casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

HATCHLING
We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015, Wim Guillemyn
 Bookmark and Share

03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
Hatchling, het geesteskind van Simon Mahieu, bestaat slechts drie jaar en vaart nu als trio met zanger Simon bijgestaan ​​door toetsenisten Roosje Strobbe en Saida Tilkin. Hun prikkelende, opzwepende elektronische muziek zijn altijd goed voor een feestje, wat ze ook van plan zijn om op Black Easter te tonen.

Hoe zou je Hatchling voorstellen aan iemand die de band niet kent?

We begonnen als een sombere, minimalistische synthpop band, en na verloop van tijd hebben we er meer en meer electropunk vibes in gestoken. Soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en Deathrays.

Er zijn een aantal wijzigingen van de bandleden in het jonge bestaan ​​van de band geweest - hoe is dat gebeurd?

True, en dat is zonder rekening te houden met al de line-ups die het zelfs nog nooit maakten tot op een podium. De waarheid rond die wijzigingen is vrij saai, vrees ik: meestal is het te wijten aan een gebrek aan tijd, of andere prioriteiten - het spelen in een band betaalt meestal niet goed ook. Sommige van de oud-leden besloten dat ze zich wilden richten op hun eigen muzikale projecten. Afgezien daarvan ben ik ook niet de gemakkelijkste persoon om mee te werken. Ik ben heel duidelijk wanneer het gaat om het bereiken van bepaalde doelen, en erg beschermend als het gaat om songwriting en het regelen van arrangementen - ik wil zelf alle beslissingen nemen. Dat is waarom we bijna nooit jammen om ideeën uit te werken - negen van de tien keer komt daar toch niets interessants uit.

De groep is uitgebreid van twee naar drie leden? Wat is de reden?

Ik wilde versnellen en we wilden meer zang toevoegen, zodat een derde lid de beste optie was, zowel voor het geluid als voor de levensduur van de versnelling. Ik leg ook graag de nadruk op de zang en ik krijg nu de ruimte om te doen wat ik wil op het podium, in plaats van om de twee seconden terug naar een synth te moeten draaien. Ik vind het beter zo. Het was niet enkel een puur praktische beslissing, het voelde ook alsof het 't juiste moment was om een ​​ander lid toe te voegen. Ik hou ook van de manier waarop het eruit ziet en voelt nu op het podium. Het doet me een beetje denken aan Human League.

Wil je live optreden als trio of zal je wat extra muzikanten meenemen?

Wij richten ons op de kern line-up van drie nu. Er is nog heel wat dat ik zou willen doen: een van de eerste ideeën voor Hatchling omvatte een elektrische viool en een tijdje geleden brachten we een paar van onze nummers met een koor - en dat was geweldig, veel drama - maar momenteel ben ik blij met de dingen zoals ze zijn.

De muziek voelt soms als een soundtrack ... Zijn jullie filmliefhebbers?

Filmlief- en soundtrackliefhebbers. Zoals ik al eerder zei: films geven mijn creativiteit een boost, meer dan iets anders, net als video games. De juiste soundtrack kan een goede film of game omzetten in een geweldige. Ik hou vooral van het atmosferische spul. Om er maar een paar te noemen: Hans Zimmer's 'The Dark Knight' score is pure kunst, net als 'Silent Hill' OST Akira Yamaoka's, Jerry Goldsmith's score voor 'Alien' en Badalamenti's werk op 'Twin Peaks'. Ik kan er uren over bezig blijven, maar laten we het hierop houden voor nu.

Wat zijn je plannen voor 2015? Kunnen we verwachten dat nieuwe werk uitkomt?

We zijn momenteel gericht op het live-aspect, maar er zijn een aantal plannen om nieuwe dingen vrij te geven. Ik wil geen beloftes doen die ik dan niet kan waarmaken, maar we zouden graag een single uit brengen aan het einde van 2015. We hebben onlangs een aantal nieuwe demo's gepost op de site, check ze uit!

Wat kunnen we van Hatchling verwachten op Black Easter?

De nieuwe set is een mix van snelle en luide electropunk versus diepe en donkere synthpop, wat perfect past bij mijn moodswings. Ik hou van rommelen met contrasten en proberen de lijnen te vervagen tussen wat ernstig is en wat niet. Oh, en rook, had ik al gezegd rook?

Zijn er andere bands op Black Easter waar u naaruit kijkt?

Ik zag Rosa Crvx bijna tien jaar geleden en ben enthousiast om hen weer te zien. Ik vond ze erg hypnotiserend en visueel zo goed onderhoudend, dus ik ben benieuwd naar hoe ze zijn geëvolueerd. In alle eerlijkheid, het grootste deel van de bands zijn nieuw voor mij, dus ik ga me gewoon door hen laten verrassen.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en kun je aangeven waarom?

Dat is een moeilijke. Het hangt allemaal af van mijn stemming en van waar ik sta in die tijd van mijn leven.

Enkele albums die steeds blijven terugkomen zijn: Alice Cooper's 'Love It To Death', The Doors 'gelijknamige eerste', 'Transformer ' door Lou Reed, het eerste album van Gorillaz, de volledige eerste twee Sisters Of Mercy albums en iets van Bauhaus. Er is een enorme lijst met albums en kunstenaars in het algemeen dat een impact heeft op wat ik doe of maak als muzikant.

Welke band of artiest moeten mensen leren kennen?

Lili Grace! Een van de meest originele line-ups (twee zusters op elektronica en cello) en geluiden die er zijn. En het zijn zeer aardige mensen ook. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op het 'Evelyn Evelyn' album van Amanda Palmer en Jason Webley - check hen allebei eens als je ze nog niet kent! Ik ben ook altijd in de stemming voor Horrorpops, en 'Here Come The Brides' (door wijlen Brides of Destruction) was het beste hard rock album van de 00s - waarvan niemand gehoord heeft.

Wat wil je / hoop je te bereiken met deze band?

We willen blijven optreden en gewoon doen wat we willen doen. Ik geloof dat het zeer belangrijk is om te doen wat goed voelt en om te blijven groeien. We zijn nog steeds in ontwikkeling qua sound en ik hou graag alle opties open. Binnen een paar jaar gaan we misschien piraatliedjes op contrabas en laser harp uitvoeren, alles mag!

Bedankt voor het interview!

HatchlingHomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...