casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

In Broken English
Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
12/03/2011 : In Broken English - Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979.
Is het nu post-punk, post- new wave of is het nu gewoon goede muziek? Het is een vraag die de Franse groep In Broken English geenszins wakker houdt.

Hoe je het ook wil omschrijven, hun cd “Sometimes the scars” klinkt als een perfecte combinatie van Bloc Party en het vroeger (of zo je wil, ook het recent) geluid van Gang Of Four.

Riep daar iemand neo post-punk? Dark Entries had een gesprek met zanger Gregg.

Kunnen jullie In Broken English eens voorstellen?

Callie Uleners (zang), Aurore Gibert (gitaar), Yannick Dangin Leconte (VJ), Justine Kay (bassist,) and mezelf (zanger, componist).

Ik zit mij nu al de hele tijd af te vragen of jullie vernoemd zijn naar de plaat van Marianne Faithfull of niet…

Absoluut niet. Ik ga u niet met de details gaan vervelen maar de groep is In Broken English genoemd met de perikelen die we hadden met onze vorige geluidsman die uit Amerika komt. Het komt er op neer dat heel de wereld meer en meer gebroken Engels spreekt: één wereld, één taal...weet je.

Een gebroken taal voor een gebroken wereld. Voor hetzelfde geld kon onze groep In Perfect Chinese geheten hebben, maar ik heb het toch op het eerste gehouden.

Ik veronderstel dat jullie post-punk spelen, niet?

Als het absoluut moet dat je er een label gaat op plakken, is dat best voor mij hoor. Je mag het ook post new-wave of punk fucking new-wave noemen van mij part.

Ik kan er niet aan doen te denken dat post-punk een verkracht woord is anno 2011.

Vele groepen klinken zogezegd post-punk maar je moet dat wel ver gaan zoeken in hun geluid.

Op welke groep heb je het?

Ik vind gewoon dat tegenwoordig muziek moeilijker te beschrijven valt.

Er zijn groepen die meer funk klinken maar ze doen het wel met de energie van een punkrockband…dus zoiets klinkt ook post-punk voor mij.

Moest je 40 jaar geleden als blanke blues hebben gespeeld dan zouden de Amerikaanse bluesmuzikanten jou ook niet als blues bestempeld hebben.

Hoe kan vandaag nu iemand post-punk klinken? Ik bedoel het kan zo klinken maar het kan geen post-punk zijn want we zijn vandaag niet 1979. En eigenlijk, wees eerlijk: wie ligt daar nu wakker van?

Jullie zijn van Frankrijk maar jullie zullen wel niet boos zijn als ik zeg dat jullie geen Frans geluid hebben?

Bedankt. John Lennon heeft ooit eens gezegd dat Franse rock net als Engelse wijn is.

Nu ja, ik heb onlangs Engelse wijn geproefd en dat was bijlange niet slecht. Ze maken daar blijkbaar vooruitgang. Tijden veranderen en blijkbaar schijnt de zon tegenwoordig in England.

Wat stelt die cdcover eigenlijk voor?

Een meisje die op het strand rondloopt. Ik vind dat YDL mooie dingen gedaan heeft met onze booklet.

Wat willen jullie bereiken met In Broken English?

Er is niet echt een plan hoor. Ik wil gewoon zo lang mogelijk muziek blijven componeren en dat op een podium brengen.

Iets scheppen, dat is het belangrijkste voor mij. Iets anders kan me gestolen worden. Echt waar, ik trek mij van de rest niks aan en het interesseert mij ook niet.

Is het niet moeilijk om een publiek te vinden voor in Broken English, per slot van rekening zijn jullie niet bepaald een radiovriendelijke groep.

Het hangt er natuurlijk vanaf welke radio jij bedoelt want hier in Frankrijk worden wij wel op heel wat kleine radiostations gedraaid. Nu goed, verandert de radio of TV iets?

Die twee behoren nu enkel toe aan een paar grote firma’s die hun eigen brol willen verkopen en dus zenden ze dat steeds maar uit.

Als je muziek zoals deze van ons wil horen, moet je op het internet zijn.

Meer en meer mensen starten hun eigen radiostation, beginnen hun eigen TV-kanaal of ze communiceren over de underground via het net.

We hebben alles wat we nodig hebben, dus laten we eraan beginnen!

Jullie zitten op STR8Line. Een prachtlabel als je het mij vraagt.

Zeker. Wij zijn zeer blij dat we bij hun zitten. Die doen een goede job!

Uw favoriete plaat graag.

Ik heb er geen, maar laat mij zeggen….

Violator van Depeche Mode, Seventeen Seconds van The Cure, The Man Machine van Kraftwerk , Heroes en Low van David Bowie omdat dit waarschijnlijk de platen zijn die ik het meest gedraaid heb.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

I fucking don’t know. Met niemand!

Een speciale boodschap voor de lezers?

Maak uw eigen radioshow.

In Broken English

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...