casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

721 items

   

Liquid G.
Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
Op vrijdag 29 april is het weer zo ver want dan maken wij ons op voor de tweede Dark Entries Nights in de Kinky Star. Naast de post-punkgeluiden van Perverted By Language brengen wij jullie ook (gratis!) de indusgeluiden van een groep die ondertussen reeds zo’n 25 jaar dit land onveilig maakt, hun naam : Liquid G.

Voor mensen die het nog niet weten, wie en wat is Liquid G.

Wie: Op dit ogenblik, Peter, programmeren en componeren van de nummers, zang en synth. Kim, songwriter, zang en live synth.

Natuurlijk niet te vergeten, gans de vriendenkring, want die is ook nodig om Liquid G. in leven te houden.

Wat: Een project dat al bijna 25 jaar bestaat, opgericht door Peter VB. Een electro-industrial sound met invloeden van ebm, punk en cyber.

Samenwerking met Bart V. & Sandra B. (Hydrom Line, Subsection 1!), NTRSN, Peter DK (intens), FrontRunner en Vomito Negro. Split tapes met Stin Scatzor en Opponent Teuton (Zweden).

Als groep hebben jullie verschillende fases gekend, ik bedoel verschillende stijlen. Kan je zeggen dat dit een evolutie was van uw persoon of gewoon goesting in iets anders?

Elk nummer is gewoon gemaakt met goesting, is het nu industrial, ebm, cyber of hoe het beest ook mag noemen. Dit is Liquid G.! Wij hebben nooit vast gezeten aan één stijl.

Natuurlijk is er wel de evolutie in het afwerken van de nummers en het gebruikte materiaal, en dat kan wel een andere klankkleur weergeven.

Laat ons maar eerlijk wezen. Jullie muziek is voor een vrij beperkt publiek. Heb je dat nooit spijtig gevonden?

Soms wel, maar daarvoor is onze stijl te veel verschillend. Mensen houden van een stijl van muziek, en meestal niet van een groep. En zoals hierboven al vernoemd, we hebben veel stijlen.

Wat ik zelf nooit begrepen heb is dat mensen uit de scene (wat dat ook moge betekenen) steeds uitleg dienen te geven waarom iets wel of niet goed is, om maar niet te spreken over de media die er steeds de spot met moet houden. Maakt zulke dingen je nijdig?

Soms ben ik de scene (2000->) wel beu, maar we moeten mee met de stroming, en alles wat daar bijkomt, nemen we er dan maar bij (als onze emmer niet overloopt).

Vroeger kon je wel “echt” live gaan, maar als je nu een nummer vijf keer anders brengt, krijg je meestal kritiek.

Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.

Wees nu eens eerlijk : moest je nu op een avond moeten kiezen voor een overvolle AB of een overvol jeugdhuis zonder compromissen. Wat zou je dan doen?

Jeugdhuis, diegene die dit lezen en ons kennen weten dit wel (lacht)

Zolang ze ons goed verzorgen en de sfeer goed zit, maakt het eigenlijk niet veel uit.

Wie Liquid G. zegt, zegt DIY. Hoe belangrijk is die DIY voor u?

Wel, ik heb steeds geprobeerd om zoveel mogelijk zelf (hometaping) te doen in de begin jaren. Natuurlijk had ik steeds wel personen die me bijsprongen wanneer het nodig was zoals Dirk Ivens, Eric Van Wontergem, Vomito Negro,…. .

Momenteel heb ik natuurlijk veel medewerking van Serge en Kim tijdens de bijeenkomsten. Live heb ik dan weer de ondersteuning van Sam (For Greater Good) en Gert (Frames A Second) voor het geluid. Maar alles bij elkaar probeer ik toch liefst zoveel mogelijk zelf te doen.

Onlangs verscheen van jullie hel wat gratis materiaal op het net, het leek wel een middelvinger naar de muziekindustrie.

Nee, zeker niet. Maar ik zet zo nu en dan iets gratis op het net, men moet niet voort alles betalen hé, zolang ze de volgende cd maar kopen, lol

Eigenlijk, zit er een kans in op wat nieuw materiaal.

Nu we bij EK Product label (http://ekproduct.com/) zitten, komt er tegen juni een nieuwe full cd uit. Ongeveer 16 tracks.

“BIOHAZARD & MEDICAL WASTE” in digipack formaat.

Die gasten (Alless, Amedeo & Mika) staan er wel volledig achter, dus proberen wij er ook een prachtige cd voor in elkaar te steken.

Door de actualiteit misschien een rare vaststelling, maar als ik Liquid G. hoor dan is het net of ik in een kerncentrale rondwandel...niet dat ik daar ooit geweest ben.

Ik heb ooit wel eens in een kerncentrale rond gewandeld, maar daar heb ik nog geen stukken geschreven. Liquid G. heeft zich altijd wel met de industriële sound bezig gehouden, en eigenlijk maken we nog steeds industrial maar ze noemen het EBM

Viva “Industrial Sound Of Noise”!

Hmmmm, soms lijkt de muziek op Liquid G. op verderf,een wereld die om zeep is. Vind je dat ook?

Zou er dan toch nog een deeltje “Punk” in zitten?

Eigenlijk, vind jij van jezelf dat je extreme muziek maakt?

In de jaren 2000, nee. De jaren tachtig, negentig, ja ok, dat was meer experimenteel.

De eerste songs met een mini Casio een flanger en wat stemmen op de achtergrond, dat was het.

Als ik nu extreem wil gaan , zal ik dit eerder doen met Maxx:Impact dan met Liquid G.

Buiten de “Overdrive” cd’s, dit is een stukje nostalgie die enkel Liquid G. mag uitbrengen.

Je organiseert ook binnenkort een festival in Edegem, vertel eens iets meer daar over.

Ik moet wel zeggen dat ik dit nu in handen van Kim is daar ik het zelf te druk heb, zij heeft voor de contacten en zaal gezorgd.

Voor de avond zelf denk ik dat dit weer eens een uniek Belgisch moment zal zijn in de electro scene. Vier electro groepen, in verschillende stijlen.

Het spookte al lang door mijn hoofd om terug eens iets te doen zoals vroeger, echte live gigs waar al eens een scheve noot mag gespeeld worden.

Toen ik dit vorig jaar voorstelde aan onze vrienden muzikanten (SOLXIX, Frames A Second & Stin Scatzor) waren die direct akkoord om mee te doen.

We zullen die avond nummers van elkaar en met elkaar spelen, afwisselend met eigen nummers. Zelfs Frames A Second gaat iets doen wat ze nog nooit live gedaan hebben.

De volgorde van de groepen was dus ook niet belangrijk voor die avond, we hebben ons zelf tweede gezet zodanig dat mijn dochter (Ellen) ook nog eens een nummer kan meespelen.

Je zal dus zowel Stin Scatzor al in het begin van de avond bezig zien, als Liquid G. op het einde van de avond. Echt weer spannend!

Als dit op 25 juni lukt,en de zaal wil nog meer, kan het zijn dat we er een gevolg aan geven, andere groepen, zelfde concept.

En binnenkort sta je op onze Dark Entries Nights. Wat mogen we verwachten en waarom moet de hele wereldbevolking naar de Kinky Star afzakken?

Gewoon een avond “fun en veel laweit”. Normaal gezien zal dit tevens een kleine try-out zijn van enkele nieuwe nummers voor de volgende cd. Dus, het zal weer een ander optreden zijn dan vorige keren, dus , oorstoppen meebrengen .

Wat is je lievelingsplaat aller tijden en waarom?

Die vraag hebben ze me al veel gesteld, kan daar echt niet op antwoorden. Er zijn zoveel goeie platen/cd’s uitgebracht en mijn smaak ligt ook zover uiteen,……punk, rock, electro, metal, industrial,….

Met wie zou jehet niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Met mijn laptop, Cubase en wat vst’s, ready to make more songs.

En een speciale boodschap voor de lezer?

Onkruid vergaat niet, volgend jaar, Liquid G. 25 jaar! “25 Years of Garbage!” (hmm, misschien een titel voor een gratis ...)

Afzakken naar Gent op 29 april en Edegem 25 juni!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Wake Island Rail - WIR

Op het Finse label Actcom Music verscheen zopas “WIR” (7 tracks, 24 minuten) de debuut EP op cd’r van Wake Island Rail. Hierop staan songs over het menselijk ras, het dierenrijk en de planeet Aarde op lyrics die al een paar jaar geleden werden geschreven en muziek met een atmosferische en experimentele ondertoon. De bezetting ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
CD BESPREKING : Unimother 27 - Chrysalis

Unimother 27 is het project van multi-instrumentalist Piero Ranalli uit het Italiaanse Pescara (Abruzzen). Het begon allemaal in 1989 met de garage psych-rock band City Sewer System. Sinds 1991 is hij ook actief in het spacedoom powertrio Insider (6 albums) en tevens speelt hij bas in de dark progrock formatie Areknamés (3 albums). ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Snakeskin - Medusa's Spell

In 2004 stichtte frontman van Lacrimosa, Tilo Wolff een elektronisch zijproject onder de naam Snakeskin. Dat jaar verscheen het donkere ‘Music for the Lost’, gekenmerkt door een haast onverstaanbare, bij wijlen kruisende zang van Tilo (denk maar aan ‘Melissa’!). Twee jaar later volgde ‘Canta’tronic’, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Zone Six - Kozmik Koon

‘Acid rock sinds 1997’ of ‘een van de eerste impro-bands van de Krautrock revival’, zo afficheren Zone Six zich op hun bandcamp pagina. De band werd opgericht in de zomer van het genoemde jaar door Dave Schmidt (aka Sula Bassana) die ook in tal van andere bands en projecten actief was en is. Zone Six is zijn psychedelische ...

lees meer...
CD BESPREKING : Art Of Empathy - End Of I

Ik neem u even mee terug in de tijd, zo een slordige 25 jaar maar liefst. Het was een tijd dat ondergetekende actief met muziek bezig was. Het is te zeggen: veel meer dan het verplicht meebrullen met nationalistische hymnes (de Vlaamse Leeuw, De Blauwvoet,...) bij de KSA moet u zich hierbij niet voorstellen. In die tijd kraaide daar nog ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...