casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

THE MISTRESS OF JERSEY
We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
08/08/2015, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

08/08/2015 : THE MISTRESS OF JERSEY - We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
08/08/2015 : THE MISTRESS OF JERSEY - We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
08/08/2015 : THE MISTRESS OF JERSEY - We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
08/08/2015 : THE MISTRESS OF JERSEY - We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
08/08/2015 : THE MISTRESS OF JERSEY - We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.
De Sisters of Mercy geven nog steeds regelmatig en met veel succes optredens. Maar weet u wat wij graag zouden zien? Een optreden van de Sisters zoals ze dat in 1985 deden, met hun toenmalige nummers. Welnu, dat is exact wat The Mistress of Jersey doet. Meer hoefden we niet te weten om hen uit te nodigen op de volgende Dark Entries Night, op vrijdag 11 september in de Kinky Star in Gent.

Wat ik weet van The Mistress of Jersey, is dat jullie in de jaren 90 relatief veel succes hadden met Sister-covers. Vertel eens, hoe zijn jullie op het idee gekomen om een Sisters-covergroepje op te richten?

Eigenlijk hadden we een garageband die Mother of Insanity heette. We speelden eigen nummers, maar ook covers. Onder meer Alice en Vision Thing - twee nummers van The Sisters of Mercy. Op een gegeven moment - ik weet niet meer goed hoe het gekomen is - hebben we besloten om covers te spelen van de Sisters, omdat we dat goede muziek vonden. Eigenlijk spelen we enkel nummers uit de periode voor 1985. Voor Floodland en zo. Mijn stem sloot goed aan bij die Sisters-covers. Ik heb nogal een zware stem. Dat ging echt wel goed. Het eerste optreden was op Demorock, een lokaal festival. Toen hebben we besloten om die covers te spelen, en we noemden ons The Mistress of Jersey. Aanvankelijk speelden we nog met een akoestische drum, maar later zijn we overgeschakeld naar een drumcomputer. Dat ging goed, en er bleven vragen binnenkomen om optredens te doen. We besloten om dat te blijven doen. We hebben een aanzienlijk aantal optredens gedaan. We hebben zeker drie keer in de Twieoo gespeeld. Het was een heel leuke periode.

Wanneer was dat zo?

Ik denk dat het 1994 of ’95 was. Zo’n twintig jaar geleden.

Maar jullie moeten daarna ook nog gespeeld hebben. Ik heb in de oude boekjes van Dark Entries een paar artikels over jullie gelezen, en ik denk dat dat zeker uit 1996 of zelfs ’97 moet zijn geweest.

Ja, dat kan. We hebben in totaal toch een tiental jaren gespeeld met The Mistress. We hadden af en toe optredens, een paar in Nederland, een paar in België. Een beetje verspreid, overal.

Wanneer zijn jullie gestopt, en waarom?

De belangrijkste reden was dat onze bassist voor zijn werk naar Hong Kong moest. We hadden zo’n tien jaar optredens gegeven. Het is niet echt dat we het beu waren, maar ja, je groeit een beetje uiteen en dat is het dan. We hebben niet officieel gezegd dat we gingen stoppen, maar we hadden wel besloten om geen optredens meer te doen. Dat zal intussen al vijftien jaar geleden zijn, misschien iets korter. Maar voor de vijftigste verjaardag van een maat van mij - in december, dus nog vrij recent - vroeg zijn vriendin of we niet nog eens een optreden van The Mistress wilden geven als verrassing. We zagen dat wel zitten. Maar onze bassist zat natuurlijk nog steeds in Hong Kong. Ik heb gevraagd aan een andere gitarist om met mij te spelen. We hebben dat gedaan en het was heel leuk. Na dat optreden hebben we gezegd dat we dat nog wel wilden doen, als we de mogelijkheid daartoe kregen.

Het gaat dus om een volledig nieuwe bezetting, en dus ook geen trio meer…

Toch wel, het is nog altijd met drie. Ik speel gitaar en zang. De gitarist en de bassist zijn veranderd. De vroegere gitarist zal zeker naar het optreden komen, maar hij had geen tijd om opnieuw te beginnen spelen.

Belangrijk is dat jullie zich beperken tot de vroege Sisters, tot 1985. Tot First and Last and Always. Waarom?

Omdat dat goed afgebakend is. De nummers zijn voor ons gemakkelijk om te spelen. Nadien zijn de Sisters beginnen spelen met synthesizers en zo. Dat werd wat moeilijker. We hebben besloten om ons te beperken tot die periode. De First and Last and Always Tour. Het gaat er niet om dat we de andere nummers niet goed vinden, maar die vroege nummers vinden we echt zeer goed en spelen we ook graag. Daar zijn we dan bij gebleven.

Wat vinden jullie van de Sisters nu? Ze komen binnenkort nog naar de Trix in Antwerpen. Het schijnt zelfs dat Andrew Eldritch een deel van de tijd in Antwerpen doorbrengt.

Ja, ik heb het ook gehoord. Ik blijf het leuk vinden om ernaar te gaan kijken. Het is wat nostalgie, ook. Maar het geluid waarmee ze nu spelen is volledig veranderd, dat lijkt niet meer op de tijd van 1985. Ze zijn natuurlijk geëvolueerd. Ze spelen ook met veel vooraf opgenomen stukken. Ze hebben geen live bas meer, het is een drumcomputer waar de baslijn op staat. De gitaar is ook veel rockiger. Vroeger stond daar veel flanger en delay op. Nu is het meer rock. Ik blijf het heel wijs vinden, hoor. Het is altijd een goede show.

Jullie hebben dus een eerste optreden gegeven op die verjaardag van een vriend, en het optreden in de Kinky Star is dan het tweede. Is dit het eerste publieke optreden?

Ja, want het eerste was op een privé-fuif. Dat waren maten onder elkaar. Iedereen vond het natuurlijk heel wijs. Mensen waren heel enthousiast. Nu zal het meer zijn zoals vroeger, voor een echt publiek.

Wij kijken er heel erg naar uit. Kan je nog iets meer zeggen over wat we mogen verwachten?

Even denken… De drumcomputer vind ik wel altijd een heel centraal iets. We moeten zorgen dat die zo goed mogelijk klinkt. We gaan er zeker wat dansbare nummers in steken. De set zal niet zo lang duren, want we zijn voorprogramma. We gaan zo goed mogelijk het geluid creëren van de First and Last and Always Tour.

Dat is echt het ijkpunt voor jullie…

Ja. Ze hebben toen ook nog sommige nummers gespeeld met een twaalfsnarige gitaar, maar wij spelen alles met twee gitaren. Nummers als Heartland, Alice, First and Last and Always zullen er zeker tussen zitten. Wij kijken er naar uit. We vinden het superleuk om die nummers te spelen, en we hopen dat het publiek er ook van geniet.

Ik ben daar zeker van. The Sisters of Mercy zijn toch een klassieker uit de scène.

En het zijn covers, dus jullie hoeven jullie niet in te houden. Laat jullie gaan. We kunnen maar genieten van de nummers die de Sisters in de tijd gemaakt hebben.

Dark Entries Night XII met The Mistress of Jersey en Twenty Six Tears: Vrijdag 11 september, Kinky Star, Vlasmarkt 9, 9000 Gent

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...