casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

JEWELS OF THE NILE
Decadentie en plezier!
25/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/04/2011 : JEWELS OF THE NILE - Decadentie en plezier!
25/04/2011 : JEWELS OF THE NILE - Decadentie en plezier!
25/04/2011 : JEWELS OF THE NILE - Decadentie en plezier!
25/04/2011 : JEWELS OF THE NILE - Decadentie en plezier!
Op 7 mei is er nog maar eens een Nuits Fantastique in Brussel. Deze keer werden naast Echo West en headliners Bakterielle Infektion ook nieuwkomelingen Jewels Of The Nile uitgenodigd. Deze Amerikanen maken iets wat te omschrijven valt als nu-psychedelica, deathrock en wat minimal. Reden genoeg dus voor een kennismakingsgesprek.

Laten we bij het begin beginnen en stel ons even voor aan Jewels Of The Nile...

Meghan Christine (keyboards) en Jessy Montaigne (stem). Jewels Of The Nile werden ergens begin 2010 opgericht,en terzelfdertijd speelden wij ook in Magick Daggers. Amithy Givens, de drumster kwam er ongeveer in het begin van dit jaar bij.

Toen ik jullie hoorde dacht ik aan minimal electro, wat deathrock en zelfs een beetje nu-psychedelica in de trend van Zola Jesus.

Jazeker. Electronica, deathrock en psychedelische muziek hebben ons sterk beïnvloed. Eigenlijk houden wij van alles wat een zware beat heeft en ook plezante dansmuziek zoals afro-beat, hip-hop of gewoon post-punk met dub-invloeden. Wij hebben Zola Jesus pas later ontdekt maar onze vrienden zijn wel gek van dingen als Religious to Damn of Tamaryn.

Over deathrock gesproken, jullie coverden zelfs “Deathwish” van Christian Death dus ik veronderstel dat jullie grote fans zijn.

Wij houden echt veel van Christian Death. Wij werden gevraagd om op een tribuut van Christian Death te spelen en we kozen “Deathwish” uit want dat is steeds ons favoriete nummer geweest. Jezz heeft zelfs het genoegen gehad om Rozz te ontmoeten wanneer ze nog een tiener was, hij vroeg haar backstage mee om wat te gaan drinken tijdens een show van Shadow Project in Pensacola, Florida.

Jullie groepsnaam vind ik wel schitterend maar ik moet wel altijd aan die film van Michael Douglas denken!

Onze groepsnaam heft zeker niks te maken met die film en we hebben ook niks te maken met katten die je in de jungle aantreft. Eigenlijk zijn wij als Jewels begonnen, en dat tweede deel “The Nile” kwam er tijdens een tweede optreden bij zonder dat we het zelf beseften. Nu goed, toen wij wisten dat wij in de toekomst wel wat meer gingen optreden werd het snel duidelijk dat we een echte naam nodig hadden en een vriend van ons, Nate Carson, kwam met het idee van Jewels Of The Nile opdraven dat zijn oorsprong vond in “Egyptian Eyes”, dit gaat over Cleopatra en de val van het Romeinse Rijk.

Zonder dat jullie echt veel materiaal uit hebben, wordt er veel over je gesproken. Ik veronderstel dat het internet zijn vruchten afwerpt...

Ja dat is zeker waar want je bent over heel de wereld verbonden met alle bands en eigenlijk is dat wel ongelooflijk. Het voelt net aan alsof we in één of andere gemeenschap zitten van mensen die zich op dezelfde golflengte bevinden. Het is een wereldje die elkaar steunt en we zijn echt blij dat we er deel mogen van uitmaken. Wij hebben al het geluk gehad om te spelen in San Francisco, Los Angeles en Mexico City wat bijzonder was voor ons want we hebben er veel fantastische mensen ontmoet.

Zelf zijn jullie van Portland. Is daar zoiets als een scene of zijn jullie daar op je eentje aangewezen?

Portland is een ongelooflijke creatieve plaats en ideaal om er muziek te maken. Er zijn vele andere bands in Portland die hard aan het werken zijn, nummers aan het schrijven zijn en op een podium terug te vinden zijn. Andere bevriende groepen waar we graag met spelen zijn Soft Metals, Arohan, Vice Device en Interiors X. Het label uit Portland die je in de bres ziet springen is ongetwijfeld Sweating Tapes. Wij zijn eigenlijk bezig naar Los Angeles aan het verhuizen waar je ook groepen als Violet Tremors, The Present Moment en Bestial Mouths ziet. Eigenlijk is er momenteel vrij veel opwindends aan het gebeuren!

Over Amerika gesproken. Zelf had ik het nooit gedacht maar de beste dingen blijken van daar te komen!

We zouden echt niet weten hoe je dit kunt verklaren maar vanuit ons zichtpunt lijkt het er toch wel op dat je goede muziek overal vindt. Websites als Soundcloud zijn daar een zeer mooi voorbeeld van. Toen we met Ritualz in Mexico City zaten dan zagen wij daar een gezelschap van artiesten die met de coolste dingen kwamen aandraven. Wij kijken dan ook echt uit naar Europa en hopen zo om onze familie uit te breiden. Labels zoals Desire die onze platen uitbrengen, maar ook Mannequin en Disaro.

Over Mannequin gesproken, dit moet zeker deuren voor je openen in Europa, niet?

Alessandro van Mannequin Booking is zeer behulpzaam geweest om de Europese toer te helpen plannen en we zijn dan ook echt opgewonden voor de shows die we in Italië zullen doen. We hopen echt dat eens we nadat we in Juni nieuwe opnames hebben gemaakt dat we wat meer kunnen toeren!

Inderdaad Italië, daar staan jullie zelfs op het podium met The Soft Moon. Zou je ooit in hun plaats willen zijn? Ik bedoel de last die op hun schouders ligt is loodzwaar…

Wie zal het zeggen? The Soft Moon krijgt veel persaandacht omdat ze zo goed zijn. Onze ethiek is steeds geweest dat we ons uiterste best zullen doen om goede muziek te brengen maar dat ieder mens daar anders zal op reageren. Dat is eigenlijk net het ongelooflijke aan muziek maken. Perslievelingetjes zijn is natuurlijk mooi meegenomen maar in een zaal staan spelen voor 100 man die uit hun dak gaan is nog opwindender!

Hier in België sta je op de affiche met Echo West en Bakterielle Infektion, ken jij die groepen een beetje?

Nu wel, maar daarvoor niet. Sinds we te weten zijn gekomen dat we met hun spelen, zijn we hun muziek beginnen uitpluizen en we kijken er echt naar uit om met hun samen te spelen?

Wat kunnen de mensen verwachten van dat optreden?

Decadentie en plezier!

Uw favoriete plaat aller tijden is…

Wij hebben besloten om platen uit te kiezen waar we naar luisterden toen we 14 waren en nu nog naar luisteren…

Meghan: De eerste plaat van Violent Femmes. Mijn beste vriend leefde in Florida en ik bleef daar met haar de hele zomer. We luisterden naar deze plaat tot in het holst van de nacht, we dronken rum en liepen rond op de golfterreinen…zo’n goed gevoel!

Amity: “Live in Tokyo” van PIL. Ik mocht dit exotisch concert in de kelder van het huis van mijn ouders meemaken. P.I.L. kwam zomaar uit het niets opdraven en ze waren behoorlijk experimenteel. Lydon heeft zeker zijn stempel op het punkgebeuren gedrukt met zijn Sex Pistols en nadien met P.I.L. waar ook nog eens die bas die erbij komt. Het was een ongelofelijke keuze die hij toen heeft gemaakt en zonder meer één van de pioniers van de I.D.G.F (I don’t give a fuck)-filosofie waar ik volledig achter sta.

Jessy: “Non-Stop Erotic Cabaret” van Soft Cell. Marc Almond is één van mijn favoriete mannelijke zangers en songschrijvers. Ik speel dat album nog steeds als ik dj ben.

En met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

Meghan: Patti Smith ... Ik hou van haar, ze is echt ongelooflijk. Wat we zouden doen? Praten, poezie schrijven en zingen.

Jessy: Anais Nin, zonder twijfel, want moest ik in een lift vast komen te zitten dan zou ik zeker een paniekaanval krijgen en zij zou mij wel kalmeren. Ieder moment als ik mij vervreemd voel van de mensheid dan is zij het altijd die me terug met mijn voetjes terug op de grond brengt.

Amity: Benazir Bhutto ...wij zouden de heropvoeding van de kinderen plannen en ook wereldwijd die van de volwassenen.

Een speciale boodschap voor de lezer zou kunnen zijn…

Doe alles waar je maar over gepassioneerd bent, streef naar absoluut plezier, en denk nooit na over beslissingen wanneer mensen je de grond inboren…gewoon doen!HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...