casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Ping Pong Tactics
We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
13/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

13/03/2011 : Ping Pong Tactics - We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
13/03/2011 : Ping Pong Tactics - We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
13/03/2011 : Ping Pong Tactics - We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
13/03/2011 : Ping Pong Tactics - We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
13/03/2011 : Ping Pong Tactics - We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen.
Ooit gehaat door de buren, maar sinds kort hebben de heren van Ping Pong Tactics een schuur gevonden om hun (heerlijk) lawaai de lucht in te sturen. Hoe ze klinken, mijnheer? Een gemeenschappelijk orgasme van Thurston Moore en Steve Albini's Arctic Monkeys op 78 toeren? Joy Division gezien door de ogen van een No Waver? Wie zal het zeggen, in ieder geval hebben deze drie kerels uit Lembeke het concept van twee woorden overduidelijk begrepen: “DIY” en “Punk”. Dark Entries sprak met pingpongspeler van dienst, Bert.

Hoe zijn jullie op zo’n sublieme naam gekomen?

We hadden de naam eerder dan de band. Enkele jaren geleden, in een zomer waarin we veel pingpongden, drukte ik in google de zoekterm 'ping pong tactics' in, dit om beter te worden in het pingpongen dan mijn tegenstrevers. Ik vond die drie woorden samen zo goed klonken en dacht, dit moet een bandnaam worden. Dus dan hebben we maar een band opgericht om de naam te gebruiken.

Volgens de bio zijn jullie geliefd bij de kids maar gehaat bij de buren. Ik veronderstel dat ze je met de dag meer en meer haten?

We repeteren nu in een schuur in Lembeke, daar hebben we geen last van de buren eigenlijk. De quote in de bio komt uit de tijd dat we nog in jeugdhuizen in het Meetjeslands optraden.

De mensen uit onze 'hometowns' zijn nooit onze grootste fans geweest, we kregen vaak negatieve reacties. Het was pas toen we af en toe in Gent en Antwerpen begonnen spelen dat we fans kregen, en dat waren meestal jongere mensen.

Over jullie geluid: dat klinkt supervet maar jullie doen het wel met een minimum aan middelen, niet?

Verschillende van onze releases zijn zelf opgenomen. Meestal crappy tapedecks en cassetterecorders die we in het repetitiekot laten opnemen terwijl we spelen. De andere helft is opgenomen door Willem Moorthaemers van Silvester Anfang en het Funeral Folk label. Hij heeft een fourtrack en wat micro's. Die opnames klinken niet zo lo-fi als de tapedecks maar er zit toch nog die analoge warmte in plus je kan de gitaar goed oversturen en met wat plaatswerk een drum met één micro ook heel goed opnemen.

Uiteindelijk heeft een band zoals ons niet meer dan 4 sporen nodig en we vinden dat die warme analoge gruizelige klank beter bij onze muziek past.

Ik veronderstel dat “serieuze” muzikanten jullie zullen uitlachen, niet?

Goh wat is een seriueze muzikant? Ergens vind ik onszelf ook serieuze muzikanten. We zijn bezig met alle aspecten van onze muziek, de artwork, het opnameproces, het releasen, ... Uiteindelijk gaat het om een algemene feel en vibe, een positieve vibe, van het zelf kunnen doen en willen doen en niet aantrekken van wat zogezegd hoort en niet hoort of van hoe je al dan niet bekend wordt. Pas vanuit die attitude kan iets interessant ontstaan denk ik en ik vind die heel weinig terug in de Belgische mainstream.

Ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt, maar voor de muziek hoop ik dat jullie nooit een platencontract aangeboden krijgen. Ik bedoel, die DIY maakt alles zo vet! Zouden jullie toch tekenen moesten jullie die kans krijgen?

Daar zijn we niet mee bezig. Moest die vraag er ooit komen zouden we er op dat moment met ons drie over nadenken. Het is in ieder geval geen doel. We willen gewoon onze muziek kunnen maken, verspreiden en optreden. We geven niet graag dingen uit handen. We gaan nu waarschijnlijk wel enkele releases op bevriende DIY-labels doen maar dan ook alleen omdat we die labels en hun attitude heel erg apprecieren.

Eerlijkheidshalve hoor ik dat DIY-effect veel te weinig in de hedendaagse muziek, ik bedoel iedereen wil zo mooi afgelikt klinken. Wat vind je daarzelf van?

Goh, eigenlijk willen we daar niet te veel op in gaan. Iedere band moet zelf maar beslissen hoe ze het aanpakken.

Noem eens je invloeden….

We hebben alle drie licht verschillende muzikale smaken maar als echt bandvoorbeeld zien we The Smiths wel als een invloed. Alles qua karakter, artwork, muziek, uitzicht, presence, ... klopte. En ze spraken zowel de critici als een redelijk mainstream publiek aan.

Ook voel ik verwantschap met hedendaagse indie hip hop acts die continu hun muziek via het internet verspreiden, gratis mixtapes en andere releases spuien tussen hun full albums door.

Zijn jullie het soort kerels die opkijken naar muzikanten, of denk je “Goh, ’t zijn ook maar mensen”.

We kijken wel op naar bepaalde muzikanten.

Over de titels is ook niet te lang nagedacht. Hoe bepaal je wat een titel wordt?

We denken ergens wel na over de titels. Van in het begin hebben we beslist om onze titels slechts één woord lang te maken.We zingen in het Engels omdat dat een goede taal is om in te zingen maar vonden niet dat we dan ook Engelse zin-titels moesten beginnen uitvinden voor ieder nummer.

De inhoud en lyrics van een nummer worden meestal pas achteraf afgewerkt, en vaak dient de zang puur functioneel als instrument. Het zoeken van die woorden is echt iets tussen ons drie, iets zeer abstract. Slapen is bijvoorbeeld een goede titel, of Maverick.

Jullie gebruiken ook oude tapes om te recycleren. Leg uit en zeg ons waarom andere groepen dat nog niet gedaan hebben!

Dat was onze eerste release. We wilden hem op tape uitbrengen omdat het zeer radicale opnames en halve nummers waren, we wilden dus een format dat er bij paste. We zijn naar de kringloopwinkel in Eeklo gereden en hebben daar alle oude cassettes gekocht. Dan hebben we thuis onze muziek tussen de oorspronkelijke muziek op de cassette gezet. Het was een goedkope en originele oplossing.

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

Ze moet nog uitkomen maar het wordt ongetwijfeld 'feta justice' van Gerard Herman, binnenkort uit op KRAAK. Ik weet niet of we hier de plaatnaam al mogen laten lekken, maar het is toch gebeurd nu!

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

Liefst met mijn lief denk ik.

Een boodschap voor de lezer?

Ja, stay brutal.

Ping Pong Tactics

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...