casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Baby Fire
Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
Baby Fire is een nieuw Brussels duo bestaande uit twee vrouwen (Diabolita en Cha!) die van wanten weten. Soms klinkt het Riot Grrrl waarbij je zo Kathleen Hanna voor de geest haalt, terwijl andere nummers je doen denken aan die andere ferme madam: PJ Harvey.

Eerlijk, rauw en vies en meer moet dat niet zijn. Baby Fire bracht onlangs hun debuutcd uit en staat samen met Lydia Lunch op 19 maart in Magasin 4.

Vertel het eens, wie zijn Baby Fire?

Diabolita: Ik ben Diabolita , ik zing en speel gitaar voor Baby Fire. Ik speel ook de theremin, maar enkel in de studio’s.

Cha!: Ik ben Cha! En ik speel met de drums en messen!

Ik hoorde dat er een heel verhaaltje achter de groepsnaam verborgen zit….

Diabolita: Ottis Toole, dat was een seriemoordenaar en het liefje van Henry Lee Lucas. Die vent was ook een pyromaan en die kreeg er een kik van om een matras in brand te steken, hij noemde dat “baby fire”.

Jullie hebben een zeer rauw geluid dat tegelijkertijd zuiver en eerlijk klinkt. Het is eerlijk gezegd ook het soort geluid dat ik tegenwoordig te weinig hoor…

Diabolita: Wij wilden een geluid dat onze recht toe, recht aan attitude en onze eenvoud benadrukt.

Per slot van rekening zijn wij ook maar een duo. Ook al verliep het in de studio iets anders, daar hadden wij namelijk de luxe om de gitaren met ten minste twee lagen te gaan opnemen. Live is zoiets als duo niet mogelijk.

Ik zal wel niet de eerste zijn die het zegt, maar jullie plaat herinnerde mij aan “Dry” van PJ Harvey.

Diabolita: Dat is voor mij dus een compliment want dat was een zeer eerlijk en rauw album, net als onze muziek.

Cha!: Wist je dat de bijnaam van Diabolita “de PJ Harvey van Anderlecht” is?

In mijn review zei ik dat jullie op Kill Rock Stars zouden zitten, moesten jullie Amerikanen zijn.

Nu zitten jullie op Cheap Satanism Records, wat ook niet slecht is, natuurlijk!

Cha!: Het is natuurlijk heerlijk om er over na te denken hoe het zou zijn op Kill Rock Stars, want daar zitten zeer veel goerde bands tussen.

Nu goed, Cheap Satanism is ook een paradijs want Vincent die zich met het label bezig houdt is steeds in de weer. Hij organiseert veel evenementen en je voelt dat hij echt een band heeft met zijn groepen, bij momenten is het een soort van familiegevoel. Ik hou echt van de energie van Vincent.

Diabolita: Cheap Satanism Records is inderdaad een ideaal label voor ons. Het is een label met echte mensen, en soms een beetje wild….

Het is overduidelijk dat jullie in de underground zitten. Heb je er nooit over nagedacht hoe fijn het zou zijn om succes te hebben zodat iedereen jouw muziek kan horen?

Cha!: Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!

Diabolita: Ik voel me echt wel in mijn sas in de underground, ik zou het zelfs niet anders willen. Wie in de mainstream zit, moet veel te veel toegevingen doen. Zoiets zou betekenen dat we onze artistieke vrijheid kwijt zijn die we nu met Cheap Satanism Records hebben, zoiets is onbetaalbaar.

Kun je vertellen wat muziek voor je betekent?

Diabolita: Ik heb muziek nodig, het is zoiets als de lucht die ik nodig heb om te ademen. Het is echt van vitaal belang voor mij, ook al heb ik andere interesses zoals cinema, reizen en mijn vrienden.

Cha!: Ik was voorbestemd om naar muziek te luisteren en ook om het te spleen.

Wat is nu het belangrijkste: sex, drugs of rock ’n roll?

Cha!: Sex & rock'n roll...

Diabolita : Heeft jouw moeder je nooit verteld dat drugs slecht zijn?

Graag uw favoriete plaat aller tijden :

Diabolita: : Ik kan zoiets nooit doen, ik heb er zo veel!

“Gentlemen” van The Afghan Whigs bijvoorbeeld. Kan je nu echt iemand vinden die meer gepassioneerd zingt dan dat Gregg Duli?

“One Last Laugh in a Place of Dying” van The God Machine is nog zo’n intense plaat,

“What’s Mine is Yours” van Bee and Flower: dat is zo’n donkere plaat en die stem is ook ongelooflijk, “Boogie children-R-us” van The Evil Superstars met prachtige melodiën en de meest hilarische teksten die ik gehoord heb.

Cha!: “The Jollity of my Boon Companion” van Lyenn, deze plaat gaat echt diep en Ches Smith is echt één van mijn favoriete drummers.

“Party Intellectual” van Ceramic Dog, die groep bestaat uit Marc Ribot, Shahzad Ismaily en Ches Smith …dat zijn echt wilde beesten!

“California” van Mr. Bungle, moesten ze mij verplichten om één plaat naar een eiland mee te nemen dan is het die wel.

Alles van The Pixies en “Stabat Mater” van Pergoles with Rene Jacobs & Sebastian Hennig. Sorry, dat dit geen satanistische plaat is maar ik zong dit altijd met het kinderkoor, zulke mooie herinneringen!

Met wie zou je het nu niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?

Diabolita: Ik zousamen met Katie Jane Garside willen zingen en gedichtjes citeren, alhoewel ik er vrij zeker van ben dat zij een lift zou haten.

Cha!: Met Mike Patton en we zullen nooit weten wat er gaat gebeuren.

Heb je een boodschap voor de lezers?

Cha!: Meisjes, richt groepen op!

Diabolita: Eigenlijk is het steeds een verborgen droom van me geweest dat een journalist me eens zou vragen of ik een boodschap heb voor de Belgische kids, je hebt zowaar mijn droom verwezenlijkt!

Graag gedaan, en wie van lekkere indierock met een vies vuil kantje houdt, moet beslist Baby Fire een kans gunnen.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...