casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Cable 35
Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
Een paar weken geleden toerde Cable 35 met Needle & The Pain Reaction doorheen Vlaanderen, of ten minste een deel daarvan. Dark Entries was er ook bij en zag dat deze jonge kerels uit Malta perfect het concept punk begrepen hebben, en als je daar nog eens de rauwheid van een Nirvana bijvoegt ten tijde van “Bleach” bekom je al gauw een vuist vol rock ’n roll. Neen, het is niet hip om te zeggen maar: Malta rocks!!!

Zeg ons eens, wie zijn die Cable 35 nu?

Wij zijn Jeff (gitaar, zang), Kriz (bass, zang) en Chris (drums).

Jullie zijn van Malta. Ik zal wel de miljoenste mens zijn die er over begint, maar wij kennen niks over de muziekscene in Malta.

Eigenlijk is de muziekscene in Malta vrij klein. Maar het is wel een scene die alle genres omvat : indie, alternative, pop, rock, punk, metal, extreme metal, ….

Er is hier wel een gebrek aan zalen en daarom zie je dat veel bands het buiten ons land willen proberen. Neen, het is niet makkelijk maar we blijven verder doen!

Moest je mij nu echt om groepen vragen, zou ik zeggen om deze eens te proberen: The Areola Rreat, BNI, Skimmed, nosnownoalps, Stolen Creep, Dolls For Idols, Beheaded, For the Godless, Forsaken, Nomadson, Slit, Stalko of Brikkuni.

Hoe zijn jullie in die scene, groot of klein?.

Tja, ik heb het u gezegd dat die scene eerder klein is, dus zo simpel is het niet om bekend te worden. Ook al is onze muziek niet bepaald commercieel, worden we wel op de radio gedraaid. Het voordeel hier is wel dat de lokale radiostations niet echt door de radioprogrammators worden gecontroleerd. Dus als je geluk hebt, kan je gerust op de radio gedraaid worden door een dj als die van je muziek houdt.

Ik kan wel zeggen dat jullie je het soort punkband zijn die niet achter hun skateboard aan lopen. Meer zelfs, ik zou jullie durven omschrijven als Nirvana in hun "Bleach"-periode.

Bedankt voor het compliment, ik denk echt wel dat jij het begrepen hebt waar het hem bij ons om draait. Nu goed, over die roem zitten wij niet echt in, hoor. Het enige wat voor ons telt is dat wij ons kunnen amuseren en dat het publiek dat ook zo ervaart. Laten we het zo stellen: wij opteren voor een collectief orgasme die veroorzaakt wordt door ons lawaai.

En jullie hebben het maar al te goed begrepen dat een goede song niet langer hoeft te duren dan 3 minuten…

Inderdaad, ja. We hebben er zelfs die korter zijn dan drie minuten. Waarom dat nu gebeurt weten we ook niet, ik neem aan dat dit onze manier van songs schrijven is. In ieder geval wil ik dat onze songs energie hebben, dat wel.

Jullie nieuwste EP werd omgedoopt tot "EPIII", er gaan mensen zijn die zeggen dat jullie luiaards zijn!

Dat is juist, maar we hadden niet echt veel tijd om na te denken over een titel. Wij doen alles zelf, dus hadden wij geen tijd over om met een zinnige titel voor de dag te komen en eerlijkheidshalve is die EP niet meer dan een brug naar ons eerste album dat wij deze zomer zullen uitbrengen.

Ik weet dat jullie alles zelf doen, zelfs in een bestelwagen slapen is geen probleem.

Het is natuurlijk wel rock ’n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!

Het meeste rock ’n roll ding dat jullie ooit gedaan hebben?

Oh, maar er zijn verschillende voorbeelden hoor! Zo werd onze bestelwagen weggesleept in London toen we met een soundcheck bezig waren. Wij hebben al onze “charme” gebruikt en blijkbaar is het gelukt want we kregen geen boete.

Of in Italië…daar hebben we zo’n 400 kilometer in de nacht zonder lichten gereden! Gevaarlijk? Neen, da’s rock ’n roll. In Amsterdam was Kriz gearresteerd omdat hij in een bestelwagen sliep. Gelukkig zag hij dat allemaal op voorhand aankomen en kon hij het meisje dat met hem sliep laten wegrennen!

Wat is uw favoriete plaat aller tijden?

We hebben wel verschillende favorieten, en alles is afhankelijk van de stemming maar onze favoriet blijft wel “Bleach” van Nirvana.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten, en wat zou je doen?

Jeff: Ik zou het niet erg vinden om met de rest van de groep vast te zitten en iets doen als een wedstrijd windjes laten!

Kriz: Ik ook niet, maar ik zou een competitie in boeren laten voorstellen.

Chris: Gewoon op elkaars zenuwen werken is ook goed hoor!

Uw boodschap aan de lezer is?

En God beval : “Rock the planet!”

Cable 35

Volgende interviews:
Echo West - Echo West zou je best kunnen omschrijven als een compilatie van verschillende groepen, maar wel met dezelfde stijl, zodanig dat al die geluidsverschillen het moeilijk maken om een sluitend geheel te vinden.
Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
Die Krupps - Je moet de realiteit onder ogen zien, de cd heeft er voor gezorgd dat 90% van de verkoop is gedaald, dat betekent dat er maar 10% meer overblijft en dat treft iedereen.
Nitzer Ebb - Het is zeker geen vooruitgang om te zien dat enkel de commercieelste en meest oppervlakkige muziek de kans krijgt, maar wat doe je er aan?
Sven Kacirek - Ik denk dat er nog aardig wat mensen rondlopen die het zien zitten om naar muziek te luisteren.
Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
Implant - Als je ziet wat een groep als Suicide Commando in Duitsland doet, dan is het altijd lachen om te horen hoe de doorsnee fuiforganisator het niet kan laten om Johan de grond in te boren, maar wel Agonoize draait
Opera Multi Steel - Dertig jaar geleden bestond de term minimal wave niet eens!
Silver Riot - We groeiden op met The Cure en Joy Division, je kan dat moeilijk negeren. Uiteindelijk vraag ik me af of die periode niet de laatste grote muzikale innovatie was.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwrtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinners Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...