casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Die Selektion
Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012, Henk Vereecken
 Bookmark and Share

21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.
21/09/2012 : Die Selektion - Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet! Men noemt ons de beste underground live act van Europa.

Op vrijdag 21 september 2012 vindt er een ‘Drop Dead Warm Up Party’ plaats in ’t Klooster te Antwerpen. Niet alleen spelen er een aantal dj’s (waaronder Dark Entries' Moonchild) ten dans in dit notoire Antwerpse kraakpand (Ploegstraat 25); ook zullen er die dag 4 cold wave/minimal synth wave bands uit de line-up van dit Berlijnse DIY new wave festival spelen in de kapel van het klooster. Aldus wordt dit een heus mini-Drop Dead-festivalletje met drie Duitse en een Griekse band. De bands die u die vrijdag kan komen bewonderen zijn Bloodygrave & Die Lust (D), Lebanon Hanover (D), Die Selektion (D) en In Trance 95 (GR). De party in het klooster is gratis; de live gigs in de kapel kan u meemaken voor 10 euro. Opgepast: er zijn slechts een goede 100 kaarten beschikbaar voor de live gigs, dus vroeg komen is de boodschap (doors: 19 u)! De komende dagen stellen wij de bands die op 21 september in de kapel van ’t Klooster komen optreden aan u voor middels een interview. De hekkensluiter is Die Selektion uit Stuttgart, een driekoppige band met een unieke sound (ze integreren een trompet in hun analoge synthgeluiden!) bestaande uit Luca Gillian, Hannes Rief en Max Rieger.

Stel Die Selektion eens voor aan het Belgische publiek? Waarom kozen jullie die bandnaam?

Max Rieger: Wij zijn drie gasten uit Stuttgart, Zuid-Duitsland. Hannes speelt trompet, Max doet al de synth en beat stuff en Luca zingt. De naam komt van het feit dat we allen vanuit een verschillende muzikale achtergrond komen. Die Selektion is een mix van ons drieën, wij zijn de selectie.

Vanwaar kwam de idee om een trompet te integreren in de sound van Die Selektion?

Max: Daar werd niet over nagedacht. Het gebeurde gewoon.

Hoe zou je de sound van Die Selektion omschrijven? Voel je enige affiniteit met termen als ‘minimal wave’ of ‘electronic body music’?

Max: We zijn beïnvloed door genres als deze, maar we kopiëren niet simpelweg een sound, we creëren iets nieuws door het naar een hoger niveau te tillen.

Vertel ons eens wat meer over het album “Die Selektion” (eerst uitgebracht op Fabrika Records en dan op Aufnahme + Wiedergabe)?

Max: Ons self-titled debut is een collectie van alle songs die we in de periode van een half jaar bijeenschreven. De eerste songs werden in eigen beheer uitgebracht als de EP “Kühle Lippen”. Dezelfde songs (met een paar extra) werden uitgebracht op a+w. Toen we genoeg songs hadden voor een langspeler, brachten we die op vinyl uit. De huidige cd versie bevat 7 bonus tracks en is echt een beluistering waard!

Wat is je favoriete Die Selektion song?

Max: Dat is moeilijk te zeggen. Een paar songs zijn echt geweldig om live te spelen, zoals “Liliana”. Maar we houden van al onze songs. :-)

Wat is het laatste album dat je kocht?

Hannes: The Velvet Underground: “The Velvet Underground & Nico”

Max: Sleepies: “Weird Wild World” en Vaz: “Dying To Meet You”

Luca: Death in June: “All Pigs Must Die”

Hoe ontstaat een Die Selektion song? Hoe gaan jullie te werk bij het songschrijven? En waar halen jullie de inspiratie voor de lyrics?

Max: De eerste stap is experimenteren met geluiden, beats en synths. Nadat een rudimentaire structuur werd gecreëerd, komen we samen en voegen er de trompet aan toe. Luca schrijft de tekst en dan nemen we het op. Simpel! De lyrics gaan over liefde en haat en over teleurgesteld zijn in alles en iedereen.

Is dit jullie eerste optreden in België? Wat weet je over België?

Max: Het is inderdaad onze eerste keer in België! Jullie hebben het Europese parlement nietwaar? Zij willen ons doen stoppen met roken – fuck them!

Wat kunnen we verwachten van het concert in België?

Max: Het gaat indrukwekkend zijn, impulsief, aggressief, lovely & sweet!

Waarom moeten onze lezers zeker komen kijken naar het optreden van Die Selektion in het gekraakt neogotisch klooster in de Ploegstraat 25 te Antwerpen?

Max: Omdat men ons de beste underground live act van Europa noemt! Ja echt, dat is wat men zegt :-)

Die Selektion treedt op samen met Lebanon Hanover, Bloodygrave & Die Lust en In Trance 95. Ken je die andere bands?

Max: We speelden samen met Lebanon Hanover en Bloodygrave & Die Lust op het Drop Dead festival in Berlijn verleden jaar en we kijken er naar uit om ze weer te zien. In Trance 95 zien we nu zelf voor het eerst!

Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van Die Selektion? Heb je nog een laatse boodschap voor het Belgische new wave en gothic public?

Max: We werken aan een nieuw album, maar enig geduld is op zijn plaats. We nemen even veel tijd als Portishead. :-) Ah, en kom zeker naar het concert! Hoe meer volk er is, hoe beter het zal zijn! See you!

http://www.facebook.com/selektionselektion

http://dieselektion.tumblr.com

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...