casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Perverted By Language
Het blijft natuurlijk moeilijk om objectief te blijven maar als er zware Chameleonsfans bij je komen om te zeggen dat ze het goed vonden dan moet je jezelf toch wat credibiliteit gunnen.
12/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

Nog een paar weken slapen en dan steken we de lont aan onze tweede Dark Entries Nights, een gratis concert dat u niet mag missen op vrijdag 29 april in de Kinky Star.

Naast de industriële klanken van Liquid G. verwelkomen wij ook de postpunkers van Perverted By Language. Gewoon omdat u het recht hebt om te weten naar wie u gaat gaan kijken, een gesprek met bezieler Jeremy Thomas.

Voor zij die het niet weten, stel eens Perverted By Language voor.

Wij zijn niet meer dan normale mensen die muziek maken, en meteen hebben we een excuus om geregeld het huis te verlaten.

Wij zijn Jez (zang), Elise (bas), Fra (drums) en Guy en Ronan op de gitaren.

Wij spelen geen golf, nog nooit een marathon gelopen, we zitten ook niet op wilde paarden…gewoon muziek maken!

Het is ondertussen een jaar geleden dat ik je geïnterviewd heb, veel gebeurd ondertussen?

Onze Griekse gitarist Vas verliet de groep want die wou zich meer gaan toeleggen op journalistiek en management.

Hij is de manager van een Ijslandse groep Rokkurro en ook een Griekse band Film.

We hadden geluk dat we vrij vlug een vervanger vonden en dat werd Guy, meteen ook de eerste Belg in de groep! Het heeft echt voor een stroomversnelling gezorgd qua songs schrijven en de ontwikkeling van nieuw materiaal.

We hebben ondertussen wat nieuw materiaal geschreven waar we zelf van verrast waren maar het gaat allemaal eerder traag want per slot van rekening hebben we allemaal een dagjob en moeten we zien dat de rekeningen betaald worden.

Ik zie jullie regelmatig opduiken op allerlei undergroundoptredens. Beetje per beetje raken jullie toch bekend, niet?

We beginnen inderdaad een kern van hardcorefans te krijgen die regelmatig naar onze optredens komen

Ik heb ook al gemerkt dat eens de mensen ons een keer gezien hebben dat zij toch terug komen.

Toch moeten wij meer spelen en nog een groter publiek trachten te bereiken. Ik denk dat een deftige boekingsagent ons al een stap verder zou brengen.

Ik citeer jullie wel altijd als post-punk maar vind je dat nu zelf ook?

Ik denk dat shoegaze dreampop no-wave disco met een beetje post-metal en wat psychedelica een veel betere omschrijving zou zijn. Onze invloeden gaan toch wat verder.

Ronan en ik beginnen steeds vanuit verschillende ideeën, maar ze ontwikkelen zich al gauw tot iets wat niemand verwacht had. Het is de innerlijke kracht tussen de verschillende bandsleden dat het voor mij zo speciaal maakt: de manier waarop alles samenkomt. Dus om op die vraag terug te komen: ons gaan beschrijven met één specifieke term heeft geen zin.

Waarom zijn jullie vernoemd naar een lp van The Fall? Ik hoor The Fall niet…

Het Manchester-thema is altijd een constante geweest in de groep, niet alleen The Fall.

Er zit ook heel wat 60’s en synthpop in ons geluid. Het is zeer interessant wat mensen van ons denken. De laatste tijd ben ik, naar Sad Lovers and Giants gaan luisteren omdat mensen mij vertelden dat Perverted By Language daarop leek.

Natuurlijk refereert die titel ook naar het feit dat er vier mensen bij betrokken zijn met elk een verschillende moedertaal…ik vind het eigenlijk een logische naam!

Jullie hebben onlangs een demo opgenomen. Kun je daar iets meer over vertellen en zijn er al deuren door open gegaan?

Het is niet echt een demo die deuren geopend heeft, het is eerder om de mensen iets aan te bieden waar ze kunnen naar luisteren en zien of het hun ligt of niet.

Muziek is vandaag zo veel verandert vandaag, het is een breed gamma van geluidsdragers geworden en het scheelt niet veel of het is niet meer dan een wegwerpprodukt geworden.

Een demo als degene die wij gebruikt hebben, brengt ons eigenlijk niet ver. Bij ons werkt de mondreclame het meest, mensen die ons gezien hebben spreken over ons.

Die demo heeft ons wel geleerd dat het niet simpel is om dingen op te nemen waarvan je gelukkig bent. De demo omvat niet de opwinding en de rauwheid die wij hebben.

We zijn aan het uitmaken hoe we iets nieuws gaan opnemen dat binnen ons budget past want al bij al is het toch van 2008 geleden dat wij iets nieuws uitgebracht hebben.

Iedereen heeft dromen, wat zijn de jouwe als het op muziek aankomt?

Ik heb altijd iets willen doen in de muziek maar het leven heeft er anders over beslist.

Op een dag zag ik in de Botanique een echte shitgroep bezig en ik dacht gewoon: “Ik kan dat beter dan dat” en ik deed het.

Het irriteert mij nog steeds dat ik geen optreden kan krijgen voor 8.30hr en dat het moet afgelopen zijn om 8.55hr

Een support act is meer dan zomaar de support act, zij moeten de voorbereiding maken naar de hoofdact en ik hou ervan om nieuwe dingen te leren kennen.

Zelf zou ik graag in de Ancienne Belgique spelen. Ik heb daar echt al ongelooflijke dingen gezien en ik denk dat wij een deftige support zouden kunnen zijn.

Wij hebben al als voorprogramma gespeeld van For Against en Chameleons Vox en de feedback van het publiek was steeds in orde.

Het blijft natuurlijk moeilijk om objectief te blijven maar als er zware Chameleonsfans bij je komen om te zeggen dat ze het goed vonden dan moet je jezelf toch wat credibiliteit gunnen.

Een beetje een smerige vraag misschien, maar denken jullie na over een album?

We zijn er al twee jaar aan over het nadenken en er zijn wel verschillende reden waarom dat niet gebeurd is, ik denk dat vooral tijd de belangrijkste factor is.

Die demo heeft ook utgewezen dat we goed moeten selecteren met wie we willen werken om het geluid te krijgen die we willen, en zo simpel is dat ook niet.

We hebben het dan nog eens niet gehad over een label: in zee gaan met een deftig indielabel of het allemaal zelf doen.

Maar alles komt beetje per beetje in orde en tegen het eind van het jaar zouden we graag een afgewerkt album hebben.

Binnenkort staan jullie op onze Dark Entries Nights, wat mogen we verwachten?

Hetzelfde wat ik verwacht van Liquid G; : een goede liveshow en de kans krijgen om iets te horen wat ik nog niet gehoord heb.

Jullie bij Dark Entries informeren het publiek over muziek die geen mainstream is en dat is goed want er valt zo veel te ontdekken!

We willen een passioneel publiek omdat wij ook passioneel met muziek omgaan.

Wij zijn het soort groep die ik zelf wil zien en ik bij niet echt de makkelijkste mens om overtuigd te raken.

In feite zou ik het optreden graag opnemen, ik mis altijd zo veel als ik op podium sta.

Favoriete plaat aller tijden…

Ik ga met eentje afkomen waar je nog nooit van gehoord heb.

“Foxgloves” van Bell Hollow. Ongelooflijke stem, één van de beste songschrijvers die ik ooit gehoord heb en gitaren waar je voor altijd kan naar luisteren. Er zit een perfecte balans tussen alles en daardoor wordt het een complete plaat en het is eentje waar ik steeds naar teruggrijp.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?

Ronan of Guy. Met een gitaar en wat papier om op te schrijven.

Een speciale boodschap voor de lezer zou kunnen zijn…

Als je van nieuwe bands houdt dan zou ik Lotus Feed uit Duitsland checken.

Zij hebben op Bandcamp een cd uit en het is ongelooflijk goed.

En natuurlijk hopen we dat jullie de 29e komen!

Dat hopen we ook! Hou er aub rekening mee dat Perverted By Language STIPT om 20.30hr begint, daarna is er om 21.30hr Liquid G. en tot in de vroege uurtjes zal je kunnen dansen op wat wij in het vakjargon goth, new wave, futurepop, minimal, EBM en post-punk noemen.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...