casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Spectra*Paris (Elena Fossi)
Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
16/04/2011 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen
Soms worden de meeste dromen waar want op minder dan een jaar tijd konden we Elena Fossi drie maal overtuigen om een interview te doen met ons.

Toegegeven we hadden een excuus want op vrijdag 13 mei staat ze in Kortrijk en daags daarna in Vlissingen met haar glamband SPECTRA*Paris.

Het leven kan schoon zijn net als…. Soit, hier is onze babbel met Elena Fossi!

Beste Elena, Kirlian Camera zit terug in de studio, ik veronderstel dat er iets nieuws op til is?

Zeker. Kirlian Camera is bezig aan de laatste mix van de nieuwe cd “Nightglory” en binnenkort is er ook de nieuwe single "GLÒIR AR AN OÌCHE" die eigenlijk gebaseerd is op het nummer “Nightglory”.

Alles is voorzien voor mei en zal uitgebracht worden op Out Of Line/Universal Music.

Zowel de single en het album zijn zeer episch, dramatisch en heeft een hoge impact. Wij wilden geen tijd verliezen door trendy te gaan klinken of om op zoek te gaan naar het juiste geluid want de huidige muziekscene klinkt vandaag depressief genoeg.

We gaan niet beweren dat we plots retro zouden klinken of dat alles doordrenkt zou zijn van nostalgie. Trouwens de muziek van Kirlian Camera bestond er steeds uit dat er een openheid was voor allerlei vernieuwingen maar nu is het wel allemaal zeer direct, intens.

Vergelijk het met een puur en angstig buitenaards wezen dat onze muzikale horizonten heeft geïnspireerd.

En dan was er SPECTRA*Paris. Jij hebt blijkbaar je handen vol met die twee groepen, Elena. Kan jij nog tijd vinden om te ademen?

Helemaal niet. Vandaag lijkt ademen meer en meer op iets als vakantie. Maar eerlijk, ik hou er echt wel van om zo diep met Kirlian Camera begaan te zijn en natuurlijk SPECTRA*paris:

het lijkt allemaal echt als een opwindende sensatie: soms haalt de emotie het van het rationele…tot alles uitdraait op een verschrikkelijke hoofdpijn!

Kirlian Camera is een genadeloze sentimentele machine. De deuren van de hel zijn altijd wagenwijd geopend als we met het Kirlian Camera-ruimteschip onderweg zijn met een nieuwe plaat.

Nu goed, de ervaringen die ik gehad heb met “Nightglory” kan ik echt niet omschrijven. Een verschrikkelijke, majestueuze en wervelende wereld is opengegaan voor onze ogen.

Soms denk ik wel eens dat die plaat groter is dan wij, ik weet niet welk monster of muze ons geïnspireerd heeft hoor!

Het laatste wat je met SPECTRA*Paris gedaan hebt is jouw kerstplaat. Ben jij uiteindelijk tevreden met het resultaat ervan?

Ja, ik ben zeer blij dat ik dat gedaan heb. Kerstdag is een dag waar ik zeer veel belang aan hecht, zeker in tijden zoals nu.

Tja, Kerstmis is misschien een zeer persoonlijk verhaal. Het hangt er allemaal van af wie je bent. Het is jammer dat zo’n periode zoveel verschillende tonen kan bevatten want het blijft een magisch tijdperk.

Ik weet ook wel dat er heel wat mensen zijn die onze plaat sceptisch bekeken hebben en er zelfs niet willen naar luisteren. Andere hielden er dan wel van omdat zij van kerstmis houden en op zo’n manier toch wat bevoordeeld zijn.

Ik kan zeggen dat ik gedaan heb wat ik wou doen. En ik zeg het nog eens, de kerstperiode is een zeer ingewikkelde periode. Vele krachten spelen mee: witte en zwarte…

Hoe langer ik fan van je ben des te meer dat ik denk dat jij een artieste bent die weigert om haar dromen op te geven, ik bedoel maar : jij kiest niet de makkelijkste weg!

Wel, ik kan mijn dromen niet tegenhouden omdat het dromen zijn die mijn leven hebben overgenomen. Mijn probleem is als volgt: ik wil mijn dromen een echte en concrete vorm geven.

Soms is het wel een harde job maar eigenlijk hoor je mij niet klagen.

In ieder geval is de zuiverheid van gevoelens het meest belangrijkste in mijn leven. Ik ga het “recht op zuiverheid” verdedigen door me wat bazookas te gaan aanschaffen.

Mag ik denken dat Kirlian Camera jouw donkere kant is en die van SPECTRA*Paris jouw gelukkige zijde?

Ik begrijp jouw vraag wel hoor, ook al denk ik dat Kirlian Camera een brandende fakkel van licht is die in één of andere angstaanjagende ruimte schijnt, een toorts die nooit uitgaat. Het is daarom ook dat Kirlian Camera zo donker lijkt: het komt regelrecht uit de hel en het is op weg naar de meest onrustige hemels. Een gekwelde entiteit.

SPECTRA * Parijs zet zijn eerste stappen in de glamoureuze wereld maar het heeft weliswaar een zwarte doch geamuseerde ziel.
Uiteindelijk is SPECTRA*Paris als Dexter Morgan die thuis met zijn familie zit. De dag erna draagt hij gouden hoge hakken, verandert hij van geslacht en gezicht.

Beide bands hebben een vreemde buitenaardse bron en hebben ervaringen met natuurlijke en extreme mentale toestanden ... hoewel we het ons niet kan schelen dat men ons voor "dwazen" aanziet.

Aan de andere kant, zoals Angelo het altijd zegt: "Wij volgen steeds het tegenovergestelde pad ". Een pad dat leidt tot het licht of de dood…

In “Licence To Kill” speel jij graag met filmiconen. Ben jij het soort vrouw dat wil wakker worden met een James Bond aan haar zij?

Nou, in mijn glamourwereld zal James Bond in een mooi model veranderen (niet zo mager)

Ze is in staat om een machine geweer te gebruiken wanneer ze hoge hakken draagt, nadat ze in één of ander verlaten kerk heeft zitten bidden.

Ik hou niet van dat vrouwelijke universum waar er "Barbies" zijn, God is niet zo idioot als mensen denken dat hij is. Ik ben het gewend om films van een andere stijl te bekijken. Ik zou eventueel een selectie kunnen maken van al die rommel…volgende keer word ik toch geboren als Jane Bond! Wel zorg ik ervoor dat ik mijn Kirlian Camera-ruimtepak niet vergeet!

Het imago van Spectra*Paris speelt zeker een rol. Is dat belangrijk voor jou als je naar andere groepen luistert?

Andere bands klinken vaak beschamend oninteressant, evenals hun muziek vaak banaal en saai is . Nee, ik zoek mijn inspiratie niet meer in de muziek wereld.

Tijdschriften, geïllustreerde boeken, films, dromen ... dat is mijn "detective gebied".

De vraag waar iedereen op wacht : wanneer komt er een nieuwe plaat uit van Spectra*Paris?

Nou, we hebben nu twee recente werken uit , dus ik kan niet voorzien wanneer een nieuwe SPECTRA * Paris het levenslicht zal zien.

Ik kan wel zeggen dat we begonnen zijn met te werken aan een dubbel album (DVD + CD) "SPECTRALAND" met een concertfilm, videomateriaal, nieuwe nummers, nieuwe re-mixen, nieuwe versies.

Het is net een grote goocheldoos die de essentie van de band moet bevatten, zowel live als studiowerk.

Binnenkort ben jij zowel in Belgie als in Nederland, wat kunnen we verwachten?

Ik denk dat ze van ons een fijne dosis humor, energie en tech-rock ritme mogen verwachten!

Leuk, maar natuurlijk ook wat "introspectieve momenten" ... Kortom, wij rocken hoewel het duidelijk is dat wij een huwelijk hebben met elektronica en pop.

Ik ga u iets vragen wat ik u al eerder gevraagd heb, denk ik...

Doe maar!

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden, Elena?

De soundtrack van "La double vie de Véronique" van Zbigniew Preisner, het klinkt dramatisch en evocatief zonder dat er banale ingrediënten worden bij gegoten.

Het gebruik van stemmen is verbluffend. Een ongelooflijk sterk album dat op zijn eigen benen kan staan, zonder die prachtige film dus.

Ik heb ook geleerd dat Preisner een muzikant is die zichzelf alles geleerd heeft…ongelooflijk!

De makers van soundtracks lijken meestal zo op elkaar. Deze plaat brengt je naar een andere planeet, gemaakt vol stomende emoties!

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift mee te zitten?

Met mezelf. Waarom? Ik denk dat ik een beetje psycho ben… Dus moest je mij na 8 uur uit een lift halen, zou ik wel eens kunnen reageren als Michael Douglas in "Falling Down".

Aan jou beste Elena wil ik dit toch wel eens vragen: wat denk je van Dark Entries?

Ik weet dat jullie je uiterste best doen om ons in de kijker te plaatsen en ben jullie daar zeer dankbaar voor.

Ik ken Dark Entries zelfs nog van in de tijd dat Dark Entries een tijdschrift was want jullie hebben ons destijds op de cover gezet. Ik apprecieer echt dat jullie eerlijk zijn en respect hebben en ook jullie humor weet ik te appreciëren. Dat vind je tegenwoordig zelden.

Dat is zeer mooi van je Elena, uit naam van de redactie wil ik jou dan ook nog eens uitvoerig bedanken!

Fotos van Xavier Marquis

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...