casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

The Beauty Of Gemina
Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
01/06/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

01/06/2011 : The Beauty Of Gemina - Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
01/06/2011 : The Beauty Of Gemina - Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
01/06/2011 : The Beauty Of Gemina - Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
01/06/2011 : The Beauty Of Gemina - Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
01/06/2011 : The Beauty Of Gemina - Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt
Het gaat goed met The Beauty Of Gemina. Een poosje geleden verscheen bij Danse Macabre een cd-box waarin hun drie op heden verschenen albums zijn terug te vinden (klik hier voor onze review). Het bezorgde de groep een fel begeerd plekje op het podium van het Shadowplay Festival dat in juli plaatsvindt in de Expo te Kortrijk. Reden genoeg om bezieler Michael Sele te strikken voor een interview.

Voor diegene die de groep niet meteen zouden kennen, kun je kort The Beauty Of Gemina een keertje bij onze lezers introduceren

The Beauty Of Gemina is een Zwitserse rock band die sterk is beïnvloed door de gothic, wave en electro scene. Sedert 2006 brachten we reeds drie albums uit en een aantal videoclips. We speelden ook al in diverse Europese landen. Ik ben Michael Sele, de zanger, tekstschrijver, gitarist en producer van de groep waardoor ik alles in handen heb, al zie ik mezelf wel als deel van het team. De leden van de The Beauty of Gemina familie, zo noemen we onszelf, zijn al diegene die ons project mogelijk maken door er dagdagelijks met hart en ziel voor te werken. Onze line up bestaat uit Mac Vinzens op drums, David Vertsch op bas en Dennis Mungo vergezeld ons als tweede gitarist op het podium. Allemaal zijn ze al heel lang betrokken bij The Beauty Of Gemina.

Waar komt jullie groepsnaam eigenlijk vandaan?

Eigenlijk is het puur imaginair, maar Gemina is wel een echt karakter. Ze was een leerlinge en de muse van de filosoof Plotin. Nog voor ik goed en wel met de band startte had ik de naam al in mijn hoofd. Ik zocht naar een naam die niet meteen aan een bepaald genre of scene kon worden gelinkt en vrij moest zijn voor interpretatie. Daarenboven moest het iets mysterieus zijn maar ook weer niet te abstract. Gemina was een echte persoon maar hoe mooi ze in werkelijkheid was zal wel voor eeuwig en altijd een geheim blijven.

Hoe kijk je zelf aan tegen hetgeen je de afgelopen 5 jaar met de groep hebt bereikt?

Alles gebeurde op 5 jaar tijd, we namen een paar belangrijke hindernissen en bereikten veel van onze doelen. Alles bij elkaar is de balans zeker positief. Maar we werken er dan ook elke dag zeer hard voor en we weten dat het niet makkelijk is. Een voorbeeldje, in de wereld van de live concerten is er momenteel wel wat spanning, de hele muziekindustrie is momenteel zeer onzeker. Dat maakt het er voor ons als artiesten uiteraard niet makkelijker op. Maar we zijn nog maar aan het begin van onze lange weg en hopen dat we met onze muziek voldoende mensen kunnen raken, dus zullen we blijven optreden en platen blijven maken.

Sedert ons laatste gesprek is er inderdaad wel wat gebeurd. Jullie staan o.a. op het Shadowplay Festival in België. Dit kan alleen maar het resultaat zijn van hard werk en geloven in jezelf toch?

Laat me eerst zegen dat ik er enorm naar uitkijk om deel te nemen aan dit festival. Het is, zoals je zelf zegt, inderdaad het resultaat van hard en zwaar labeur. Maar als groep moet je ook geduld hebben en de tijd durven nemen en wat je bovenal nodig hebt is de steun van ware en loyale fans en vrienden die helpen de muziek van The Beauty Of Gemina over gans Europa te verpsreiden.

Ik merk ook dat het in Duitsland ook aardig loopt momenteel voor The Beauty Of Gemina

Dat klopt en denk maar niet dat het zo gemakkelijk is voor een groep uit Zwitserland om succesvol te zijn in Duitsland. Ze hebben daar zelf zoveel groepen in de ‘dark scene’ dat ze niet meteen zitten te wachten op buitenlandse acts. We staan straks voor de tweede keer op het prestigieuze Wave Gotik Treffen In Leipzig én op het Mera Luna Festival deze zomer in Hildesheim. We deden recent ook een toer met de Duitse nummer 1 act Unheilig die ons in de meest indrukwekkende concertzalen van Duitsland bracht. Het was een avontuur en ervaring om nooit te vergeten.

Mogen we het zo extreem stellen en zeggen dat je leeft voor The Beuaty Of Gemina?

The Beauty Of Gemina is een zeer belangrijk deel van mijn dagdagelijkse leven.

Waneer je je aan het werk zet om nummers voor The Beauty Of Gemina te componeren, vertrek je dan vanuit een bepaald gevoel of sfeer of hangen er al melodieën in je hoofd?

Ik schrijf sowieso altijd eerst de muziek, eventueel een paar tekstlijnen. Naderhand voeg ik er dan gitaar aan toe, daags nadien komen er dan keyboards of een drumlijntje bij. Er zijn heel veel manier om muziek te componeren. Een song componeren is verbonden met je persoonlijke instincten, ik heb geen recept of formule waarmee het altijd werkt. Wel zijn mijn stem en manier van zingen belangrijke sleutels in het componeerproces.

Er zijn zo van die clichés die zeggen dat een schrijven z’n laptop 24 uur bij zich draagt en opschrijft wat hem of haar te binnen schiet. Werk jij ook zo?

Geen volle 24 uur maar van tijd tot tijd schrijft ik wel korte nota’s of ideetjes op. Ik zei al dat ik begin met de muziek en al improviserend met m’n stem voeg ik dan binnen bepaalde toonladders of patronen wat woorden toe. Naderhand werk ik pas de volledige tekst uit. Dit proces duurt z’n 4 tot 5 weken, het is zeer intensief maar ik doe het enorm graag.

Een ander cliché, jullie zijn van Zwitserland. Buiten The Young Gods en Yello vallen me niet onmiddellijk andere namen te binnen…

Wij hebben ook dj Bobo hoor, neen, ik grap maar wat. Er zijn wel wat groepen die min of meer populair zijn in het internationale pop, hard rock en metal genre maar in de gothic scene is het inderdaad een mager beestje.

Straks spelen jullie in België op het Shadowplay Festival, wat mag het publiek daarvan verwachten?

Als wij op het podium stappen heerst als er altijd een berekend risico zeg maar. Maar waar we 100% zeker van zijn is dat we nummers uit onze drie albums live zullen brengen. Het publiek zal een zeer krachtig, gemotiveerd en intensief concert voorgeschoteld krijgen waarbij energieke en dynamische interpretaties m’n stem zullen toelaten alle Gemina verhalen op z’n mooist te vertellen.

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden en waarom?

Da’s een zeer moeilijke vraag en er schieten me meteen een aantal albums door het hoofd. Maar als ik er even over denk kies ik toch voor de “Golberg Variations” door Johann Sebastian Bach in de eerste versie van Glenn Gould. Deze opname uit 1955 was een mijlpaal voor de vrije interpretatie van pianomuziek en niet alleen voor die van Bach. Al het unieke, het fascinerende van deze plaat blijft ook nu nog iedereen die ze hoort betoveren. Het is altijd het handelsmerk van Gould gebleven en het markeerde meteen de geboorte van een legende.

Met wie zou je graag eens 8 uur opgesloten zitten in een lift?

Met Hannibal Lector!

Nog een speciale of bijzondere boodschap voor onze lezers?

Ik moet mijn diepe dank uitdrukken voor een groep fantastische Belgische fans, voor al hun positieve reacties en hun steun. Ik waardeer sterk alle ongelooflijke feedback en het enthousiasme. Het betekent veel voor me dat ook jullie een open oor hebben voor mijn muziek. Ik kijk er echt naar uit om deze zomer voor het eerst naar België te komen en er live te spelen.

Het Michael Sele paspoort

Favoriete man: de twee van rechts op de eerste rij

Favoriete vrouw: de derde van links op de eerste rij

Favoriete film: 2001 – A Space Odyssey van Stanley Kubrick

Favoriete boek: Zauberberg van Thomas Mann

Favoriete kleur: vandaag zeg ik blauw

Favoriete bestemming: Cornwall

Favoriet cartoon karakter: Sponge Bob

Interview: Didier Becu, een Engelstalige versie van dit interview vindt u bij Peek A Boo via deze link!

Vertaling en bewerking: Kurt Ingels

The Beauty Of Gemina

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...