casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

711 items

   

Liquid G.
Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
27/03/2011 : Liquid G. - Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.
Op vrijdag 29 april is het weer zo ver want dan maken wij ons op voor de tweede Dark Entries Nights in de Kinky Star. Naast de post-punkgeluiden van Perverted By Language brengen wij jullie ook (gratis!) de indusgeluiden van een groep die ondertussen reeds zo’n 25 jaar dit land onveilig maakt, hun naam : Liquid G.

Voor mensen die het nog niet weten, wie en wat is Liquid G.

Wie: Op dit ogenblik, Peter, programmeren en componeren van de nummers, zang en synth. Kim, songwriter, zang en live synth.

Natuurlijk niet te vergeten, gans de vriendenkring, want die is ook nodig om Liquid G. in leven te houden.

Wat: Een project dat al bijna 25 jaar bestaat, opgericht door Peter VB. Een electro-industrial sound met invloeden van ebm, punk en cyber.

Samenwerking met Bart V. & Sandra B. (Hydrom Line, Subsection 1!), NTRSN, Peter DK (intens), FrontRunner en Vomito Negro. Split tapes met Stin Scatzor en Opponent Teuton (Zweden).

Als groep hebben jullie verschillende fases gekend, ik bedoel verschillende stijlen. Kan je zeggen dat dit een evolutie was van uw persoon of gewoon goesting in iets anders?

Elk nummer is gewoon gemaakt met goesting, is het nu industrial, ebm, cyber of hoe het beest ook mag noemen. Dit is Liquid G.! Wij hebben nooit vast gezeten aan één stijl.

Natuurlijk is er wel de evolutie in het afwerken van de nummers en het gebruikte materiaal, en dat kan wel een andere klankkleur weergeven.

Laat ons maar eerlijk wezen. Jullie muziek is voor een vrij beperkt publiek. Heb je dat nooit spijtig gevonden?

Soms wel, maar daarvoor is onze stijl te veel verschillend. Mensen houden van een stijl van muziek, en meestal niet van een groep. En zoals hierboven al vernoemd, we hebben veel stijlen.

Wat ik zelf nooit begrepen heb is dat mensen uit de scene (wat dat ook moge betekenen) steeds uitleg dienen te geven waarom iets wel of niet goed is, om maar niet te spreken over de media die er steeds de spot met moet houden. Maakt zulke dingen je nijdig?

Soms ben ik de scene (2000->) wel beu, maar we moeten mee met de stroming, en alles wat daar bijkomt, nemen we er dan maar bij (als onze emmer niet overloopt).

Vroeger kon je wel “echt” live gaan, maar als je nu een nummer vijf keer anders brengt, krijg je meestal kritiek.

Het “moet” allemaal afgelijnd zijn, proper en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.

Wees nu eens eerlijk : moest je nu op een avond moeten kiezen voor een overvolle AB of een overvol jeugdhuis zonder compromissen. Wat zou je dan doen?

Jeugdhuis, diegene die dit lezen en ons kennen weten dit wel (lacht)

Zolang ze ons goed verzorgen en de sfeer goed zit, maakt het eigenlijk niet veel uit.

Wie Liquid G. zegt, zegt DIY. Hoe belangrijk is die DIY voor u?

Wel, ik heb steeds geprobeerd om zoveel mogelijk zelf (hometaping) te doen in de begin jaren. Natuurlijk had ik steeds wel personen die me bijsprongen wanneer het nodig was zoals Dirk Ivens, Eric Van Wontergem, Vomito Negro,…. .

Momenteel heb ik natuurlijk veel medewerking van Serge en Kim tijdens de bijeenkomsten. Live heb ik dan weer de ondersteuning van Sam (For Greater Good) en Gert (Frames A Second) voor het geluid. Maar alles bij elkaar probeer ik toch liefst zoveel mogelijk zelf te doen.

Onlangs verscheen van jullie hel wat gratis materiaal op het net, het leek wel een middelvinger naar de muziekindustrie.

Nee, zeker niet. Maar ik zet zo nu en dan iets gratis op het net, men moet niet voort alles betalen hé, zolang ze de volgende cd maar kopen, lol

Eigenlijk, zit er een kans in op wat nieuw materiaal.

Nu we bij EK Product label (http://ekproduct.com/) zitten, komt er tegen juni een nieuwe full cd uit. Ongeveer 16 tracks.

“BIOHAZARD & MEDICAL WASTE” in digipack formaat.

Die gasten (Alless, Amedeo & Mika) staan er wel volledig achter, dus proberen wij er ook een prachtige cd voor in elkaar te steken.

Door de actualiteit misschien een rare vaststelling, maar als ik Liquid G. hoor dan is het net of ik in een kerncentrale rondwandel...niet dat ik daar ooit geweest ben.

Ik heb ooit wel eens in een kerncentrale rond gewandeld, maar daar heb ik nog geen stukken geschreven. Liquid G. heeft zich altijd wel met de industriële sound bezig gehouden, en eigenlijk maken we nog steeds industrial maar ze noemen het EBM

Viva “Industrial Sound Of Noise”!

Hmmmm, soms lijkt de muziek op Liquid G. op verderf,een wereld die om zeep is. Vind je dat ook?

Zou er dan toch nog een deeltje “Punk” in zitten?

Eigenlijk, vind jij van jezelf dat je extreme muziek maakt?

In de jaren 2000, nee. De jaren tachtig, negentig, ja ok, dat was meer experimenteel.

De eerste songs met een mini Casio een flanger en wat stemmen op de achtergrond, dat was het.

Als ik nu extreem wil gaan , zal ik dit eerder doen met Maxx:Impact dan met Liquid G.

Buiten de “Overdrive” cd’s, dit is een stukje nostalgie die enkel Liquid G. mag uitbrengen.

Je organiseert ook binnenkort een festival in Edegem, vertel eens iets meer daar over.

Ik moet wel zeggen dat ik dit nu in handen van Kim is daar ik het zelf te druk heb, zij heeft voor de contacten en zaal gezorgd.

Voor de avond zelf denk ik dat dit weer eens een uniek Belgisch moment zal zijn in de electro scene. Vier electro groepen, in verschillende stijlen.

Het spookte al lang door mijn hoofd om terug eens iets te doen zoals vroeger, echte live gigs waar al eens een scheve noot mag gespeeld worden.

Toen ik dit vorig jaar voorstelde aan onze vrienden muzikanten (SOLXIX, Frames A Second & Stin Scatzor) waren die direct akkoord om mee te doen.

We zullen die avond nummers van elkaar en met elkaar spelen, afwisselend met eigen nummers. Zelfs Frames A Second gaat iets doen wat ze nog nooit live gedaan hebben.

De volgorde van de groepen was dus ook niet belangrijk voor die avond, we hebben ons zelf tweede gezet zodanig dat mijn dochter (Ellen) ook nog eens een nummer kan meespelen.

Je zal dus zowel Stin Scatzor al in het begin van de avond bezig zien, als Liquid G. op het einde van de avond. Echt weer spannend!

Als dit op 25 juni lukt,en de zaal wil nog meer, kan het zijn dat we er een gevolg aan geven, andere groepen, zelfde concept.

En binnenkort sta je op onze Dark Entries Nights. Wat mogen we verwachten en waarom moet de hele wereldbevolking naar de Kinky Star afzakken?

Gewoon een avond “fun en veel laweit”. Normaal gezien zal dit tevens een kleine try-out zijn van enkele nieuwe nummers voor de volgende cd. Dus, het zal weer een ander optreden zijn dan vorige keren, dus , oorstoppen meebrengen .

Wat is je lievelingsplaat aller tijden en waarom?

Die vraag hebben ze me al veel gesteld, kan daar echt niet op antwoorden. Er zijn zoveel goeie platen/cd’s uitgebracht en mijn smaak ligt ook zover uiteen,……punk, rock, electro, metal, industrial,….

Met wie zou jehet niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?

Met mijn laptop, Cubase en wat vst’s, ready to make more songs.

En een speciale boodschap voor de lezer?

Onkruid vergaat niet, volgend jaar, Liquid G. 25 jaar! “25 Years of Garbage!” (hmm, misschien een titel voor een gratis ...)

Afzakken naar Gent op 29 april en Edegem 25 juni!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Physical Wash - Physical Death

Nooit van gehoord? Het is u vergeven ik tot voor kort ook niet, maar ik ben er na beluistering van deze “Physical Death” wel zeker van dat dit een schijf is die heel wat lezers van deze geniale webstek (juist, Dark Entries) zal kunnen bekoren. Vooral zij die een gemeenschappelijk verleden in de jaren 80 delen, want hoewel actueel ...

lees meer...
CD BESPREKING : Frust - StoneI ep (vinyl)

Onbekend is onbemind, zo ook deze Frust, een project uit de Blind Delon stal. Blind Delon? Welaan, een beetje een obscuur maar toch net iets beter bekend EBM post punk project uit het Franse Toulouse. Eigenlijk is het gewoon Blind Delon in een Frust jasje en “Stone I” is meteen het eerste en strak gelimiteerde techo / ebm / minimal ...

lees meer...
CD BESPREKING : Josy & Pony - Eponyme

Uit het troosteloze Charleroi, ooit verkozen tot ‘lelijkste stad ter wereld’, komt Josy & Pony. In 2017 verscheen van dit gezelschap het debuutalbum “Hippodrone Club” en hier is dan de opvolger “Eponyme” (9 tracks, 38 minuten) met een leuk woordspel in de titel. Een flinke scheut humor vind je doorheen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Étant Donnés - L'Opposition Et Les Causes Conjuguées Sont Réconciliées

We zijn heel blij dat Klanggalerie de nobele taak op zich heeft genomen om oud werk van de Franse industrial grootmacht Etant Donnés heruit te brengen. Enkele maanden kon u al onze bevindingen omtrent hun debuut La Vue (oorspronkelijk uit 1981) nalezen, nu is het tijd aan het tweede album, eveneens afkomstig uit ‘81: L’Opposition ...

lees meer...
CD BESPREKING : Cyanbaal - Madame Degradation / Living Tunnel

Nog niet zo lang geleden besprak ik het album 'Life Without Exit' van het Duits electro/darkwave-project Cyanbaal. Georg Kasperski was zo blij met mijn recensie dat hij voorstelde om ook zijn 2 vorige releases 'Madame Degradation' en 'Living Tunnel' te bezorgen. Eerstgenoemde is zijn debuut-EP uit 2015, terwijl laatstgenoemde ...

lees meer...
NIEUWS 11/10/2019 : Floor, de beste zangeres?

Het zijn drukke tijden voor Nightwish. Terwijl zangeres Floor Jansen de afgelopen twee maanden in eigen land een landelijke bekendheid werd door haar deelname aan de TV-show 'Beste Zangers', werkt de Finse metalband aan een nieuw studio-album voor 2020 en wordt op vrijdag 6 december het monumentale document 'Decades: Live In ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 10/10/2019 : Zaterdag So What-punkfestival in Aarschot

Sham 69, Ramonas, Unite Against Society, Capital Scum en Nope, ze staan allemaal op de affiche van het derde So What-festival dat deze zaterdag in De Klinker in Aarschot. Wie nog eens een stevige portie punk wil zoals dat in gouden tijden gemaakt werd, weet waar hij moet zijn. De Klinker: Demervalei 14, 3200 Aarschot Deuren: 17u Facebook ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : October Ritus (Rome, Awen, By The Spirits, La Merde), 04/10/2019, De Wommel, Wommelgem - Kali Yuga Über Alles!

FolkWorld, een Duits label dat ook al eens graag een concert organiseert luidde oktober in met een dubbele affiche. Op donderdag (de nationale Duitse feestdag) sloegen ze hun kampen onder de noemer October Chorus op in Mühltal (nabij Darmstadt) met behalve een andere headliner (Changes) dezelfde line-up. 's Anderdaags verhuisde het ...

lees meer...
FOTO'S : Ground Nero - @ De Klinker Aarschot, 05/10/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Ground Nero – Divergence CD Release Show - 5 oktober 2019 – De Klinker Aarschot

‘Beyond Scales there is Divergence’. Heden ten dage is het zowat de sleutelzin in het leven van Ground Nero. Een trilogie zonder echt een trilogie te zijn, maar na 2 EP’s (Beyond en Scales) is er nu het eerste full-album Divergence. Een album waarmee ze met glans laten horen dat de band sedert hun oprichting enkel maar ...

lees meer...
NIEUWS 02/10/2019 : Walhalla pakt uit met exclusieve rerelease van Ton Lebbink's cult plaat “Luchtkastelen”

Ton Lebbink (1943-2017) was de voormalige drummer van de Nederlandse new wave band en kunstcollectief Mecano en tevens portier bij het wereldberoemde poppodium Paradiso in Amsterdam. In de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw was hij één van de allereerste Nederlandse popdichters, samen met anderen zoals Diana Ozon en Bart ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Soft Riot en Kezdown treden donderdag op in Brussel

De Fantomatic.Nights zijn het kleine broertje van de Fantastique.Nights, en om de haverklap bieden ze je gratis concerten aan in het centrum van Brussel. Deze gaan door in Café Central, op wandelafstand van de AB, en er komen deze keer opnieuw twee heel aanbevelenswaardige groepen af. Soft Riot komt helemaal uit Canada en maakt ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Enzo Kreft: Biometrics

Enzo Kreft heeft een plaat uitgebracht - 'Control' - over de keerzijde van de technologie die ons omringt en steeds meer ons leven beheerst. Een boodschap die hij wil uitdragen, ook met een nieuwe clip. 'Biometrics' is een goed voorbeeld van wat de nieuwe plaat inhoudt. 'Bij biometrie worden technieken toegepast waarbij ...

lees meer...
FOTO'S : Kollaps - @ Tour à Plomb Brussel 26/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Nytt Land - @ Tour à Plomb Brussel, 26/09/2019 door Luc Luyten