casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Markus Reuter
Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.
26/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

26/03/2011 : Markus Reuter - Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.
26/03/2011 : Markus Reuter - Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.
26/03/2011 : Markus Reuter - Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.
26/03/2011 : Markus Reuter - Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.
Ambient? Experimenteel? Experimentele ambient? Of zouden we het niet gewoon op mooi houden? De laatste cd van Markus Reuter, “Todmorden 513” is er een eentje die aan je broek blijft plakken en van een mens die zijn stiel geleerd heeft bij Robert Fripp is zoiets normaal, daarom gingen wij eens naar Tirol voor een praatje met de heer Reuter.

Dag Markus, kun jij jezelf eventjes voorstellen?

Ik ben een componist, muzikant, platenproducer en vooral een gekke mens. Ik ben geboren in Duitsland maar tegenwoordig woon ik in Tirol, Oostenrijk.

Jij bent de maker van experimentele muziek. De term alleen is genoeg om bepaalde mensen te doen weglopen!

Ik heb toch heel wat problemen met de term “experimentele muziek”. In ieder geval past het niet voor wat ik doe. Ik ben meer de man die gaat voor het verkennen van dingen.

Ik experimenteer nooit want ik denk dat de tijden voor zij die experimenteren voorbij zijn. Steeds werk ik vanuit een bepaald concept en daar kunnen de experimentele ingeven wel deel van dat concept zijn, maar vandaag hoor je dat bij mij nog maar weinig terug.

Jij bent een grote bewonderaar van Robert Fripp en diens loops. Kwam die fascinatie vroeg in je leven en was die ontdekking het punt waarop je besloot om muzikant te gaan worden?

Eigenlijk wou ik al muzikant worden vanaf mijn tiende, maar de muziek van Robert Fripp heb ik ontdekt toen ik 18 was.

Robert was de beste meester die je maar bedenken kan. Ik heb met hem gestudeerd in de periode 1991 en 1998 en wat hij mij bijgedragen heeft, dat zijn de dingen waar ik nog steeds met werk!

Jij speelde zelfs met Tuner, een groep die je oprichtte met Pat Mastelotto van King Crimson.


Jamaar, Tuner bestaat nog hoor.

In 2011 gaan we zelfs een nieuwe cd uitbrengen: “Face”, we zouden het graag uitbrengen op 11/11/11. Ik ben ook betrokken bij een trio Tony Levin's Stick Men en daar speelt Pat op drums. Het is wel niet hetzelfde als Tuner maar het heeft me wel de mogelijkheid om vaker te gaan toeren met gedreven muzikanten.

Jij bent ook een psycholoog. Hoe besluit een psycholoog nu dat hij muzikant wil worden?

Ik was al muzikant voordat ik psycholoog werd. Mijn muziekleraars hebben me steeds de raad gegeven om een echte job uit te oefenen. Hun redenering was dat indien ik een echte muzikant was dat ik er wel zou geraken.

Tegenwoordig doe ik weinig of niks meer met mijn job als psycholoog, maar ik gebruik vooral mijn muzikale kennis in allerlei producerswerk. Ik word ook vaak gevraagd als coach voor andere muzikanten.

Jouw laatste cd noemt Todmorden 513. We kwamen erachter dat dit eigenlijk een dorpje in de buurt van Manchester was, waarom noemde jij je cd zo?

Het is gewoon de kick die ik kreeg toen ik die naam hoorde, van het moment dat die naam viel, begon ik te componeren.

Geen mens die weet dat Todmorden een dorp in England is, maar het is wel een angstaanjagende namen, niet?

Ja, en het grappige is dat sommige mensen schreven dat het de poort naar de hel is. Dat deed me echt schaterlachen!

Ik heb echt van jouw plaat genoten, maar laat me eerlijk en wel wezen: van de technische beschrijving begreep ik dus niks, maar dan ook niks! Is dat belangrijk?

Neen, ik denk zeker niet dat je al die technische dingen moet begrijpen om van de muziek te kunnen genieten. Het was niet meer om uit te leggen waarom een bepaald geluid nu net zo klinkt, maar ik weet ook wel dat het begrijpen van dit alles te maken heeft met hoe iemand getraind is in de technische kant van de muziek.

Het mooiste van Todmorden 513 is dat het een plaat is die voor zichzelf spreekt. Zowel harmonisch als structureel is het de vreemdste plaat die ik tot dusver gemaakt heb.

Ergens is het ook de meest ontoegankelijke die ik tot nu toe gedaan heb maar door bepaalde reden zijn de reacties zeer positief en tot nu toe is deze cd de best verkopende uit mijn carriere.

Ik schreef in mijn review dat het een prachtig experimenteel werk is voor mensen die het net niet te experimenteel willen….

Ja, daar heb je gelijk in. Het stuk is zo mooi dat het heel wat mensen aangesproken heeft. Ik kan zeker met zo’n beschrijving leven…

Jouw favoriete plaat….

Heb ik niet echt. Er zijn er veel te veel en meestal deel ik die niet met andere mensen. Reden is dat dit tot veel te veel misverstanden kan leiden, muziek is één van die dingen in het leven die belangrijk zijn zolang ze maar op de juiste manier ontdekt worden.


Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten?

Met niemand. Ik zou gewoon wachten. Ik heb in mijn leven al langer gewacht dan 8 uur en noch die tijd noch het alleen zijn heeft mij afgeschrikt.

Een speciale boodschap?

Ja, bedankt voor jullie interesse en mijn cd kunnen jullie hier checken!

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...