casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

701 items

   

Lizard Smile
Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
09/01/2013, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

09/01/2013 : Lizard Smile - Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
09/01/2013 : Lizard Smile - Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
09/01/2013 : Lizard Smile - Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
09/01/2013 : Lizard Smile - Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
09/01/2013 : Lizard Smile - Ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.
Lizard Smile treedt op 18 januari op de zesde Dark Entries Night in de Kinky Star, samen met Keiki. Wie de groep al live gezien heeft, weet dat ze heel overtuigend klinken. Bovendien hebben ze een nieuwe cd met 5 ijzersterke nummers mee onder de arm: 'State of Void'.

‘State of Void’ is jullie derde cd. Het is uiteindelijk een mini-cd geworden met vijf nummers. Zijn jullie blij met het resultaat?

Albi : Zeker en vast. Het waren de eerste nummers na Wayward die we de mensheid absoluut niet wilden onthouden. Of beter: het ei moest gelegd worden.

Strobo : “State of Void’ is het resultaat van drie factoren: we wilden niet te veel tijd laten tussen deze en onze vorige release (“Wayward”), we zijn uiterst kritisch geweest in het schrijfproces en de selectie van de nieuwe nummers en hebben heel hard gewerkt aan de opnames. Ik heb het gevoel dat we in het opzet geslaagd zijn en een plaat uitbrachten die op slechts een halfuur tijd een krachtige indruk kan nalaten.

Beatnick : Door er een korte cd van te maken, hopen we ook sneller een nieuw eindproduct uit te brengen.

Voor deze nieuwe cd hebben jullie met een professionele studio samengewerkt. Dat is geen vanzelfsprekende keuze in een tijd waarin studio’s erg duur zijn. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Strobo : Grappig dat je de vraag zo stelt. Ook voor onze vorige cd namen we in (dezelfde) professionele studio op. Toen echter alleen voor de zang, ditmaal voor zang en gitaar. Als je streeft naar een zo goed mogelijk geluid kan je eigenlijk niet rond een studio heen. Je kan er bijvoorbeeld gebruik maken van microfoons die je zelf nooit zou kunnen betalen.

Beatnick: We nemen in de studio de analoge geluiden op. De digitale geluiden kunnen we zelf aanleveren en die vormen toch al snel het grootste deel van het nummer. Het voordeel is dat de studio dan een eigen mix maakt die ook voor ons vers klinkt. Het nadeel is dat er meer tijd in kruipt.

Jullie bestaan al sinds 1995. Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

Strobo : Trouwe lezers van Dark Entries zullen ongetwijfeld al weten dat het allemaal begon toen Albi en ik onze eerste band “This Vale of Tears” verlieten…

Beatnick: Na hun vertrek schreven ze een paar instrumentale nummers en ze gingen vervolgens op zoek naar een zanger. Ik kon me wel vinden in de nummers en we probeerden het een tijdje uit. Dat bleek dus te werken.

Als ik het goed voorheb spelen jullie al 17 jaar in dezelfde bezetting. Dat is erg lang. Hoe komt het dat jullie het zo lang volhouden?

Strobo : Het klinkt heel cliché, maar uiteindelijk wordt een groep doorheen de tijd iets met een eigen identiteit, buiten die van de leden om. Het wordt een manier van werken, een manier van instinctief met klanken en patronen spelen in groep. Als je het gevoel hebt dat je daarin groeit dan wil je daar mee doorgaan.

Albi: En natuurlijk onze goede karakters, toffe persoonlijkheden en onze grote liefde voor muziek.

Jullie cd’s zijn ook steeds via jullie eigen label - Reptile Records - uitgekomen. Waarom hebben jullie deze weg gekozen?

Strobo : Ik kan me niet herinneren dat we ooit een andere optie overwogen. Het leek ons evident om alles zelf te doen. Very punk.

Er zijn steeds grote intervallen geweest tussen de cd’s. Bovendien is deze mini-cd al wat langer aangekondigd. Is dit de prijs voor het combineren van werk en muziek?

Strobo : Dat heeft er zeker mee te maken. En het feit dat we onze tijd nemen om nummers te laten groeien. Je zegt me dat we al 17 jaar bezig zijn – ik was zelf de tel kwijt – dus dat wil zeggen dat we al 17 jaar elke week samenkomen om aan nieuwe nummers te sleutelen, ze uiteindelijk ook allemaal op te nemen, ze te mixen, te zorgen voor mooi artwork,… Dat gaat allemaal niet snel, maar we zijn er wel continu mee bezig.

Albi : Het moet goed zijn als je iets uitbrengt. Nummers groeien naarmate je ze meer speelt. Bepaalde groepen brengen cd’s uit met 16 nummers waarvan: 2 goed en zelfs hits, 5 afkooksels van die hits en 9 total utter crap. Ik voel me dan bedrogen. Die cd gaat dan ook sneller in het rek in. Ik heb de voorkeur aan 5 of 10 goede nummers en wat langer wachten op een volgende release.

‘Kitchen Floored’ is een referentie naar een nummer van jullie eerste cd. Jullie muziek is steeds coherent geweest. Hebben jullie het gevoel trouw te zijn gebleven aan de oorspronkelijke drijfveren?

Strobo : Als je hiermee doelt op onze oorspronkelijke drijfveren, “groupies scoren” en “de rockster uithangen”, denk ik wel dat die wat evolueerden. Als je verwijst naar onze muziek denk ik wel dat we steeds trouw zijn gebleven aan onze manier van werken.

Beatnick: Uiteindelijk hoop je als muzikant dat je hetzelfde gevoel kan opwekken dat je zelf ervaart bij het horen van je favoriete nummers. Dat is voor mij altijd de belangrijkste drijfveer geweest, en ik denk voor de anderen ook?

Waar halen jullie de inspiratie voor de teksten?

Beatnick: De inhoud van de teksten is altijd gebaseerd op de kleur en sfeer van het nummer. Het is meestal een stream-of-consciousness-achtig gebeuren. Als ik de nummers van State of Void overloop, merk ik dat ze behoorlijk deprimerende onderwerpen aansnijden. Het zijn altijd onderwerpen waar ik op de een of andere manier mee worstel en het is een manier voor me om uiting te geven aan die onderstroom, want ik ben voor het overige niet meteen een open boek. Ik neem de inhoud van de teksten in elk geval altijd zeer ernstig.

De goth-scene in België gaat momenteel door een crisis. Meer dan ooit lijkt het onmogelijk om van je muziek te kunnen leven, en zelfs het organiseren van optredens lijkt moeilijk te verlopen. Hoe denken jullie dat het verder zal evolueren?

Albi : Geen idee. We zijn allen wat ouder aan het worden, hebben andere prioriteiten en vele “zwartjassen” onder ons hebben voor huis, vrouw en kind gekozen. Dat maakt het er niet gemakkelijker om elk optreden of feestje mee te pikken. Keuzes moeten gemaakt worden en dat is niet altijd evident. De algemene economische crisis zal er wel voor iets tussen zitten dat mensen gaan besparen op bijvoorbeeld fuiven en concerten.

Elke scene heeft zijn ups en downs of verdwijnt even uit de spotlights om dan terug te komen. Wie had ook gedacht dat er in de jaren 90 een goth-revival ging zijn. Om het te zeggen met een nummer van de Merry Thoughts: “We are the second generation” and I’m damn proud of it.

Strobo : Algemeen zie je dat het aanbod van optredens in de lift zit door dalende platenverkoop. Muziek wordt terug meer “live” geconsumeerd. Anderzijds zie ik in de gothic-scène zo weinig boeiende affiches, steeds dezelfde groepen die langskomen, en dan voornamelijk puur elektronische acts.

Beatnick : Alles heeft een begin en een einde. Dit is misschien het einde van de scene zoals we ze gekend hebben. Toch ben ik ervan overtuigd dat de kernelementen van het gothic-zijn nooit zullen verdwijnen als cultuur. Het is visueel en inhoudelijk te krachtig en zal volgens mij altijd herboren worden.

Lizard Smile heeft zijn eigen geluid en heeft zeker niemand gekopieerd. Ik vraag me af wie jullie zelf als invloeden zouden opsommen?

Albi : Ha de invloedenvraag. Ik was erop aan het wachten.

Ik luister naar verschillende genres en daar pik ik weleens iets op dat ik misschien ergens kan tussenboren in een nummer. Soms werkt dat soms werkt dat niet.

Om alle twijfels in de kiem te smoren : Lacrimosa, Goethes Erben, Das Ich, Rihanna, Lady Gaga, Coldplay (geeuw), De Strangers (alhoewel) en Heino al zeker niet.

Strobo : Heb jij iets tegen Rihanna ?

Beatnick : Ik vind het vreemd dat de groten uit het genre zelden worden vermeld als het over onze invloeden gaat. Nochtans maken we in onze nummers regelmatig een referentie naar de klassiekers. Maar wellicht maken we er genoeg ons eigen ding van?

En wat willen jullie zeker nog waarmaken met Lizard Smile?

Albi : Conquer the world?

Strobo : We lieten ooit, dat moet 2005 geweest zijn, een aanbod schieten om op te treden in CBGB in New York. Voor die keet is het nu te laat, maar ik zou ons toch eens willen zien optreden in the Big Apple.

Beatnick: Ik wil ons gemiddeld aantal release per decennium wat optrekken.

Dark Entries Night VI op 18 januari

Bespreking State of Void

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : She Past Away - Disko Anksiyete

De groep die ons attent maakte op post punk / dark wave uit Turkije, ondertussen weten u en ik dat er daar wel meer moois te rapen valt zoals Art Diktator, Elz And The Cult, Bewitched As Dark of Dead Man’s Dream... maar het waren vooral zij die met hun debuut “Berlirdi Gece” (2012) een diepe indruk wisten na te laten. Tegenwoordig ...

lees meer...
CD BESPREKING : New Model Army - From Here

Aan de noordwestkust van Noorwegen ligt het kleine eiland Giske, een voormalige haven. Het is omgeven door fjorden en bergen aan de ene zijde en de uitgestrekte Noord-Atlantische oceaan aan de andere kant. Met slechts 700 inwoners is het leven er vaak rustig, ondanks het bijna constante gebrul van de wind. Daar, in de door twee neven en voormalige ...

lees meer...
CD BESPREKING : La Scaltra - The Third Eye

Het derde album van La Scaltra, wiens debuut in 2016 verscheen en bij mij toch wel enige indruk maakte. De missing link tussen minimal en gothic, tussen The Adams Family en Lost Highway. Zoiets. “The Third Eye” is meteen ook de derde langspeler van de dames en heer en klinkt wel, typisch La Scaltra maar minder koud en kil zoals ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mirco Magnani & Łukasz Trzciński - Lumiraum

De Italiaan Mirco Magnani, ook bekend als T.C.O. is een momenteel in Berlijn gevestigde componist en videokunstenaar. Hij is onder meer mede-oprichter van Minox, Technophonic Chamber Orchestra, 4Dkiller en de platenlabels Suite Inc. en Suitevision. Na T.C.O. in 2006 begon hij in 2012 onder de naam Undogmatisch aan een nieuw project én ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : VNV Nation - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lebanon Hanover - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Anatolian Weapons Feat. Seirios Savvaidis - To The Mother Of Gods

Anatolian Weapons, het nieuwste project van de Atheense kunstenaar, DJ en producer Aggelos Baltas (Dream Weapons, Fantastikoi Hxoi) debuteert op Beats In Space met ‘To The Mother Of Gods’. Het is een album gemaakt in samenwerking met volksmuzikant, liedjesschrijver en componist Seirios Savvaidis. Die laatste staat bekend voor zijn ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CONCERT BESPREKING : W-Fest 4 dagen apart festivallen tussen verleden en heden! - W-Fest was er 4 dagen om van te genieten, oude bekenden en minder bekenden terug te zien en niet - zoals sommige reguliere media beweren - je jeugd nog eens opnieuw te beleven. Neen, gewoon om te zijn wie je bent, ...

Het zit er op de 4de editie van W-fest. De eerste keer in Waregem. Oudjes zoals ik herinneren zich ongetwijfeld nog The Steeple, where have the years gone, de club die Waregem op de wereldkaart zette als het om gothic en aanverwanten ging. Op een pisboog van waar ooit The Steeple stond, daar is Waregem Expo. Ik geef toe, de rit naar Wargem, ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : W-fest 14/8 - Irish Coffee & Twisted Nerve (Jirka Liessens)

De eerste avond van het enige wave festival in België begon gek genoeg met het thema Woodstock. Bezoekers werden voorzien van de nodige attributen hiervoor, wat het gekke tafereel opleverde dat de zwartste zielen eens door een roze zonnebril keken, letterlijk dan. Ondanks de flower power bracht de line-up ons heel andere muziek. Er ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...