casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Baby Fire
Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
12/03/2011 : Baby Fire - Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!
Baby Fire is een nieuw Brussels duo bestaande uit twee vrouwen (Diabolita en Cha!) die van wanten weten. Soms klinkt het Riot Grrrl waarbij je zo Kathleen Hanna voor de geest haalt, terwijl andere nummers je doen denken aan die andere ferme madam: PJ Harvey.

Eerlijk, rauw en vies en meer moet dat niet zijn. Baby Fire bracht onlangs hun debuutcd uit en staat samen met Lydia Lunch op 19 maart in Magasin 4.

Vertel het eens, wie zijn Baby Fire?

Diabolita: Ik ben Diabolita , ik zing en speel gitaar voor Baby Fire. Ik speel ook de theremin, maar enkel in de studio’s.

Cha!: Ik ben Cha! En ik speel met de drums en messen!

Ik hoorde dat er een heel verhaaltje achter de groepsnaam verborgen zit….

Diabolita: Ottis Toole, dat was een seriemoordenaar en het liefje van Henry Lee Lucas. Die vent was ook een pyromaan en die kreeg er een kik van om een matras in brand te steken, hij noemde dat “baby fire”.

Jullie hebben een zeer rauw geluid dat tegelijkertijd zuiver en eerlijk klinkt. Het is eerlijk gezegd ook het soort geluid dat ik tegenwoordig te weinig hoor…

Diabolita: Wij wilden een geluid dat onze recht toe, recht aan attitude en onze eenvoud benadrukt.

Per slot van rekening zijn wij ook maar een duo. Ook al verliep het in de studio iets anders, daar hadden wij namelijk de luxe om de gitaren met ten minste twee lagen te gaan opnemen. Live is zoiets als duo niet mogelijk.

Ik zal wel niet de eerste zijn die het zegt, maar jullie plaat herinnerde mij aan “Dry” van PJ Harvey.

Diabolita: Dat is voor mij dus een compliment want dat was een zeer eerlijk en rauw album, net als onze muziek.

Cha!: Wist je dat de bijnaam van Diabolita “de PJ Harvey van Anderlecht” is?

In mijn review zei ik dat jullie op Kill Rock Stars zouden zitten, moesten jullie Amerikanen zijn.

Nu zitten jullie op Cheap Satanism Records, wat ook niet slecht is, natuurlijk!

Cha!: Het is natuurlijk heerlijk om er over na te denken hoe het zou zijn op Kill Rock Stars, want daar zitten zeer veel goerde bands tussen.

Nu goed, Cheap Satanism is ook een paradijs want Vincent die zich met het label bezig houdt is steeds in de weer. Hij organiseert veel evenementen en je voelt dat hij echt een band heeft met zijn groepen, bij momenten is het een soort van familiegevoel. Ik hou echt van de energie van Vincent.

Diabolita: Cheap Satanism Records is inderdaad een ideaal label voor ons. Het is een label met echte mensen, en soms een beetje wild….

Het is overduidelijk dat jullie in de underground zitten. Heb je er nooit over nagedacht hoe fijn het zou zijn om succes te hebben zodat iedereen jouw muziek kan horen?

Cha!: Ik kan het me echt niet inbeelden om in de mainstream te zitten. Ik voel mij daar veel te rebels voor, ik kan mijn mond niet houden!

Diabolita: Ik voel me echt wel in mijn sas in de underground, ik zou het zelfs niet anders willen. Wie in de mainstream zit, moet veel te veel toegevingen doen. Zoiets zou betekenen dat we onze artistieke vrijheid kwijt zijn die we nu met Cheap Satanism Records hebben, zoiets is onbetaalbaar.

Kun je vertellen wat muziek voor je betekent?

Diabolita: Ik heb muziek nodig, het is zoiets als de lucht die ik nodig heb om te ademen. Het is echt van vitaal belang voor mij, ook al heb ik andere interesses zoals cinema, reizen en mijn vrienden.

Cha!: Ik was voorbestemd om naar muziek te luisteren en ook om het te spleen.

Wat is nu het belangrijkste: sex, drugs of rock ’n roll?

Cha!: Sex & rock'n roll...

Diabolita : Heeft jouw moeder je nooit verteld dat drugs slecht zijn?

Graag uw favoriete plaat aller tijden :

Diabolita: : Ik kan zoiets nooit doen, ik heb er zo veel!

“Gentlemen” van The Afghan Whigs bijvoorbeeld. Kan je nu echt iemand vinden die meer gepassioneerd zingt dan dat Gregg Duli?

“One Last Laugh in a Place of Dying” van The God Machine is nog zo’n intense plaat,

“What’s Mine is Yours” van Bee and Flower: dat is zo’n donkere plaat en die stem is ook ongelooflijk, “Boogie children-R-us” van The Evil Superstars met prachtige melodiën en de meest hilarische teksten die ik gehoord heb.

Cha!: “The Jollity of my Boon Companion” van Lyenn, deze plaat gaat echt diep en Ches Smith is echt één van mijn favoriete drummers.

“Party Intellectual” van Ceramic Dog, die groep bestaat uit Marc Ribot, Shahzad Ismaily en Ches Smith …dat zijn echt wilde beesten!

“California” van Mr. Bungle, moesten ze mij verplichten om één plaat naar een eiland mee te nemen dan is het die wel.

Alles van The Pixies en “Stabat Mater” van Pergoles with Rene Jacobs & Sebastian Hennig. Sorry, dat dit geen satanistische plaat is maar ik zong dit altijd met het kinderkoor, zulke mooie herinneringen!

Met wie zou je het nu niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?

Diabolita: Ik zousamen met Katie Jane Garside willen zingen en gedichtjes citeren, alhoewel ik er vrij zeker van ben dat zij een lift zou haten.

Cha!: Met Mike Patton en we zullen nooit weten wat er gaat gebeuren.

Heb je een boodschap voor de lezers?

Cha!: Meisjes, richt groepen op!

Diabolita: Eigenlijk is het steeds een verborgen droom van me geweest dat een journalist me eens zou vragen of ik een boodschap heb voor de Belgische kids, je hebt zowaar mijn droom verwezenlijkt!

Graag gedaan, en wie van lekkere indierock met een vies vuil kantje houdt, moet beslist Baby Fire een kans gunnen.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...