casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

HATCHLING
We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015, Wim Guillemyn
 Bookmark and Share

03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
03/03/2015 : HATCHLING - We brengen een mix van electropunk, soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en deathrays.
Hatchling, het geesteskind van Simon Mahieu, bestaat slechts drie jaar en vaart nu als trio met zanger Simon bijgestaan ​​door toetsenisten Roosje Strobbe en Saida Tilkin. Hun prikkelende, opzwepende elektronische muziek zijn altijd goed voor een feestje, wat ze ook van plan zijn om op Black Easter te tonen.

Hoe zou je Hatchling voorstellen aan iemand die de band niet kent?

We begonnen als een sombere, minimalistische synthpop band, en na verloop van tijd hebben we er meer en meer electropunk vibes in gestoken. Soms zijn we snel en hard, de andere keer diep en koud, maar altijd heel erg verliefd op drama, androïden en Deathrays.

Er zijn een aantal wijzigingen van de bandleden in het jonge bestaan ​​van de band geweest - hoe is dat gebeurd?

True, en dat is zonder rekening te houden met al de line-ups die het zelfs nog nooit maakten tot op een podium. De waarheid rond die wijzigingen is vrij saai, vrees ik: meestal is het te wijten aan een gebrek aan tijd, of andere prioriteiten - het spelen in een band betaalt meestal niet goed ook. Sommige van de oud-leden besloten dat ze zich wilden richten op hun eigen muzikale projecten. Afgezien daarvan ben ik ook niet de gemakkelijkste persoon om mee te werken. Ik ben heel duidelijk wanneer het gaat om het bereiken van bepaalde doelen, en erg beschermend als het gaat om songwriting en het regelen van arrangementen - ik wil zelf alle beslissingen nemen. Dat is waarom we bijna nooit jammen om ideeën uit te werken - negen van de tien keer komt daar toch niets interessants uit.

De groep is uitgebreid van twee naar drie leden? Wat is de reden?

Ik wilde versnellen en we wilden meer zang toevoegen, zodat een derde lid de beste optie was, zowel voor het geluid als voor de levensduur van de versnelling. Ik leg ook graag de nadruk op de zang en ik krijg nu de ruimte om te doen wat ik wil op het podium, in plaats van om de twee seconden terug naar een synth te moeten draaien. Ik vind het beter zo. Het was niet enkel een puur praktische beslissing, het voelde ook alsof het 't juiste moment was om een ​​ander lid toe te voegen. Ik hou ook van de manier waarop het eruit ziet en voelt nu op het podium. Het doet me een beetje denken aan Human League.

Wil je live optreden als trio of zal je wat extra muzikanten meenemen?

Wij richten ons op de kern line-up van drie nu. Er is nog heel wat dat ik zou willen doen: een van de eerste ideeën voor Hatchling omvatte een elektrische viool en een tijdje geleden brachten we een paar van onze nummers met een koor - en dat was geweldig, veel drama - maar momenteel ben ik blij met de dingen zoals ze zijn.

De muziek voelt soms als een soundtrack ... Zijn jullie filmliefhebbers?

Filmlief- en soundtrackliefhebbers. Zoals ik al eerder zei: films geven mijn creativiteit een boost, meer dan iets anders, net als video games. De juiste soundtrack kan een goede film of game omzetten in een geweldige. Ik hou vooral van het atmosferische spul. Om er maar een paar te noemen: Hans Zimmer's 'The Dark Knight' score is pure kunst, net als 'Silent Hill' OST Akira Yamaoka's, Jerry Goldsmith's score voor 'Alien' en Badalamenti's werk op 'Twin Peaks'. Ik kan er uren over bezig blijven, maar laten we het hierop houden voor nu.

Wat zijn je plannen voor 2015? Kunnen we verwachten dat nieuwe werk uitkomt?

We zijn momenteel gericht op het live-aspect, maar er zijn een aantal plannen om nieuwe dingen vrij te geven. Ik wil geen beloftes doen die ik dan niet kan waarmaken, maar we zouden graag een single uit brengen aan het einde van 2015. We hebben onlangs een aantal nieuwe demo's gepost op de site, check ze uit!

Wat kunnen we van Hatchling verwachten op Black Easter?

De nieuwe set is een mix van snelle en luide electropunk versus diepe en donkere synthpop, wat perfect past bij mijn moodswings. Ik hou van rommelen met contrasten en proberen de lijnen te vervagen tussen wat ernstig is en wat niet. Oh, en rook, had ik al gezegd rook?

Zijn er andere bands op Black Easter waar u naaruit kijkt?

Ik zag Rosa Crvx bijna tien jaar geleden en ben enthousiast om hen weer te zien. Ik vond ze erg hypnotiserend en visueel zo goed onderhoudend, dus ik ben benieuwd naar hoe ze zijn geëvolueerd. In alle eerlijkheid, het grootste deel van de bands zijn nieuw voor mij, dus ik ga me gewoon door hen laten verrassen.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en kun je aangeven waarom?

Dat is een moeilijke. Het hangt allemaal af van mijn stemming en van waar ik sta in die tijd van mijn leven.

Enkele albums die steeds blijven terugkomen zijn: Alice Cooper's 'Love It To Death', The Doors 'gelijknamige eerste', 'Transformer ' door Lou Reed, het eerste album van Gorillaz, de volledige eerste twee Sisters Of Mercy albums en iets van Bauhaus. Er is een enorme lijst met albums en kunstenaars in het algemeen dat een impact heeft op wat ik doe of maak als muzikant.

Welke band of artiest moeten mensen leren kennen?

Lili Grace! Een van de meest originele line-ups (twee zusters op elektronica en cello) en geluiden die er zijn. En het zijn zeer aardige mensen ook. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op het 'Evelyn Evelyn' album van Amanda Palmer en Jason Webley - check hen allebei eens als je ze nog niet kent! Ik ben ook altijd in de stemming voor Horrorpops, en 'Here Come The Brides' (door wijlen Brides of Destruction) was het beste hard rock album van de 00s - waarvan niemand gehoord heeft.

Wat wil je / hoop je te bereiken met deze band?

We willen blijven optreden en gewoon doen wat we willen doen. Ik geloof dat het zeer belangrijk is om te doen wat goed voelt en om te blijven groeien. We zijn nog steeds in ontwikkeling qua sound en ik hou graag alle opties open. Binnen een paar jaar gaan we misschien piraatliedjes op contrabas en laser harp uitvoeren, alles mag!

Bedankt voor het interview!

HatchlingHomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...