casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

725 items

   

Liquid G.
Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
Op vrijdag 29 april is het weer zo ver want dan maken wij ons op voor de tweede Dark Entries Nights in de Kinky Star. Naast de post-punkgeluiden van Perverted By Language brengen wij jullie ook (gratis!) de indusgeluiden van een groep die ondertussen reeds zo’n 25 jaar dit land onveilig maakt, hun naam : Liquid G.

Voor mensen die het nog niet weten, wie en wat is Liquid G.

Wie: Op dit ogenblik, Peter, programmeren en componeren van de nummers, zang en synth. Kim, songwriter, zang en live synth.

Natuurlijk niet te vergeten, gans de vriendenkring, want die is ook nodig om Liquid G. in leven te houden.

Wat: Een project dat al bijna 25 jaar bestaat, opgericht door Peter VB. Een electro-industrial sound met invloeden van ebm, punk en cyber.

Samenwerking met Bart V. & Sandra B. (Hydrom Line, Subsection 1!), NTRSN, Peter DK (intens), FrontRunner en Vomito Negro. Split tapes met Stin Scatzor en Opponent Teuton (Zweden).

Als groep hebben jullie verschillende fases gekend, ik bedoel verschillende stijlen. Kan je zeggen dat dit een evolutie was van uw persoon of gewoon goesting in iets anders?

Elk nummer is gewoon gemaakt met goesting, is het nu industrial, ebm, cyber of hoe het beest ook mag noemen. Dit is Liquid G.! Wij hebben nooit vast gezeten aan één stijl.

Natuurlijk is er wel de evolutie in het afwerken van de nummers en het gebruikte materiaal, en dat kan wel een andere klankkleur weergeven.

Laat ons maar eerlijk wezen. Jullie muziek is voor een vrij beperkt publiek. Heb je dat nooit spijtig gevonden?

Soms wel, maar daarvoor is onze stijl te veel verschillend. Mensen houden van een stijl van muziek, en meestal niet van een groep. En zoals hierboven al vernoemd, we hebben veel stijlen.

Wat ik zelf nooit begrepen heb is dat mensen uit de scene (wat dat ook moge betekenen) steeds uitleg dienen te geven waarom iets wel of niet goed is, om maar niet te spreken over de media die er steeds de spot met moet houden. Maakt zulke dingen je nijdig?

Soms ben ik de scene (2000->) wel beu, maar we moeten mee met de stroming, en alles wat daar bijkomt, nemen we er dan maar bij (als onze emmer niet overloopt).

Vroeger kon je wel “echt” live gaan, maar als je nu een nummer vijf keer anders brengt, krijg je meestal kritiek.

Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.

Wees nu eens eerlijk : moest je nu op een avond moeten kiezen voor een overvolle AB of een overvol jeugdhuis zonder compromissen. Wat zou je dan doen?

Jeugdhuis, diegene die dit lezen en ons kennen weten dit wel (lacht)

Zolang ze ons goed verzorgen en de sfeer goed zit, maakt het eigenlijk niet veel uit.

Wie Liquid G. zegt, zegt DIY. Hoe belangrijk is die DIY voor u?

Wel, ik heb steeds geprobeerd om zoveel mogelijk zelf (hometaping) te doen in de begin jaren. Natuurlijk had ik steeds wel personen die me bijsprongen wanneer het nodig was zoals Dirk Ivens, Eric Van Wontergem, Vomito Negro,…. .

Momenteel heb ik natuurlijk veel medewerking van Serge en Kim tijdens de bijeenkomsten. Live heb ik dan weer de ondersteuning van Sam (For Greater Good) en Gert (Frames A Second) voor het geluid. Maar alles bij elkaar probeer ik toch liefst zoveel mogelijk zelf te doen.

Onlangs verscheen van jullie hel wat gratis materiaal op het net, het leek wel een middelvinger naar de muziekindustrie.

Nee, zeker niet. Maar ik zet zo nu en dan iets gratis op het net, men moet niet voort alles betalen hé, zolang ze de volgende cd maar kopen, lol

Eigenlijk, zit er een kans in op wat nieuw materiaal.

Nu we bij EK Product label (http://ekproduct.com/) zitten, komt er tegen juni een nieuwe full cd uit. Ongeveer 16 tracks.

“BIOHAZARD & MEDICAL WASTE” in digipack formaat.

Die gasten (Alless, Amedeo & Mika) staan er wel volledig achter, dus proberen wij er ook een prachtige cd voor in elkaar te steken.

Door de actualiteit misschien een rare vaststelling, maar als ik Liquid G. hoor dan is het net of ik in een kerncentrale rondwandel...niet dat ik daar ooit geweest ben.

Ik heb ooit wel eens in een kerncentrale rond gewandeld, maar daar heb ik nog geen stukken geschreven. Liquid G. heeft zich altijd wel met de industriële sound bezig gehouden, en eigenlijk maken we nog steeds industrial maar ze noemen het EBM

Viva “Industrial Sound Of Noise”!

Hmmmm, soms lijkt de muziek op Liquid G. op verderf,een wereld die om zeep is. Vind je dat ook?

Zou er dan toch nog een deeltje “Punk” in zitten?

Eigenlijk, vind jij van jezelf dat je extreme muziek maakt?

In de jaren 2000, nee. De jaren tachtig, negentig, ja ok, dat was meer experimenteel.

De eerste songs met een mini Casio een flanger en wat stemmen op de achtergrond, dat was het.

Als ik nu extreem wil gaan , zal ik dit eerder doen met Maxx:Impact dan met Liquid G.

Buiten de “Overdrive” cd’s, dit is een stukje nostalgie die enkel Liquid G. mag uitbrengen.

Je organiseert ook binnenkort een festival in Edegem, vertel eens iets meer daar over.

Ik moet wel zeggen dat ik dit nu in handen van Kim is daar ik het zelf te druk heb, zij heeft voor de contacten en zaal gezorgd.

Voor de avond zelf denk ik dat dit weer eens een uniek Belgisch moment zal zijn in de electro scene. Vier electro groepen, in verschillende stijlen.

Het spookte al lang door mijn hoofd om terug eens iets te doen zoals vroeger, echte live gigs waar al eens een scheve noot mag gespeeld worden.

Toen ik dit vorig jaar voorstelde aan onze vrienden muzikanten (SOLXIX, Frames A Second & Stin Scatzor) waren die direct akkoord om mee te doen.

We zullen die avond nummers van elkaar en met elkaar spelen, afwisselend met eigen nummers. Zelfs Frames A Second gaat iets doen wat ze nog nooit live gedaan hebben.

De volgorde van de groepen was dus ook niet belangrijk voor die avond, we hebben ons zelf tweede gezet zodanig dat mijn dochter (Ellen) ook nog eens een nummer kan meespelen.

Je zal dus zowel Stin Scatzor al in het begin van de avond bezig zien, als Liquid G. op het einde van de avond. Echt weer spannend!

Als dit op 25 juni lukt,en de zaal wil nog meer, kan het zijn dat we er een gevolg aan geven, andere groepen, zelfde concept.

En binnenkort sta je op onze Dark Entries Nights. Wat mogen we verwachten en waarom moet de hele wereldbevolking naar de Kinky Star afzakken?

Gewoon een avond “fun en veel laweit”. Normaal gezien zal dit tevens een kleine try-out zijn van enkele nieuwe nummers voor de volgende cd. Dus, het zal weer een ander optreden zijn dan vorige keren, dus , oorstoppen meebrengen .

Wat is je lievelingsplaat aller tijden en waarom?

Die vraag hebben ze me al veel gesteld, kan daar echt niet op antwoorden. Er zijn zoveel goeie platen/cd’s uitgebracht en mijn smaak ligt ook zover uiteen,……punk, rock, electro, metal, industrial,….

Met wie zou jehet niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Met mijn laptop, Cubase en wat vst’s, ready to make more songs.

En een speciale boodschap voor de lezer?

Onkruid vergaat niet, volgend jaar, Liquid G. 25 jaar! “25 Years of Garbage!” (hmm, misschien een titel voor een gratis ...)

Afzakken naar Gent op 29 april en Edegem 25 juni!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Niels Gordon - Land

‘Organische elektronische muziek uit de donkere wouden van Zweden’, zo omschrijft deze artiest zijn muziek op zijn facebook pagina. “Land” (8 tracks, 44 minuten) is het debuutalbum op vinyl van de synthesizerwizard Niels Gordon, die als een volleerde Klaus Schulze met een uitgebreide batterij analoge synthesizers, keyboards ...

lees meer...
CD BESPREKING : Madeleine Cocolas - Ithaca

Na vele jaren in Melbourne, Seattle en New York te hebben gewoond nam Madeleine Cocolas terug haar intrek in geboortestad Brisbane. Het vormde meteen de aanzet voor het schrijven van Ithaca. Meteen ook een rauwe, persoonlijke en louterende ervaring waarin ze de complexe en gevarieerde emoties onderzoekt die ze gewaar werd sinds ze terug ...

lees meer...
CD BESPREKING : Lawrence English - Lassitude

Wanneer we aan een orgel denken krijgen we het visioen van een prachtige kerk die gevuld wordt met barokke klanken er gratis bovenop. Qua sfeerschepping is het immers een instrument dat kan tellen, daarom is het niet verwonderlijk dat het bij tal van gothic en Neue Deutsche Todeskunst artiesten zijn weg vond (Sopor Aeternus, Rosa Crux, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Black Angel - Kiss Of Death

“Kiss Of Death” is na “Widow” het tweede album in eigen beheer (gepromoot via New Dark Ages) van deze Engelse gothic rock formatie rond Matt Vowles, hoewel deze meneer al enige tijd z’n stek in Los Angeles heeft. Daar doet ie wat ie van zijn oudere broer leerde, of tenminste, hij maakt de muziek waarmee zijn broer ...

lees meer...
CD BESPREKING : The Legendary Pink Dots - Kleine Krieg

Je zal maar fan zijn van Legendary Pink Dots en willens nillens werkelijk alles van je favoriete groep in huis willen hebben. Indien u daarenboven niet vies bent van een gezonde dosis snobisme prefereert u de originele uitgaves. We moeten er zelfs geen rekensommetje voor maken om te besluiten dat u dit een flink pak duiten armer zal maken. Niet ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...