casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

HOCICO
Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.

Wij zijn volop aan zijn interviewmarathon bezig want jawel, naar het schijnt 'doet zot zijn geen zeer' en daarom hebben we maar besloten om alle groepen van het Shadowplay Festival te interviewen. De tweede in het rijtje is Hocico! Wij spraken met de immer vriendelijke Erk.

Iedereen weet ondertussen wat Hocico betekent, maar kun je ook even toelichten waarom je die naam gekozen hebt?

Wij hebben die naam gekozen omdat het woord een bepaalde agressie uitstraalt, het is ook een woord dat in Mexico op een denigrerende manier gebruikt wordt. Het past perfect bij onze muziek en draagt de agressiviteit uit die je in onze nummers terugvindt.

Jullie zijn nu al zo’n twintig jaar bezig. Ik kan me moeilijk inbeelden dat jij toen ooit gedacht zou hebben dat Hocico in 2011 nog steeds even populair zou zijn.

Twintig jaar geleden hadden wij inderdaad geen flauw benul van wat er ging gebeuren, maar ik ben toch wel blij dat onze hele carrière gekenmerkt wordt door magische en betekenisvolle dingen. Soms lijkt het erop dat alles zo voorbestemd was. Wij hebben steeds in ons zelf geloofd, en tot nu toe lijkt het alsof we er plezier aan zullen blijven beleven.

Jullie zijn zonder twijfel één van de bouwstenen van de EBM. Zien jullie jezelf als iconen?

Wij zijn heel blij dat we deel hebben kunnen uitmaken van de ontwikkeling van de elektronische underground, maar zelf zien wij ons niet als iconen.

Er bestaan ook heel wat Hocico-klonen. Zie jij dat als iets dat je ego streelt of vind jij het belachelijk dat groepen elkaar gaan kopiëren?

Over het algemeen zijn we daar blij om, sommige bands herinneren ons aan de dagen dat wij begonnen en dat is cool.

Het is wel zo dat het in een club moeilijk is om een onderscheid te maken tussen al die verschillende groepen in het ruwe elektronische genre. Het lijkt wel of er al heel wat bands zijn met een gelijkaardig geluid. Het wordt wel tijd dat er wat groepen met een nieuw geluid komen aandraven.

Ik vraag jou dit eigenlijk omdat jullie in het begin sterk op Skinny Puppy leken, wat jullie wel hebben weten ombouwen tot een zeer eigen geluid!

Wel ja, in dat opzicht blijft Skinny Puppy toch één van mijn favoriete groepen, maar we hebben nooit geprobeerd om ze te imiteren of er een kopie van te zijn.

Ik denk dat het belangrijk is dat je trouw blijft aan je eigen gevoelens om te kunnen creëren, want er is niemand die beter je verhaal kan vertellen dan jijzelf. Als je daar aan vasthoudt, zal je muziek wel zijn eigen taal spreken.

Hoe zit de situatie in Zuid-Amerika? Ik heb de indruk dat de EBM-sector daar nogal populair is, hoe komt dat?

Het is inderdaad een scene die blijft groeien. Zowel in Centraal- als in Zuid-Amerika is er altijd een undergroundscene geweest. In Mexico is alles begonnen in de jaren ’70 en ’80 met bands, speciale radioshows, enz. Er is wel altijd interesse geweest voor groepen met een ander geluid. EBM maakt deel uit van die stroom en nu zijn we zeer tevreden dat er zoveel fuiven, groepen en concerten zijn.

Je zal er wel akkoord mee kunnen gaan als ik vind dat je een punker bent.

Punk betekent voor mij een levensstijl, het betekent "stand up and do it, het maakt niet uit hoe je het doet en wat anderen ervan zeggen".Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.

Je zal er ook wel akkoord mee gaan dat Hocico's muziek extreem is. Denk jij dat een mens grenzen moet stellen aan zijn extremiteiten?

Geen grenzen, jij bent de enige die weet wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Je zou moeten weten wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en er zijn hierbij geen limieten. Als blijkt dat je naar het extreme moet gaan om antwoorden, emoties, gevoelens en sensaties te vinden, moet je dat gewoon doen! Wij moeten Hocico met wat gekte injecteren om het voor ons echt te doen lijken.

Binnenkort staan jullie op het Shadowplay Festival, vertel eens wat het publiek mag verwachten?

Je kan een show verwachten van een groep die vooral luid en brutaal zal spelen, je zal kunnen genieten van onze nieuwe achtergrondbeelden, en we zullen een mooie mengeling van oude en nieuwe nummers brengen. Het belangrijkste is dat we de hellehonden op het publiek zullen loslaten, dus iedereen is maar beter stevig voorbereid!

Vertel ons even wat jouw favoriete plaat aller tijden is, en waarom?

Dat is een moeilijke vraag, omdat er zoveel platen tot mijn favorieten behoorden in verschillende periodes van mijn leven. Muziek spreekt je aan op bepaalde tijdstippen in je leven, dus eigenlijk zou dat een enorme lijst zijn. Eén van de albums waar ik wel steeds naar terugkeer en naar luister is “Too Dark Park” van Skinny Puppy. Daarmee keer ik terug in de tijd en ik zie mezelf toen ik 18 was.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten.

Je verwacht waarschijnlijk dat ik hier een aantal meisjes zou noemen die ik nog nooit ontmoet heb, maar ik zou best wel 8 uur in een lift willen zitten met Julian Assange en we zouden het hebben over hoe we het leven van boosdoeners harder kunnen maken.

Een speciale boodschap voor de lezers?

Volg geen enkele raad op, laat je volgen door je eigen geest.

LEUKE WEETJES

FAVORIETE MAN : Benito Camelo

FAVORIETE VROUW : Rosa Melcacho

FAVORIETE FILM : "Freaks" van Tod Browning

FAVORIET BOEK : "Women" van Charles Bukowski

FAVORIETE KLEUR : Rood

FAVORIETE PLAATS OM NAARTOE TE GAAN : De hel

FAVORIET TEKENFILMFIGUUR : El Santo

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...