casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

EVI VINE
De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016, Benny CALUWE
 Bookmark and Share

02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
De folktronica kunstenares Evi Vine zal tijdens het Black Easter Festival in Antwerpen op zondag 27 maart optreden. Evi is gezegend met een prachtige stem. Ze speelt donkere, intieme folk. Ze maakt droomachtige, fragiele en sfeervolle muziek die me doet denken aan Elizabeth Fraser. Haar laatste album Give Your Heart Away To The Hawks scoorde goed op onze pagina's. Geef je hart aan Evi Vine! Ontdek haar muziek die recht uit het hart komt.

De eerste keer dat ik je hoorde, was op het Joy Division tribute album A Change Of Speed ​​–A Change Of Style. Een verleidelijke, ietwat griezelige versie van Dead Souls. Ik wilde meteen meer over je weten. Wat betekent Joy Division voor je? En hoe kijk je terug op het album?

Dead Souls stond op ons verlanglijstje, toen men ons vroeg om mee te werken, waren we blij (en verrast) dat deze song nog beschikbaar was. De muziek van Joy Division is een integraal onderdeel van mijn leven.

Terwijl ik jullie ontdekte, vond ik een nogal verrassende cover van Madonna op jullie Soundcloud-pagina. Waarom niet eigenlijk, Sonic Youth maakte een geweldige versie van Madonna's Into The Groove en Paradise Lost maakte zelfs een cover van Everything But The Girl's Missing. Wat trok je aan in Oh Father (een track uit Like A Virgin)?

De track heeft een sterke aantrekkingskracht op mij sinds ik een kind was. Ik had een vervreemde relatie met mijn eigen vader, het leek me gewoon passend. Het is ook een anonieme manier om dingen te zeggen tegen een ouder die je normaal nooit zou zeggen.

Ik merkte ook dat een getalenteerde kunstenares zoals jij geen platenlabel heeft. Is dat een noodzaak of een bewuste keuze?

Een combinatie van beide. We voelden dat we het alleen moesten doen totdat we een relatie vonden met het juiste label, dat we natuurlijk graag zouden vinden.

Je stem is een geweldige troef. Daarbovenop ben je ook een multi-instrumentaliste. Heb je op jonge leeftijd lessen gevolgd ? Wat was je eerste instrument ?

Ik volgde gitaarlessen toen ik 8 was, dat waren de beginselen, en dan een paar jaar later door omstandigheden werd dat de piano en nadien verloor ik mijn interesse. Een paar jaar geleden pakte ik opnieuw de gitaar op, als autodidact, net zoals Steven, en dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen.

In Peek-A-Boo hebben we een artikelenreeks over tien platen die een leven hebben veranderd. We vroegen het ook aan Wayne Hussey, maar die wilde geen klassiekers noemen. In plaats daarvan koos hij voor recentere albums. Hij koos je debuutalbum ...And So The Morning Comes. Hij noemde het een object van zeldzame schoonheid. Ik veronderstel dat het een eer is dat Wayne Hussey dat zegt, niet?

Ja, de muziek van The Mission heeft mijn leven ook veranderd, dus we stonden perplex toen we het lazen. Uiteraard zijn we blij dat we als support act voor zijn solotoer mogen spelen.

Deze tour start in Luik. Hoe kwam die tot stand?

We namen contact op met het management om Wayne rechtstreeks te danken voor wat hij over ons geschreven had, en vanaf daar begon het echt. Er stonden al een paar shows geboekt, dus we waren blij dat ook de timing goed uitkwam om andere shows te kunnen doen. Het is een hele eer voor ons.

Maar eerst speel je op Black Easter. Wat kunnen we verwachten? Hoeveel muzikanten zullen er op het podium staan, en zal je partner in crime Steven Hill er ook bij zijn?

We hebben echt geluk dat de hele band er is. Hunter Barr op synths, die het livegeluid een hele duw in de rug geeft, en hij is een droom om mee te werken, en onze nieuwe drummer 'GB' is ook van de partij. Live-drums maken de set heel anders.

Jo Quail speelde cello op je debuutalbum... And So The Morning Comes. De begaafde celliste staat ook op Black Easter, vertel onze lezers waarom zij absoluut naar haar moeten kijken en luisteren!

Helaas is onze opnamesessie met Jo maar van korte duur geweest wegens een sneeuwstorm, maar we waren echt blij dat we het grootste deel van wat we hadden afgesproken toch hebben kunnen opnemen. Ze is een zeer begaafde kunstenares. En een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die de manier veranderen waarop ik naar muziek luister.

Op je website zag ik ook dat Matt Howden (aka Sieben die vorig jaar tevens op Black Easter stond) met je heeft samengewerkt. Was dat op plaat of als gastmuzikant tijdens liveshows?

We zagen Matt al meerdere malen spelen en we zijn altijd overdonderd geweest door zijn prestaties. Een podium delen met elkaar, dat is iets voor de toekomst. We waren zo gelukkig dat hij tijd had voor een ​​aantal mooie vioolpartijen op Welcome The Dream Led Masses, die hij via een echoplaat had opgenomen. Het paste perfect bij het einde van de track. Dat mengen met Phill Brown was één van de hoogtepunten van de sessies.

Ik las dat je Give Your Heart To The Hawks in de bossen rond Berlijn schreef. Het herinnert me aan wat Zola Jesus doet (ik zie een aantal gelijkenissen met jou) en naar het desolate platteland van Wisconsin trok om daar Taiga te schrijven. Was het belangrijk om voor Give Your Heart To The Hawks van omgeving te veranderen? Kon je dat album niet in Londen schrijven? Had het bos echt een impact op het schrijven van je songs?

De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of het bos wonen. Maar soms moet je ontsnappen van de sirenes en het asfalt, je terug aan de aarde binden. Je hebt nood aan de open haarden, de bossen en de sterren. Geen camera’s, weg van dat immer wakende oog.

Richard Farmby van Mogwai schreef de soundtrack van de horrorserie Les Revenants, en hij was ook de coproducer van je laatste album Give Your Heart To The Hawks. Hoe was het om met hem samen te werken?

Echt leuk en inspirerend! Hij heeft een leger van vintage en zeldzame synths, drummachines en polysynths. Hij is creatief genoeg om ze verstandig te gebruiken. Hij hielp ons met het afwerken van twee tracks waarmee we worstelden, en die hulp was uiteindelijk onbetaalbaar. We wilden nog een keer met hem werken, maar de tijd was te kort. Het zou een droom zijn om met hem het hele proces op te nemen.

Ik heb altijd geloofd dat het songmateriaal bepaalt hoe een album uiteindelijk klinkt en dat een producer slechts een ondersteunende rol heeft. Maar toen ik Moonspell-drummer Gaspar interviewde, kon die maar niet stoppen met Jens Bogren op te hemelen. Hij zei me dat de producer echt zijn stempel op een plaat drukt en naar een hoger niveau tilt. Dus, in het geval van Give Your Heart To The Hawks: zijn de producers Phill Brown (van Beth Gibbons en Portishead) en voormalig Shrieckback-lid Martyn Barker (die ook met Goldfrapp werkte) bepalend voor de triphopgeluiden op het album? Of is het iets dat je altijd wilde?

Hoewel we nog geluiden hebben veranderd tijdens het mengen van het album, hadden we een duidelijke visie van hoe het moest klinken qua structuur en stemming. We namen Martyns drums en verwerkten die (tot zijn grote schrik) om ze wat meer buitenaard te laten lijken. Een groot deel van de productie is in onze eigen studio opgenomen, maar Phill was in staat om het album zo te mengen dat het verhaal werd uitgebreid en waardoor er heel wat galmen werden toegevoegd die de plaat volledig anders maakten.

Je speelde al eerder in België, niet waar? In Brussel in 2011 (Fantastique Night) en in 2009 met de gothicsuperband The Eden House, een project van Tony Pettitt (The Fields Of The Nephilim) en Julianne Regan (All About Eve). Bent je nog steeds betrokken bij The Eden House?

Ik was zo vereerd dat ik aan het eerste album mocht meewerken, en ik hoop dat het weer zal gebeuren in de toekomst. Toen ik met de jongens begon te schrijven, begon ik net ook aan And So The Morning Comes. Het is een moeilijke keuze, maar toen moesten we ons richten op de afwerking van ons debuutalbum.

Jij en Steven zijn bergbeklimmers. De track Hands Are Tied staan op de soundtrack van de video van The Dark Mountain Project. Kun je onze lezers uitleggen waarover dat gaat?

Uncivilisation: The Dark Mountain Manifest was het uitgangspunt voor het hele Dark Mountain Project. Het is gericht op de mythen van de beschaving - de mythe van de vooruitgang, de mythe van de menselijke afscheiding van de natuur - en de manier waarop we ons beschermen tegen de erkenning van de puinhoop waarin we ons bevinden. Het is ook een oproep tot een diepere culturele betrokkenheid bij de ecologische, economische en sociale crisissen van onze tijd. Hoe goed of slecht we werken, zal bepalen waar de wereld uiteindelijk naartoe gaat. Op zijn minst kunnen we onszelf niet verwijten dat we het niet wisten!

2016 is nog jong. Hoe kijk je terug op 2015? En wat is je doel voor 2016?

2015 was onze drukste jaar tot nu toe: een single, een album, twee video's en zestig optredens. We hebben hard gewerkt, maar ook veel plezier gehad, de band omgevormd, soms met wisselende musici. We zijn blij met de steun van Wayne Hussey, en we hebben een nieuwe single die bijna klaar is en zal geproduced worden door Flint Kids met wie we samenwerkten voor de Joy Division-cover.

De laatste woorden, Evi? Een boodschap voor je fans misschien?

We zijn zo dankbaar voor jullie steun, dat is belangrijk voor een zelfstandig artiest.

Evi Vine speelt op zondag 27 maart op het Black Easter Festival in Antwerpen.

Dit interview verscheen oorpsronkelijk in het Engels en het Nederlands op Peek-a-boo-magazine

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : European Ghost - Pale And Sick (2020 edition)

Dit album verscheen origineel reeds in 2016 bij het Spaanse Unknown Pleasure Records. Eind vorig jaar vond Icy Cold Records het hoog tijd om dit ondertussen niet meer verkrijgbare album in een 2020 versie heruit te geven. Terecht want in 2016 deelde ik een 8,5 op 10 uit voor de prestaties van dit trio uit Bologna. Moderne post punk. Lekker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...