casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

EVI VINE
De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016, Benny CALUWE
 Bookmark and Share

02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
02/03/2016 : EVI VINE - De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of in het bos wonen.
De folktronica kunstenares Evi Vine zal tijdens het Black Easter Festival in Antwerpen op zondag 27 maart optreden. Evi is gezegend met een prachtige stem. Ze speelt donkere, intieme folk. Ze maakt droomachtige, fragiele en sfeervolle muziek die me doet denken aan Elizabeth Fraser. Haar laatste album Give Your Heart Away To The Hawks scoorde goed op onze pagina's. Geef je hart aan Evi Vine! Ontdek haar muziek die recht uit het hart komt.

De eerste keer dat ik je hoorde, was op het Joy Division tribute album A Change Of Speed ​​–A Change Of Style. Een verleidelijke, ietwat griezelige versie van Dead Souls. Ik wilde meteen meer over je weten. Wat betekent Joy Division voor je? En hoe kijk je terug op het album?

Dead Souls stond op ons verlanglijstje, toen men ons vroeg om mee te werken, waren we blij (en verrast) dat deze song nog beschikbaar was. De muziek van Joy Division is een integraal onderdeel van mijn leven.

Terwijl ik jullie ontdekte, vond ik een nogal verrassende cover van Madonna op jullie Soundcloud-pagina. Waarom niet eigenlijk, Sonic Youth maakte een geweldige versie van Madonna's Into The Groove en Paradise Lost maakte zelfs een cover van Everything But The Girl's Missing. Wat trok je aan in Oh Father (een track uit Like A Virgin)?

De track heeft een sterke aantrekkingskracht op mij sinds ik een kind was. Ik had een vervreemde relatie met mijn eigen vader, het leek me gewoon passend. Het is ook een anonieme manier om dingen te zeggen tegen een ouder die je normaal nooit zou zeggen.

Ik merkte ook dat een getalenteerde kunstenares zoals jij geen platenlabel heeft. Is dat een noodzaak of een bewuste keuze?

Een combinatie van beide. We voelden dat we het alleen moesten doen totdat we een relatie vonden met het juiste label, dat we natuurlijk graag zouden vinden.

Je stem is een geweldige troef. Daarbovenop ben je ook een multi-instrumentaliste. Heb je op jonge leeftijd lessen gevolgd ? Wat was je eerste instrument ?

Ik volgde gitaarlessen toen ik 8 was, dat waren de beginselen, en dan een paar jaar later door omstandigheden werd dat de piano en nadien verloor ik mijn interesse. Een paar jaar geleden pakte ik opnieuw de gitaar op, als autodidact, net zoals Steven, en dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen.

In Peek-A-Boo hebben we een artikelenreeks over tien platen die een leven hebben veranderd. We vroegen het ook aan Wayne Hussey, maar die wilde geen klassiekers noemen. In plaats daarvan koos hij voor recentere albums. Hij koos je debuutalbum ...And So The Morning Comes. Hij noemde het een object van zeldzame schoonheid. Ik veronderstel dat het een eer is dat Wayne Hussey dat zegt, niet?

Ja, de muziek van The Mission heeft mijn leven ook veranderd, dus we stonden perplex toen we het lazen. Uiteraard zijn we blij dat we als support act voor zijn solotoer mogen spelen.

Deze tour start in Luik. Hoe kwam die tot stand?

We namen contact op met het management om Wayne rechtstreeks te danken voor wat hij over ons geschreven had, en vanaf daar begon het echt. Er stonden al een paar shows geboekt, dus we waren blij dat ook de timing goed uitkwam om andere shows te kunnen doen. Het is een hele eer voor ons.

Maar eerst speel je op Black Easter. Wat kunnen we verwachten? Hoeveel muzikanten zullen er op het podium staan, en zal je partner in crime Steven Hill er ook bij zijn?

We hebben echt geluk dat de hele band er is. Hunter Barr op synths, die het livegeluid een hele duw in de rug geeft, en hij is een droom om mee te werken, en onze nieuwe drummer 'GB' is ook van de partij. Live-drums maken de set heel anders.

Jo Quail speelde cello op je debuutalbum... And So The Morning Comes. De begaafde celliste staat ook op Black Easter, vertel onze lezers waarom zij absoluut naar haar moeten kijken en luisteren!

Helaas is onze opnamesessie met Jo maar van korte duur geweest wegens een sneeuwstorm, maar we waren echt blij dat we het grootste deel van wat we hadden afgesproken toch hebben kunnen opnemen. Ze is een zeer begaafde kunstenares. En een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die de manier veranderen waarop ik naar muziek luister.

Op je website zag ik ook dat Matt Howden (aka Sieben die vorig jaar tevens op Black Easter stond) met je heeft samengewerkt. Was dat op plaat of als gastmuzikant tijdens liveshows?

We zagen Matt al meerdere malen spelen en we zijn altijd overdonderd geweest door zijn prestaties. Een podium delen met elkaar, dat is iets voor de toekomst. We waren zo gelukkig dat hij tijd had voor een ​​aantal mooie vioolpartijen op Welcome The Dream Led Masses, die hij via een echoplaat had opgenomen. Het paste perfect bij het einde van de track. Dat mengen met Phill Brown was één van de hoogtepunten van de sessies.

Ik las dat je Give Your Heart To The Hawks in de bossen rond Berlijn schreef. Het herinnert me aan wat Zola Jesus doet (ik zie een aantal gelijkenissen met jou) en naar het desolate platteland van Wisconsin trok om daar Taiga te schrijven. Was het belangrijk om voor Give Your Heart To The Hawks van omgeving te veranderen? Kon je dat album niet in Londen schrijven? Had het bos echt een impact op het schrijven van je songs?

De thema's van het album lopen door ons leven, of we in de steden of het bos wonen. Maar soms moet je ontsnappen van de sirenes en het asfalt, je terug aan de aarde binden. Je hebt nood aan de open haarden, de bossen en de sterren. Geen camera’s, weg van dat immer wakende oog.

Richard Farmby van Mogwai schreef de soundtrack van de horrorserie Les Revenants, en hij was ook de coproducer van je laatste album Give Your Heart To The Hawks. Hoe was het om met hem samen te werken?

Echt leuk en inspirerend! Hij heeft een leger van vintage en zeldzame synths, drummachines en polysynths. Hij is creatief genoeg om ze verstandig te gebruiken. Hij hielp ons met het afwerken van twee tracks waarmee we worstelden, en die hulp was uiteindelijk onbetaalbaar. We wilden nog een keer met hem werken, maar de tijd was te kort. Het zou een droom zijn om met hem het hele proces op te nemen.

Ik heb altijd geloofd dat het songmateriaal bepaalt hoe een album uiteindelijk klinkt en dat een producer slechts een ondersteunende rol heeft. Maar toen ik Moonspell-drummer Gaspar interviewde, kon die maar niet stoppen met Jens Bogren op te hemelen. Hij zei me dat de producer echt zijn stempel op een plaat drukt en naar een hoger niveau tilt. Dus, in het geval van Give Your Heart To The Hawks: zijn de producers Phill Brown (van Beth Gibbons en Portishead) en voormalig Shrieckback-lid Martyn Barker (die ook met Goldfrapp werkte) bepalend voor de triphopgeluiden op het album? Of is het iets dat je altijd wilde?

Hoewel we nog geluiden hebben veranderd tijdens het mengen van het album, hadden we een duidelijke visie van hoe het moest klinken qua structuur en stemming. We namen Martyns drums en verwerkten die (tot zijn grote schrik) om ze wat meer buitenaard te laten lijken. Een groot deel van de productie is in onze eigen studio opgenomen, maar Phill was in staat om het album zo te mengen dat het verhaal werd uitgebreid en waardoor er heel wat galmen werden toegevoegd die de plaat volledig anders maakten.

Je speelde al eerder in België, niet waar? In Brussel in 2011 (Fantastique Night) en in 2009 met de gothicsuperband The Eden House, een project van Tony Pettitt (The Fields Of The Nephilim) en Julianne Regan (All About Eve). Bent je nog steeds betrokken bij The Eden House?

Ik was zo vereerd dat ik aan het eerste album mocht meewerken, en ik hoop dat het weer zal gebeuren in de toekomst. Toen ik met de jongens begon te schrijven, begon ik net ook aan And So The Morning Comes. Het is een moeilijke keuze, maar toen moesten we ons richten op de afwerking van ons debuutalbum.

Jij en Steven zijn bergbeklimmers. De track Hands Are Tied staan op de soundtrack van de video van The Dark Mountain Project. Kun je onze lezers uitleggen waarover dat gaat?

Uncivilisation: The Dark Mountain Manifest was het uitgangspunt voor het hele Dark Mountain Project. Het is gericht op de mythen van de beschaving - de mythe van de vooruitgang, de mythe van de menselijke afscheiding van de natuur - en de manier waarop we ons beschermen tegen de erkenning van de puinhoop waarin we ons bevinden. Het is ook een oproep tot een diepere culturele betrokkenheid bij de ecologische, economische en sociale crisissen van onze tijd. Hoe goed of slecht we werken, zal bepalen waar de wereld uiteindelijk naartoe gaat. Op zijn minst kunnen we onszelf niet verwijten dat we het niet wisten!

2016 is nog jong. Hoe kijk je terug op 2015? En wat is je doel voor 2016?

2015 was onze drukste jaar tot nu toe: een single, een album, twee video's en zestig optredens. We hebben hard gewerkt, maar ook veel plezier gehad, de band omgevormd, soms met wisselende musici. We zijn blij met de steun van Wayne Hussey, en we hebben een nieuwe single die bijna klaar is en zal geproduced worden door Flint Kids met wie we samenwerkten voor de Joy Division-cover.

De laatste woorden, Evi? Een boodschap voor je fans misschien?

We zijn zo dankbaar voor jullie steun, dat is belangrijk voor een zelfstandig artiest.

Evi Vine speelt op zondag 27 maart op het Black Easter Festival in Antwerpen.

Dit interview verscheen oorpsronkelijk in het Engels en het Nederlands op Peek-a-boo-magazine

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...