casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Modulate
Een revelatie als opwarmer van VNV Nation in Hof ter Lo
01/03/2007
 Bookmark and Share

Modulate mocht als rookie mee op tournee met VNV Nation en Imperative Reaction. Hun eerste passage door België heeft bij hen een indruk nagelaten. Een nabespreking.

Blackwaver: Wat een show heren! Hoe voelt het om samen met VNV Nation op tournee te kunnen gaan?

Modulate: Het is absoluut fantastisch. Je speelt elke avond voor 1000-1500 man. Het is ook heel nuttig om een eerste tournee met een dergelijke band te kunnen doen. VNV tourt al enkele jaren en ook Imperative Reaction heeft al enige ervaring. Ook de tourcrew zijn veteranen.
Op de bus is er een goeie sfeer, dus voor onze eerste trip kon het niet beter zijn!
Elke show is anders en ik leer elke dag bij, dus voor ons is het een perfecte leerschool. Tot nu toe hadden we slechts 3 shows gespeeld, dus voor ons is dit een ware vuurdoop.

Verbeter me als ik fout ben, maar dit is ook jullie eerste passage in België. Hoe was het?

Het was inderdaad onze eerste maal in België en het was echt wel goed. Het is interessant om elke avond een ander soort publiek en dus ook een andere reactie te krijgen. Sommige plaatsen merk je dat ze liever de old school-tracks horen, andere liever de hardere en nog andere eerder de melodieuze. Maar wat ik van België had gehoord, wisten we ergens wel dat onze sound zou aanslaan, en het klopte! Onze allereerste release ooit was trouwens op een Alfa Matrix-compilatie (Endzeit Bunkertracks Act II) vorig jaar en ik weet dat DJ Hive regelmatig onze nummers draait.
We hebben hier in Antwerpen ook meer T-shirts en CD’s verkocht dan op gelijk welk ander optreden tot nu toe!

Zou je graag nog eens terugkomen in de toekomst?

Absoluut! Bands zoals Front 242 en Suicide Commando hebben een grote invloed gehad op mij, dus in hun thuisland kunnen spelen was zalig. We waren ook support voor Suicide Cmmando in Londen in November en de jongens van Front 242 waren op de show in Antwerpen. Ik ben nog niet zeker wanneer, maar ik zou zeker willen terugkeren naar België. Op dit moment zijn we een beginnende band en proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te spelen op zoveel mogelijk plaatsen.

Jullie hebben net jullie EP Skullfuck gereleased. Wanneer kunnen we een echt full-album van jullie verwachten? De laatste (Dystopia) dateert van september, maar was gelimiteerd op 100 CD’s. Na deze tournee zal de vraag waarschijnlijk wel steigen?

Dystopia was iets dat ik zelf heb gereleased om wat materiaal te ‘sponsoren’, kwestie dat we live zouden kunnen spelen, dus technisch gezien was het eigenlijk ook geen volwaardig album, en inderdaad: het was heel gelimiteerd. Ik krijg nog elke week aanvragen voor die schijf, maar helaas: ze is helemaal uitverkocht! Ik denk dat sommige van de nummers herwerkt zullen worden voor een volwaardige LP. Ik heb een paar maanden vrij tussen de tournees met VNV Nation en COmbichrist, dus hopelijk kan ik het album af krijgen tegen het einde van het jaar.

Als je kijkt naar Ronan van VNV Nation, dan zie je veel interactie met het publiek. Jullie muziek is vooral intrumentaal, dus moet je achter je drums / sequencers blijven. Heb je niet het gevoel dat je wat mist?

Ronan is een fenomenale frontman, waarschijnlijk een van de beste frontmannen in gelijk welke band op gebied van connectie met het publiek, wat ook een groot deel uitmaakt van de live-show van VNV Nation.Ik ben niet zeker dat ‘iets missen’ het juiste woord is, want we werken nu eenmaal instrumentaal. Ik denk niet dat we er op de een of andere manier echt in zouden slagen, maar inderdaad… een frontman hebben kan een meerwaarde geven aan een live-performance. Wij zijn verplicht om fysisch achter de drums / keyboard te blijven en dat brengt wel enige beperkingen mee naar interactie met het publiek toe Ik heb al laptop-artiesten gezien die gewoon staan dansen achter hun computer. Wij zouden dat ook kunnen doen, maar gezien wij live spelen is dat moeilijk. Maar ik denk dat dit een probleem is waarmee veel electronische artiesten mee worstelen als ze live spelen, gezien het echt wel gaat om muziek die in de studio is gecreëerd. Live blijft het dus steeds een compromis.

Jullie hebben reeds remixen gemaakt voor o.a. Reaper en Neikka RPM. Is er een nummer dat je echt graag eens onder handen zou nemen? Een all-time favourite die je graag zou herbouwen?

Dat is een moeilijke. Ik weet het eigenlijk niet. Er is niet echt een nummer waarvan ik denk ‘dit wil ik wel eens herdoen’. Misschien Chrome van VNV. Ik zou er graag een veel hardere clubmix van maken, maar ik weet dat Ronan nogal streng is op gebied van remixes!

Iedereen heeft favorieten: welke bands nemen het meeste plaats in op jouw CD-rek?

Waarschijnlijk Pink Floyd, N.I.N. en Joy Division. Dit zijn mijn eeuwige favorieten en ik heb ongeveer alles wat ze ooit hebben uitgebracht. U2, Public Enemy, The Prodigy, Chemical Brothers, VNV, Front 242, Suicide Commando, Combichrist, Faith No More, Bowie en The Cure zijn ook rijkelijk aanwezig. Waarschijnlijk nemen die ook veel plaats in omdat ze veel hebben uitgebracht, maar toch behoren ze ook tot mijn favorieten. OP dit moment luister ik veel naar S.A.M., Noisuf-X, C/A/T,…: goede stampende industrial dance-dingen, wat indie, rock en dance. De nieuwe Keef Baker klinkt fantastisch, klassieke dark ambient.
Ik heb dus een eclectische smaak, maar ik vind dat goede muziek er altijd staat, welk genre het ook is.

Heb je nog wat inspirerende woorden voor het Belgische publiek?

Bedankt voor de goede reacties op de show. Het is fantastisch om te spelen voor een nieuw publiek die jouw band totaal niet kent maar je toch goed ontvangt. Ik ben zeker dat Modulate hier binnenkort terugkomt!

Bedankt voor het interview!

http://www.modulate.com

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...