casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Liquid G.
Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
Op vrijdag 29 april is het weer zo ver want dan maken wij ons op voor de tweede Dark Entries Nights in de Kinky Star. Naast de post-punkgeluiden van Perverted By Language brengen wij jullie ook (gratis!) de indusgeluiden van een groep die ondertussen reeds zo’n 25 jaar dit land onveilig maakt, hun naam : Liquid G.

Voor mensen die het nog niet weten, wie en wat is Liquid G.

Wie: Op dit ogenblik, Peter, programmeren en componeren van de nummers, zang en synth. Kim, songwriter, zang en live synth.

Natuurlijk niet te vergeten, gans de vriendenkring, want die is ook nodig om Liquid G. in leven te houden.

Wat: Een project dat al bijna 25 jaar bestaat, opgericht door Peter VB. Een electro-industrial sound met invloeden van ebm, punk en cyber.

Samenwerking met Bart V. & Sandra B. (Hydrom Line, Subsection 1!), NTRSN, Peter DK (intens), FrontRunner en Vomito Negro. Split tapes met Stin Scatzor en Opponent Teuton (Zweden).

Als groep hebben jullie verschillende fases gekend, ik bedoel verschillende stijlen. Kan je zeggen dat dit een evolutie was van uw persoon of gewoon goesting in iets anders?

Elk nummer is gewoon gemaakt met goesting, is het nu industrial, ebm, cyber of hoe het beest ook mag noemen. Dit is Liquid G.! Wij hebben nooit vast gezeten aan één stijl.

Natuurlijk is er wel de evolutie in het afwerken van de nummers en het gebruikte materiaal, en dat kan wel een andere klankkleur weergeven.

Laat ons maar eerlijk wezen. Jullie muziek is voor een vrij beperkt publiek. Heb je dat nooit spijtig gevonden?

Soms wel, maar daarvoor is onze stijl te veel verschillend. Mensen houden van een stijl van muziek, en meestal niet van een groep. En zoals hierboven al vernoemd, we hebben veel stijlen.

Wat ik zelf nooit begrepen heb is dat mensen uit de scene (wat dat ook moge betekenen) steeds uitleg dienen te geven waarom iets wel of niet goed is, om maar niet te spreken over de media die er steeds de spot met moet houden. Maakt zulke dingen je nijdig?

Soms ben ik de scene (2000->) wel beu, maar we moeten mee met de stroming, en alles wat daar bijkomt, nemen we er dan maar bij (als onze emmer niet overloopt).

Vroeger kon je wel “echt” live gaan, maar als je nu een nummer vijf keer anders brengt, krijg je meestal kritiek.

Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.

Wees nu eens eerlijk : moest je nu op een avond moeten kiezen voor een overvolle AB of een overvol jeugdhuis zonder compromissen. Wat zou je dan doen?

Jeugdhuis, diegene die dit lezen en ons kennen weten dit wel (lacht)

Zolang ze ons goed verzorgen en de sfeer goed zit, maakt het eigenlijk niet veel uit.

Wie Liquid G. zegt, zegt DIY. Hoe belangrijk is die DIY voor u?

Wel, ik heb steeds geprobeerd om zoveel mogelijk zelf (hometaping) te doen in de begin jaren. Natuurlijk had ik steeds wel personen die me bijsprongen wanneer het nodig was zoals Dirk Ivens, Eric Van Wontergem, Vomito Negro,…. .

Momenteel heb ik natuurlijk veel medewerking van Serge en Kim tijdens de bijeenkomsten. Live heb ik dan weer de ondersteuning van Sam (For Greater Good) en Gert (Frames A Second) voor het geluid. Maar alles bij elkaar probeer ik toch liefst zoveel mogelijk zelf te doen.

Onlangs verscheen van jullie hel wat gratis materiaal op het net, het leek wel een middelvinger naar de muziekindustrie.

Nee, zeker niet. Maar ik zet zo nu en dan iets gratis op het net, men moet niet voort alles betalen hé, zolang ze de volgende cd maar kopen, lol

Eigenlijk, zit er een kans in op wat nieuw materiaal.

Nu we bij EK Product label (http://ekproduct.com/) zitten, komt er tegen juni een nieuwe full cd uit. Ongeveer 16 tracks.

“BIOHAZARD & MEDICAL WASTE” in digipack formaat.

Die gasten (Alless, Amedeo & Mika) staan er wel volledig achter, dus proberen wij er ook een prachtige cd voor in elkaar te steken.

Door de actualiteit misschien een rare vaststelling, maar als ik Liquid G. hoor dan is het net of ik in een kerncentrale rondwandel...niet dat ik daar ooit geweest ben.

Ik heb ooit wel eens in een kerncentrale rond gewandeld, maar daar heb ik nog geen stukken geschreven. Liquid G. heeft zich altijd wel met de industriële sound bezig gehouden, en eigenlijk maken we nog steeds industrial maar ze noemen het EBM

Viva “Industrial Sound Of Noise”!

Hmmmm, soms lijkt de muziek op Liquid G. op verderf,een wereld die om zeep is. Vind je dat ook?

Zou er dan toch nog een deeltje “Punk” in zitten?

Eigenlijk, vind jij van jezelf dat je extreme muziek maakt?

In de jaren 2000, nee. De jaren tachtig, negentig, ja ok, dat was meer experimenteel.

De eerste songs met een mini Casio een flanger en wat stemmen op de achtergrond, dat was het.

Als ik nu extreem wil gaan , zal ik dit eerder doen met Maxx:Impact dan met Liquid G.

Buiten de “Overdrive” cd’s, dit is een stukje nostalgie die enkel Liquid G. mag uitbrengen.

Je organiseert ook binnenkort een festival in Edegem, vertel eens iets meer daar over.

Ik moet wel zeggen dat ik dit nu in handen van Kim is daar ik het zelf te druk heb, zij heeft voor de contacten en zaal gezorgd.

Voor de avond zelf denk ik dat dit weer eens een uniek Belgisch moment zal zijn in de electro scene. Vier electro groepen, in verschillende stijlen.

Het spookte al lang door mijn hoofd om terug eens iets te doen zoals vroeger, echte live gigs waar al eens een scheve noot mag gespeeld worden.

Toen ik dit vorig jaar voorstelde aan onze vrienden muzikanten (SOLXIX, Frames A Second & Stin Scatzor) waren die direct akkoord om mee te doen.

We zullen die avond nummers van elkaar en met elkaar spelen, afwisselend met eigen nummers. Zelfs Frames A Second gaat iets doen wat ze nog nooit live gedaan hebben.

De volgorde van de groepen was dus ook niet belangrijk voor die avond, we hebben ons zelf tweede gezet zodanig dat mijn dochter (Ellen) ook nog eens een nummer kan meespelen.

Je zal dus zowel Stin Scatzor al in het begin van de avond bezig zien, als Liquid G. op het einde van de avond. Echt weer spannend!

Als dit op 25 juni lukt,en de zaal wil nog meer, kan het zijn dat we er een gevolg aan geven, andere groepen, zelfde concept.

En binnenkort sta je op onze Dark Entries Nights. Wat mogen we verwachten en waarom moet de hele wereldbevolking naar de Kinky Star afzakken?

Gewoon een avond “fun en veel laweit”. Normaal gezien zal dit tevens een kleine try-out zijn van enkele nieuwe nummers voor de volgende cd. Dus, het zal weer een ander optreden zijn dan vorige keren, dus , oorstoppen meebrengen .

Wat is je lievelingsplaat aller tijden en waarom?

Die vraag hebben ze me al veel gesteld, kan daar echt niet op antwoorden. Er zijn zoveel goeie platen/cd’s uitgebracht en mijn smaak ligt ook zover uiteen,……punk, rock, electro, metal, industrial,….

Met wie zou jehet niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Met mijn laptop, Cubase en wat vst’s, ready to make more songs.

En een speciale boodschap voor de lezer?

Onkruid vergaat niet, volgend jaar, Liquid G. 25 jaar! “25 Years of Garbage!” (hmm, misschien een titel voor een gratis ...)

Afzakken naar Gent op 29 april en Edegem 25 juni!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...