casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Die Selektion
Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012, Henk Vereecken
 Bookmark and Share

21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.

Op vrijdag 21 september 2012 vindt er een ‘Drop Dead Warm Up Party’ plaats in ’t Klooster te Antwerpen. Niet alleen spelen er een aantal dj’s (waaronder Dark Entries' Moonchild) ten dans in dit notoire Antwerpse kraakpand (Ploegstraat 25); ook zullen er die dag 4 cold wave/minimal synth wave bands uit de line-up van dit Berlijnse DIY new wave festival spelen in de kapel van het klooster. Aldus wordt dit een heus mini-Drop Dead-festivalletje met drie Duitse en een Griekse band. De bands die u die vrijdag kan komen bewonderen zijn Bloodygrave & Die Lust (D), Lebanon Hanover (D), Die Selektion (D) en In Trance 95 (GR). De party in het klooster is gratis; de live gigs in de kapel kan u meemaken voor 10 euro. Opgepast: er zijn slechts een goede 100 kaarten beschikbaar voor de live gigs, dus vroeg komen is de boodschap (doors: 19 u)! De komende dagen stellen wij de bands die op 21 september in de kapel van ’t Klooster komen optreden aan u voor middels een interview. De hekkensluiter is Die Selektion uit Stuttgart, een driekoppige band met een unieke sound (ze integreren een trompet in hun analoge synthgeluiden!) bestaande uit Luca Gillian, Hannes Rief en Max Rieger.

Stel Die Selektion eens voor aan het Belgische publiek? Waarom kozen jullie die bandnaam?

Max Rieger: Wij zijn drie gasten uit Stuttgart, Zuid-Duitsland. Hannes speelt trompet, Max doet al de synth en beat stuff en Luca zingt. De naam komt van het feit dat we allen vanuit een verschillende muzikale achtergrond komen. Die Selektion is een mix van ons drieën, wij zijn de selectie.

Vanwaar kwam de idee om een trompet te integreren in de sound van Die Selektion?

Max: Daar werd niet over nagedacht. Het gebeurde gewoon.

Hoe zou je de sound van Die Selektion omschrijven? Voel je enige affiniteit met termen als ‘minimal wave’ of ‘electronic body music’?

Max: We zijn beïnvloed door genres als deze, maar we kopiëren niet simpelweg een sound, we creëren iets nieuws door het naar een hoger niveau te tillen.

Vertel ons eens wat meer over het album “Die Selektion” (eerst uitgebracht op Fabrika Records en dan op Aufnahme + Wiedergabe)?

Max: Ons self-titled debut is een collectie van alle songs die we in de periode van een half jaar bijeenschreven. De eerste songs werden in eigen beheer uitgebracht als de EP “Kühle Lippen”. Dezelfde songs (met een paar extra) werden uitgebracht op a+w. Toen we genoeg songs hadden voor een langspeler, brachten we die op vinyl uit. De huidige cd versie bevat 7 bonus tracks en is echt een beluistering waard!

Wat is je favoriete Die Selektion song?

Max: Dat is moeilijk te zeggen. Een paar songs zijn echt geweldig om live te spelen, zoals “Liliana”. Maar we houden van al onze songs. :-)

Wat is het laatste album dat je kocht?

Hannes: The Velvet Underground: “The Velvet Underground & Nico”

Max: Sleepies: “Weird Wild World” en Vaz: “Dying To Meet You”

Luca: Death in June: “All Pigs Must Die”

Hoe ontstaat een Die Selektion song? Hoe gaan jullie te werk bij het songschrijven? En waar halen jullie de inspiratie voor de lyrics?

Max: De eerste stap is experimenteren met geluiden, beats en synths. Nadat een rudimentaire structuur werd gecreëerd, komen we samen en voegen er de trompet aan toe. Luca schrijft de tekst en dan nemen we het op. Simpel! De lyrics gaan over liefde en haat en over teleurgesteld zijn in alles en iedereen.

Is dit jullie eerste optreden in België? Wat weet je over België?

Max: Het is inderdaad onze eerste keer in België! Jullie hebben het Europese parlement nietwaar? Zij willen ons doen stoppen met roken – fuck them!

Wat kunnen we verwachten van het concert in België?

Max: Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet!

Waarom moeten onze lezers zeker komen kijken naar het optreden van Die Selektion in het gekraakt neogotisch klooster in de Ploegstraat 25 te Antwerpen?

Max: Omdat men ons de beste underground live act van Europa noemt! Ja echt, dat is wat men zegt :-)

Die Selektion treedt op samen met Lebanon Hanover, Bloodygrave & Die Lust en In Trance 95. Ken je die andere bands?

Max: We speelden samen met Lebanon Hanover en Bloodygrave & Die Lust op het Drop Dead festival in Berlijn verleden jaar en we kijken er naar uit om ze weer te zien. In Trance 95 zien we nu zelf voor het eerst!

Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van Die Selektion? Heb je nog een laatse boodschap voor het Belgische new wave en gothic public?

Max: We werken aan een nieuw album, maar enig geduld is op zijn plaats. We nemen even veel tijd als Portishead. :-) Ah, en kom zeker naar het concert! Hoe meer volk er is, hoe beter het zal zijn! See you!

http://www.facebook.com/selektionselektion

http://dieselektion.tumblr.com

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...