casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

No Tears
Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
25/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/03/2011 : No Tears - Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
25/03/2011 : No Tears - Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
25/03/2011 : No Tears - Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
25/03/2011 : No Tears - Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
25/03/2011 : No Tears - Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie!
“Fragments” is de nieuwste cd van No Tears, een groep die je in Frankrijk bij de post-punkfans niet meer hoeft voor te stellen en nu leider Paul Fiction een paspoort heeft waarop Brussel als woonplaats staat, misschien tijd voor een Belgische doorbraak? Dark Entries was in ieder geval genoeg overtuigd om een babbel te maken met deze zeer interessante band.

Wie zijn No Tears?

No Tears zijn Kristian Dernoncourt (bass, zang) en Paul Fiction (gitaar, synth en programmatie). Live komen daar nog Marc Deprez (gitaar) en Laurent Loddewijckx (drums) bij die je misschien van The Names kent.

No Tears is een Franse groep. Hoe reageren ze daar in Frankrijk op jullie muziek?

Paul Fiction : In Frankrijk worden wij vaak omschreven als een moderne opvolger van de cold wave uit de jaren ’80. Wij ontkennen dat niet. Trouwens, het is een oude geest waar wij graag naar terug grijpen. Maar het heeft inderdaad een eigentijds geluid, want onze muziek is toch geëvolueerd en is niet bepaald deze waar we dertig jaar geleden naar luisterden.

Ik hoorde dat je onlangs naar België verhuisde, dit houdt in dat je ook op de Belgische markt zal focussen, veronderstel ik?

Paul Fiction : Zeker, sinds ik in Brussel woon, zijn we hier meer aanwezig wat echter niet betekent dat ik me op dit land focus. Ik bedoel, wij gaan in elk Europees land of gewoon overal in de wereld waar de fans ons willen zien.

Kristian: Ik leef nog in Frankrijk hoor, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig sneltreinen! De helft van ons materiaal blijven we toch in Frankrijk verkopen, maar het is juist: nu spelen we meer in België als vroeger

Het is wel een cliché veronderstel ik, maar No Tears klinkt als een Factory-groep!

Paul Fiction : Ik zie zoiets al seen compliment. Wij houden veel van Factory bands zoals Joy Division/New Order, Section 25, A Certain Ratio, Durutti Column, en natuurlijk The Names !!!

En toch had ik het gevoel dat jullie op “Fragments” nieuwe horizonten wilden verkennen…

Paul Fiction : Dank u dat je dit opgemerkt hebt! Met “Fragments” hadden we inderdaad minder beperkingen dan op onze vorige plaat omdat alles in duet was gecomponeerd. Het bleek eigenlijk vrij makkelijk om te gaan kiezen wat we wilden, en tussen mij en Kris klikt het goed. Ik zit nu al in mijn hoofd met een nieuwe plaat en ik zou graag nog andere muzikanten willen uitnodigen.

Kristian : OP “Fragments” nam Rodolphe zowat de helft van de basgitaren op, ook al waren wij het die de songs creëerden. Ik bedoel daarmee dat hij een zeer speciale manier had van bass spelen en veel van de nummers zijn gebouwd rondom zijn gitaar-ideeën want noch ik noch Paul zijn echte gitaristen.

Je maakt nu al zo lang post-punk. Als je nu ziet dat groep die niks met het genre te maken hebben plots poen beginnen te scheppen met de post-punk revival maakt zoiets u niet bitter?

Paul Fiction : Goed voor hun zeker? Het is natuurlijk leuk als je van de muziek kan leven maar het is nooit een doel op zich geweest. No Tears leeft voor de muziek net als vele andere groepen uit de underground. Wij zijn een groep zonder pretenties, nooit de bedoeling gehad om winst te gaan maken…gewoon een kwestie van passie! Wij vergelijken ons vaak zelf met een kunstvorm die tevreden is met zichzelf, ik bedoel wij hebben veel plezier en een heleboel mensen blijven naar onze concerten komen…zoiets is fantastisch!

De muziek van No Tears zou ik niet direct als de vrolijkste beschouwen. Zie jij jezelf als een donker persoon?

Paul Fiction: Ja en neen. Soms ben ik een donker mens, soms zit er wat hoop in mij.

Kristian: Het is en blijft zo dat ik tot de donkere muziek werd aangetrokken, ook de donkere gevoelens. Dat was reeds van toen ik een tiener was en naar mijn hardrockplaten luisterde. Mijn lievelingsnummers waren steeds de trage en de luide. Vooral Blue Oyster Cult, Motorhead of zelfs Scorpions, je moet maar eens naar "Animal Magnetism" van hun luisteren. Een vreemde periode was voor mij het begin van de 80’s, ik was terzelfdertijd platen aan het kopen van The Scorpions , The Cure of Killing Joke. Toch ben ik nooit een satanist geweest want ik hou van het leven.

Paul, jij bent ook de man van Str8Line Records. Wat bracht jou er toe om dit label te beginnen?

Paul Fiction : Ik zou eigenlijk de motivatie van Str8Line Records kunnen samen vatten onder het motto van jullie land : “Eendracht maakt macht “. Vrij vlug wilden wij met de andere mensen die bij het label betrokken waren, een sterke identiteit vormen voor Str8Line. Ik wilde dat we ons focusten op de toekomst met enkel nieuwe releases maar wel met het voorbeeld van de labels uit het verleden: 4ad, Factory, Fiction, Mute, New Rose, Lively Art, Alea Jacta Est...

Str8LIne evolueerde stap per stap en je kan er vandaag de dag vele nieuwe interessante bands als de Volanges, In Broken English, Object of The Names gaan ontdekken. Wij houden ons echt intens bezig met elke release en we werken daar hard voor op de meest professionele manier.

Kristian: Ik ben de verantwoordelijke postman van het label. Soms voel ik me net als het kerstmannetje dat dagelijks de platen naar Europa, Australië, Zuid en Noord-Amerika en Japan moet brengen. Eigenlijk is dat nog een goed idee voor een nummer. Vreemde creaturen ontmoeten, dode mensen die op weg zijn naar de hemel…of de hel. Engelen die neerstorten op de aarde. Kernraketten. Ruimtetoeristen. Tja, een postbode is een gevaarlijke job hoor!

Als je die crisis in de muziekindustrie ziet, zullen vrienden tegen u zeggen dat je zot bent om een label te runnen in 2011.

Paul Fiction : Ten eerste runnen wij ons budget op een behoorlijke wijze en ten tweede proberen wij dat te optimaliseren. Wij werken met vele kleine en middelgrote gespecialiseerde distributeurs, dj’s, radios, webzines en internationale magazines die ons steunen.

Wij willen dat onze cd’s goed gemaakt zijn zowel wat de artwork betreft als de geluidskwaliteit, het mag niet zomaar een produkt zijn. Wij houden echt van mooie objecten en het plezier om zoiets te kopen. Wij hebben ook een zeer goed contact met een grote digitale distributeur die alles vlug in de wereld brengt, wij waren één van de eerste die met hun in zee gingen.

Kristian: En dan heb je ook nog "Festival Vision d'une autre industrie" in 2009. Paul organiseerde dit samen met een ander klein Frans label. Naast acht bands op Str8Line Records zaten daar ook twee bekende Franse post-punkbands bij nl Charles de Goal en Frustration, dat had toch iets magisch hoor.

Wat beschouw jij als de mooiste herinnering van je Str8LIne-bestaan?

Paul Fiction : Eerlijk gezegd is iedere release een mooie herinnering. Voor mij één van de mooiste dingen was dat ik The Names kon tekenen en natuurlijk de release van hun nieuwste plaat. Wij hebben een mooie vriendschap met elke groep op het label en we kunnen wel zeggen dat we een hechte familie zijn. In ieder geval organiseren wij dit jaar in Brussel onze eerste Str8Line Night in Brussel met (dat hoop ik toch) alle groepen. We zijn al volop bezig met deze verrassing.

Het is wel een hobby maar het neemt wel 24 uur in beslag veronderstel ik.

Paul: Geen 24 uur maar het scheelt niet veel.

Kristian: De officiële status van ons label is een non-profit organisatie. Wij zijn niet betaald voor dit werk en het neemt veel van onze tijd in beslag, zoals mijn postbodewerk bijvoorbeeld. Als we al betaald worden is dat met muziek, de vele leuke mensen die we tegenkomen en ons steunen. Maar de waarheid is dat Str8Line niet zou kunnen bestaan als een bedrijf.

Wat is jouw favoriete plaat?

Paul Fiction : “Seventeen Seconds” van The Cure omdat dit één van de platen is waar ik het meest naar geluisterd heb en het is ook één van de beste die The Cure gemaakt heeft. Ik hou van de simpelheid van de nummers. Ik hou van stilte, atmosfeer, minimalisme….

Kristian : Wat is me dat voor een verschrikkelijke vraag. Ik had liever gehad dat je zou gevraagd hebben welk album ik naar een verlaten eiland zou mogen meenemen…. Misschien mijn eerste plaat omdat het mijn eerste plaat was, dat was iets van een Schotse doedelzakkengroep. Serieus nu, misschien wel “Revelations” van Killing Joke. Mijn vrienden waren steeds maar bezig over punk en eigenlijk kon ik daar geen geluid op plakken. Ik wist gewoon dat het een nieuw geluid was, maar ik had het nog nooit eerder gehoord. En op een dag hoorde ik plots Killing Joke en die presentator zei het word “post of positieve punk”. In ieder geval, had ik zoiets van “Hey man, dat is nu eens een nieuw geluid dat ik tot nu toe nog niet heb gehoord”. Ik besloot dat ik van punk hield, ook al was op dat moment punk reeds aan het sterven. In feite hield ik gewoon van post-punk zonder hetzelf te beseffen.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

Paul Fiction : Met Robert Smith en ik zou met hem een videoclip opnemen!

Kristian : Maar neen, met een echte vrouw en we zouden ook een video opnemen!

Een speciale boodschap voor de lezers?

Paul Fiction : Bedankt voor al die mensen die naar ons kijken.

Kristian : Wie Bunker baut wirft Bomben.

No Tears

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...