casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

COALESCAREMONIUM
Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
09/04/2015 : COALESCAREMONIUM - Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie.
Coalescaremonium - oftewel 'Coalescent Ceremony' - is een grandioos gothic evenement dat ongeziene internationale acts combineert met lokaal talent uit verschillende subgenres van de gotische nachtleven op één groot feest, met een hoge focus op muziek, kunst, dans en mode. Voor zijn derde editie biedt de donkere bijeenkomst een verleidelijke selectie van concerten, DJ's, artiesten, stands en exposities. Dit alles gepaard met film en video, burlesque en fetish elementen onder de banner ‘Industrial decadence’. We hadden een gesprek met Nocturne en Discipulus, de creatieve geesten achter een van de meest originele gebeurtenissen in de scène van de afgelopen jaren,

Dag Nocturne en Discipulus. Jullie organiseren de 3de editie van Coalescaremonium op de 11de april. De naam van het evenement is een woordspel tussen Coalescence en Ceremony. Wat is jullie doel met dit concept?

N: Het hoofddoel van Coalescaremonium is het samenbrengen van mensen uit een Gothic scene die in vele kleine subculturen versplinterd is, tijdens een groots feest in een mooie locatie, met focus op muziek, dans, kunst en mode en waarbij iedereen zich welkom en thuis kan voelen in Brussel, het hart van België.

D: Toen wij opgroeiden - in de hoogdagen van Goth - gingen wij uit doorheen het hele land naar feestjes en concerten gaande van batcave tot metal. Een aantal jaren geleden hielden meerdere clubs en organizaties er plots mee op, en hebben we onze connecties gebruikt om iets nieuws te lanceren en een zekere grandeur terug te brengen, waarin eerder de gelijkenissen dan de verschillen tussen de fuifscenes naar boven gebracht worden.

Het thema is dit jaar ‘indutriële decadentie’. Jullie hebben speciale uitrusting en kostuums gemaakt voor het presetatieteam. Wat is het idee daarachter?

D: Met een overvloed aan invloeden om uit te kiezen, kunnen we maar zoveel elementen combineren in één dag zonder dat het chaotisch wordt. We werken dus graag een thema uit als leidraad. ‘Industrial Decadence’ weerspiegelt een botsing tussen het fijnste handwerk en de massaproductie van de industriële revolutie, wat gevisualiseerd zal worden via concerten, filmprojecties, dansoptredens en modeshows, inclusief ons eigen uiterlijke uitstraling en die van onze hosts: La Dutchessa (NL) en Telombre (FR).

Jullie kozen ‘Le bouche à oreille’ in Etterbeek als locatie. Wat is er net zo speciaal aan deze plek?

N: De Bouche à Oreille is de meest geweldige locatie die je je kan voorstellen: het is een oud klooster omgetoverd tot een luxueuze ontmoetingsplaats met een hoogtechnische – maar toch klassiek aangeklede – concertzaal, perfect geïntegreerd in het gebouw. De vele ruimtes geven ons de kans om verschillende functies in het event te verwerken, en hun attitude, oog voor detail en open geest is zeer gelijkaardig aan de onze. Het bevindt zich in één van de mooiste delen van de stad, makkelijk bereikbaar met de auto zowel als met het openbaar vervoer, en als de Europese ambtenaren naar huis gaan voor het weekend worden hotelkamers weggegeven aan koopjes prijzen!

Laat ons kijken naar de ‘Concert Room’. Wat hebben jullie daar geprogrammeerd?

D: De concertzaal is de grote trots van het evenement, met een programma bestaande uit vier segmenten, ieder met een eigen sfeer en schikking. Allereerst is er een cabaretshow van de Belgische burlesque groep Candy Coated Circus, die ons een vol uur aan glamoreuze erotische dans en tongue-in-cheek humor zullen brengen, steeds met een duistere ondertoon; een lichte sfeer die je kan genieten in een klassevolle lounge omgeving.

N: Het volgende deel zal meer actief zijn: een optreden van Herrschaft die ons een genre “new wave metal” presenteert, iets zo unieks dat het uit Parijs moet komen en zijn eerste vertoning zal maken in België. Hun muziek is duister en intens, maar toch upbeat en vol van plezier. Mensen kunnen kiezen om het zittend vanop afstand te bekijken, of te dansen en te headbangen recht voor het podium.

D: Een volgende Belgische première is het concert van Schwarzblut, een Nederlandse dark electro band die op het Brusselse Alfa Matrix label staan. Om de gelegenheid te vieren, hebben ze een volledig nieuwe show uitgewerkt rond hun laatste album “Gebeyn aller Verdammten”, waarin ze Duitse poëzie mixen met industrial geluiden, vrouwelijke zang en prachtige orkestraties, alles gecombineerd met een on stage Video Jockey die projecties mixt naargelang de muziek zich ontwikkelt en het publiek erop danst.

N: Het laatste segment wordt beschouwd als het “hardste” deel van het evenement. De tafels zijn weg, dansplatformen staan klaar en het publiek kan los gaan op de energieke industrial en powernoise mixen van DJ Sisen (Japan) en DJ ALCHEMY (Griekenland), een waar superduo die al bij ons zijn sinds het begin. Zoals voordien hebben we ingehuurde dansers op podium, en daarbovenop zal je een duellerende fashion show zien door Cadavre Exquis (fetish/latex) en Oh Marisha (victorian/showgirl). Het wordt een knaller!

Er is ook een aparte Dance Room vanaf de namiddag. Elk uur speelt er een dj uit andere Belgische organisaties in steeds een andere muziekstijl. Vertel ons meer…

N: Om werkelijk de verschillende subgenres van het underground/Gothic nachtleven te verenigen, nodigen we DJs van bevriende organisaties uit om ons te laten proeven van hun repertoires en zich het evenement voor een stuk eigen te maken. Het is een goede manier voor het publiek om andere scenes (opnieuw) te ontdekken in een ander daglicht, en om muziek te horen die ze normaal niet horen. We regelen het zo dat het danszaal genre steeds in contrast staat met het aanbod van de andere zalen, zodat er voor iedereen overal wat wils is.

D: Ik zal dit jaar starten met een black metal set, niet iets wat vaak gedaan wordt tijdens Belgische fuiven, maar een mooie opportuniteit voor mij om de veelzijdigheid te tonen van één van de genres waar ik het mij het meest in thuis voel. Tijdens het evenement zal je sets horen van classic wave, electro, medieval, goth glam en minimal synth, allemaal door dj’s die experts zijn in hun respectievelijke stijlen en als geen ander weten wat ze brengen.

Dan is er nog de kapel. Wat gebeurt er daar?

D: De kapel is waarschijnlijk één van onze mooiste ruimtes. Overdag zal er een doorlopende tentoonstelling zijn van drie kunstenaars en om de optredens in de concertzaal te overbruggen, zullen er muzikale kunstfilms geprojecteerd worden op groot scherm. De films die je zal zien zijn “The Golden Embrace” met muziek van Christofer Johnsson van Therion; “Bara No Konrei” door de Japanse band Malice Mizer; “The Deliverance of the Fall”: een atmosferisch opus door Dekadent, en als laatste een volledige vertoning van “The Rocky Horror Picture Show”!

N: Ikzelf zal dit jaar mijn werk uitstallen tezamen met twee sterke artiesten waar ik veel bewondering voor heb. Dit is heel wat voor mij aangezien het de eerste keer is dat ik mijn illustraties, mode- en karakterontwerpen toon in zo’n publieke omgeving, buiten het artwork dat ik gedaan heb voor de Coalescaremonium flyers. De anderen zijn Fürst der Schatten, een gekend figuur in de Brusselse scene die van de gelegenheid gebruik zal maken om zijn “upcycled sculpturen” te tonen; en de befaamde fetish- en muziekfotograaf Marius Sachtikus uit Praag.

En dan zie ik nog een paar attracties op het gelijkvloers. Een foto boot, een Lounge Area en een verkoopruimte…

Ook de ruimte op het gelijkvloers heeft een aantal aanbiedingen. Ik zie dat jullie een fotostudio hebben, een Lounge Area en een marktje...

D: Voortbouwend op de vorige editie hebben we alles wat niet voldoende op zichzelf stond samengevoegd tot ons nieuwe lounge zaal concept. Door de ingang te verplaatsen naar de voorzijde van het gebouw kunnen we de stroom van het evenement significant verbeteren, en veel meer detail en sfeer toevoegen, van het ontvangen van het publiek bij aankomst, tot het moment dat ze hun jas overhandigen aan de vestiaire of even neerzitten met een kopje thee en een cupcake. Net daarnaast is een kleine, gezellige shopping met kraampjes die alles verkopen van muziek tot kledij en accessoires, niet erg groot maar leuk genoeg om een eigen ruimte te vullen.

Welke dranken zijn er voorradig? Is er ook eten?

N: Pal in het midden van het klooster ligt de foyer, een ruimte die de andere zalen verbindt en plaats biedt aan de bars, die een grote selectie van Belgische bieren, frisdranken en biosapjes serveren. Er is ook een aparte cava bar, die wijnen en witte alcohol verkoopt, alsook verschillende soorten bubbels, gekleurd naar het thema van het evenement. Buiten is er de binnenkoer: een ommuurd gedeelte van de locatie waar mensen even adem kunnen halen, roken, of een hamburger/veggyburger verorberen aan onze grillhut, allemaal terwijl ze nog steeds genieten van de muziek en sfeer van het evenement.

Het evenement stopt om 2 uur. Wat gebeurt er met de mensen die met het openbaar vervoer komen?

D: Met een grote gratis parking aan het Cinquantenaire/Jubelpark in de directe omgeving van de zaal, kunnen bezoekers die met de auto zijn makkelijk huiswaarts keren wanneer ze wensen. Voor diegenen die naar Brussel komen met het openbaar vervoer hebben we een speciale afterparty geregeld in het centrum van de stad waar evenementen kunnen doorgaan tot de ochtend. Het is net naast het Centraal Station en we voorzien een gratis shuttle service richting afterparty nadat Coalescaremonium geëindigd is.

En zeg nu eens waarom we zouden moeten komen…

N: Om te genieten van je dag in zo’n mooie omgeving. Wie wil dat nu niet?!

Coalescaremonium

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...