casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

MON-O-PHONE
Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt.
16/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/04/2011 : MON-O-PHONE - Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt.
16/04/2011 : MON-O-PHONE - Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt.
16/04/2011 : MON-O-PHONE - Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt.
16/04/2011 : MON-O-PHONE - Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt.
Mon-O-Phone bestaat uit Mr en Mrs Phono en ze maken iets wat klinkt als donkere indie, Patti Smith die Iggy Pop ten tijde van zijn Berlijnperiode tegen het lijf loopt maar misschien het meest klinken ze als Mon-O-Phone.

Op zaterdag 16 april staat dit duo te schitteren in de Kinky Star (gratis), vandaag schitteren ze in Dark Entries…

Hoe zou je nu zelf Mon-O-Phone gaan omschrijven?


Een mix van sinistere zang, rauwe gitaar, sferische synths, zinderende bassen en oude drum computers.

Onlangs zag ik jullie live aan het werk en ik merkte eigenlijk dat er een groot verschil bestaat tussen jullie livegeluid en die op cd. Is dat doelbewust?

Dat is niet doelbewust, eerder noodzakelijk. Het album is heel gelaagd en aangezien we maar met z’n tweeën op het podium staan moeten we soms de arrangementen aanpassen. Live nemen we een hoop instrumenten mee om toch zo veel mogelijk gespeeld te krijgen.

Over dat geluid wil ik het nog eens hebben. Jullie worden steeds vergeleken met die PJ Harvey, en ik heb dat ook gedaan, wel door er aan toe te voegen dat jullie één van de meest originele geluiden hebben die België momenteel rijk is.

De inspiratie voor het album komt meer van jaren 70 en 80 albums zoals de Blade Runner soundtrack, Melt (Peter Gabriel), The Idiot (Iggy Pop), Low (David Bowie) en meer recent Ghosts (Nine Inch Nails). PJ Harvey is iemand die haar stem heel veelzijdig gebruikt en ik denk dat dat bij ons ook het geval is.

Raar dat je dit zegt, ik vond dat jullie cd bij momenten dezelfde sfeer uitstraalde als “The idiot” van Iggy Pop….

The Idiot is inderdaad een grote invloed geweest voor ons album. We hebben een tijd “Nightclubbing” in onze live set gehad.

Jullie alter ego is Mr en Ms Phono. Is dat voor de gein of houden jullie echt van die obscuriteit?

Beide. Omdat de band heel dicht bij ons persoonlijk staat creëren we hierdoor wat afstand.

Een cd die “The great depression” klinkt, is ook allesbehalve leuk!


Onze interpretatie is de geweldige depressie. Eigenlijk een humoristische titel.

Ook het artistieke werk is niet vergeten bij jullie cd. Ik heb begrepen dat artwork bij jullie zeer belangrijk is…

Ja, ieder detail dat je ziet hebben we zelf gemaakt. Alle afbeeldingen zijn uit stof geknipt en de teksten zijn geschilderd. Wij willen dat alles er volgens onze eigen visie uitziet.

Jullie hadden ook een digitale release uit bij Kinky Star. Geloven jullie zelf in de digitale revolutie?

Digitale distributie, mp3 spelers, Itunes is vooral praktisch maar helaas gaat er een groot deel van de romantiek verloren van het tastbare van een cd of vinyl.

Lonken jullie naar het buitenland of is zoiets nog niet aan de orde?

Wij lonken naar het zuiden! Dit zal waarschijnlijk voor volgend jaar zijn.

De kritieken die ik las waren allen lovend, heeft dit jullie reeds verder geholpen?


Het is een stuk gemakkelijker om optredens te boeken als je een aantal goede reviews op zak hebt. Binnen een week waren we al gevraagd door de Vooruit en de AB.

Deze vraag stel ik steeds?

Wat is jullie favoriete album aller tijden en waarom?


Low van David Bowie vanwege de sfeer en veelzijdigheid. Ieder nummer heeft z’n eigen geluid en dat is iets waar wij zelf ook naar streven.

Meteen citeer je mijn favoriete plaat…

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?


Met onze kat en dan 8 uur slaap inhalen. Geen behoefte om bekende mensen te ontmoeten, het is leuker om de mystiek te behouden.

Binnenkort staan jullie ook in de Kinky Star, wat mogen we verwachten?


Zweet, gebonk, gehuil, spastische moves, gedreun, een geweldige depressie………

Een speciale boodschap voor de lezer zou kunnen zijn….

Geachte lezer, kom vooral kijken naar een live optreden van mon-o-phone. Als je toch aanwezig bent koop dan vooral een cd of originele merchandise voor jezelf of een vriend. Geraak je er niet dan kan je natuurlijk altijd terecht in de betere platenzaak voor het verkrijgen van ons album!

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...