casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

In Broken English
Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
Is het nu post-punk, post- new wave of is het nu gewoon goede muziek? Het is een vraag die de Franse groep In Broken English geenszins wakker houdt.

Hoe je het ook wil omschrijven, hun cd “Sometimes the scars” klinkt als een perfecte combinatie van Bloc Party en het vroeger (of zo je wil, ook het recent) geluid van Gang Of Four.

Riep daar iemand neo post-punk? Dark Entries had een gesprek met zanger Gregg.

Kunnen jullie In Broken English eens voorstellen?

Callie Uleners (zang), Aurore Gibert (gitaar), Yannick Dangin Leconte (VJ), Justine Kay (bassist,) and mezelf (zanger, componist).

Ik zit mij nu al de hele tijd af te vragen of jullie vernoemd zijn naar de plaat van Marianne Faithfull of niet…

Absoluut niet. Ik ga u niet met de details gaan vervelen maar de groep is In Broken English genoemd met de perikelen die we hadden met onze vorige geluidsman die uit Amerika komt. Het komt er op neer dat heel de wereld meer en meer gebroken Engels spreekt: één wereld, één taal...weet je.

Een gebroken taal voor een gebroken wereld. Voor hetzelfde geld kon onze groep In Perfect Chinese geheten hebben, maar ik heb het toch op het eerste gehouden.

Ik veronderstel dat jullie post-punk spelen, niet?

Als het absoluut moet dat je er een label gaat op plakken, is dat best voor mij hoor. Je mag het ook post new-wave of punk fucking new-wave noemen van mij part.

Ik kan er niet aan doen te denken dat post-punk een verkracht woord is anno 2011.

Vele groepen klinken zogezegd post-punk maar je moet dat wel ver gaan zoeken in hun geluid.

Op welke groep heb je het?

Ik vind gewoon dat tegenwoordig muziek moeilijker te beschrijven valt.

Er zijn groepen die meer funk klinken maar ze doen het wel met de energie van een punkrockband…dus zoiets klinkt ook post-punk voor mij.

Moest je 40 jaar geleden als blanke blues hebben gespeeld dan zouden de Amerikaanse bluesmuzikanten jou ook niet als blues bestempeld hebben.

Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979. En eigenlijk, wees eerlijk: wie ligt daar nu wakker van?

Jullie zijn van Frankrijk maar jullie zullen wel niet boos zijn als ik zeg dat jullie geen Frans geluid hebben?

Bedankt. John Lennon heeft ooit eens gezegd dat Franse rock net als Engelse wijn is.

Nu ja, ik heb onlangs Engelse wijn geproefd en dat was bijlange niet slecht. Ze maken daar blijkbaar vooruitgang. Tijden veranderen en blijkbaar schijnt de zon tegenwoordig in England.

Wat stelt die cdcover eigenlijk voor?

Een meisje die op het strand rondloopt. Ik vind dat YDL mooie dingen gedaan heeft met onze booklet.

Wat willen jullie bereiken met In Broken English?

Er is niet echt een plan hoor. Ik wil gewoon zo lang mogelijk muziek blijven componeren en dat op een podium brengen.

Iets scheppen, dat is het belangrijkste voor mij. Iets anders kan me gestolen worden. Echt waar, ik trek mij van de rest niks aan en het interesseert mij ook niet.

Is het niet moeilijk om een publiek te vinden voor in Broken English, per slot van rekening zijn jullie niet bepaald een radiovriendelijke groep.

Het hangt er natuurlijk vanaf welke radio jij bedoelt want hier in Frankrijk worden wij wel op heel wat kleine radiostations gedraaid. Nu goed, verandert de radio of TV iets?

Die twee behoren nu enkel toe aan een paar grote firma’s die hun eigen brol willen verkopen en dus zenden ze dat steeds maar uit.

Als je muziek zoals deze van ons wil horen, moet je op het internet zijn.

Meer en meer mensen starten hun eigen radiostation, beginnen hun eigen TV-kanaal of ze communiceren over de underground via het net.

We hebben alles wat we nodig hebben, dus laten we eraan beginnen!

Jullie zitten op STR8Line. Een prachtlabel als je het mij vraagt.

Zeker. Wij zijn zeer blij dat we bij hun zitten. Die doen een goede job!

Uw favoriete plaat graag.

Ik heb er geen, maar laat mij zeggen….

Violator van Depeche Mode, Seventeen Seconds van The Cure, The Man Machine van Kraftwerk , Heroes en Low van David Bowie omdat dit waarschijnlijk de platen zijn die ik het meest gedraaid heb.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

I fucking don’t know. Met niemand!

Een speciale boodschap voor de lezers?

Maak uw eigen radioshow.

In Broken English

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...