casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Star Industry
Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
10/04/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

10/04/2011 : Star Industry - Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
10/04/2011 : Star Industry - Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
10/04/2011 : Star Industry - Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
10/04/2011 : Star Industry - Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
10/04/2011 : Star Industry - Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.
Zijn er reden om naar Vlissingen te trekken? Neen, Dark Entries heeft niet besloten om te transformeren in een toeristisch magazine maar op zaterdag 14 mei maak je toch best eens de overstap naar onze Noorderburen en wel voor het Terra Gotha-festival.

Naast het Italiaans schoon van Spectra*Paris, het prachtig darkwavegeluid van Sophya en de Franse induswave-sound van Buzz kun je ook de vaandeldragers der Belgische gothrock bezig zien: Star Industry. Tijd dus om eens te gaan vragen hoe het is met hun…

Ik denk niet dat Star Industry zich nog moet voorstellen bij ons lezerspubliek, maar toch weet je nooit.

Dus wie of wat zijn Star Industry?

Stijn : Star Industry is een Belgische gothrockband die bestaat uit Peter Beckers(zang), Xavier Vranken (gitaar),Stijn Kuijpers (bas),Kurt Lantin (drums) en Peter Gerits (synths). We hebben 3 studio albums, 1 EP en een live album opgenomen in Madrid, op ons palmares staan. We toeren al 12 jaar doorheen heel Europa en hebben op alle topevenementen in het genre reeds opgetreden.

Dit jaar gaan we een nieuwe uitdaging aan, nl. een tour doorheen China.

Als je het mij vraagt zijn jullie nog één van de weinige gothrockbands in Vlaanderen. Ik hoop dat jullie zich niet als dinosaurussen gaan voelen.

Xavier : Neen, zo voelen we ons zeker niet.Het klopt wel dat we al een hele tijd meedraaien, en dat er maar weinig of geen jonge gothrock bands zijn.Tegenwoordig worden we zelfs als één van de vaandeldragers van het genre bestempeld. We spelen deze muziek heel erg graag, ons roots liggen in de New Wave van de jaren 80. Maar we staan zeker open voor nieuwe invloeden. Dat zal je op onze volgende CD wel horen.

De teloorgang van de traditionele gothrock merk je toch ook internationaal. Meer en meer wordt het dansgericht met nu de cybergoth als "nieuw mirakel".

Ik neem aan dat dit een evolutie is die je betreurt?

Peter B. : Dit is een vaststaand feit, maar betreuren is veel gezegd. Op de festivals waar we spelen, treden inderdaad steeds meer electronische acts op, dus daar worden we er wel mee geconfronteerd. Maar storen doet ons dat niet echt. Wij blijven wel bij ons genre en springen niet op de kar van wat op het moment hip is. We nemen wel elementen op uit nieuwere genres, maar de basis blijft gothrock. Dat is ons ding, en daar zijn we ook bekend voor.

Ik neem aan dat je die teloorgang ook vindt in het "gemak" van het vinden van een platendeal. Hoe zit het daarmee?

Stijn : Daar mogen we niet over klagen. We hebben onderdak bij Alfa Matrix. Ons label staat wel bekend voor electronische bands, maar ze wilden ons er heel graag bij. En wij zijn heel tevreden over hetgeen zij voor ons doen. Zo zie je maar dat ook zij open minded zijn, en het resultaat van de samenwerking is uitstekend voor beide partijen.

Blijkbaar is Star Industry wel het soort groep dat nooit opgeeft.

Xavier : Er is totaal geen reden om aan opgeven te denken. Het gaat heel goed met Star Industry, de optredens lopen vlot binnen, en het zijn stuk voor stuk zeer fijne concerten. We spelen ieder jaar weer op grote festivals en in heel Europa, dus er is totaal geen reden tot klagen.

En we amuseren ons als groep nog steeds erg goed, we kunnen doen wat we graag doen, en daar draait het uiteindelijk toch om. Enjoy your life !!!

Ik bedoel dit niet chagrijnig, maar blijkbaar heeft het in het buitenland steeds beter gelopen voor jullie dan in België,is daar een verklaring voor?

Peter B. : Dat klopt. In België speelden we al op Dour, Suikerrock,Eurorock (4 keer),Gothic Festival, en veel events binnen het genre.Maar het klopt dat het buitenland voor ons precies makkelijker gaat. Hoe dat komt, daar hebben we eigenlijk ook het raden naar. In het buitenland vragen ze ons ook overal terug. Zo speelden we reeds twee maal op M’era Luna, drie keer op WGT, zelfs Main Stage, in Leipzig, We waren twee keer co-headliner op het Gotham festival in Londen, we waren headliner op Whitby Gothic Weekend, en deze zomer gaan we voor een tweede keer terug naar het Lumous Gothic Festival in Finland.

In de Europese gothicscene zijn we een gevestigde waarde.

Maar het doet natuurlijk altijd deugd om ook in eigen land erkenning te krijgen en te mogen spelen. En helaas is dit niet altijd het geval.

De Belgische scene hier in België...als je het mij vraagt, zie ik veel beterschap. Er zijn massa's evenementen en is het niet zo dat door de groei van neopostpunkgroepen als White Lies de interssse in het zwarte genre terug aangewakkerd wordt?

Peter B. : Het is heel leuk dat via de huidige bands zoals White Lies, Interpol, Editors, BRMC,etc…. het jonge publiek ook de oudere new wave ontdekken. Zo leren ze Joy Division, Jesus and Mary Chain,The Cure en aanverwanten ontdekken. Dankzij deze nieuwe lichting bands wordt het genre inderdaad wel nieuw leven ingeblazen. Dat is dus een erg positieve evolutie. Meer van dat !

Waar ik me behoorlijk boos kan over maken is hoe "serieuze" muziekkenners zo neerkijken op het gothic genre.

Hoe reageer jij daar als muzikant op?

Stijn : Ik kan me voorstellen dat sommige mensen schrikken van de extremere bands in ons genre. Maar wij hebben daar zeker geen last van. We spelen regelmatig op mainstream events en daar kijkt niemand raar op van ons. Wij zijn dan ook geen extreme band. Er zijn ook veel normale rockliefhebbers die naar Star industry luisteren. Uiteindelijk is muziek subjectief, je hoort iets graag of niet. En helaas zijn sommige mensen te eng denkend. Of kijken ze een beetje minderwaardig naar de gothic scene. Onterecht natuurlijk want er zijn veel gothic bands die wel degelijk prachtige albums maken van hoogstaande kwaliteit. Je moet er wel voor open staan uiteraard.

Omdat jullie er al zo lang met bezig zijn: wat betekent gothic in jullie leven? Een deel van het leven of gewoon het leven?

Xavier : Het is een onderdeel van ons leven om in een gothrockband te spelen.We houden van het genre en voelen er ons erg goed bij. Maar naast dat, hebben we nog een hele hoop andere interesses, we staan open voor veel leuke dingen. Het zou maar saai zijn om je leven te laten bepalen door één enkel ding, terwijl er zoveel moois te beleven valt. Als je met een open geest in het leven staat, wordt alles veel mooier.

Jullie deden het ook met bijvoorbeeld "The Look" van Roxette, maar blijkbaar moet iedere gothrockband wel eens een fout nummer coveren, waarom?

Stijn : Draai of keer het gelijk je wil, The Look is een uitstekend popnummer.We wilden daarmee laten zien dat het niet altijd een voor de hand liggende songkeuze moet zijn. Zoals we al eerder zeiden, we zijn erg open minded en dan moet zo een song kunnen voor een gothrock band. Dat is toch wat wij ervan denken. Trouwens, op deze cover hebben we altijd goede reacties gekregen in ons milieu en ook daar buiten. Dus we vinden het zeker geen fout nummer.

Binnenkort staan jullie in Vlissingen, wat mogen we verwachten?

Peter B. : Het publiek mag een mix van oud en nieuwer materiaal verwachten. We spelen waarschijnlijk ook wel een paar nieuwe nummers. Ze mogen een powerfull set verwachten, Star Industry staat live garant voor een explosieve, stevige sound. We proberen er steeds een echt feest van te maken en we hopen dat de mensen in Vlissingen er zin in hebben.

Wat is je lievelingsplaat aller tijden en waarom?

Stijn : Dit is een moelijke vraag, want er zijn zoveel mooie platen gemaakt. Maar als ik er dan toch één moet kiezen, dan ga ik voor de eerste LP van Killing Joke. Reqiuem, Wardance,The Wait, stuk voor stuk nummers die me zeer beïnvloed hebben.

Xavier : Pretty Hate Machine van Nine Inch Nails. Supermix tussen electronica en stevige gitaren.Die sound blies me destijds omver. Zeker toen we hun eerste Belgisch concert zagen in de AB.

Peter B.: Ik kies voor Heroes van David Bowie. Deze plaat heeft mij aangezet om zelf muziek te maken en op een podium te staan.

Met wie zou jehet niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Xavier: Geef mij maar de heren van Monty Python, 8 uur absurde lol verzekerd.

Stijn: Geef mij toch maar Kylie Minogue in plaats van Monty Python.Ik zou natuurlijk een zeer lang interessant gesprek met haar willen hebben over het vrouwelijk schoon in de wereld.Zeg ik dan maar....

En een speciale boodschap voor de lezer?

Lang leve de gothic rock !!! Kort en krachtig.

Informatie omtrent tickets voor Terra Gotha in Vlissingen vind je op deze site.

Foto's van Xavier Marquis.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...