casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Spectra*Paris (Elena Fossi)
Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
Soms worden de meeste dromen waar want op minder dan een jaar tijd konden we Elena Fossi drie maal overtuigen om een interview te doen met ons.

Toegegeven we hadden een excuus want op vrijdag 13 mei staat ze in Kortrijk en daags daarna in Vlissingen met haar glamband SPECTRA*Paris.

Het leven kan schoon zijn net als…. Soit, hier is onze babbel met Elena Fossi!

Beste Elena, Kirlian Camera zit terug in de studio, ik veronderstel dat er iets nieuws op til is?

Zeker. Kirlian Camera is bezig aan de laatste mix van de nieuwe cd “Nightglory” en binnenkort is er ook de nieuwe single "GLÒIR AR AN OÌCHE" die eigenlijk gebaseerd is op het nummer “Nightglory”.

Alles is voorzien voor mei en zal uitgebracht worden op Out Of Line/Universal Music.

Zowel de single en het album zijn zeer episch, dramatisch en heeft een hoge impact. Wij wilden geen tijd verliezen door trendy te gaan klinken of om op zoek te gaan naar het juiste geluid want de huidige muziekscene klinkt vandaag depressief genoeg.

We gaan niet beweren dat we plots retro zouden klinken of dat alles doordrenkt zou zijn van nostalgie. Trouwens de muziek van Kirlian Camera bestond er steeds uit dat er een openheid was voor allerlei vernieuwingen maar nu is het wel allemaal zeer direct, intens.

Vergelijk het met een puur en angstig buitenaards wezen dat onze muzikale horizonten heeft geïnspireerd.

En dan was er SPECTRA*Paris. Jij hebt blijkbaar je handen vol met die twee groepen, Elena. Kan jij nog tijd vinden om te ademen?

Helemaal niet. Vandaag lijkt ademen meer en meer op iets als vakantie. Maar eerlijk, ik hou er echt wel van om zo diep met Kirlian Camera begaan te zijn en natuurlijk SPECTRA*paris:

het lijkt allemaal echt als een opwindende sensatie: soms haalt de emotie het van het rationele…tot alles uitdraait op een verschrikkelijke hoofdpijn!

Kirlian Camera is een genadeloze sentimentele machine. De deuren van de hel zijn altijd wagenwijd geopend als we met het Kirlian Camera-ruimteschip onderweg zijn met een nieuwe plaat.

Nu goed, de ervaringen die ik gehad heb met “Nightglory” kan ik echt niet omschrijven. Een verschrikkelijke, majestueuze en wervelende wereld is opengegaan voor onze ogen.

Soms denk ik wel eens dat die plaat groter is dan wij, ik weet niet welk monster of muze ons geïnspireerd heeft hoor!

Het laatste wat je met SPECTRA*Paris gedaan hebt is jouw kerstplaat. Ben jij uiteindelijk tevreden met het resultaat ervan?

Ja, ik ben zeer blij dat ik dat gedaan heb. Kerstdag is een dag waar ik zeer veel belang aan hecht, zeker in tijden zoals nu.

Tja, Kerstmis is misschien een zeer persoonlijk verhaal. Het hangt er allemaal van af wie je bent. Het is jammer dat zo’n periode zoveel verschillende tonen kan bevatten want het blijft een magisch tijdperk.

Ik weet ook wel dat er heel wat mensen zijn die onze plaat sceptisch bekeken hebben en er zelfs niet willen naar luisteren. Andere hielden er dan wel van omdat zij van kerstmis houden en op zo’n manier toch wat bevoordeeld zijn.

Ik kan zeggen dat ik gedaan heb wat ik wou doen. En ik zeg het nog eens, de kerstperiode is een zeer ingewikkelde periode. Vele krachten spelen mee: witte en zwarte…

Hoe langer ik fan van je ben des te meer dat ik denk dat jij een artieste bent die weigert om haar dromen op te geven, ik bedoel maar : jij kiest niet de makkelijkste weg!

Wel, ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen. Mijn probleem is als volgt: ik wil mijn dromen een echte en concrete vorm geven.

Soms is het wel een harde job maar eigenlijk hoor je mij niet klagen.

In ieder geval is de zuiverheid van gevoelens het meest belangrijkste in mijn leven. Ik ga het “recht op zuiverheid” verdedigen door me wat bazookas te gaan aanschaffen.

Mag ik denken dat Kirlian Camera jouw donkere kant is en die van SPECTRA*Paris jouw gelukkige zijde?

Ik begrijp jouw vraag wel hoor, ook al denk ik dat Kirlian Camera een brandende fakkel van licht is die in één of andere angstaanjagende ruimte schijnt, een toorts die nooit uitgaat. Het is daarom ook dat Kirlian Camera zo donker lijkt: het komt regelrecht uit de hel en het is op weg naar de meest onrustige hemels. Een gekwelde entiteit.

SPECTRA * Parijs zet zijn eerste stappen in de glamoureuze wereld maar het heeft weliswaar een zwarte doch geamuseerde ziel.
Uiteindelijk is SPECTRA*Paris als Dexter Morgan die thuis met zijn familie zit. De dag erna draagt hij gouden hoge hakken, verandert hij van geslacht en gezicht.

Beide bands hebben een vreemde buitenaardse bron en hebben ervaringen met natuurlijke en extreme mentale toestanden ... hoewel we het ons niet kan schelen dat men ons voor "dwazen" aanziet.

Aan de andere kant, zoals Angelo het altijd zegt: "Wij volgen steeds het tegenovergestelde pad ". Een pad dat leidt tot het licht of de dood…

In “Licence To Kill” speel jij graag met filmiconen. Ben jij het soort vrouw dat wil wakker worden met een James Bond aan haar zij?

Nou, in mijn glamourwereld zal James Bond in een mooi model veranderen (niet zo mager)

Ze is in staat om een machine geweer te gebruiken wanneer ze hoge hakken draagt, nadat ze in één of ander verlaten kerk heeft zitten bidden.

Ik hou niet van dat vrouwelijke universum waar er "Barbies" zijn, God is niet zo idioot als mensen denken dat hij is. Ik ben het gewend om films van een andere stijl te bekijken. Ik zou eventueel een selectie kunnen maken van al die rommel…volgende keer word ik toch geboren als Jane Bond! Wel zorg ik ervoor dat ik mijn Kirlian Camera-ruimtepak niet vergeet!

Het imago van Spectra*Paris speelt zeker een rol. Is dat belangrijk voor jou als je naar andere groepen luistert?

Andere bands klinken vaak beschamend oninteressant, evenals hun muziek vaak banaal en saai is . Nee, ik zoek mijn inspiratie niet meer in de muziek wereld.

Tijdschriften, geïllustreerde boeken, films, dromen ... dat is mijn "detective gebied".

De vraag waar iedereen op wacht : wanneer komt er een nieuwe plaat uit van Spectra*Paris?

Nou, we hebben nu twee recente werken uit , dus ik kan niet voorzien wanneer een nieuwe SPECTRA * Paris het levenslicht zal zien.

Ik kan wel zeggen dat we begonnen zijn met te werken aan een dubbel album (DVD + CD) "SPECTRALAND" met een concertfilm, videomateriaal, nieuwe nummers, nieuwe re-mixen, nieuwe versies.

Het is net een grote goocheldoos die de essentie van de band moet bevatten, zowel live als studiowerk.

Binnenkort ben jij zowel in Belgie als in Nederland, wat kunnen we verwachten?

Ik denk dat ze van ons een fijne dosis humor, energie en tech-rock ritme mogen verwachten!

Leuk, maar natuurlijk ook wat "introspectieve momenten" ... Kortom, wij rocken hoewel het duidelijk is dat wij een huwelijk hebben met elektronica en pop.

Ik ga u iets vragen wat ik u al eerder gevraagd heb, denk ik...

Doe maar!

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden, Elena?

De soundtrack van "La double vie de Véronique" van Zbigniew Preisner, het klinkt dramatisch en evocatief zonder dat er banale ingrediënten worden bij gegoten.

Het gebruik van stemmen is verbluffend. Een ongelooflijk sterk album dat op zijn eigen benen kan staan, zonder die prachtige film dus.

Ik heb ook geleerd dat Preisner een muzikant is die zichzelf alles geleerd heeft…ongelooflijk!

De makers van soundtracks lijken meestal zo op elkaar. Deze plaat brengt je naar een andere planeet, gemaakt vol stomende emoties!

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift mee te zitten?

Met mezelf. Waarom? Ik denk dat ik een beetje psycho ben… Dus moest je mij na 8 uur uit een lift halen, zou ik wel eens kunnen reageren als Michael Douglas in "Falling Down".

Aan jou beste Elena wil ik dit toch wel eens vragen: wat denk je van Dark Entries?

Ik weet dat jullie je uiterste best doen om ons in de kijker te plaatsen en ben jullie daar zeer dankbaar voor.

Ik ken Dark Entries zelfs nog van in de tijd dat Dark Entries een tijdschrift was want jullie hebben ons destijds op de cover gezet. Ik apprecieer echt dat jullie eerlijk zijn en respect hebben en ook jullie humor weet ik te appreciëren. Dat vind je tegenwoordig zelden.

Dat is zeer mooi van je Elena, uit naam van de redactie wil ik jou dan ook nog eens uitvoerig bedanken!

Fotos van Xavier Marquis

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...