casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Perverted By Language
Het blijft natuurlijk moeilijk om objectief te blijven maar als er zware Chameleonsfans bij je komen om te zeggen dat ze het goed vonden dan moet je jezelf toch wat credibiliteit gunnen.
12/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

Nog een paar weken slapen en dan steken we de lont aan onze tweede Dark Entries Nights, een gratis concert dat u niet mag missen op vrijdag 29 april in de Kinky Star.

Naast de industriële klanken van Liquid G. verwelkomen wij ook de postpunkers van Perverted By Language. Gewoon omdat u het recht hebt om te weten naar wie u gaat gaan kijken, een gesprek met bezieler Jeremy Thomas.

Voor zij die het niet weten, stel eens Perverted By Language voor.

Wij zijn niet meer dan normale mensen die muziek maken, en meteen hebben we een excuus om geregeld het huis te verlaten.

Wij zijn Jez (zang), Elise (bas), Fra (drums) en Guy en Ronan op de gitaren.

Wij spelen geen golf, nog nooit een marathon gelopen, we zitten ook niet op wilde paarden…gewoon muziek maken!

Het is ondertussen een jaar geleden dat ik je geïnterviewd heb, veel gebeurd ondertussen?

Onze Griekse gitarist Vas verliet de groep want die wou zich meer gaan toeleggen op journalistiek en management.

Hij is de manager van een Ijslandse groep Rokkurro en ook een Griekse band Film.

We hadden geluk dat we vrij vlug een vervanger vonden en dat werd Guy, meteen ook de eerste Belg in de groep! Het heeft echt voor een stroomversnelling gezorgd qua songs schrijven en de ontwikkeling van nieuw materiaal.

We hebben ondertussen wat nieuw materiaal geschreven waar we zelf van verrast waren maar het gaat allemaal eerder traag want per slot van rekening hebben we allemaal een dagjob en moeten we zien dat de rekeningen betaald worden.

Ik zie jullie regelmatig opduiken op allerlei undergroundoptredens. Beetje per beetje raken jullie toch bekend, niet?

We beginnen inderdaad een kern van hardcorefans te krijgen die regelmatig naar onze optredens komen

Ik heb ook al gemerkt dat eens de mensen ons een keer gezien hebben dat zij toch terug komen.

Toch moeten wij meer spelen en nog een groter publiek trachten te bereiken. Ik denk dat een deftige boekingsagent ons al een stap verder zou brengen.

Ik citeer jullie wel altijd als post-punk maar vind je dat nu zelf ook?

Ik denk dat shoegaze dreampop no-wave disco met een beetje post-metal en wat psychedelica een veel betere omschrijving zou zijn. Onze invloeden gaan toch wat verder.

Ronan en ik beginnen steeds vanuit verschillende ideeën, maar ze ontwikkelen zich al gauw tot iets wat niemand verwacht had. Het is de innerlijke kracht tussen de verschillende bandsleden dat het voor mij zo speciaal maakt: de manier waarop alles samenkomt. Dus om op die vraag terug te komen: ons gaan beschrijven met één specifieke term heeft geen zin.

Waarom zijn jullie vernoemd naar een lp van The Fall? Ik hoor The Fall niet…

Het Manchester-thema is altijd een constante geweest in de groep, niet alleen The Fall.

Er zit ook heel wat 60’s en synthpop in ons geluid. Het is zeer interessant wat mensen van ons denken. De laatste tijd ben ik, naar Sad Lovers and Giants gaan luisteren omdat mensen mij vertelden dat Perverted By Language daarop leek.

Natuurlijk refereert die titel ook naar het feit dat er vier mensen bij betrokken zijn met elk een verschillende moedertaal…ik vind het eigenlijk een logische naam!

Jullie hebben onlangs een demo opgenomen. Kun je daar iets meer over vertellen en zijn er al deuren door open gegaan?

Het is niet echt een demo die deuren geopend heeft, het is eerder om de mensen iets aan te bieden waar ze kunnen naar luisteren en zien of het hun ligt of niet.

Muziek is vandaag zo veel verandert vandaag, het is een breed gamma van geluidsdragers geworden en het scheelt niet veel of het is niet meer dan een wegwerpprodukt geworden.

Een demo als degene die wij gebruikt hebben, brengt ons eigenlijk niet ver. Bij ons werkt de mondreclame het meest, mensen die ons gezien hebben spreken over ons.

Die demo heeft ons wel geleerd dat het niet simpel is om dingen op te nemen waarvan je gelukkig bent. De demo omvat niet de opwinding en de rauwheid die wij hebben.

We zijn aan het uitmaken hoe we iets nieuws gaan opnemen dat binnen ons budget past want al bij al is het toch van 2008 geleden dat wij iets nieuws uitgebracht hebben.

Iedereen heeft dromen, wat zijn de jouwe als het op muziek aankomt?

Ik heb altijd iets willen doen in de muziek maar het leven heeft er anders over beslist.

Op een dag zag ik in de Botanique een echte shitgroep bezig en ik dacht gewoon: “Ik kan dat beter dan dat” en ik deed het.

Het irriteert mij nog steeds dat ik geen optreden kan krijgen voor 8.30hr en dat het moet afgelopen zijn om 8.55hr

Een support act is meer dan zomaar de support act, zij moeten de voorbereiding maken naar de hoofdact en ik hou ervan om nieuwe dingen te leren kennen.

Zelf zou ik graag in de Ancienne Belgique spelen. Ik heb daar echt al ongelooflijke dingen gezien en ik denk dat wij een deftige support zouden kunnen zijn.

Wij hebben al als voorprogramma gespeeld van For Against en Chameleons Vox en de feedback van het publiek was steeds in orde.

Het blijft natuurlijk moeilijk om objectief te blijven maar als er zware Chameleonsfans bij je komen om te zeggen dat ze het goed vonden dan moet je jezelf toch wat credibiliteit gunnen.

Een beetje een smerige vraag misschien, maar denken jullie na over een album?

We zijn er al twee jaar aan over het nadenken en er zijn wel verschillende reden waarom dat niet gebeurd is, ik denk dat vooral tijd de belangrijkste factor is.

Die demo heeft ook utgewezen dat we goed moeten selecteren met wie we willen werken om het geluid te krijgen die we willen, en zo simpel is dat ook niet.

We hebben het dan nog eens niet gehad over een label: in zee gaan met een deftig indielabel of het allemaal zelf doen.

Maar alles komt beetje per beetje in orde en tegen het eind van het jaar zouden we graag een afgewerkt album hebben.

Binnenkort staan jullie op onze Dark Entries Nights, wat mogen we verwachten?

Hetzelfde wat ik verwacht van Liquid G; : een goede liveshow en de kans krijgen om iets te horen wat ik nog niet gehoord heb.

Jullie bij Dark Entries informeren het publiek over muziek die geen mainstream is en dat is goed want er valt zo veel te ontdekken!

We willen een passioneel publiek omdat wij ook passioneel met muziek omgaan.

Wij zijn het soort groep die ik zelf wil zien en ik bij niet echt de makkelijkste mens om overtuigd te raken.

In feite zou ik het optreden graag opnemen, ik mis altijd zo veel als ik op podium sta.

Favoriete plaat aller tijden…

Ik ga met eentje afkomen waar je nog nooit van gehoord heb.

“Foxgloves” van Bell Hollow. Ongelooflijke stem, één van de beste songschrijvers die ik ooit gehoord heb en gitaren waar je voor altijd kan naar luisteren. Er zit een perfecte balans tussen alles en daardoor wordt het een complete plaat en het is eentje waar ik steeds naar teruggrijp.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?

Ronan of Guy. Met een gitaar en wat papier om op te schrijven.

Een speciale boodschap voor de lezer zou kunnen zijn…

Als je van nieuwe bands houdt dan zou ik Lotus Feed uit Duitsland checken.

Zij hebben op Bandcamp een cd uit en het is ongelooflijk goed.

En natuurlijk hopen we dat jullie de 29e komen!

Dat hopen we ook! Hou er aub rekening mee dat Perverted By Language STIPT om 20.30hr begint, daarna is er om 21.30hr Liquid G. en tot in de vroege uurtjes zal je kunnen dansen op wat wij in het vakjargon goth, new wave, futurepop, minimal, EBM en post-punk noemen.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Labasheeda - Status Seeking

Voor mij werden de jaren 90 voornamelijk ingekleurd door gitaarrock. In een pre-internet tijdperk was het dan ook eerder een kwestie van wat je te pakken kon krijgen, en je hier eerder noodgedwongen verder in te verdiepen. Dit klinkt haast verontschuldigend, maar zo wil ik het geenszins bedoelen aangezien er toch heel wat van deze bands zijn ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ulrich Troyer - NOK 2020

Onder de categorie: zot zijn doet geen zeer stellen we u Ulrich Troyer voor. Een lid van het tienkoppige Oostenrijkse Vegetable Orchestra. Een orkest dat muziek maakt met, inderdaad, groenten. Een stijloefening tussen de soep en de patatten, hier letterlijk te nemen: als er tijd over is tussen het koken en vrienden uitnodigen voor het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Arurmukha - 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm

Berlijn met zijn rijke geschiedenis is een stad die tot veler verbeelding spreekt. Indien ook tot de uwe, dan hebben we met deze 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm van Arurmukha beslist iets wat je nieuwsgierigheid zal prikkelen. Dit is een heruitgave van het album dat Marc Weiser (Rechenzntrum, Zeitkratzer) en Jürgen Hendlmeier ...

lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...