casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Cable 35
Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
13/03/2011 : Cable 35 - Slapen in een bestelwagen is wel rock n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!
Een paar weken geleden toerde Cable 35 met Needle & The Pain Reaction doorheen Vlaanderen, of ten minste een deel daarvan. Dark Entries was er ook bij en zag dat deze jonge kerels uit Malta perfect het concept punk begrepen hebben, en als je daar nog eens de rauwheid van een Nirvana bijvoegt ten tijde van “Bleach” bekom je al gauw een vuist vol rock ’n roll. Neen, het is niet hip om te zeggen maar: Malta rocks!!!

Zeg ons eens, wie zijn die Cable 35 nu?

Wij zijn Jeff (gitaar, zang), Kriz (bass, zang) en Chris (drums).

Jullie zijn van Malta. Ik zal wel de miljoenste mens zijn die er over begint, maar wij kennen niks over de muziekscene in Malta.

Eigenlijk is de muziekscene in Malta vrij klein. Maar het is wel een scene die alle genres omvat : indie, alternative, pop, rock, punk, metal, extreme metal, ….

Er is hier wel een gebrek aan zalen en daarom zie je dat veel bands het buiten ons land willen proberen. Neen, het is niet makkelijk maar we blijven verder doen!

Moest je mij nu echt om groepen vragen, zou ik zeggen om deze eens te proberen: The Areola Rreat, BNI, Skimmed, nosnownoalps, Stolen Creep, Dolls For Idols, Beheaded, For the Godless, Forsaken, Nomadson, Slit, Stalko of Brikkuni.

Hoe zijn jullie in die scene, groot of klein?.

Tja, ik heb het u gezegd dat die scene eerder klein is, dus zo simpel is het niet om bekend te worden. Ook al is onze muziek niet bepaald commercieel, worden we wel op de radio gedraaid. Het voordeel hier is wel dat de lokale radiostations niet echt door de radioprogrammators worden gecontroleerd. Dus als je geluk hebt, kan je gerust op de radio gedraaid worden door een dj als die van je muziek houdt.

Ik kan wel zeggen dat jullie je het soort punkband zijn die niet achter hun skateboard aan lopen. Meer zelfs, ik zou jullie durven omschrijven als Nirvana in hun "Bleach"-periode.

Bedankt voor het compliment, ik denk echt wel dat jij het begrepen hebt waar het hem bij ons om draait. Nu goed, over die roem zitten wij niet echt in, hoor. Het enige wat voor ons telt is dat wij ons kunnen amuseren en dat het publiek dat ook zo ervaart. Laten we het zo stellen: wij opteren voor een collectief orgasme die veroorzaakt wordt door ons lawaai.

En jullie hebben het maar al te goed begrepen dat een goede song niet langer hoeft te duren dan 3 minuten…

Inderdaad, ja. We hebben er zelfs die korter zijn dan drie minuten. Waarom dat nu gebeurt weten we ook niet, ik neem aan dat dit onze manier van songs schrijven is. In ieder geval wil ik dat onze songs energie hebben, dat wel.

Jullie nieuwste EP werd omgedoopt tot "EPIII", er gaan mensen zijn die zeggen dat jullie luiaards zijn!

Dat is juist, maar we hadden niet echt veel tijd om na te denken over een titel. Wij doen alles zelf, dus hadden wij geen tijd over om met een zinnige titel voor de dag te komen en eerlijkheidshalve is die EP niet meer dan een brug naar ons eerste album dat wij deze zomer zullen uitbrengen.

Ik weet dat jullie alles zelf doen, zelfs in een bestelwagen slapen is geen probleem.

Het is natuurlijk wel rock ’n roll op zijn grofst, maar na een tijdje went dat hoor!

Het meeste rock ’n roll ding dat jullie ooit gedaan hebben?

Oh, maar er zijn verschillende voorbeelden hoor! Zo werd onze bestelwagen weggesleept in London toen we met een soundcheck bezig waren. Wij hebben al onze “charme” gebruikt en blijkbaar is het gelukt want we kregen geen boete.

Of in Italië…daar hebben we zo’n 400 kilometer in de nacht zonder lichten gereden! Gevaarlijk? Neen, da’s rock ’n roll. In Amsterdam was Kriz gearresteerd omdat hij in een bestelwagen sliep. Gelukkig zag hij dat allemaal op voorhand aankomen en kon hij het meisje dat met hem sliep laten wegrennen!

Wat is uw favoriete plaat aller tijden?

We hebben wel verschillende favorieten, en alles is afhankelijk van de stemming maar onze favoriet blijft wel “Bleach” van Nirvana.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten, en wat zou je doen?

Jeff: Ik zou het niet erg vinden om met de rest van de groep vast te zitten en iets doen als een wedstrijd windjes laten!

Kriz: Ik ook niet, maar ik zou een competitie in boeren laten voorstellen.

Chris: Gewoon op elkaars zenuwen werken is ook goed hoor!

Uw boodschap aan de lezer is?

En God beval : “Rock the planet!”

Cable 35

Volgende interviews:
Echo West - Echo West zou je best kunnen omschrijven als een compilatie van verschillende groepen, maar wel met dezelfde stijl, zodanig dat al die geluidsverschillen het moeilijk maken om een sluitend geheel te vinden.
Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
Die Krupps - Je moet de realiteit onder ogen zien, de cd heeft er voor gezorgd dat 90% van de verkoop is gedaald, dat betekent dat er maar 10% meer overblijft en dat treft iedereen.
Nitzer Ebb - Het is zeker geen vooruitgang om te zien dat enkel de commercieelste en meest oppervlakkige muziek de kans krijgt, maar wat doe je er aan?
Sven Kacirek - Ik denk dat er nog aardig wat mensen rondlopen die het zien zitten om naar muziek te luisteren.
Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
Implant - Als je ziet wat een groep als Suicide Commando in Duitsland doet, dan is het altijd lachen om te horen hoe de doorsnee fuiforganisator het niet kan laten om Johan de grond in te boren, maar wel Agonoize draait
Opera Multi Steel - Dertig jaar geleden bestond de term minimal wave niet eens!
Silver Riot - We groeiden op met The Cure en Joy Division, je kan dat moeilijk negeren. Uiteindelijk vraag ik me af of die periode niet de laatste grote muzikale innovatie was.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Trnen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Labasheeda - Status Seeking

Voor mij werden de jaren 90 voornamelijk ingekleurd door gitaarrock. In een pre-internet tijdperk was het dan ook eerder een kwestie van wat je te pakken kon krijgen, en je hier eerder noodgedwongen verder in te verdiepen. Dit klinkt haast verontschuldigend, maar zo wil ik het geenszins bedoelen aangezien er toch heel wat van deze bands zijn ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ulrich Troyer - NOK 2020

Onder de categorie: zot zijn doet geen zeer stellen we u Ulrich Troyer voor. Een lid van het tienkoppige Oostenrijkse Vegetable Orchestra. Een orkest dat muziek maakt met, inderdaad, groenten. Een stijloefening tussen de soep en de patatten, hier letterlijk te nemen: als er tijd over is tussen het koken en vrienden uitnodigen voor het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Arurmukha - 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm

Berlijn met zijn rijke geschiedenis is een stad die tot veler verbeelding spreekt. Indien ook tot de uwe, dan hebben we met deze 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm van Arurmukha beslist iets wat je nieuwsgierigheid zal prikkelen. Dit is een heruitgave van het album dat Marc Weiser (Rechenzntrum, Zeitkratzer) en Jürgen Hendlmeier ...

lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...