casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

HOCICO
Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.
18/05/2011 : HOCICO - Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.

Wij zijn volop aan zijn interviewmarathon bezig want jawel, naar het schijnt 'doet zot zijn geen zeer' en daarom hebben we maar besloten om alle groepen van het Shadowplay Festival te interviewen. De tweede in het rijtje is Hocico! Wij spraken met de immer vriendelijke Erk.

Iedereen weet ondertussen wat Hocico betekent, maar kun je ook even toelichten waarom je die naam gekozen hebt?

Wij hebben die naam gekozen omdat het woord een bepaalde agressie uitstraalt, het is ook een woord dat in Mexico op een denigrerende manier gebruikt wordt. Het past perfect bij onze muziek en draagt de agressiviteit uit die je in onze nummers terugvindt.

Jullie zijn nu al zo’n twintig jaar bezig. Ik kan me moeilijk inbeelden dat jij toen ooit gedacht zou hebben dat Hocico in 2011 nog steeds even populair zou zijn.

Twintig jaar geleden hadden wij inderdaad geen flauw benul van wat er ging gebeuren, maar ik ben toch wel blij dat onze hele carrière gekenmerkt wordt door magische en betekenisvolle dingen. Soms lijkt het erop dat alles zo voorbestemd was. Wij hebben steeds in ons zelf geloofd, en tot nu toe lijkt het alsof we er plezier aan zullen blijven beleven.

Jullie zijn zonder twijfel één van de bouwstenen van de EBM. Zien jullie jezelf als iconen?

Wij zijn heel blij dat we deel hebben kunnen uitmaken van de ontwikkeling van de elektronische underground, maar zelf zien wij ons niet als iconen.

Er bestaan ook heel wat Hocico-klonen. Zie jij dat als iets dat je ego streelt of vind jij het belachelijk dat groepen elkaar gaan kopiëren?

Over het algemeen zijn we daar blij om, sommige bands herinneren ons aan de dagen dat wij begonnen en dat is cool.

Het is wel zo dat het in een club moeilijk is om een onderscheid te maken tussen al die verschillende groepen in het ruwe elektronische genre. Het lijkt wel of er al heel wat bands zijn met een gelijkaardig geluid. Het wordt wel tijd dat er wat groepen met een nieuw geluid komen aandraven.

Ik vraag jou dit eigenlijk omdat jullie in het begin sterk op Skinny Puppy leken, wat jullie wel hebben weten ombouwen tot een zeer eigen geluid!

Wel ja, in dat opzicht blijft Skinny Puppy toch één van mijn favoriete groepen, maar we hebben nooit geprobeerd om ze te imiteren of er een kopie van te zijn.

Ik denk dat het belangrijk is dat je trouw blijft aan je eigen gevoelens om te kunnen creëren, want er is niemand die beter je verhaal kan vertellen dan jijzelf. Als je daar aan vasthoudt, zal je muziek wel zijn eigen taal spreken.

Hoe zit de situatie in Zuid-Amerika? Ik heb de indruk dat de EBM-sector daar nogal populair is, hoe komt dat?

Het is inderdaad een scene die blijft groeien. Zowel in Centraal- als in Zuid-Amerika is er altijd een undergroundscene geweest. In Mexico is alles begonnen in de jaren ’70 en ’80 met bands, speciale radioshows, enz. Er is wel altijd interesse geweest voor groepen met een ander geluid. EBM maakt deel uit van die stroom en nu zijn we zeer tevreden dat er zoveel fuiven, groepen en concerten zijn.

Je zal er wel akkoord mee kunnen gaan als ik vind dat je een punker bent.

Punk betekent voor mij een levensstijl, het betekent "stand up and do it, het maakt niet uit hoe je het doet en wat anderen ervan zeggen".Ik denk dat wij wat attitude betreft dus wel een punkband zijn.

Je zal er ook wel akkoord mee gaan dat Hocico's muziek extreem is. Denk jij dat een mens grenzen moet stellen aan zijn extremiteiten?

Geen grenzen, jij bent de enige die weet wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Je zou moeten weten wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en er zijn hierbij geen limieten. Als blijkt dat je naar het extreme moet gaan om antwoorden, emoties, gevoelens en sensaties te vinden, moet je dat gewoon doen! Wij moeten Hocico met wat gekte injecteren om het voor ons echt te doen lijken.

Binnenkort staan jullie op het Shadowplay Festival, vertel eens wat het publiek mag verwachten?

Je kan een show verwachten van een groep die vooral luid en brutaal zal spelen, je zal kunnen genieten van onze nieuwe achtergrondbeelden, en we zullen een mooie mengeling van oude en nieuwe nummers brengen. Het belangrijkste is dat we de hellehonden op het publiek zullen loslaten, dus iedereen is maar beter stevig voorbereid!

Vertel ons even wat jouw favoriete plaat aller tijden is, en waarom?

Dat is een moeilijke vraag, omdat er zoveel platen tot mijn favorieten behoorden in verschillende periodes van mijn leven. Muziek spreekt je aan op bepaalde tijdstippen in je leven, dus eigenlijk zou dat een enorme lijst zijn. Eén van de albums waar ik wel steeds naar terugkeer en naar luister is “Too Dark Park” van Skinny Puppy. Daarmee keer ik terug in de tijd en ik zie mezelf toen ik 18 was.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten.

Je verwacht waarschijnlijk dat ik hier een aantal meisjes zou noemen die ik nog nooit ontmoet heb, maar ik zou best wel 8 uur in een lift willen zitten met Julian Assange en we zouden het hebben over hoe we het leven van boosdoeners harder kunnen maken.

Een speciale boodschap voor de lezers?

Volg geen enkele raad op, laat je volgen door je eigen geest.

LEUKE WEETJES

FAVORIETE MAN : Benito Camelo

FAVORIETE VROUW : Rosa Melcacho

FAVORIETE FILM : "Freaks" van Tod Browning

FAVORIET BOEK : "Women" van Charles Bukowski

FAVORIETE KLEUR : Rood

FAVORIETE PLAATS OM NAARTOE TE GAAN : De hel

FAVORIET TEKENFILMFIGUUR : El Santo

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...