combinatie die ons vanaf het begin geluk bracht. We wilden die om bijgelovige redenen behouden.

Saigon Blue Rain is een Franse band. Er zijn tegenwoordig veel goede Franse bands zoals Soror Dolorosa, die de donkere scène nieuwe adem geven. Hoe is de scène tegenwoordig in Frankrijk?

Inderdaad, de Franse donkere scene doet het tegenwoordig zeer goed, helaas zijn alle bands zwaar onderschat. Hier in Frankrijk, en dan vooral in Parijs, geven de meeste concertorganisatoren van gothevents geen moer om nieuwe bands. Het zijn altijd dezelfde oude bands die terugkeren (waarmee we hun kwaliteit niet willen ontkennen), maar we denken dat het tijd is om de nieuwe bands te laten bewijzen dat ze voor een nieuwe adem in deze verouderde scène kunnen zorgen.

Misschien is het typisch Belgisch, maar hier is het heel moeilijk om een ​​jong publiek voor de gothic of dark wave aan te trekken. Hoe is dat in Frankrijk?

Het is zeker niet typisch iets Belgisch, hoor. In Frankrijk merken we hetzelfde verschijnsel. De redenen verschillen echter van land tot land. Wat Frankrijk betreft moeten we naar de vorige vraag teruggaan. De donkere scène zit vast in het verleden en er is geen kans om een ​​jonger publiek aan te trekken. De mensen die de teugels in handen hebben willen gewoon niet dat jongere mensen een ​​deel van het publiek worden.

Veel mensen categoriseren jullie als dark wave (of soms zelfs gothic) , maar op onze pagina’s verwees één van onze journalisten naar zowel Zola Jesus als Bat For Lashes toen hij jullie cd besprak. Kun je deze link zelf zien?

Nou, we kennen Zola Jesus alleen van naam (we luisteren er nu naar om de vergelijking te staven). Bat For Lashes kennen we wel, haar muziek is zeker een van onze inspiratiebronnen. Jullie journalist heeft dus een goede analyse gemaakt.

Je speelde met The Underground Youth. Opende dit concert deuren voor het buitenland?

Ja, het was een geweldig optreden met een geweldige band, maar het opende niet meteen meer deuren dan op andere optredens, hoor.

Hoe waren de reacties op jullie debuutplaat What I Don’t See?

Eigenlijk waren we aangenaam verrast door de reacties van het publiek. Je weet wel, we zitten niet bij een label, en alles is van A tot Z door ons gedaan. What I Don’t See (en dat is ook het geval voor Noire Psyché) is thuis opgenomen, we hebben het zelf gemixt en gemasterd, we werkten samen met onze goede vriend Marie-Line Pochet voor het artwork. Al deze fases vormen één groot werk, dus als mensen ons vertellen dat ze graag ons album horen, dan is dat de beste beloning die we kunnen dromen.

Binnenkort brengen jullie een nieuw album uit: Noire Psyché. Kun je ons daar iets over vertellen en kan het worden vergeleken met het eerste?

Noire Psyché is intensiever, het heeft ons ook meer werk gekost dan het vorige. Muzikaal-technisch is het rijker. Het is ook introspectiever en persoonlijker. What I Don’t See is een ode aan het immateriële, maar Noire Psyché is het tegenovergestelde, een blootstelling van onze gevoelens en onze ziel en ook van ons lichaam.

In het najaar ga je op toer met The Beauty Of Gemina. Hoe is dat? Ik veronderstel dat Michael Sele wel van jullie muziek houdt?

Ja, The Beauty of Gemina is een band waar we toch al minstens 6 jaar naar luisteren, dus voor dat Saigon Blue Rain bestond. Kan je je dat voorstellen en nu komt die droom uit. We werden in Londen uitgenodigd voor een optreden door promoter Stephen Kennedy van The Velvet Sheep, die ook met Michael Sele werkt. Naar aanleiding van dit geweldige optreden, werd ons voorgesteld om de support van The Beauty Of Gemina tijdens de Minor Sun-toer te doen. Dat zal wat geven!

Ik las op je Facebook-pagina dat je het nodige geld voor deze tour via crowdfunding inzamelt. Terwijl we dit schrijven, lijkt het alsof je je doel zal bereiken...

Laat ons hopen! Inderdaad, we besloten om deze crowdfundingcampagne te lanceren om de kosten van deze tour te dekken. Deze campagne is een noodzaak, omdat wij geen steun van welke aard dan ook (een label of een toerpromotor) krijgen. In elk geval zullen we de mensen nooit genoeg kunnen bedanken die ons tot nu toe hebben gesteund of geholpen. Zulke grote fans en vrienden zijn kostbaar.

Jullie hechten ook veel belang aan de visuals zoals bijvoorbeeld videoclips. Natuurlijk kosten al die dingen geld. Soms lijkt het een hel, de kosten stijgen alsmaar, maar niemand koopt vandaag nog cd's. Hoe ga je om met zulke dingen?

We hebben het geluk dat we uitzonderlijke en zeer getalenteerde vrienden hebben die meewerkten aan onze videoclips en alle andere financiële aspecten. Natuurlijk zou dit financieel onmogelijk geweest zijn zonder hen.

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden en waarom?

Ophelia : Dat is een zeer moeilijke keuze, maar mijn favoriete album aller tijden is zeker Ecailles de Lune van Alcest. Dit is geen klassieker, zelfs vrij recent, geen gothicalbum, maar elke keer als ik ernaar luister overweldigt het me. De muziek, de sfeer, de teksten... het is iets speciaals dat mijn ziel aanspreekt.

Franck: Een van de meest recente albums waarnaar ik veel luister is The Messenger van Johnny Marr. Ik hou van alles wat erop staat. Het is zeker het beste album dat ik sinds lange tijd heb gehoord, de melodieën zijn echt catchy. Liedjes die je niet uit je hoofd kan zetten.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur alleen in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Ophelia: Ik zou het niet erg om alleen met Martin Gore en Dave Gahan in een lift te zitten, het is zelfs een droom. Ik zou ze bewijzen dat ze vrouwelijke vocalen op de nieuwe Depeche Mode nodig hebben.

Binnenkort speel je op Black Easter; Wat kunnen we verwachten van Saigon Blue Rain?

Je uitnodigen voor een droom, dat is wat we het publiek willen bieden elke keer als we op een podium staan. Als mensen erin slagen om uit de werkelijkheid te geraken, dan hebben ze ons muzikaal universum begrepen.

Zijn er bands die jezelf wil zien?

We kijken vooral uit naar Evi Vine en She Past Away.

Saigon Blue Rain: bandcamp / facebook

Saigon Blue Rain speelt op zondag 27 maart op Black Easter in Antwerpen

Dit interview verscheen oorspronkelijk op Peek-a-boo

Foto's: Xavier Marquis

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...