casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

COALESCAREMONIUM
Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
Coalescaremonium - oftewel 'Coalescent Ceremony' - is een grandioos gothic evenement dat ongeziene internationale acts combineert met lokaal talent uit verschillende subgenres van de gotische nachtleven op één groot feest, met een hoge focus op muziek, kunst, dans en mode. Voor zijn derde editie biedt de donkere bijeenkomst een verleidelijke selectie van concerten, DJ's, artiesten, stands en exposities. Dit alles gepaard met film en video, burlesque en fetish elementen onder de banner ‘Industrial decadence’. We hadden een gesprek met Nocturne en Discipulus, de creatieve geesten achter een van de meest originele gebeurtenissen in de scène van de afgelopen jaren,

Dag Nocturne en Discipulus. Jullie organiseren de 3de editie van Coalescaremonium op de 11de april. De naam van het evenement is een woordspel tussen Coalescence en Ceremony. Wat is jullie doel met dit concept?

N: Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie, met focus op muziek, dans, kunst en mode en waarbij iedereen zich welkom en thuis kan voelen in Brussel, het hart van België.

D: Toen wij opgroeiden - in de hoogdagen van Goth - gingen wij uit doorheen het hele land naar feestjes en concerten gaande van batcave tot metal. Een aantal jaren geleden hielden meerdere clubs en organizaties er plots mee op, en hebben we onze connecties gebruikt om iets nieuws te lanceren en een zekere grandeur terug te brengen, waarin eerder de gelijkenissen dan de verschillen tussen de fuifscenes naar boven gebracht worden.

Het thema is dit jaar ‘indutriële decadentie’. Jullie hebben speciale uitrusting en kostuums gemaakt voor het presetatieteam. Wat is het idee daarachter?

D: Met een overvloed aan invloeden om uit te kiezen, kunnen we maar zoveel elementen combineren in één dag zonder dat het chaotisch wordt. We werken dus graag een thema uit als leidraad. ‘Industrial Decadence’ weerspiegelt een botsing tussen het fijnste handwerk en de massaproductie van de industriële revolutie, wat gevisualiseerd zal worden via concerten, filmprojecties, dansoptredens en modeshows, inclusief ons eigen uiterlijke uitstraling en die van onze hosts: La Dutchessa (NL) en Telombre (FR).

Jullie kozen ‘Le bouche à oreille’ in Etterbeek als locatie. Wat is er net zo speciaal aan deze plek?

N: De Bouche à Oreille is de meest geweldige locatie die je je kan voorstellen: het is een oud klooster omgetoverd tot een luxueuze ontmoetingsplaats met een hoogtechnische – maar toch klassiek aangeklede – concertzaal, perfect geïntegreerd in het gebouw. De vele ruimtes geven ons de kans om verschillende functies in het event te verwerken, en hun attitude, oog voor detail en open geest is zeer gelijkaardig aan de onze. Het bevindt zich in één van de mooiste delen van de stad, makkelijk bereikbaar met de auto zowel als met het openbaar vervoer, en als de Europese ambtenaren naar huis gaan voor het weekend worden hotelkamers weggegeven aan koopjes prijzen!

Laat ons kijken naar de ‘Concert Room’. Wat hebben jullie daar geprogrammeerd?

D: De concertzaal is de grote trots van het evenement, met een programma bestaande uit vier segmenten, ieder met een eigen sfeer en schikking. Allereerst is er een cabaretshow van de Belgische burlesque groep Candy Coated Circus, die ons een vol uur aan glamoreuze erotische dans en tongue-in-cheek humor zullen brengen, steeds met een duistere ondertoon; een lichte sfeer die je kan genieten in een klassevolle lounge omgeving.

N: Het volgende deel zal meer actief zijn: een optreden van Herrschaft die ons een genre “new wave metal” presenteert, iets zo unieks dat het uit Parijs moet komen en zijn eerste vertoning zal maken in België. Hun muziek is duister en intens, maar toch upbeat en vol van plezier. Mensen kunnen kiezen om het zittend vanop afstand te bekijken, of te dansen en te headbangen recht voor het podium.

D: Een volgende Belgische première is het concert van Schwarzblut, een Nederlandse dark electro band die op het Brusselse Alfa Matrix label staan. Om de gelegenheid te vieren, hebben ze een volledig nieuwe show uitgewerkt rond hun laatste album “Gebeyn aller Verdammten”, waarin ze Duitse poëzie mixen met industrial geluiden, vrouwelijke zang en prachtige orkestraties, alles gecombineerd met een on stage Video Jockey die projecties mixt naargelang de muziek zich ontwikkelt en het publiek erop danst.

N: Het laatste segment wordt beschouwd als het “hardste” deel van het evenement. De tafels zijn weg, dansplatformen staan klaar en het publiek kan los gaan op de energieke industrial en powernoise mixen van DJ Sisen (Japan) en DJ ALCHEMY (Griekenland), een waar superduo die al bij ons zijn sinds het begin. Zoals voordien hebben we ingehuurde dansers op podium, en daarbovenop zal je een duellerende fashion show zien door Cadavre Exquis (fetish/latex) en Oh Marisha (victorian/showgirl). Het wordt een knaller!

Er is ook een aparte Dance Room vanaf de namiddag. Elk uur speelt er een dj uit andere Belgische organisaties in steeds een andere muziekstijl. Vertel ons meer…

N: Om werkelijk de verschillende subgenres van het underground/Gothic nachtleven te verenigen, nodigen we DJs van bevriende organisaties uit om ons te laten proeven van hun repertoires en zich het evenement voor een stuk eigen te maken. Het is een goede manier voor het publiek om andere scenes (opnieuw) te ontdekken in een ander daglicht, en om muziek te horen die ze normaal niet horen. We regelen het zo dat het danszaal genre steeds in contrast staat met het aanbod van de andere zalen, zodat er voor iedereen overal wat wils is.

D: Ik zal dit jaar starten met een black metal set, niet iets wat vaak gedaan wordt tijdens Belgische fuiven, maar een mooie opportuniteit voor mij om de veelzijdigheid te tonen van één van de genres waar ik het mij het meest in thuis voel. Tijdens het evenement zal je sets horen van classic wave, electro, medieval, goth glam en minimal synth, allemaal door dj’s die experts zijn in hun respectievelijke stijlen en als geen ander weten wat ze brengen.

Dan is er nog de kapel. Wat gebeurt er daar?

D: De kapel is waarschijnlijk één van onze mooiste ruimtes. Overdag zal er een doorlopende tentoonstelling zijn van drie kunstenaars en om de optredens in de concertzaal te overbruggen, zullen er muzikale kunstfilms geprojecteerd worden op groot scherm. De films die je zal zien zijn “The Golden Embrace” met muziek van Christofer Johnsson van Therion; “Bara No Konrei” door de Japanse band Malice Mizer; “The Deliverance of the Fall”: een atmosferisch opus door Dekadent, en als laatste een volledige vertoning van “The Rocky Horror Picture Show”!

N: Ikzelf zal dit jaar mijn werk uitstallen tezamen met twee sterke artiesten waar ik veel bewondering voor heb. Dit is heel wat voor mij aangezien het de eerste keer is dat ik mijn illustraties, mode- en karakterontwerpen toon in zo’n publieke omgeving, buiten het artwork dat ik gedaan heb voor de Coalescaremonium flyers. De anderen zijn Fürst der Schatten, een gekend figuur in de Brusselse scene die van de gelegenheid gebruik zal maken om zijn “upcycled sculpturen” te tonen; en de befaamde fetish- en muziekfotograaf Marius Sachtikus uit Praag.

En dan zie ik nog een paar attracties op het gelijkvloers. Een foto boot, een Lounge Area en een verkoopruimte…

Ook de ruimte op het gelijkvloers heeft een aantal aanbiedingen. Ik zie dat jullie een fotostudio hebben, een Lounge Area en een marktje...

D: Voortbouwend op de vorige editie hebben we alles wat niet voldoende op zichzelf stond samengevoegd tot ons nieuwe lounge zaal concept. Door de ingang te verplaatsen naar de voorzijde van het gebouw kunnen we de stroom van het evenement significant verbeteren, en veel meer detail en sfeer toevoegen, van het ontvangen van het publiek bij aankomst, tot het moment dat ze hun jas overhandigen aan de vestiaire of even neerzitten met een kopje thee en een cupcake. Net daarnaast is een kleine, gezellige shopping met kraampjes die alles verkopen van muziek tot kledij en accessoires, niet erg groot maar leuk genoeg om een eigen ruimte te vullen.

Welke dranken zijn er voorradig? Is er ook eten?

N: Pal in het midden van het klooster ligt de foyer, een ruimte die de andere zalen verbindt en plaats biedt aan de bars, die een grote selectie van Belgische bieren, frisdranken en biosapjes serveren. Er is ook een aparte cava bar, die wijnen en witte alcohol verkoopt, alsook verschillende soorten bubbels, gekleurd naar het thema van het evenement. Buiten is er de binnenkoer: een ommuurd gedeelte van de locatie waar mensen even adem kunnen halen, roken, of een hamburger/veggyburger verorberen aan onze grillhut, allemaal terwijl ze nog steeds genieten van de muziek en sfeer van het evenement.

Het evenement stopt om 2 uur. Wat gebeurt er met de mensen die met het openbaar vervoer komen?

D: Met een grote gratis parking aan het Cinquantenaire/Jubelpark in de directe omgeving van de zaal, kunnen bezoekers die met de auto zijn makkelijk huiswaarts keren wanneer ze wensen. Voor diegenen die naar Brussel komen met het openbaar vervoer hebben we een speciale afterparty geregeld in het centrum van de stad waar evenementen kunnen doorgaan tot de ochtend. Het is net naast het Centraal Station en we voorzien een gratis shuttle service richting afterparty nadat Coalescaremonium geëindigd is.

En zeg nu eens waarom we zouden moeten komen…

N: Om te genieten van je dag in zo’n mooie omgeving. Wie wil dat nu niet?!

Coalescaremonium

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...